קינדל פייר

itsikw

New member
קינדל פייר

בביקורי בסן פרנסיסקו בשבוע שעבר נתקלתי בדוכן מכירות של אמאזון, והתפתיתי לקנות את הקינדל פייר. אני משתמש כבר מספר שנים בהנאה רבה בקורא הספרים קינדל, וכמובן נחשפתי לגרסת הטבלט שלו קינדל פייר דרך הפרסום של אמאזון. התרשמתי שיתרונו העיקרי הוא היותו ממשק נוח לתכנית הפריים של אמאזון. כוח המשיכה העיקרי של תכנית הפריים הוא במבחר הגדול של סרטי ווידאו שמוצעים בחינם בסטרימינג ישיר. מאחר וידעתי כי מרכיב זה בתכנית זו אינו זמין בישראל, החלטתי שטבלט זה אינו בשבילי. החלטה זו השתנתה כשראיתי את המכשיר בדוכן של אמאזון, וכאמור החלטתי לרכוש אותו, זאת מתוך אמונה כי ניתן יהיה לפרוץ את המגבלה הגיאוגרפית על תכני הווידאו של פריים.
הגרסה שרכשתי היא 8" דור 5 עם זכרון פנימי 8 ג'יגה, במחיר 150 דולר. מייד זיהיתי יתרון חשוב במכשיר: הוא יכול לקבל כרטיס זיכרון מיקרו סטנדרטי עד 128 ג'יגה, כך שנפח הזיכרון הפנימי אינו רלוונטי כמו ברוב הטבלטים. רכשתי במקום כרטיס מיקרו של 64 ג'יגה ב- 19 דולר, וכך קיבלתי טאבלט 8" חדיש ממותג ידוע עם 72 ג'יגה זיכרון ב- 169 דולר. עיסקה לא רעה לכל הדיעות.
כל זמן ששהיתי בארצות הברית הווידאו סטרימינג של פריים עבד חלק. כצפוי, ברגע שהפעלתי את המכשיר בישראל זה הפסיק לעבוד. אבל עד מהרה זיהיתי בעיה בלתי צפויה והרבה יותר חמורה: אין במכשיר את אפליקצית הפלייסטור, ספינת הדגל של מכשירי האנדרואיד. למעשה, המכשיר חסום לאפליקציות של גוגל. ואז הבנתי מדוע אמאזון מוכרת אל הטאבלטים במחיר כל כך אטרקטיבי (יש אומרים בהפסד).
הקינדל פייר הוא למעשה ממשק שיווקי של אמאזון. על מסך הפתיחה מופיעות פרסומות של אמאזון. המכשיר מתוכנן כך שהמשתמש יראה את אמאזון, יחוש את אמאזון ויצרוך את אמאזון, ולא שום דבר אחר. יש לציין שהוא עושה זאת ביעילות רבה. את ליל הנדודים הראשון של הג'ט לג בארץ הקדשתי לפריצת המכשיר.
פריצת הווידאו סטרימינג היא יחסית פשוטה. יש לכך שתי שיטות: VPN ושינוי כתובת DNS. שתיהן מאפשרות למכשיר להתחזות בפני הרשת כאילו הוא נמצא בארצות הברית. ה- VPN עושה עוד דברים נוספים שמיותרים בשבילי, והוא יותר מסובך ליישום. לכן בחרתי ב- DNS .
יש מספר רב של חברות שנותנות כתובות DNS אמריקאיות. שרות זה מותנה בתשלום, כחמש דולר לחודש. צריך לקנפג את תכונות הרשת האלחוטית של המכשיר, אבל זה מתמצה בעיקר בהקלדה של שתי כתובות DNS, עניין יחסית פשוט. עשיתי זאת, והווידאו סטרימינג נפתח. בעיה אחת באה על פתרונה.
התקנת הפלייסטור זה כבר עניין אחר: נדרשת פריצה של ממש לתכנת למכשיר. זה אולי נשמע מפחיד, אבל פריצה זו היא יחסית פשוטה, ואינה דורשת מיומנויות של האקר. אבל מצד שני נדרשת כן מיומנות בהפעלת תוכנות מערכת, וייתכן כי משתמש ללא כל נסיון בזה לא יצליח במשימה.
לא אביא כאן את כל פרטי התהליך; זה סיפור יחסית ארוך ומייגע. אבל מצאתי את התהליך ואת רכיבי התכנה הנדרשים על ידי חיפוש פשוט בגוגל. מי שמעוניין יכול לעשות כמוני, אין לי מה להוסיף מעבר לעדות שזה באמת עובד!
אז זהו, הגענו לסוף. יש לי כרגע טאבלט אנדרואיד עם פלייסטור וממשק נהדר לכל תכני הווידאו של אמאזון, שעובד בכל מקום בעולם ללא הגבלה. טוב, אבל השעה היא כבר שש בבוקר, והגיע הזמן להתכונן ללכת לעבודה.
תודה שקראתם, מקווה שנהניתם ואולי מישהו גם יפיק תועלת מהסיפור.
 
למעלה