צריך קצת ייעוץ ללימודי דוקטורט

mnadler

New member
צריך קצת ייעוץ ללימודי דוקטורט

סיימתי תואר שני בחינוך. מעוניין להמשיך לדוקטורט בחו"ל, רצוי ארה"ב, אפשר גם קנדה או אירופה (אנגליה, הולנד...). האם בכל האוניברסיטאות חייבים לשלם שכ"ל או שיש הסדרים כמו בארץ שהמלגה מכסה את העניין ועוד מקבלים מילגת קיום. חוץ מזה איך נרשמים, צריך להגיש הצעה למחקר??? בקיצור... מה אתם יודעים על אפשרויות הרישום והתשלום... (והקיום...) תודה מראש לכל העונים...אשמח ללמוד מנסיונכם...
 
בבריטניה

יש צורך להגיש מועמדות (טופס מועמדות לתואר שני ומעלה רגיל) + הצעת מחקר. מן הסתם כדאי ליצור קשר עם מנחה פוטנציאלי כבר קודם. במקביל צריך להגיש מועמדות למלגה. זה נעשה דרך האוניברסיטה עצמה ואם הם רוצים אותך הם ינסו להשיג לך מלגה ולהשלים לך אותה כך שתכסה שכ"ל ומחיה. זה די ברור שבלי מלגה אף אחד כמעט לא יוכל להחזיק את עצמו למשך כל הדוקטורט. חוץ מזה אפשר כמובן לחפש מלגות מחוץ לאוניברסיטה.
 

mnadler

New member
תודה...

תודה אוניברסיטה מומלצת בממלכה המאוחדת ...???....
 
יש הרבה

אוקספורד וקיימברידג' כמובן, אדינבורו, לידס, אסקס, לונדון, מנצ'סטר... כדאי לעשות חיפוש באתרי דירוגים למיניהם. אני לא ממש מתמצאת בזה. נראה לי שהיתה אי הבנה בקשר להצעת מחקר. מה שצריך זו לא ההצעה עצמה הסופית והמפורטת אלא משהו בסביבות 1-4 עמודים של הצעת מחקר ראשונית. ברור שאת האמיתית כותבים בשנה הראשונה לדוקטורט. יחד עם זאת, מדובר במסמך שיש לו חשיבות רבה בתהליך הקבלה והוא צריך להיות כתוב היטב, ממש כמו הצעת מחקר אמיתית.
 

22ק ו ס ם

New member
בארה"ב לתואר השני לא יהיה

הרבה משמעות. רוב המסלולים ישירים לדוקטורט. לא צריך להגיש הצעת מחקר ועושים את זה אחרי שנה או שנתיים של לימודים. יש מילגות שונות שמממנות שכר לימוד וגם מחייה. זה משתנה מאוד מאוניברסיטה לאוניברסיטה. ממליץ לך פשוט להיכנס לאתרים של האוניברסיטאות וללמוד על הנושא בעצמך, יש שם את כל המידע.
 

22wings

New member
לתואר השני לא יהיה משמעות?

אם אני מתקבל לדוקטורט שיש לי כבר תואר שני עם תזה, אני מתקבל לאותו מסלול בדיוק כמו מי שהגיש בקשה לדוקטורט ויש לו רק תואר ראשון? הרי הגיוני שיתנו פטור מכל הקורסים שצריך לקחת בשנה הראשונה של הדוקטורט הישיר, ואולי אפילו פטור מהמבחנים שיש להשלים בשנתיים הראשונות שבודקים ידע "רוחבי" בתחום.
 

BigMatilda

New member
לא הגיוני בכלל. זה המסלול שהם מציעם

ואם לא בא לך - אל תרשם, או שתלך ללמוד באנגליה שם דוקורט יקח רק 3 שנים. זה בדיוק היה השיקול שלי כשלא עשיתי מאסטר בארץ - פשוט לא היה טעם. ובנימה יותר אופטימית - לפעמים יתנו לך להציג את התיזה של המאסטר בבחינת ההסמכה במקום פרויקט חדש מאפס. זה יכול לחסוך לך בערך חצי שנה. על פטור מקורסים לא שמעתי - אם אתה לא צריך את הקורסים הבסיסיים יותר כי כבר יש לך ידע נרחבת תמיד יש קורסים מתקדמים יותר לקחת.
 

22wings

New member
טוב שאת מספרת לי את זה

כי נרשמתי לתואר שני ל 3 מקומות בקנדה. עכשיו אני צריך לעשות את השיקול שאם אני אתקבל ואבחר לעשות את המאסטר בקנדה, אני אצטרך לעשות גם את הדוקטורט שם.
 

22ק ו ס ם

New member
בעיקרון כן

ההבדל הוא שלא תקבל תואר שני נוסף אלא תעבור ישר למסלול לדוקטורט אחרי שנתיים של לימודים. יתכן שיהיו לך כמה פטורים אבל זה לא ממש משמעותי. למה שלא תיכנס לאתרים של האוניברסיטאות ותראה מה כותבים שם? הם מאוד ברורים ומפורשים. זו אגב הערה כללית לכל מי שהולך ללמוד בארה"ב. לכל אוניברסיטה יש אתר מפורט ולכל מחלקה יש אתר שמלא בפרטים רלוונטיים הרבה יותר משאלות בפורום כללי כמו זה.
 

22wings

New member
את לא יודעת בכמה אתרים ביקרתי..

פשוט תמיד דילגתי על מה שהם כותבים לגבי מי שכבר יש לו תואר שני. מה שכן, רוב המקומות דווקא נותנים אופציה לעשות מאסטר בלבד, פשוט הם מציינים שזה יותר נועד למי שרוצה להשתלב בתעשייה ושזה לא ממומן.
 

Choirboy

New member
That's not the case in Canada

In Canada the MA and PhD are still two separate degrees. If you get into a PhD program with a MA, you save a year to a year and a half of course work
 

22wings

New member
בגלל זה אני מתלבט

נרשמתי לקנדה לתואר שני בלבד כי לא היתה לי אופציה להירשם לדוקטורט. חשבתי שאחרי התואר השני בקנדה אני יוכל לעבור לארצות הברית אם אני ארצה, אבל עכשיו אני מבין שזה ממש לא שווה. לכן אם אני אתקבל לקנדה ואבחר ללמוד שם תואר שני, אני אצטרך גם להמשיך בקנדה לדוקטורט (לא שזה רע, בקנדה יש אונברסיטאות מצוינות).
 

d a p h n a

New member
אכן לתואר שני אין משמעות...

ועד כמה שברגע הראשון זה נשמע מקומם, ממה שהבנתי על התכניות שם זה הגיוני ביותר: השנתיים הראשונות של הלימודים במסלול הישיר לדוקטורט בארה"ב (לפחות בתחום שלי: היסטוריה) הן מאוד מאוד אינטנסיביות, ומשלימים בהם קריאה של כמות ענקית של טקסטים מרכזיים לתחום הלימוד, ידע רוחבי ניכר וכו'. התואר השני בהיסטוריה בארץ הוא לא מדהים. עושים איזה 6 סמינרים, רק בשניים מהם בכלל כותבים עבודה סמינריונית, ואז כותבים תזה. לא משלימים במהלך התואר הזה שום ידע רוחבי, ולא מקבלים שום רקע משמעותי בטקסטים ומחקרים מרכזיים ביותר לתחום הלימוד. לכן השנתיים הראשונות של הלימודים בארה"ב ממש ממש לא מקבילות ללימודים לתואר שני בארץ, למשל. הן מעניקות הרבה יותר ידע. אז דווקא די סביר שהיותך בעל תואר שני לא יפתור אותך מן הלימודים הללו. שוב, כל זה נכון ספציפית לתחום שלי.
 

berlinale

New member
דוקטורט

בארה"ב : תואר שני בד"כ מחובר עם דוקטורט במה שנקרא Graduate School. חלק ניכר מהדוקטורנטים מקבלים פטור משכ"ל + שכר זעום עם מלגה/משרה כעוזר הוראה/מחקר. אבל זה לא אוטומטי - צריך להגיש מועמדות בנפרד, כמו שכתב קוסם. כדי להתקבל לתכנית צריך לעבור בחינת GRE וכישראלי גם בחינת TOEFL (חוץ מזהף כדאי שיהיו מכתבי המלצה טובים, וכו'). בריטניה: מערכת כמו בארץ (תואר שני בנפרד מדוקטורט ואפשר להתחיל בדוקטורט מיד). מלגות קיימות בנפרד, וקיימות לעיתים גם אפשרויות ל-Studentship - עבודה של דוקטורנט שמכסה לו את שכה"ל (+מחייה), אבל קובעים בשבילך את תחום המחקר. חפש Studentships בתחומך ב- jobs.ac.uk. "שאר אירופה" - קשה לי להגיד, יש איזה 30 מדינות, כולל אלבניה. רוצה שנבדוק לך איך עושים דוקטורט באלבניה, או שתסתפק בקזחסטאן?
 
למעלה