שניצל , אורז , פסטה רוטב לפסטה.
1. שניצל: -בסופרמרקט תבקש מהמוכר במח' הבשר שיכין לך כמה פרוסות של חזה- הודו טרי,דפוק בפטיש להכנת לשניצל:הודו יותר טעים מחזה עוף. 2.בבית אתה מכין 3 צלחות: בראשונה ביצה טרופה עם קצת מלח ,פלפל שחור,ו- 1/4 כפית כורכום. בצלחת שנייה 1/2 כוס קמח, ובצלחת שלישית 1/2 כוס פירורי לחם ההכנה: טובלים כל מנה שניצל לפי הסדר:,בקמח, ב-ביצה ובפירורי-לחם. מחממים במשך דקה מחבת עם חצי כוס שמן,זורקים פנימה 2 גרגרי מלח,אם הם משמיעים רעש ,השמן כבר חם, מכניסים את השניצל למחבת,מטגנים על אש קטנה,עד שמזהיב בתחתיתו הופכים לצד שני. כששני הצדדים הצהיבו להעביר לקערה או צלחת גדולה,ועליה להניח מגבת נייר,ומעל השניצלים המוכנים לספיגת השמן העודף. הכנת אורז:מתכון טעים וקל: 1 כוס אורז,לשטוף היטב במים . {מכל כוס אורז מתקבלת לאחר הבישול כמות של 2 כוסות אורז} כוס ורבע מים 1 בצל בינוני קצוץ 1 עגבניה גדולה, פרוסה לפרוסות, 2 עלי דפנה 1/2 כוס שמיר טרי קצוץ- קצת מלח,קצת פלפל-שחור,וקמצוץ אורגנו יבש ההכנה : מחממים 5 כפות שמן בסיר,מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים על להבת אש קטנה במשך2-3 דקות עד שהבצל מתחיל קצת להזהיב,אז מוסיפים את פרוסות העגבניה,בשכבה שתכסה את כל הבצל , מוסיפים את האורז ואת המים.מתבלים בקצת מלח ,פלפל שחור,2 עלי -דפנה וקמצוץ אורנו יבש.מבשלים 15 דקות על אש קטנה בסיר מכוסה, מוסיפים כעבור 15 דקות את השמיר הקצוץ ומבשלים עוד 5 דקות. מכבים את האש ,ומשאירים את הסיר מכוסה עוד 20 דקות לספיגת הטעמים. הכנת פסטה: קונים פסטה מקמח-דורום, {כתוב על האריזה} בכינים סיר גדול של 5 ליטר,ממלאים בו מים + כף מלח לכסות מכסה ולחכות שהמים ירתחו, לאחר שהמים רותחים להוסיף את חבילת הפסטה ,ולבשל לפי הוראות שעל האריזה, הכנת הרוטב לפסטה: מחבת גדולה עם 5 כפות שמן-זית 1 בצל גדול-לקצוץ דק 1 עגבניה גדולה -לקצוץ לקוביות קטנות 2 קופסאות רסק עגבניות מרוכז,בכל אריזה 100 גרם מלח,פלפל שחור ,אורגנו-יבש,תבלין אגוז מוסקט,עלי-בזיליקום טרי ההכנה: במחבת גדולה : לחמם 4 כפות שמן,להוסיף בצל גדול קצוץ דק,לטגן במשך -3 דקות טיגון, עד שהבצל מזהיב, מוסיפים אליו את קוביות העגבניה , לוקחים את 200 גרם רסק עגבניות המרוכז מהקופסאות,מעבירים במהירות לקערית מדללים את הרסק הסמיך בהוספת 1/3 כוס מים ,וכפית אבקת מרק בטעם עוף,מוסיפים תבלינים :1 כפית מלח,1/2 כפית פלפל שחור,4 עלים רחבים בזיליקום טרי,1/4 כפית אורגנו יבש,1/8 כפית אבקת אגוז מוסקט.את הצלוחית עם הרסק והתבלינים להוסיף למחבת עם הבצל והעגבניה. לבחוש בעזרת כף גדולה,מידי פעם ,הרוטב מוכן כאשר כמות הנוזלים מצטמצמת והרוטב נעשה סמיך.