צריך מתכונים בסיסיים

shay 767

New member
צריך מתכונים בסיסיים

שלום רב, אני צריך מתוכנים בסיסיים כמו שניצלים, אורז, בשר ברוטב, פסטה וכו'... אני מתכוון למתכונים מהירים לארוחות צהוריים שיצא משהו טוב תודה .
 

אודטית

New member
שניצל , אורז , פסטה רוטב לפסטה.

1. שניצל: -בסופרמרקט תבקש מהמוכר במח' הבשר שיכין לך כמה פרוסות של חזה- הודו טרי,דפוק בפטיש להכנת לשניצל:הודו יותר טעים מחזה עוף. 2.בבית אתה מכין 3 צלחות: בראשונה ביצה טרופה עם קצת מלח ,פלפל שחור,ו- 1/4 כפית כורכום. בצלחת שנייה 1/2 כוס קמח, ובצלחת שלישית 1/2 כוס פירורי לחם ההכנה: טובלים כל מנה שניצל לפי הסדר:,בקמח, ב-ביצה ובפירורי-לחם. מחממים במשך דקה מחבת עם חצי כוס שמן,זורקים פנימה 2 גרגרי מלח,אם הם משמיעים רעש ,השמן כבר חם, מכניסים את השניצל למחבת,מטגנים על אש קטנה,עד שמזהיב בתחתיתו הופכים לצד שני. כששני הצדדים הצהיבו להעביר לקערה או צלחת גדולה,ועליה להניח מגבת נייר,ומעל השניצלים המוכנים לספיגת השמן העודף. הכנת אורז:מתכון טעים וקל: 1 כוס אורז,לשטוף היטב במים . {מכל כוס אורז מתקבלת לאחר הבישול כמות של 2 כוסות אורז} כוס ורבע מים 1 בצל בינוני קצוץ 1 עגבניה גדולה, פרוסה לפרוסות, 2 עלי דפנה 1/2 כוס שמיר טרי קצוץ- קצת מלח,קצת פלפל-שחור,וקמצוץ אורגנו יבש ההכנה : מחממים 5 כפות שמן בסיר,מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים על להבת אש קטנה במשך2-3 דקות עד שהבצל מתחיל קצת להזהיב,אז מוסיפים את פרוסות העגבניה,בשכבה שתכסה את כל הבצל , מוסיפים את האורז ואת המים.מתבלים בקצת מלח ,פלפל שחור,2 עלי -דפנה וקמצוץ אורנו יבש.מבשלים 15 דקות על אש קטנה בסיר מכוסה, מוסיפים כעבור 15 דקות את השמיר הקצוץ ומבשלים עוד 5 דקות. מכבים את האש ,ומשאירים את הסיר מכוסה עוד 20 דקות לספיגת הטעמים. הכנת פסטה: קונים פסטה מקמח-דורום, {כתוב על האריזה} בכינים סיר גדול של 5 ליטר,ממלאים בו מים + כף מלח לכסות מכסה ולחכות שהמים ירתחו, לאחר שהמים רותחים להוסיף את חבילת הפסטה ,ולבשל לפי הוראות שעל האריזה, הכנת הרוטב לפסטה: מחבת גדולה עם 5 כפות שמן-זית 1 בצל גדול-לקצוץ דק 1 עגבניה גדולה -לקצוץ לקוביות קטנות 2 קופסאות רסק עגבניות מרוכז,בכל אריזה 100 גרם מלח,פלפל שחור ,אורגנו-יבש,תבלין אגוז מוסקט,עלי-בזיליקום טרי ההכנה: במחבת גדולה : לחמם 4 כפות שמן,להוסיף בצל גדול קצוץ דק,לטגן במשך -3 דקות טיגון, עד שהבצל מזהיב, מוסיפים אליו את קוביות העגבניה , לוקחים את 200 גרם רסק עגבניות המרוכז מהקופסאות,מעבירים במהירות לקערית מדללים את הרסק הסמיך בהוספת 1/3 כוס מים ,וכפית אבקת מרק בטעם עוף,מוסיפים תבלינים :1 כפית מלח,1/2 כפית פלפל שחור,4 עלים רחבים בזיליקום טרי,1/4 כפית אורגנו יבש,1/8 כפית אבקת אגוז מוסקט.את הצלוחית עם הרסק והתבלינים להוסיף למחבת עם הבצל והעגבניה. לבחוש בעזרת כף גדולה,מידי פעם ,הרוטב מוכן כאשר כמות הנוזלים מצטמצמת והרוטב נעשה סמיך.
 

אודטית

New member
תיקון טעות במתכון פסטה צ"ל מכינים,

סיר גדול,בטעות הוקלד בכינים.
 

אודטית

New member
צלי בשר ברוטב

המצרכים הדרושים: 1 ק"ג בשר בקר טרי שריר אחורי לצלי קמח בצלחת לקימוח הבשר 4 כפות שמן זית 2 בצלים פרוסים 500 גר` בצלים קטנים מאוד מקולפים 3 כפות עגבניות כתושות ברסק או רסק עגבניות 1 כוס יין אדום יבש 3 עלה דפנה 6 גרגרי פלפל אנגלי{רצוי ביותר אך לא חובה} 3-5 שיני שום מעוכות מטוגנות כ- 1 דקה בשמן זית מלח פלפל ההכנה: מבקשים מהמוכר לפרוס את הבשר לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ,ומבקשים לשטח אותו מעט ,רצוי בשר טרי ולא קפוא . ההכנה: כל פרוסה לטבול בצלחת עם הקמח,משני הצדדים , ולטגן במחבת גדולה עם 2 כפות שמן זית 1. מטגנים בשר עד סגירה, כאשר מתחיל להזהיב להפוך לצד השני,תהליך הסגירה חשוב כדי שהבשר שלא יתייבש במהלך הבישול וישאר עסיסי. 2. מעבירים את הבשר שהזהיב לסיר גדול מוסיפים בצל , עגבניות חתוכות לקוביות, כוס יין, ומתבלים במלח, פלפל שחור ומערבבים. מבשלים על אש קטנה בסיר מכוסה כ- 1 שעה. מוסיפים עלי דפנה, שום מטוגן, מכסים וממשיכים לבשל. בינתיים במחבת עם 2 כפות שמן -זית מבשלים בצלים קטנים כ- 15 דקות עד להשחמה,ומוסיפים לסיר עם התבשיל ,מערבבים,מכסים במכסה ממשיכים לבשל, בערך זמן של שעתיים בתחילת הבישול עד סופו.לבדוק במזלג אם הבשר רך לאחר 90 דקות מתחילת הבישול,אם עדיין לא מוכן לחכות עוד 30 דקות. בהצלחה!!!
 
למעלה