פטה כבד ביין

פטה כבד ביין

גר` כבד ברווז נקי 4-5 דבלים 5-8 שיני שום כוס יין אדום מלח פלפל אופן ההכנה: 1. מבשלים כשעה את הדבלים והשום ביין אדום בתוך סיר מכוסה. 2. מוציאים את הדבלים והשום מהיין וחותכים אותם לקוביות. 3. טוחנים 500 גר` מהכבד ומוסיפים לו את היין האדום שבו בושלו הדבלים והשום. את שאר הכבד חותכים לקוביות יפות. 4. בתבנית טרין מסדרים ניילון נצמד ויוצקים שליש מהכבד הטחון, עליו מוסיפים שליש מהחומרים החתוכים- כבד, דבלים ושום. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים. 5. אופים את הטרין בתנור בחום של 150 מעלות בסיר *באן מארי למשך 45 דקות. 6. מקררים לילה במקרר, רצוי עם משקולת על הפטה. כדאי להגיש עם יין לבן מתוק. בתיאבון לכולם. *באן מארי - אמבט מרים (מצרפתית - Bain-marie) סיר המונח על סיר ובו מים רותחים ומשמש להתכת מרכיבים. http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1226205
 
למעלה