ערב טוב לשבוע שרובו בישולים והכנות

  • פותח הנושא ak5
  • פורסם בתאריך

ak5

New member
ערב טוב לשבוע שרובו בישולים והכנות

 

pirge

New member
ערב מצויין. אכן, שבוע גדוש הכנות.רק

בשמחות.
לילה טוב.
 

nicki3

New member
../images/Emo157.gifשבוע טוב. קשה לי להחליט

מה להכין לקינוח בחג, מלבד עוגה וסלט פירות. צריך להיות משהו שיעמוד בתלאות הדרך (2-3 שעות) . אולי מישהו יושיע אותי?
 

pirge

New member
ניקי, בקר טוב. הנה תפוח\אגס אפוי

16:17 | 14/04/05 תפוחים אפויים מעדן לחג.ו pirge ו משאירים את הקליפה מתפוחי גרנד קולפים מסביב לתפוח פס של חצי ס"מ (זה מונע בקיעתו של התפוח בזמן האפיה) מנקים את פנים התפוח אבל משאירים חלק ממנו. מכינים מלית: שברי אגוזים:צימוקים:שוקולד צ'יפס:חלבה:מרשמלו: בסקויטים שבורים:בוטנים לא מלוחים:פירות יבשים קצוצים: שמים בקערה את מה שבחרתם. מה שאוהבים. ומוסיפים: מיץ לימון מעט סוכר וקינמון, ו2 כפות דבש. מערבבים. ממלאים את התפוחים במלית. מסדרים אותם עם הפתח למעלה בתבנית פיירקס בצורה צפופה. שמים על כל תפוח חצי כפית מרגרינה \ חמאה. ממלאים את התבנית ביין מהול במים אני גם שמה סוכר,טועמת להגיע לטעם טעים. היין והמים--- שיגיעו עד גובה חצי מהתפוחים. מכניסים לאפיה בחום 175 מעלות. בודקים אחרי 25 דקות. התפוח צריך להיות רך. מגישים עם גלידה\קצפת\ פירגה.
 

pirge

New member
גלילי תמר מוקפאים

גלילי תמר מוקפאים חבילה תמרים ללא חרצנים בניילון . לא ממרח. 100 גרם חמאה או מחמאה 2\1 כוס סוכר ביצה 300 גרם אגוזי לוז, חצויים או שבורים גס 300 גרם עוגיות פתי בר שבורות לחתיכות קטנות - אפשר עוגיות פסח 3\2 כוס פתיתי קוקוס שמים בסיר את התמרים, החמאה והסוכר . בוחשים ומערבבים כ-10 דקות על להבה בינונית עד שהסוכר יימס. במקום למעוך במזלג אפשר להשתמש במועך תפוחי אדמה. מסירים מהאש ומצננים כ-5 דקות. טורפים את הביצה ומוסיפים לסיר תוך עירבוב חזק בכף עץ, עד שנוצרת עיסה רכה ואחידה. מוסיפים את האגוזים והעוגיות ומערבבים היטב,עד שהם נבלעים בעיסה. מחלקים את העיסה ל-2 חלקים שווים. פורסים רדיד אלומיניום באורך כ-10 ס"מ על משטח עבודה יבש ומפזרים עליו קוקוס בנדיבות. משמנים את הידיים בחמאה או במרגרינה,מניחים על הקוקוס חלק אחד של העיסה ומעבדים לגליל באורך 30 ס"מ (מקפידים שהגליל יכוסה מכל הכיוונים.עוטפים את הגליל באלומיניום וסוגרים את הקצוות. מכינים גליל נוסף באותו אופן. מאחסנים במקפיא לפחות שעה או כמה זמן שרוצים. פורסים ומגישים קר.
 

pirge

New member
מרציפן מצופה - מעדן מפתיע

16:55 | 03/04/05 גלילת מרציפן בשוקולד - פשוט משגעו pirge ו גלילת מרציפן בשוקולד מעדן מטריףףףףףף לשים בסיר קטן: 150 גרם שוקולד מריר כוס מים 2 כפות סוכר 2 כפות קקאו ל ה ר ת י ח תוך עירבוב ולסגור את האש. להוסיף: 200 גרם בסקויטים"פתי בר" מפוררים - אפשר של פסח לחלק התערובת ל-2. ל ק ר ר. מלית: 150 גרם שקדים טחונים ועוד 12 שקדים קלויים חצויים 100 גרם חמאה רכה. שקית אבקת סוכר של 100 גרם. ל ע ר ב ב בקערית את השקדים הטחונים , אבקת סוכר, וחמאה רכה. לשטח על ניר פרגמנט את עיסת השוקולד והבסקויטים אפשר לקחת כל פעם חתיכה ולהצמיד שיהיה משטח אחיד. מעל למרוח חצי מעיסת השקדים. לסדר לאורך שקדים חצויים. לגלגל לרולדה בעזרת הניר. ניתן לשמור במקרר--------------- וניתן להקפיא. איך שרוצים.. להגיש בתוך ספלוני ניר. יש אפשרות להכין במקום 150 גרם שקדים-----עם 150 גרם קוקוס. תנסו------ותתענגו מאד הגירסה שונתה מעט מהמקור שנתתי פה לפני חודש . השינוי של השקדים בהשראתה של גיסתי. המלית המקרוית היא עם קוקוס. מעדן מפתיע.
 

pirge

New member
תמרים-----הפתעה

08:25 | 19/10/04 תמרים------- רעיון שלי.ו pirge ו תמרים ממולאים במקום החרצן ב----- באגוזים\שקדים\רחת לוקום\כדורי קליק בטעמים\חלבה ועוד כל מיני כיד הדמיון..... נועצים קיסם באמצע התמר אחרי המילוי, טובלים בשוקולד מומס (אפשר להכין קרם שוקולד כמו לעוגה כושית ולטבול. לצפות חלק בקוקוס, חלק באגוזים טחונים, חלק בשומשום, סוכריות צבעוניות. להניח כל תמר בספלון נייר.
 

pirge

New member
כדורי שוקולד-פרווה

כדורי שוקולד –פרווה 33 כדורים מקור:פירגה 150 גרם מרגרינה בלי חלב - רכה 20 בסקויטים "פתי בר" - אפשר של פסח כוס קוקוס------- ואם לא אוהבים קוקוס-אז להוסיף עוד 10 בסקויטים "פתי-בר" 4 כפות מים מהברז 2 כפות מלאות קקאו 2\1 כוס סוכר שמים בסיר קטן את המים, הקקאו והסוכר ובוחשים כל הזמן עד שיהיה נוזלי וחלק מורידים ללהבה הכי קטנה וממיסים בבחישה את המרגרינה. כשהמרגרינה נמסה מוסיפים לסיר את הבסקוויטים והקוקוס. אפשר לשלב אגוזים וצימוקים וכו'...... ללוש מיד בצק ולעשות 33 כדורים. לגלגל בסוכריות או קוקוס או פתיתי שוקולד. להניח בספלוני ניר. לשמור במקרר. תהנו.
 

pirge

New member
דובשניות

דובשניות ממצות ובוטנים כוס דבש 2\1 כוס סוכר 2 כוסות בוטנים קלויים קצוצים כף מיץ לימון כפית זנגויל טחון 2 מצות שבורות לחתיכות ק ט נ ו ת ממיסים סוכר ודבש מוסיפים את יתר החומרים ומבשלים על אש קטנה----תוך בחישה-------- עד שיתהווה גוש שיתנתק מדפנות הסיר להרטיב את השיש להניח את הגוש ולרדד אותו במערוך לעלה. לחתוך לריבועים עם סכין רטובה מאחסנים בקופסה סגורה.
 

pirge

New member
כדורי חרוסת-לשבור שיגרה

תשברו שיגרה ותכינו את החרוסת בספלוני ניר בצורת כדורים. חרוסת משודרגתו pirge / מתכונים ו 08:46 |03\04\04 מומלץ בחום לקראת חג הפסח. 100 גרם בוטנים שלמים--- לא קלויים 100 גרם שקדים שלמים בתפזורת -----לא קלויים 300 גרם אגוזי מלך בתפזורת ------לא קלויים 100 גרם שקית שומשום ---לא קלוי להכניס לתבנית יבשה ולקלות עד לפריכות. לערבב מדי פעם שלא יישרף. עד להזהבה קלה. לערבב עם 500 גרם סילאן. אפשר להוסיף לפי בחירה: גרנד מרנייה קינמון יין מתוק שאתם אוהבים קליפת הדרים מגוררת לשים בספלוני נייר ולפזר קוקוס. אפשר למלא בעיסה, צנצנת יפה ולהגיש מתנה. אפשר לשטח בתבנית יפה חד פעמית ולהגיש כממתק. לקשט בפיצוחים קלויים. מתאים לכל השנה. כדאי להכין מהתערובת כדורי שוקולד ולטבול בקוקוס או מיזרה אחר.לשים במנג'טים\ספלוני ניר. לשמור במקרר\פריזר. נשמר הרבה מאד זמן. אפשר להכין כבר היום . זה רק ישתבח עם הזמן. תהנו,מפירגה. אני אכין היום ותהיה תמונה.
 

pirge

New member
ואולי??? פחזניות??

פחזניות מקמח מצה ממחלקת תזונה בבית חולים הדסה מס' מנות: 15 פחזניות חומרים 1 כוס מים ½ כוס שמן 1 כוס קמח מצה ½ כפית מלח למלית מתוקה-פחות. 3 ביצים שלמות אופן הכנה מרתיחים את המים בסיר יחד עם השמן. מוסיפים את קמח המצה והמלח לסיר ומערבבים עד לקבלת גוש בצק שאינו נדבק לדפנות. מורידים מהאש, ומוסיפים את הביצים תוך כדי בחישה. משמנים תבנית שטוחה. בעזרת 2 כפות יוצרים כ- 15 פחזניות אופים בתנור בחום בינוני כ-40 דקות . אפשר לאכול את הפחזניות כמו שהן או להגיש כמנה ראשונה במילוי סלט ביצים או כל מילוי אחר. כל מנה מכילה: 107 קלוריות
 

pirge

New member
בראוניז נפלאים? רוצה?

עוגת שוקולד בראוניז לפסחו pirge / אוכל חלבי [מצורף קובץ jpg] ו 23:15 | 25/03/06 16:44 | 25/03/06 בראוניס לפסח - המלצה חמה ו pirge [מצורף קובץ jpg] ו 19:49 | 17/04/05 בראוניס בלי קמח לפסח\לכל השנה -מומלץ מאד.ו pirge ומתאים לפסח ולכל השנה. המרכיבים: 200 גרם שוקולד מריר 200 גרם חמאה\\מרגרינה בטמפרטורת החדר כוס ורבע סוכר - מתוק מתוק--אפשר להוריד מכמות הסוכר. חבילה אינסטנט פודינג שוקולד \\\\או וניל של פסח ----------יש כשר 5 ביצים שלמות 200 גרם אגוזים קצוצים אפשר להוסיף מעט שוקולד צ'יפס ומעט צימוקים - לא חובה. אופן הכנה: ממיסים שוקולד וחמאה על להבה מאד נמוכה -תוך בחישה מתמדת. מסירים מהאש. מוסיפים בבחישה כל פעם ביצה. מנפים את האינסטנט פודינג לתערובת ומוסיפים אגוזים -כל הזמן לבחוש. מערבבים מעט. אופים בחום 175 מעלות כ-30 דקות. לבדוק שמוכן. יש קרום פריך מעל לעוגה. מצננים היטב ורק אז פורסים. לפרוס ריבועיות קטנות--הבראוניס מאד עשיר בטעמו. כדאי מיד להניח כל חתיכה בספלון ניר. כדאי לאפות בתבנית בינונית חד פעמית-מרובעת או מלבנית. אפיתי בתבנית מלבנית 27X33.--יצאו מעט נמוכים--אבל נפלאים. כדאי לאפות בתבנית יותר קטנה.
 

pirge

New member
../images/Emo3.gif עשיתי כמו שהאייקון עושה. ../images/Emo6.gif

נראה מאד שיכורי וטעים. חג שמח.
 

nicki3

New member
../images/Emo24.gifתודה פירגה, יופי של דברים

נראה לי שאני אכין כמה מהם כדי לגוון. שני דברים: בגלילי תמר מוקפאים יש ביצה לא מבושלת והייתי רוצה להזכיר לכולם שעדיף לא להכין את זה בימים אלו, או למצוא תחליף. במרציפן המצופה כתבת לשטח את הבצק ולמרוח עליו חצי מהמלית. לא מצאתי מה עושים עם החצי השני. האם שתי גלילות ואז חצי מזה וחצי מזה? תודה רבה על ההצעות הנהדרות
 

pirge

New member
ניקי? תשובות../images/Emo140.gif

לא צריך ביצה.במידה ואת צריכה משהו נוסף להדביק,תשימי כף דבש\סילאן,זהו.... במרציפן, הבנת נכון. מכינים 2 גלילות ולכל גלילה חצי מלית. תהני ותבלי.
בבקשה
 
למעלה