עופרת במכונות קפה?

לא ברור למה הם נזכרו בזה עכשיו

עוד ב- 2007, וגם ב- 2011 ה- Federal Institute for Risk Assessment בגרמניה, ערך מחקר ומצא שיש ערכי עופרת שיוצאים ממכונות אספרסו שחורגים מהמותר לפי התקנים של האיחוד האירופי. לקח להם פה בארץ איזה 10 שנים טובות להכנס לפאניקה.
גם ה- BIR וגם פה בארץ, נמנעים מלהגיד באיזה דגמים מדובר בדיוק, כי הם טוענים שהדגימות היו מצומצמות מידי מכדי להיות מייצגות.
הטענה היא שכשמנקים את המכונות ממשקעי קלציום, משתמשים בחומרים חומציים שיוצרים ראיקציה עם חלקי המתכת של המכונה ומשחררים עופרת. חלקי המתכת של המכונות עשויים מסגסוגת של נחושת שמכילה בין השאר גם עופרת בריכוז נמוך, בגלל נקודת ההיתוך הנמוכה שלה.
 

dts

New member
ראשית יש דגמים (יצרנים בעצם)

שנית ממש מוזר כי חברינו מאירופה ממש מתעסקים בתקנים ובנקיון המזון הרבה יותר ממה שנהוג כאן-אי לכך סגסוגות עם עופרת במזון ?!
גם אם משתחררת עופרת במהלך ניקוי האבן האם כמה עשרות ליטרים של מיים שעוברים בצנרת לא ישטפו אותה?
במכונה בבית קפה זה נשטף ביום ואח"כ יש שקט כמה חודשים לפחות .
 
עד כמה שידוע לי באירופה לא פרסמו דגמים

הגרמנים הוציאו אזהרה למדינות האיחוד והשאירו לכל מדינה לטפל בזה כפי ראות עיניה. טמפ' ההיתוך של עופרת נמוכה מטפ' ההיתוך של נחושת ולכן מוסיפים אותה. היא לא אמורה להגיע למזון אלא אם יש חומר שגורם לקורוזיה, כמו חומרי ניקוי מסוימים. נחושת היא לא חומר אורגני, היא לא "מרפאת" את עצמה אם נגרם לה "פצע". לכן השטיפה לא משנה לעניין הזה, כל עוד יש "פצע" (קורוזיה) תהיה זליגה מסוימת של עופרת.
 
למעלה