סלמון וסלרי בטעם פיקנטי
חצי כפית שמן מספר שיני שום חצויות גבעולי סלרי אמריקאי חצויים לאורך ולרוחב וחתוכים לרצועות דקות וארוכות שמינית כוס מים 2 פלפל שטה קטנים ויבשים חצי כפית קליפת לימון מגוררת חלק במכינים מראש בקערה לימון מפולט קצוץ 2-3 זרעי קימל מלח כף כוסברה קצוצה כף שמן 2-3 שיני שום קצוצות חצי כוס ציר דגים או מים 3-4 פרוסות סלומון לעטוף היטב את הסולומון בתערובת) אפשר להוסיף רבע כוס יין לבן ההכנה מחמממים סיר רחב היטב יוצקים את השמן וכאן יש לי פטנט שבדרך כלל אני משתמשת בו אחרי שהשמן מתחמם הוא מתפשט ואני מניעה את הסיר בנקודה זו ושופכת לכיור את השמן מוסיפים שום מאדים דקה מוסיפים גבעולי סלרי מאדים תוך ערבוב מידי פעם כ4-5 דקות מוסיפים פלפל שטה וגרד לימון מאדים דקה נוספת מניחים מעל את הדגים יוצקים מעליהם את כל שארית התערובת מכסים ומשאירים מעט גלוי את הסיר פתח לאדים מבשלים עד לצמצום הנוזלים
חצי כפית שמן מספר שיני שום חצויות גבעולי סלרי אמריקאי חצויים לאורך ולרוחב וחתוכים לרצועות דקות וארוכות שמינית כוס מים 2 פלפל שטה קטנים ויבשים חצי כפית קליפת לימון מגוררת חלק במכינים מראש בקערה לימון מפולט קצוץ 2-3 זרעי קימל מלח כף כוסברה קצוצה כף שמן 2-3 שיני שום קצוצות חצי כוס ציר דגים או מים 3-4 פרוסות סלומון לעטוף היטב את הסולומון בתערובת) אפשר להוסיף רבע כוס יין לבן ההכנה מחמממים סיר רחב היטב יוצקים את השמן וכאן יש לי פטנט שבדרך כלל אני משתמשת בו אחרי שהשמן מתחמם הוא מתפשט ואני מניעה את הסיר בנקודה זו ושופכת לכיור את השמן מוסיפים שום מאדים דקה מוסיפים גבעולי סלרי מאדים תוך ערבוב מידי פעם כ4-5 דקות מוסיפים פלפל שטה וגרד לימון מאדים דקה נוספת מניחים מעל את הדגים יוצקים מעליהם את כל שארית התערובת מכסים ומשאירים מעט גלוי את הסיר פתח לאדים מבשלים עד לצמצום הנוזלים