סטייק טונה ברוטב חרדל ../images/Emo19.gif
סטייק טונה ברוטב חרדל - אהרוני רכיבים: 4 נתחי פילה טונה במשקל 200 גרם כל אחד מעט שמן זית מלח ופלפל שחור גרוס טרי 4 כפות עירית קצוצה לרוטב: 3/4 כוס יין לבן יבש 2 בצלי אשלוט קצוצים דק 1 כף עלי טרגון טריים קצוצים חצי כוס שמנת מתוקה 60 גרם חמאה חתוכה לקוביות 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי 1 כף חרדל דיז´ון חריף מלח ופלפל שחור גרוס טרי אופן הכנה: 1. מכינים את הרוטב: שמים בסיר קטן את היין, הטרגון ובצלי האשלוט. מביאים לרתיחה, מבשלים ומצמצמים עד שכמעט לא נשארים נוזלים בסיר. מוסיפים את השמנת, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-5 דקות. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את החמאה לאט, קובייה-קובייה, תוך טריפה במטרפת-יד עד שכל כמות החמאה אוזלת. 2. מוסיפים את מיץ הלימון, מערבבים, מוסיפים את החרדל, המלח והפלפל. מסננים את הרוטב ושומרים להגשה. 3. ממליחים ומפלפלים קלות את הסטייקים. מחממים מחבת מתכת גדולה (אם יש מחבת פסים, כזו עם בליטות מתכת מוארכות בתחתיתה, עדיף). שמים במחבת טיפונת שמן זית. 4. כשהשמן חם מאוד, מניחים את הסטייקים במחבת וצורכים היטב כ-2 דקות מצד אחד, עד שהדג שחום ופריך. הופכים וחוזרים על אותו תהליך. הדג צריך להיות עשוי מדיום-רייר או מקסימום מדיום. מוציאים מהמחבת. 5. מחממים את הרוטב, שמים את הסטייקים על צלחות הגשה, יוצקים מעט מהרוטב, מפזרים מעט עירית קצוצה מעל ומגישים. הערות: מקור המתכון: יום כתום