מתכון לפולנטה איטלקית

bnbn101

New member
מתכון לפולנטה איטלקית

מצרכים:
500 גרם קמח תירס
1/2 1 ליטר חלב
250 מ"ל שמנת מתוקה
25 גרם חמאה
30 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת
מלח
לראגו פטריות:
25 גרם חמאה+ 3 כפות שמן זית
סלסילת פטריות
מלח
פלפל
תימין
הכנה–
1. פולנטה- מביאים את השמנת והחלב לסף רתיחה, מוסיפים את קמח התירס תוך כדי בחישה עד לקבלת מרקם חלק וקטיפתי. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.
2. ראגו: אל מחבת גדולה מוסיפים את החמאה והשמן וממיסים. מוסיפים את כל שאר המצרכים ומבשלים על אש בינונית עד שהפטריות מקבלות צבע שחום והמים התאדו.
3. מרכיבים את המנה- בצלחת מניחים כמה כפות פולנטה, וכף גדושה של ראגו פטריות.
ניתן לפזר מעל גבינת פרמז'ן.

תוכלו למצוא עוד מתכונים ופרטים לגבי הסדנאות בישול שלי באתר

[URL]https://almacooking.co/%d7%9e%d7%aa%d7%9b%d7%95%d7%9f-%d7%9c%d7%a4%d7%95%d7%9c%d7%a0%d7%98%d7%94-%d7%90%d7%99%d7%98%d7%9c%d7%a7%d7%99%d7%aa/[/URL]

בברכה,
לימור :)

 

גברת ע

New member
נראה מעולה!

האם אפשר להחליף את החלב במשהו אחר?
מים, ציר כלשהו?
 

TCHM

New member
מנסיוני המועט...

פולנטה איטלקית מקורית מכינים רק עם מים.
פולנטה עם חלב אמנם מעשירה את הפולנטה מעט אבל
הופכת אותה ל"כבדה" יותר.
אבל זה אצלי.
 
למעלה