מתכון: גלידת טירמיסו

שיגריס

New member
מתכון: גלידת טירמיסו

לפני מספר שבועות טעמתי את גלידת הטירמיסו של "האגן דאז" והספיקה לי כפית אחת כדי להבין שהטעם לא ממש הזכיר לי את העוגה עצמה. ומכיוון שכך - החלטתי לאלתר מתכון שיחכה את טעמה של העוגה הנפלאה הזו והנה מה שיצא (הוכן כבר פעמיים): ***הערה: לא מיועד לאלה הסובלים מרגישות למוצרי חלב...כמוני ! (לצערי) מתכון: גלידת טירמיסו רכיבים: 3 חלמונים 1/2 כוס סוכר 1 שמנת מתוקה 1 גבינת שמנת ("פילדלפיה" או "נפוליאון") 1 כף אבקת קפה אספרסו לניטופי פאדג´ שוקולד: 150 מ"ל שמנת מתוקה 1 כפית אבקת קפה אספרסו 150 גרם שוקולד מריר אופן הכנה: מקציפים את החלמונים עם הסוכר. מוסיפים את הגבינה וממשיכים להקציף באיטיות. מחממים את השמנת המתוקה עם אבקת האספרסו כמעט עד לרתיחה. מסננים אבל לא נורא אם נשארים גרגרי קפה עדינים (הם מוסיפים עניין למראה הכללי של הגלידה). מוסיפים באיטיות את השמנת לתערובת החלמונים והגבינה תוך כדי טריפה ידנית. מעבירים לבאן מרי ומבשלים על להבה בינונית תוך כדי טריפה מתמדת מספר דקות - עד שהתערובת מסמיכה. מכסים בניילון נצמד ומקררים מס´ שעות. לנטיפי הפאדג´: מחממים את השמנת המתוקה ואבקת הקפה. מסננים ומוסיפים את השוקולד. מערבבים עד שהשוקולד נמס לחלוטין. אם מכינים במכונת גלידה: מחבצים את הגלידה ולקראת הסוף מנטפים לתוכה מהגנאש שהכנו. אם אין מכונת גלידה: מקפיאים את תערובת השמנת והביצים כשעה-שעתיים ואז מעבדים מספר דקות במעבד מזון. מנטפים את הגנאש בכפית, מעבדים 2-3 שניות נוספות ומעבירים לכלי פלסטיק אטום. הערות: מקור המתכון: שיגריס הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

שיגריס

New member
למי שאוהב את טעם המסקרפונה...

שיחליף את גבינת השמנת הרגילה במסקרפונה העשירה.
 
למעלה