מרק דלעת וחומוס מרוקאי

סימונה 5

New member
מרק חומוס עם דלעת

מרק חומוס ודלעת מאת: סימונה 5ו 30/09/05 | 21:41 500 גרם חומוס חצי קילו דלעת 10 שיני שום כף כמון כפית כורכום מלח ופלפל כוס כוסברה קצוצה משרים את גרגירי החומוס ללילה אפשר עם כפית סודה לשתיה או בלי מסננים מעבירים לסיר מכסים במים ומביאים לרתיחה, מסננים שוב מהמים. בשלב הזה סבתא שלי הייתה שמה את גרגירי החומוס בתוך מגבת ומשפשפת אותם כדי להוריד את הקליפה, אנחנו נוותר על זה מעבירים את החומוס לסיר חדש יחד עם התבלינים והשום, אפשר להוסיף גם כמה עצמות בקר אם רוצים, מכסים את החומוס במים ועוד קצת מעליו. מבשלים על אש נמוכה עד שגרגירי החומוס רכים, מוסיפים את הדלעת והכוסברה מבשלים עד שהדלעת רכה מאד. מעבירים את המרק למעבד מזון (בלי העצמות אם שמת) ומרסקים למחית חלקה. שנה טובה וחג שמח סימונה
 
למעלה