מנה עיקרית לארוחת ראש השנה

א ר י ק ה

New member
מנה עיקרית לארוחת ראש השנה

שלום, במסגרת חלוקת התפקידים במשפחה, הוטל עלי להכין צלי בשר. ובכן אני מתכננת לקנות 2 ק"ג בשר מס´ 6 טרי כמובן. יש לי כל מיני מתכונים מוצלחים לבשר צלי, אבל אשמח לקבל מתכונים מוצלחים נוספיםשנוסו כמובן, שהרי אי אפשר לפשל בארוחה חגיגית לכבוד השנה החדשה. רעיונות ומתכונים התקבלו בשמחה. אריקה
 

switch

New member
הנה מתכון שעשיתי ביום שישי

ויצא ממש טעים. זה מתכון שאמא שלי מכינה כבר שנים. במקור הוא מהספר של רות סירקיס: "מהמטבח באהבה" אבל עם השנים נעשו מספר שיפורים. אמי מכינה את הצלי בסיר מיוחד לצלי, אובלי שאפשר להכניס אותו לתוך התנור, אבל אפשר גם לעשות את המתכון הזה על הכיריים: רכיבים: ק"ג וחצי בשר בקר (אני הכנתי פילה מדומה) 3 כפות שמן זית 4 בצלים קלופים וחצויים 4 גזרים קלופים וחתוכים לפרוסות עבות מאוד 4-5 תפו"א (תלוי בגודל) קלופים וחתוכים לרבעים 2 בטטות קלופות וחתוכות לרבעים 2 כפות קמח 2-3 כוסות מים 2 כפיות אבקת מרק בצל 3 שיני שום קלופות וחתוכות לחצאים 1 קופסה רסק עגבניות "טומטו מקס" מלח, פלפל (אםשר פלפל לבן) פפריקה הכנה: מחממים תנור לחום בינוני-גבוה. בסיר כבד מחממים את השמן ומשחימים את נתח הבשר מכל הצדדים עד שהוא מושחם היטב (בערך 15 דקות). מעבירים את הבשר לסיר, זורים מלח ופלפל. מסדרים מסביב לבשר את הבצל, השום, תפוחי האדמה, הגזר והבטטות, מערבבים חצי כוס מהמים עם הקמח, הפפריקה ואבקת מרק ושופכים על הבשר יחד עם שאר המים ורסק העגבניות. הנוזלים צריכים לכסות כמעט את כל הנתח. מכניסים לתנור לשעתיים לפחות. בתיאבון!
 

switch

New member
אופס...שכחתי

צריך גם להוסיף לנוזלים חצי כוס יין לבן...!
 

צוצונת

New member
צלי בשר בעישבי תיבול

אריקה יקרה, קודם כל תשתדלי למצוא נתחים שנראים כמו רולדה כדי שאח"כ תוכלי לפרוס בקלות. רצוי ליישן את הבשר במקרר למשך 3-4 ימים. למרוח את הבשר בתערובת עישבי תיבול לפי הטעם (זעתר,אורגנו,נענע,בזיליקום,רוזמרין) פלפל שחור גרוס ומלח. לטגן בסיר גדול את הנתחים השלמים דבר שנקרא סגירה בפי השפים סוגר את מיצי הבשר וכולא אותם בתוך הנתח. להוציא מהסיר.לקרמל בצלצלי פנינה בשמן וסוכר להוסיף כוס יין אדום ,2 קוביות תיבוליות קנור צלי,כוס מים חמים וסלסלת פטריות. לתת רתיחה ולתקן תיבול . בעזרת סכין חיתוך חדה לחורר את הבשר ולנעוץ שיני שום . להניח בקדרת חרס או שתיים את הבשר לשפוך מעל את הרוטב לכסות בנייר אלומיניום . בתנור שחומם מראש לאפות כשעתיים בחום 180 מעלות. לקרר היטב ולהכניס למקרר רצוי להכין יום לפני החג. לחתוך בסכין גדולה פרוסות נאות ולשטח בתבנית התנור להרטיב עם הרוטב שנוצר ולחמם. בסיר קטן לחמם את רוטב הפטריות והבצלצלים. שנה טובה, שושה
 

א ר י ק ה

New member
כמה שאלות להבהרה

שושה, ראשית תודה. יש לי כמה שאלות: 1. האם גם פילה מדומה (מס´ 6) צריך ליישן במקרר. חשבתי שרק בשר לסטייקים. ואם כן, זאת אומרת לקנות מחר או מחרתיים את הבשר. 2. האם בישול יום לפני האכילה משביח את הצלי? ואם כן, אז החימום למחרת נעשה כשהבשר פרוס והרוטב כבר עליו. 3. ומה כוונת המשורר במילה לקרמל. הכוונה לסדר : לחמם שמן, להוסיף בצל ואח"כ סוכר או להיפך. בכלל, פירוט לא יזיק לי בכלל. 4. ושאלה לסיום- מה יחס הכמויות ל 2 ק"ג בשר. האם עדיף לקנות 2 נתחים בני 1 ק"ג כל אחד. ושאלתי כל כך הרבה שאלות שכבר לא נעים לי להמשיך. אבל זה אמור להיות צלי לחג, אז חשוב שיצליח. תודה אריקה
 

צוצונת

New member
אריקה יקירתי

1. כל בשר כדאי ליישן במקרר ולא להפשיר במהירות על השיש בחום המטבח. 2. ז"א, תקני כבר מחר. 3. אם הבשר קר, קל יותר לפרוס לפרוסות מושלמות לפני החימום. 4. לקרמל: לחמם שמן ולהוסיף 2 כפות סוכר ולהמיסו בזהירות ואז להוסיף את הבצלצלים. 5. אם תמצאי חתיכה יפה של 2 ק"ג מה טוב אם לא אז 2 חתיכות של ק"ג כל אחת. 6. פירוט חומרים : 3 גבעולי רוזמרין או רוזמרין מיובש, ועישבי תיבול לפי הטעם . 700 גר´ בצלצלים וסלסלת פטירות שמפיניון.מלח פלפל שחור גרוס תיבוליות קנור בטעם צלי.
שושה
 
למעלה