מישהו ראה אתמול "השף המתלבש"?

אתי@

New member
מישהו ראה אתמול "השף המתלבש"?

כל היום פינטזתי על הפטריות שהוא עשה בגריל. מישהו רשם מה הוא שם בחמאה? מתכון מדויק ישמח אותי כפליים
 

אתי@

New member
בבישולה הישן או החדש?

הוא שם שם עשבי תיבול (טימין ועוד משהו), וגם פלפל צ'ילי, שום, ומה עוד...? ואיפה אפשר להשיג בארץ כאלה פטריות גדולות ויפות?
 

עששית

New member
זה פטריות פורטבלו. יש בארץ, לא?

בבישולה הישן. אני לא כל כך זוכרת מה הוא שם, למען האמת.
 

אתי@

New member
זה היה פטריות פורטבלה???

בבישולה הישן יש פטריות ממולאות, לא זכור לי שראיתי משהו בסגנון הזה, אבל אני אחפש. אף אחד חוץ מאיתנו לא צפה בתכנית אתמול?
 

עששית

New member
שאלתי את גיא במייל אם הוא זוכר

נדמה לי שזה היה פורטבלו. מבאס אותי שאין לשף העירום אתר מסודר. התרגלתי מהתוכניות הישראליות
 

עששית

New member
גיא לא שפך אור חדש על הפרשה../images/Emo13.gif

עכשיו אני נזכרת שבבישולה פשוט אומרים לשים גבינה בטעם שום. אבל הנה מתכון מספר הבישול הצמחוני: פטריות עם חמאת עשבי תיבול ושקדים ******************************** מצרכים: 12 פטריות גדולות 1 כף שמן זית 1 בצל קטן קצוץ דק 1/4 כוס (40 גרם) שקדים מולבנים 1 שן שום קצוצה 1 כף מיץ לימון 3 כפות פטרוזיליה (עלים וגבעולים) 3 כפות קורנית (טימין) טרייה קצוצה או 1 כפית קורנית מיובשת 3 כפות רוזמרין טרי קצוץ או 1 כפית רוזמרין מיובש 1 כף עירית טרייה קצוצה 1/2 כפית מלח 1/4 כפית פלפל שחור 75 ג' חמאה חתוכה לקוביות. הכנה: 1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מושחים תבנית אפייה שטוחה בשמן או חמאה מומסת. קוטמים את הרגליים של הפטריות וקוצצים אותן דק. מחממים את השמן בסיר קטן ומוסיפים את הבצל. מאדים על להבה בינונית 2-3 דקות או עד שהבצל מתרכך ומזהיב. מוסיפים את רגלי הפטריות הקצוצות. מאדים כ-2 דקות עד לריכוך. מורידים את הסיר מהכיריים. 2. מניחים את השקדים, השום, הלימון, עשבי התיבול, המלח הפלפל והחמאה במעבד מזון. מעבדים 20-30 שניות או עד שהתערובת חלקה. 3. מניחים את "כובעי" הפטריות בתבנית האפייה. בעזרת כף ממלאים כמות שווה של תערובת בצל והפטריות, ואאח"כ שכבה של חמאת עשבי התיבול. אופים בתנור 10-15 דקות, או עד שהפטריות נאפות היטב והחמאה נמסה. וליד המתכון כתוב שניתן לתבל חמאה מרוככת בעשבי טיבול טריים, שום, גבינה כחולה או חרדל; לגלגל לצורת נקניק ולקרר במקרר עד שהחצאה מתקשה.
 

אתי@

New member
תודה רבה!!! ../images/Emo140.gif

אני אנסה להכין את זה עפ"י מה שאני זוכרת מהתוכנית. המתכון מבישולה הוא של פטריות ממולאות. המתכון של ג'יימי היה מתכון לפיטריות שלמות שהחמאה חודרת לתוכן במהלך האפייה. קצת דומה וקצת שונה, ואני מפנטזת על הפיטריות של ג'יימי
 

עששית

New member
לא כל כך הבנתי מה ההבדל../images/Emo2.gif

הוא הוציא את הרגליים ואז שם את החמאה למעלה, בלי למרוח כמו במתכון שהקלדתי. זה ההבדל?
 

אתי@

New member
הוא הוציא את הרגליים? חשבתי שרק

קיצר אותן (זה מה שקורה כשעושים 5 דברים בבת אחת). אם הבנתי נכון (ואולי לא), במתכון צריך ממש להוציא את הרגליים ולמלא את הפטרייה. בכל אופן המילוי בבישולה לא ממש דומה ואני נדלקתי על החמאה של ג'יימי. בעיני פטרייה ממולאת זה קצת שונה מ"סטייק פטרייה". אולי זה ממש דומה, אבל בראש שלי זה נתפס כמשהו שונה
אל תתיחסי, קטנוניות של בתולה
 

HoGod

New member
הפסקתי לפנטז על זה כי זה נראה לי

ממש משמין... מה שכן, שמרתי בצד את המתכון לפסטה - נראה מצויין!!! אגב, את הירוק הזה שהוא שם בכריכים (גרגר נחלים
), יש בארץ, או שפשוט מחליפים ברוקט
 

אתי@

New member
לא יודעת... לא צפיתי בכל התוכנית

ובקשר לפטריות - אני מסתמכת על הבטחתו שכל החמאה נשארת בתבנית
 

HoGod

New member
מצאתי משהו שאולי יעזור

"לערבב במיקסר/מעבד מזון/מג'יק-מיקס חמאה + בצל סגול קצוץ. אחרי שהתערבב להוסיףריבת עגבניות מיובשות, פטרוזיליה קצוצה ובזיליקום. לשים על 6 פטריות (על ה"גבעול" שלהם) בערך כפית מהתערובת ולהכניס לתנור ל20 דקות בחום של 220 מעלות." מקווה שעזרתי לקחתי מהאתר של קשת - יש שם פורום על התוכנית. אם תרצי את ההכנה של הפסטה, תגידי לי ואני אקליד לך הערב\מחר (רשמתי אתמול)
 

אתי@

New member
תודה רבה! איזה פסטה הוא עשה?

(לא ראיתי את כל התוכנית)
 

אתי@

New member
במחשבה שניה - לא נראה לי שזה זה

אבל אפשר לאלתר, זה לא חייב להיות בדיוק.
 

עששית

New member
יש לי איזה זכרון עמום על עגבניות

מיובשות, אבל אולי זה במאכל אחר שהוא עשה
 
אתי@

עד עכשיו לא אמרתי כלום, אבל אני מתאפקת כבר שעות. בזמנו רשמתי את המתכון תוך כדי ההכנה. אבל זה היה על נייר מסמורטט ולפני כמה זמן נתקלתי בו והוא לא היה בקלסר המתכונים. אני חושבת שזרקתי אותו ואני לא זוכרת בע"פ. אם במקרה במקרה לא זרקתי, אני אקליד לך. ממליצה בכל מקרה לשאול בפורום מתכונים כי בעבר חיפשתי מתכון מסידרה שלא מחזיקה אתר אינטרנט והם מצאו לי.
 
למעלה