גיא לא שפך אור חדש על הפרשה../images/Emo13.gif
עכשיו אני נזכרת שבבישולה פשוט אומרים לשים גבינה בטעם שום. אבל הנה מתכון מספר הבישול הצמחוני: פטריות עם חמאת עשבי תיבול ושקדים ******************************** מצרכים: 12 פטריות גדולות 1 כף שמן זית 1 בצל קטן קצוץ דק 1/4 כוס (40 גרם) שקדים מולבנים 1 שן שום קצוצה 1 כף מיץ לימון 3 כפות פטרוזיליה (עלים וגבעולים) 3 כפות קורנית (טימין) טרייה קצוצה או 1 כפית קורנית מיובשת 3 כפות רוזמרין טרי קצוץ או 1 כפית רוזמרין מיובש 1 כף עירית טרייה קצוצה 1/2 כפית מלח 1/4 כפית פלפל שחור 75 ג' חמאה חתוכה לקוביות. הכנה: 1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מושחים תבנית אפייה שטוחה בשמן או חמאה מומסת. קוטמים את הרגליים של הפטריות וקוצצים אותן דק. מחממים את השמן בסיר קטן ומוסיפים את הבצל. מאדים על להבה בינונית 2-3 דקות או עד שהבצל מתרכך ומזהיב. מוסיפים את רגלי הפטריות הקצוצות. מאדים כ-2 דקות עד לריכוך. מורידים את הסיר מהכיריים. 2. מניחים את השקדים, השום, הלימון, עשבי התיבול, המלח הפלפל והחמאה במעבד מזון. מעבדים 20-30 שניות או עד שהתערובת חלקה. 3. מניחים את "כובעי" הפטריות בתבנית האפייה. בעזרת כף ממלאים כמות שווה של תערובת בצל והפטריות, ואאח"כ שכבה של חמאת עשבי התיבול. אופים בתנור 10-15 דקות, או עד שהפטריות נאפות היטב והחמאה נמסה. וליד המתכון כתוב שניתן לתבל חמאה מרוככת בעשבי טיבול טריים, שום, גבינה כחולה או חרדל; לגלגל לצורת נקניק ולקרר במקרר עד שהחצאה מתקשה.