מחקר בחלל

hadartamir2

New member
מחקר בחלל

הי... רציתי לדעת מה דעתכם על מחקרים על החלל.. האם זה טוב או שזה בעצם רע? בבקשה אם אתם עונים להודעה הזאת תסבירו למה. אין לי בעיה אם תגיבו לשתי הדיעות פה.
 

GOTN

New member
לצערי....

מחקרי החלל הם אינם למטרה הנעלה של הכרת היקום שמסביבנו, לברר האם אנחנו לבד ואפילו לא כדי לנסות למצוא כוכב שבו נוכל לחיות לפני הכחדת כדור הארץ. מחקרי החלל הם בעיקר פוליטיים. המרוץ הפוליטי לחלל החל כבר עם תחילת המלחמה הקרה (לאחר מלמחת העולם השניה), כל מעצמה (ארה"ב ובריה"מ) ניסתה להגיע ראשונה לחלל כביכול כדי לחקור ולגלות, אך בעצם מטרתם הייתה להוכיח עליונות על המעצמה השניה. היה אפילו סיפור מפורסם שבו האמריקאים פתחו מהר את תעשיית החלל שלהם מכיוון שהם חשדו שהרוסים עושים ניוסיים גרעיניים על הצד האפל של הירח. אומנם המלחמה הקרה הסתיימה ובריה"מ כבר התפרקה אבל הפוליטיקה עוד שולטת גם בתחום הגדול הזה. אני באופן אישי מאוד אוהב את החלל, אני רוצה להגיע לשם ולדעת עוד ועוד, וכמובן שאני בעד המחקרים, אך כל עוד הפוליטיקה ממשיכה לשלוט במחקרים הללו אין לי הרבה ציפיות.
 

Smak

New member
הים זה כבר פחות פוליטיקה

אלא יותר כלכלה ! ואפילו תקשורת.. חקר החלל (לפחות האטמוספירה החיצונית של הכדור הארץ) הוא אינטרס של המון חברות תיקשורת ...
 

gilpor

New member
יש גם מחקרי חלל "טהורים"

אילו אינטרסים פוליטיים עומדים מאחורי פרויקט ג'נסיס, קאסיני-הויגנס, גשושת הגרביטציה או סוויפט? וזוהי רשימה חלקית בלבד. כנס לאתרים של נאס"א וסוכנות החלל האירופאית, תראה שיש גם מדע "נטו".
 

amni

New member
אתה נאיבי. מחקר חלל עולה הרבה

ומי שמשקיע מצפה לתשואה בטוחה על השקעתו. קשה לדעת מה המטרה כי לא ברור מי עומד מאחורי המימון. אני מהמר שהמטרה היא רכישת ידע בהנעה בחלל שעשויה להיות בעלת ערך צבאי בעוד כמה עשרות שנים (מה שהנשיא רייגן קרא לו מלחמת כוכבים).
 

Smak

New member
עד כמה שידוע לי

פרוייקט מלחמת הכוכבים הוא פרוייקט הזוי (?) של ממשל קנדי (אולי רייגן אולי אחר) שבו יוצבו 12 לייזרי ענק בחלל ובכך יוכלו להנציח את כוחה של ארה"ב ע"פ כל כדור הארץ. למעשה הבעייתיות הגדולה היא שלייזר מתפזר מהר מדי באטמוספירה שלנו ולכן (היום) בלתי אפשרי לירות לייזר מהחלל לאדמה בעוצמה כזאת שהוא יצור נזק. לעומת זאת ברמה השניה של האטמוספירה הדבר הרבה יותר קל (איפה שלווינים וטילים בלסטיים עפים) ולכן פרוייקט כזה נגד טילים בלסטיים הוא דבר שעדיין בתכנון (נכון לפי גליון "מדע פופולרי" מלפני כשנה -שנה וחצי).
 
עולה הרבה - אבל גם לא משקיעים הרבה

העולם המערבי מלא באוניברסיטאות עם מעבדות ומחקרים רבים של עשרות ומאות מיליארדים וכל זאת לצורך מחקר מדעי. מחקר חלל כולל את המחקר הזה. האנושות כן מבינה שנדרש מחקר מדעי טהור (ללא כוונת רווח צפויה) כדי להניע את המדע והטכנולוגיה (האלה שמביאים את הרווח..)
 

amni

New member
המימון של מחקרים אקדמיים יקרים

לא נעשה על ידי המוסדות האקדמיים אלא על ידי גורמים חיצוניים שמזרימים כסף למחקרים הנ"ל. למשל, ניסויים בשיטת הינע חדשה יכולה להעשות על ידי הצבא, ניסויים בטיפול רפואי חדש יכול להיות ממומן על ידי חברת תרופות. היתרון של מחקר כזה למממנים הוא פריצות דרך מדעיות שישרתו את המטרות שלהן ואינן יכולות להתבצע על ידי המהנדסים של החברות (שלא אמונים לפתח פריצות דרך אלא רק שימושים של פריצות דרך). המוסדות האקדמיים ממנים בעצמם רק מחקרים תיאורטיים או ניסויים שדורשים תקציב נמוך.
 
למעלה