צמות שמרים קרין גורן
מומלץ בטירוף!!! צמות שמרים קרין גורן לבצק: 1 ק"ג קמח רגיל שקית שמרית או 2 כפות שמרים יבשים 1 מיכל שמנת חמוצה 200 גרם חמאה 3/4 כוס חלב פושר (180 מ"ל) 4 ביצים 3/4 כוס סוכר (150 גרם) שקית סוכר וניל כפית מלח אופן ההכנה: הבצק: מערבבים בקערת המיקסר עם וו לישה את הקמח והשמרים. ממיסים את החמאה ומערבבים עם החלב הפושר והשמנת החמוצה לתערובת פושרת. מוסיפים לקמח והשמרים שבמיקסר את תערובת החמאה, ביצים, מלח, סוכר וסוכר וניל. לשים במהירות בינונית למשך 5 דקות בערך, עד שהבצק רך, חלק ומבריק. מתפיחים את הבצק בקערה מכוסה או עד שהוא מכפיל את נפחו בחוץ, או ללילה במקרר (עדיף במקרר כי אז הבצק לא דביק וקל לעבד אותו לרולדות למחרת). כשהבצק תופח מוציאים אוויר מחלקים ל 8 חלקים שווים. מרדדים כל חתיכת בצק לעלה מלבני בעובי 1/2 סנטימטר. מורחים על כל 2 עלי בצק את אותה המלית ומגלגלים לרולדות. מסובבים כל שתי רולדות ממולאות לצורת בורג, מעבירים לתבנית אינגליש קייק או לתבנית של התנור מרופד בנייר אפייה ומתפיחים על להכפלת הנפח. אופים בחום של 170 מעלות בערך 30 דקות עד שהעוגה זהובה יפה והבצק אפוי גם בפנים. למלית אני אוהבת למרוח שוקולד למריחה (נוטלה,השחר, פרה) או למרוח בחמאה מומסת ומעל לשים תערובת של סוכר, קקאו וקינמון אם רוצים מושחת במיוחד למרוח חמאה מעל שוקולד למריחה ומעל הכל את הקקאו עם הסוכר והקינמון אפשר להוסיף גם חלבה/אגוזים