מחפשת מתכון לעוגה

שניLחגי

New member
מחפשת מתכון לעוגה

שלום! אני מחפשת מתכון טוב ופשוט לעוגת שמרים עם שוקולד אז למי שיש אני אשמח. תודה מראש...
 

מ צ ד ה

New member
מתכן שמאוד אהוב בבית- גלילות שמרים

גלילות שמרים/r66 כף וחצי שמרים יבשים מומסים ברבע כוס מים חמימים + כפית סוכר. (כמובן שאפשר לוותר על ההתססה ולערבב את השמרים עם הקמח ואז להוסיף לבצק גם את 1/4 כוס המים) 6 כוסות קמח 1/2 כוס סוכר 1/4 כוס שמן 3 ביצים 200 ג' חמאה/מרגרינה מומסת 1/2 כוס מים להכניס הכל לקערה וללוש לבצק רך ואחיד. לכסות ולהתפיח שעה-שעתיים (אני מתפיחה במיקרו, לאחר שאני מפעילה אותו ל- 10 שניות ומשאירה את הקערה בתוכו). לחלק את הבצק לשמונה חלקים. כל חלק לרדד על משטח מקומח מעט ולמרוח שוקולד (הכי טוב נוטלה, אבל יש עכשיו במרכולים את הממרח החדש של עלית בטעם אגוזים, יותר בכמות-פחות במחיר והאיכות טובה מאוד) לגלגל כל שני גלילים יחד לעוגה אחת (בצורת בורג). ולהניח בתבנית על נייר אפיה או משומנת היטב. למרוח ביצה ולפזר מעל שומשום ופרג(לא חובה) את כל ארבעת העוגות אני מסדרת בתבנית אחת. לכסות במגבת ולהתפיח <גם כאן, אני מחממת טיפונת את התנור, מכבה ומכניסה לתוכו את התבניות). כעבור שעה להוציא את התבניות, לחמם לחום בינוני (170 מ"צ) ולאפות עד שמשחים, כ- 25 דקות. בינתיים להכין בכוס: 1/4 כוס סוכר + 1/4 כוס חלב/מים + 1/2 כפית תמצית וניל - להרתיח במיקרו ולהבריש בציפוי הזה את העוגות. אפשרות נוספת למילוי: 100 גרם חמאה מומסת 1 כוס סוכר 3 כפות קקאו 2 כפיות קינמון לערבב היטב את החומרים היבשים. את החמאה מורחים על העלים המרודדים ומפזרים מהתערובת וההמשך כרגיל. בתאבון
 

מ צ ד ה

New member
וגם צמת שוקולד מדהימה:

צמת השוקולד של לינדה/"שוקולד" צמת השוקולד של לינדה מתוך הספר "שוקולד" של על השולחן "לינדה עבדה היא אישה מיוחדת וכך גם העוגות שלה. בצמת השוקולד היא מכניסה לא רק שמרים אלא גם אבקת אפייה ולכן לא צריך ללשו כלל את הבצק והוא תופח רק תפיחה אחת- במקרר. מתקבלת עוגת שמרים רכה וחמאתית במראה שיש יפהפה, שנשארת טרייה זמן רב". חומרים ל- 3 צמות בתבניות אינגליש קייק: לבצק: 1 שקית (50 ג') שמרית/ 2 כפות שטוחות שמרים יבשים 1/4 כוס (50 ג') סוכר 2 ביצים 1 כוס (240 מ"ל) מים רותחים 200 ג' חמאה 4 כוסות (560 ג') קמח שקית (כף) אבקת אפייה למלית: 200 גר' חמאה רכה 1 כוס (200 ג') סוכר 1/3 כוס (45 ג') קקאו 1 כפית קינמון לזיגוג: 1/1/4 כוסות (150 ג') אבקת סוכר 3 כפות (45 מ"ל) חלב או מים 1/2 כפית קינמון (לא חובה) מכינים את הבצק: 1. מערבבים שמרים, סוכר וביצים. 2. בקערית נפרדת יוצקים מים רותחים על החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה. מצננים מעט 3. בקערה גדולה מערבבים בכף עץ קמחמוסיפים את תערובת השמרים ואת תערובת החמאה הפושרת ומערבבים עד לשקבלת בצק אחיד ודביק. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים שעתיים במקרר. מכינים את הצמות: 1. מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים שווים. על משטח מקומח מרדדים כל חלק לעלה מלבני בעובי 1/2 סמ'. 2. מערבבים את כל חומרי המלית למשחה רכה. מורחים בשליש המרכזי של כל עלה שליש מהמלית. מקפלים את הבצק ל-3 מעל המלית, כמו מעטפה. מסובבים את הבצק רבע סיבוב, מרדדים שוב לעלה מלבני בעובי 1/2 סמ'. חוזרים על פעולת הקיפול והסיבוב פעמיים נוספות. בסוף צריך להתקבל מלבן בעובי 1/2 סמ'. 3. מחממים תנור ל- '180. 4. חותכים כל מלבן ל-3 רצועות אורך וקלעים אותן לצמה. מניחים בתבניות משומנות ואופים מייד (ללא התפחה) 25-30 דק' או עש שהעוגות שחומות ותפוחות. מצננים מעט לפני הזיגוג. מזגגים את העוגה: 1. מערבבים אבקת סוכר וחלב או מים (מוסיפים קינמון אם רוצים) עד לקבלת זיגוג חלק. 2. מחלצים את העוגות מהתבניות ויוצקים עליהן את הזיגוג בעזרת כף. מנחים לזיגוג לזלוף על הדפנות. 3. עוטפים את הוגות ומאחסנים בטמפ' החדר או במקרר. אפשר לחמם מעט לפני ההגשה. טיפ לעצלנים: גם בלי קיפולי החמאה העוגה תהיה טעימה מאוד (אם כי קצת פחות יפה וגם תאבד מטריותה מהר יותר) פשוט מורחים את המילוי, מגלגלים לרולדה ואופים לפי ההוראות. המתכון לקוח מתוך ספר ה"שוקולד" של על השולחן.
 

פוקסי99

New member
עוגת שמרים נהדרת

5 כוסות קמח רגיל 1חב' שימרית אוכף שמרים יבשים 3/4 כוסות סוכר 1/2 1חלב או מים 3 ביצים 1/2 כפית מלח 1/2 1חב' מרגרינה להמיס את השמרים בנוזלים וללוש את כל החומרים לבצק חלק לשים במקרר ל6 שעות לפחות להכין 4 כדורים מהבצק ולשטוח אותם לעובי של כסמ' למרוח על הבצק 1/2 חב מרגרינה(מספיק ל4 הכדורים) ועל המרגרינה למרוח שוקולד למריחה. להכין בכלי נוסף 13 כפות סוכר 3 כפות קקאו 1כף קינמון למרוח על כל מרובע שתי כפות מבלילת הקקאו(לזכור שהמרובע מרוח במרגרינה ושוקולד למריחה). לקפל את המשטח כמו שמקפלים מעטפה מימין לשמאל ומלמעלה למטה לרדד עם מערוך שוב לגודל הקודם. למרוח את שארית המרגרינה שוב על המרובעים ואת השוקולד למריחה ועל זה למרוח שוב שתי כפות מהקקאו. לקפל שוב כמו מעטפה מימין לשמאל ומלמעלה למטה. עכשין לרדד בערך לעלה מאורך 30 על 40 ס"מ עם סכין עושים שני חתכים ברוחב העלה אבל מתחילים כס"מ מהקצה ומקבלים 3 פסים בעובי של כ10 ס"מ מחוברים בקצה. קולעים צמה משלושת הפסים. חוזרים על הפעולה בשלושת החלקים האחרים. לחמם תנור ל170 או 180 מעלות ולאפות במשך כ40 דקות בהצלחה ניתן למרוח על העוגה חלמון ביצה כאשר רוצים להקפיא לאחר ההוצאה מהתנור להכים סירופ מכוס מים וכף סוכר ולהספיג את העוגה כך העוגה תהיה עסיסית בהפשרה פוקסי
 

lala182

New member
צמות שמרים קרין גורן

מומלץ בטירוף!!! צמות שמרים קרין גורן לבצק: 1 ק"ג קמח רגיל שקית שמרית או 2 כפות שמרים יבשים 1 מיכל שמנת חמוצה 200 גרם חמאה 3/4 כוס חלב פושר (180 מ"ל) 4 ביצים 3/4 כוס סוכר (150 גרם) שקית סוכר וניל כפית מלח אופן ההכנה: הבצק: מערבבים בקערת המיקסר עם וו לישה את הקמח והשמרים. ממיסים את החמאה ומערבבים עם החלב הפושר והשמנת החמוצה לתערובת פושרת. מוסיפים לקמח והשמרים שבמיקסר את תערובת החמאה, ביצים, מלח, סוכר וסוכר וניל. לשים במהירות בינונית למשך 5 דקות בערך, עד שהבצק רך, חלק ומבריק. מתפיחים את הבצק בקערה מכוסה או עד שהוא מכפיל את נפחו בחוץ, או ללילה במקרר (עדיף במקרר כי אז הבצק לא דביק וקל לעבד אותו לרולדות למחרת). כשהבצק תופח מוציאים אוויר מחלקים ל 8 חלקים שווים. מרדדים כל חתיכת בצק לעלה מלבני בעובי 1/2 סנטימטר. מורחים על כל 2 עלי בצק את אותה המלית ומגלגלים לרולדות. מסובבים כל שתי רולדות ממולאות לצורת בורג, מעבירים לתבנית אינגליש קייק או לתבנית של התנור מרופד בנייר אפייה ומתפיחים על להכפלת הנפח. אופים בחום של 170 מעלות בערך 30 דקות עד שהעוגה זהובה יפה והבצק אפוי גם בפנים. למלית אני אוהבת למרוח שוקולד למריחה (נוטלה,השחר, פרה) או למרוח בחמאה מומסת ומעל לשים תערובת של סוכר, קקאו וקינמון אם רוצים מושחת במיוחד למרוח חמאה מעל שוקולד למריחה ומעל הכל את הקקאו עם הסוכר והקינמון אפשר להוסיף גם חלבה/אגוזים
 
למעלה