מה בסירים |סיר| לכבוד שבת פרשת בראשית?

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
כמה שאני אוהבת להתחיל שוב את ספר בראשית.
ויש גם בר מצווה בבית הכנסת השבת אז בכלל נחמד.
אני לא סגורה עדיין על התפריט לשבת. ככל הנראה כל הילדים יהיו בבית אבל לא כל כך בא לי לבשל וכולנו די שבעים...
אז יהיה משהו כמו:

ליל שבת:
מרק ירקות סמיך
אמנון פיקנטי
ניוקי מוקפץ עם ירקות
עגבניות שרי צלויות

שבת
אולי קציצות כמו של סבתא (עוף, מטוגנות)
עוף בבצלצלי שאלוט של לייבוביץ
פוטטוס
כרובית ושעועית בשמ"ז

מאפים:
משהו בחוש- עוגת שיבולת שועל או אולי תפוחים
עוגת שוקולד של אחותי (מה שפעם קראו עוגה "כושית")

זהו.

שבת שלום, חורף טוב, בשורות טובות. |פרח|
 
כמה שאני אוהבת להתחיל שוב את ספר בראשית.
ויש גם בר מצווה בבית הכנסת השבת אז בכלל נחמד.
אני לא סגורה עדיין על התפריט לשבת. ככל הנראה כל הילדים יהיו בבית אבל לא כל כך בא לי לבשל וכולנו די שבעים...
אז יהיה משהו כמו:

ליל שבת:
מרק ירקות סמיך
אמנון פיקנטי
ניוקי מוקפץ עם ירקות
עגבניות שרי צלויות

שבת
אולי קציצות כמו של סבתא (עוף, מטוגנות)
עוף בבצלצלי שאלוט של לייבוביץ
פוטטוס
כרובית ושעועית בשמ"ז

מאפים:
משהו בחוש- עוגת שיבולת שועל או אולי תפוחים
עוגת שוקולד של אחותי (מה שפעם קראו עוגה "כושית")

זהו.

שבת שלום, חורף טוב, בשורות טובות. |פרח|
אני אשמח למתכוני העגבניות והניוקי.

תודה מראש ושבת שלום ומבורכת!
 

עדיקים

Active member
שוב שבת בפתח, החגים בלבלו את כל הימים, לא פשוט לשגרה אחרי כל החופשות שהיו.

אצלנו מתארחים מחר לשמחתי, אני אחראית על עוגה לקינוח כנראה אכין עוגת קרמבו. יש יומולדת לחגוג צריך משהו מושקע.

לשבת נשאר רק חזה עוף שלם במקפיא אז נראה מה נכין איתו האיש רצה משהו חדש ומיוחד. רעיונות יתקבלו בשמחה
 

michalgad

Active member
יש פה מתכון חדש ששמרתי עם חזה עוף
התבנית לילדים: עוף עם אפונה ואורז
ארוחה שלמה בתבנית אחת, עם כל מה שילדים אוהבים.

המרכיבים (6 מנות בתבנית בגודל 30X20 ס"מ)
3 חזות עוף שלמים
כ־1/2 חבילה (3 כוסות) אפונה מוקפאת (אין צורך להפשיר)
1 כוס אורז בסמטי, שטוף
4 שיני שום, קלופות
1 צרור גדול פטרוזיליה
לרוטב
4 כפות שמן זית
4 כפות גדושות פפריקה מתוקה
1/2 כפית חוואייג' למרק
2 כפות רסק עגבניות
1/2 1 כפיות מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
1/2 כוס + 1/2 1 כוסות
מים רותחים
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־200 מעלות (אין צורך בטורבו).

2. הרוטב: שמים בקערה את כל מרכיביו ומוסיפים 1/2 כוס מהמים הרותחים. מערבבים.
3. שמים בתבנית הצלייה את האפונה, האורז, השום ומחצית מכמות הרוטב ומערבבים. מזיזים קצת את התערובת לצדדים, מניחים בתבנית את חזות העוף ויוצקים עליהם את יתרת הרוטב.
4. יוצקים לקערת הרוטב הריקה את יתרת המים הרותחים (כוס וחצי), ומערבבים בעדינות כדי להסיר מדופנות הקערה את שאריות הרוטב. מוזגים בזהירות ובהדרגה את המים לתבנית: יוצקים בסמוך לדופן (כדי לא לשטוף את התיבול מהעוף) ועוצרים כשהנוזלים מכסים 1 ס"מ מעל גובה תערובת האורז (אם צריך, מוסיפים עוד מים רותחים). מניחים על העוף את צרור הפטרוזילה. סוגרים את התבנית בנייר אפייה ומכסים אותו ברדיד אלומיניום.

5. צולים 30 דקות. מעלים את חום התנור ל־220 מעלות, מסירים את הכיסוי וצולים עוד 20-15 דקות. מוצאים ומגישים.
איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר.
 

עדיקים

Active member
וואו נראה ממש פשוט וקל להכנה תודה רבה

לא הספקתי לברך אותך בשרשור הקודם תבלו בביקורכם בארץ.
 
אצלנו ברוך ה' שבת בקטנה רק עם מתבגרי הבית.
בערב: קובה קנוי+סלט , סופריטו עוף + תפוחי אדמה ובטטה.
בצהרים: מעורב ירושלמי, פרגיות בפטריות
 

michalgad

Active member
ואצלינו חזרנו וזה אומר שנגמרו החגיגות וצריך לחזור לבשל
מרק אפונה צהובה וירקות טחון . פחות אוהבים אצלי מרקי מחית אז לא צופה היענות גדולה
צלעות שהביאה חנהפ
חזות עוף עם אפונה ואורז . המתכון החדש שהבאתי
עוף עם קפה שהביאה הבת
כרובית בתנור
חלות מהפריזר
עוגת יוגורט שוקולד או משהו אחר עם שוקולד
יש גם בבקה תפוחים מהפריזר
זהו אני חושבת יש מלא כביסות וסידורים אז נסתפק בזה
 
למעלה