מה אתם מכינים לסופ"ש?

א ו ר3

New member
מה אתם מכינים לסופ"ש?

כל השבוע חלמתי על עוגיות שוקולד צ'יפס... והיום הכנתי מהמתכון שעל האריזה של השוקולד צ'יפס של אופנהיימר (מתכון מעולה...) ויצא לי טעייםםם רך מבפנים וקריספי מבחוץ כמו שאני אוהבת... ודרך אגב, בהתחלה שכחתי להוסיף סוכר חום לתערובת
ושמתי לב לזה רק שהכנסתי את התבנית הראשונה לטוסטר-אובן , דווקא יצא בסדר.. אבל כמובן שהסוכר החום מוסיף המון .
 

bali

New member
מנהל
אני דווקא אפיתי עוגיות צ'דר מלוחות

הן ממכרות נורא והחלטתי שגוש הצ'דר שאמא שלי הביאה לי מלונדון יושב יותר מדיי זמן במקפיא והגיע הזמן לעשות ממנו משהו טעים. המתכון מאד פשוט עוגיות גבינה מלוחות המצרכים לשתי תבניות גדולות של התנור 200 גרם גבינה צהובה מגוררת גס, רצוי גבינה חריפה יחסית כגון צ'דר, אמנטל, רוקפור, קשקבל, פקורינו או פרמזן (ניסיתי את כל הסוגים והכל טעים) 100 גרם חמאה מלוחה 1 כוס קמח (140 גרם) כפית גדושה של פפריקה מתוקה 1/2-1 כפית מלח (תלוי במליחות הגבינה ובטעם אישי) 1-2 כפות מים קרים אם צריך לתוספת - שומשום קלוי, שומשום שחור, קצח, גרעיני חמניה, אגוזים קצוצים גס או כיד הדמיון הטובה. אופן ההכנה: במג'ימיקס לשים חמאה קרה חתוכה לקוביות וקמח לתערובת פירורית. מוסיפים מלח פפריקה וגבינה מגוררת וממשיכים לעבד בפולסים עד שהבצק מגובש. אם צריך מוסיפים מים. את התוספות אפשר להוסיף בשתי דרכים: 1. אחרי שהבצק מוכן יוצרים ממנו 2-3 גלילים, מקררים אותם היטב או מקפיאים עד שהם מתקשים, מורחים בביצה טרופה ומגלגלים בתוספת הנבחרת. 2. כשהבצק מוכן מוסיפים את התוספת ומעבדים בעוד כמה פולסים עד שהיא נטמעת קצת בבצק. מהבצק יוצרים 2-3 גלילות, מקררים היטב או מקפיאים לחצי שעה, פורסים לפרוסות בעובי 1/2 סנטימטר, מניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ואופים בחום בינוני של 180 מעלות צלזיוס למשך 10-12 דקות עד שהעוגיות מזהיבות קצת והריח משכר. מצננים את העוגיות ושומרים בכלי אטום הרמטית. העוגיות טעימות מאד גם בלי אף תוספת.
 

bali

New member
מנהל
אז עכשיו לא צריך כבר לקנות מוכן

מה גם שברוב המאפיות משתמשים במרגרינה במקום חמאה אפילו שזה חלבי עם גבינה, והטעם בהתאם
ומאד מאד קל להכין את העוגיות האלה לבד, באחריות.
 

חנהפ

Active member
אין לי תמונות ,אבל הקינוחים

שעלו על שולחננו השבת כללו פרופיטרול במילוי כדור גלידת וניל עם תותים בליקר וסוכר ומעל הכל רוטב שוקולד חם ובצהריים: טריו שוקולד: מוס שוקולד תפוזי, מרקיז שוקולד קפוא בתוספת ג'ינג'ר ופקאן מסוכרים וטראפל שוקולד בתוספת שקדים פרוסים ודובדבן שיכור. ליד כל המתוקים נחו להם תותים ואצבעות אננס (טרי)
 
למעלה