לפידי ערמונים

fairy_mi

New member
לפידי ערמונים

קינוח נוסח "מונטה בלאנקו" שהוצג בערוץ החיים הטובים ונרשם במהרה, לכל המעוניין: לפידי ערמונים החומרים ל4- מנות אישיות: 500 גר´ ערמונים 75 גר´ סוכר 100 גר´ חמאה בטמפ´ החדר ¼ כוס רום להגשה: 4 תחתיות מרנג אישיות קצפת 4 ערמונים מסוכרים כלים: 4 רינגים אישיים אופן ההכנה: שמים הערמונים בסיר ומכסים במים קרים. מוסיפים קורט מלח ומבשלים 20-25 דק´ על אש נמוכה. בסיר קטן נפרד מרתיחים 75 גר´ מים ו-75 גר´ סוכר לסירופ סוכר ומצננים. חוצים את הערמונים המוכנים ומסננים את תוכנם דרך רשת צפופה לקערה. (כך גם חוסכים את מלאכת הקילוף). טוחנים את הערמונים לתערובת חלקה. מוסיפים לקרם הערמונים חמאה, רום וסירופ הסוכר הפושר ומקציפים לתערובת חלקה. מזלפים קצפת על תחתיות המרנג. מניחים רינגים סביב תחתיות המרנג. מזלפים את תערובת הערמונים בצורת איטריות עם מטחנת בשר (אפשר להיעזר גם ב שק זילוף) הישר לתוך הרינגים. מקשטים בקצפת ובערמון מסוכר מעל, מה שנותן לקינוח מראה של לפיד. מקור המתכון: השפים הטובים בעולם, ערוץ החיים הטובים
 
למעלה