לנופר30 ולכולם

צופיה**

New member
לנופר30 ולכולם

נופר יקירתי, הבטחתי ואני מקיימת!!!!!! רצית סחוג תימני חריף?????????????????????????????????????????? בהודעה הבאה תקבלי - אבל דעי לך שיוצא חריף וטעים - ראי הוזהרת.
 

צופיה**

New member
סחוג תימני

סחוג תימני 1/4 קילו פלפל חריף סודני 1 כף כמון טחון 1 כף פלפל שחור טחון 1/2 כפית מלח - או לפי הטעם 2 ראשי שום גדולים קלופים 3-4 שיני הל אופן ההכנה לטחון הכל בבלנדר ולהקפיא בקופסאות/שקיות. בכל פעם יש להוציא קופסא/שקית אחת ולהשתמש. הערה חשובה: זהו סחוג תימני אדום שנישמר במקפיא לאורך זמן. במידה ורוצים סחוג ירוק יש לטחון כוסברה ולהוסיף לסחוג האדום. אבל יש לציין שעם כוסברה זה לא נישמר לאורך זמן (בהקפאה )ולכן אם בכל זאת רוצים ירוק יש להכין סחוג אדום ולהקפיא וכאשר מוציאים מההקפאה להוסיף כוסברה טחונה ולאחסן במקרר. מקור המתכון - אמא המקסימה של צופיה
 

sjarjar

New member
ואני עושה "סחוג"

מהפלפלי שאטה ("סודאניים" הקטנים האדומים) שאני מגדל אצל הורי בגינה, ע"י טחינה במעבד מזון יחד עם שום הרבה עלים ירוקים (פטרוזיליה בעיקר) ושמן זית. יוצאת תערובת דלילה שמנונית דומה לרוטב צ´ימיצ´ורי. אגב, צופיה, איך את דואגת במיקסר שהפלפלים ייטחנו היטב לממרח ולא יישארו בחתיכות קטנות? שי
 

צופיה**

New member
הכוונה במתכון לפלפל סודני יבש

הם ממש חריפים ויוצא אחלה של סחוג. אני לא שמה שמן כי לדעתי אין צורך. זה לא צריך להיות ממש דליל אלא מעט מוצק ( או משהו כזה). טוחנים עד שאין חתיכות קטנות - מלבד הגרגיגים של הפלפל.
 
למעלה