כרטיס אשראי וחשבון בנק במעבר לתואר לחו"ל

  • פותח הנושא Deanb
  • פורסם בתאריך

Deanb

New member
כרטיס אשראי וחשבון בנק במעבר לתואר לחו"ל

שלום :) מה הייתם ממליצים מבחינת כרטיס אשראי וחשבון בנק כשעוברים לחו"ל לתואר מלא? האם לפתוח חשבון בנק מקומי וכרטיס אשראי מקומי, או כרטיס אשראי בינלאומי מחברה ישראלית? תודה
 
חשבון בנק מקומי זה אחד הדברים הראשונים

שאני עושה במעבר לארץ חדשה. תברר לאיזה בנק יש את התנאים המוצלחים ביותר לסטודנטים (אם בכלל) ומה הסכום ההתחלתי שהם דורשים לפתוח חשבון (אם בכלל), רצוי גם לברר מה המסמכים שהם רוצים (אם בכלל.) סביר להניח שלא תוכל להוציא מיד כרטיס אשראי, אבל כרטיס דביט עושה את העבודה בדרך כלל.
 

מלפפiן

New member
תפתח חשבון מקומי,

ממליצה לך ב Abn amro שהוא בנק מעולה, שנבחר לבנק עם בנקאות האינטרנט הטובה ביותר בהולנד, יש להם גם חשבון לסטודנטים בינלאומיים. כרטיס דביט או כרטיס פין בהולנדית הוא כרטיס איתו ניתן לשלם בחנויות כמו בכרטיס אשראי, רק שהסכום יורד מיידית מהחשבון ולא סוף החודש. בהולנד לא משתמשים כמעט בכרטיסי אשראי, רק בכרטיס כזה.
 

Deanb

New member
אז בעצם ההמלצה היא

לפתוח חשבון ולקבל מהם כרטיס דביט שכזה..? ממש נשמע כמו מזומן :) האם כדאי כרטיס אשראי ישראלי בינ"ל גם... או אין צורך?
 

TrigATUSA

New member
כרטיס ישראלי יהיה שימושי

אם אתה רוצה למשוך כסף מחשבון בישראל או אם אתה רוצה לשכור רכב (בדרך כלל מחייב כרטיס אשראי)
 

יעלי9

New member
כרטיס אשראי ישראלי בינ"ל

ישמש אותך מאד בימים הראשונים לפני שתפתח חשבון מקומי. לא הייתי נוסעת בלעדיו. באותם ימים עדיף כמובן לשלם במזומן בגלל העמלות אבל יש מיקרים שצריך כרטיס.
 

כרמית75

New member
ותזמין כרטיס אשראי ישראלי עם צ'יפ

לפני שאתה (את?) עוזב, כי יש כאן חנויות שבהן אי אפשר להשתמש בכרטיס אשראי בלי צ'יפ וקוד סודי.
 

Deanb

New member
האם הבנקים בישראל מספקים

כרטיסי אשראי עם צ'יפ וקוד? לא ממש מתמצא בעניין :)
 

כרמית75

New member
שלי (הישיר הלאומי) כן אז סביר שגם האחרים

הסיבה שלא שומעים על זה בארץ היא כי אין לזה ביקוש מכיוון שאין לזה שימוש.
 

Deanb

New member
מה בדיוק ההבדל בין כרטיס אשראי עם צ'יפ וקוד

לבין כרטיס אשראי רגיל?
 

אשנתי

New member
כרטיס חיוב

או כרטיס אשראי עם chip and pin זה כרטיס שיש עליו בנוסף לפס המגנטי גם "ג'וק" קטן שאפשר לראות מקדימה (נראה קצת כאילו הדביקו סים-קארד על הכרטיס) בצ'יפ הזה יש את כל המידע הרלוונטי לכרטיס והוא אוחז גם במידע של קוד סודי בן 4 ספרות שהמכשירים שיודעים לקרוא אותו יודעים לבקש מהמשתמש את הקוד הזה ולוודא שיש התאמה בין הקוד לכרטיס. זה חוסך את הצורך בחתימה, מחד, ומבטיח בצורה קצת יותר וודאית שמחזיק הכרטיס אכן מורשה להשתמש בו. זו נחשבת לשיטה בטוחה יותר והיא כמובן גם הרבה יותר יקרה. ויזה כאל מספקת כרטיסים כאלה למי שנוסע הרבה לאירופה כי חברות האשראי פה מחייבות את המוכרים להשתמש במכשירים כאלה (ולא מסתפקות בחתימה) בארה"ב לעומת זאת, המצב יותר דומה לישראל.
 

MafistoCat

New member
מצטרפת להמלצה

אני סטודנטית בהולנד ומצטרפת להמלצה של מלפפון. ברשותי חשבון עו"ש סטודנט רגיל, ולא בינלאומי, שהוא ללא עמלות ודמי טיפול חודשיים. כסטודנט תוכל גם לפתוח חשבון חסכון, ממנו תוכל להעביר כסף לעו"ש ללא הגבלת זמן או סכום. דבר נוסף לגבי הכרטיס PIN - ברוב מוסדות החינוך בהולנד לא ניתן לשלם עבור שירותים הניתנים ע"י המוסד באמצעות מזומן, למשל: צילום מסמכים, קניית ספרי לימוד ותשלום על אוכל בקפטריה, אלא רק באמצעות הכרטיס. את הכרטיס (הדביט) טוענים בסכום של מינימום 5 יורו או קונים כרטיס Chipknip (האתר בהולנדית). בהצלחה!
 

Deanb

New member
כיצד אפשר לפתוח חשבון סטודנט רגיל ולא

בינ"ל?
 

MafistoCat

New member
מידע

אני לא יודעת בדיוק מה ההבדל בדרישות הבנק בנוגע לשני סוגי החשבונות. תשובה כנראה תוכל לקבל בבנק עצמו. שתי עצות כלליות לגבי פתיחת חשבון בנק: - רוב מוסדות החינוך בהם לומדים סטודנטים זרים ממליצים על בנק/סניף בנק מסוים, בו רוב הסטודנטים הזרים פתחו חשבון בנק והבנקאים מכירים ויודעים לענות על שאלות הנוגעות להם. כדאי לקבל את הפרטים האלו לפני ההגעה להולנד. - הגעה פיזית לסניף הבנק עדיפה על יצירת קשר בטלפון או במייל במקרה של שאלות לקראת פתיחת חשבון. מומלץ לקבוע פגישה אישית עם בנקאי בהקדם, ולהגיע עם המסמכים הנחוצים: דרכון, תעודת תושבות/ויזה, תעודת סטודנט/אישור קבלה ללימודים. בהצלחה!
 

Deanb

New member
שאלה נוספת!

חברים, תודה על התשובות בדקתי מול בנק הפועלים והם אמרו שכרטיס אשראי בינ"ל רגיל יעשה את העבודה ושהם לא מכירים כרטיס עם צ'יפ וקוד... לכן, האם להצטייד בנסיעה בכרטיס אשראי ישראלי בינ"ל וכאשר אני מגיע, להוציא כרטיס דביט בבנק המקומי? תודה!
 
למעלה