ככה אני מכינה קוראסונים

  • פותח הנושא r66
  • פורסם בתאריך

r66

New member
ככה אני מכינה קוראסונים

מהמתכון של רן לוי, אחרי שהתחלתי להכין את הבצק, החלטנו לנסוע, אז הבצק בילה לילה במקרר וככה הוא נראה הבוקר: המתכון המצורף כאן הוא 1/3 מכמות של קילו....הכנתי משני קילו קמח מתכון: pate a croissants בצק קרואסון / רן לוי רכיבים: לעשרה קרואסונים בינוניים: 330 גרם קמח 8 גרם מלח 33 גרם סוכר 10 גרם שמרים טריים 200 גרם חלב (כוס) 200 גרם חמאה לקיפול בבצק 1 ביצה למריחה אופן הכנה: מערבבים יחד את החומרים היבשים בקערה גדולה. מערבבים ביחד את החומרים הרטובים כאשר את השמרים ממיסים בוך החלב תוך כדי חימום קל של החלב. יוצרים גומה בחומרים היבשים ומוסיפים את החומרים הרטובים. לשים את הבצק בעזרת "קלף" פלסטיק או כף עץ עיבוד מינימלי עד שהבצק מגובש, צרים כדור, עוטפים בניילון נצמד בנינוחות (לא צמוד מדיי) ומניחים לבצק לנוח שעתיים בטמפרטורת החדר או 24 שעות במקרר. מרדדים את החמאה בין שני ניירות אפייה עד שהיא גמישה לעבודה אבל לא רכה. מעצבים אותה בצורת מרובע מבלי לגעת בה בידיים! על משטח מקומח היטב מרדדים את הבצק מהמרכז לפינות, כאשר משאירים "גבעה" של בצק במרכז. מניחים את ריבוע החמאה על ה"גבעה" במרכז עלה הבצק ועוטפים את החמאה בבצק על ידי כיסוי של החמאה על ידי הפינות של הבצק בצורת מעטפה. מסובבים את הבצק 90 מעלות ומרדדים לעלה שגודלו פי 3 מהעלה המקורי. מקפלים שליש על שליש. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים במקרר לחצי שעה. מוציאים את הבצק, מרדדים את העלה שוב לגודל של פי 3 מהגודל המקורי ומקפלים שוב שליש על שליש. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים לעוד חצי שעה. מרדדים את הבצק שוב ומקפלים שוב שליש על שליש. חשוב מאד להקפיד לקמח היטב את הבצק ואת משטח העבודה בזמן הרידוד על מנת למנוע הידבקות של הבצק והחמאה למשטח העבודה!!! מקררים את הבצק לחצי שעה נוספת, ואז אפשר לרדד את הבצק, לתחוך למשולשים שווי צלעות, לחרוץ חריץ באורך סנטימטר במרכז בסיס המשולש, להפריד מעט את חצאי הבסיס ולגלגל מהבסיס לקודקוד המשולש מבלי לגעת במרכז הקרואסון, עד שמגיעים לקודקוד. מניחים את הקרואסונים על מגש עם הצד היפה כלפי מעלה, מורחים בביצה טרופה ומניחים להתפחה עד להכפלת הנפח. לפני האפייה מורחים שוב בביצה טרופה. אופים את הקרואסונים בחום של 180 מעלות צלזיוס עד שהם תפוחים ושחומים. אחרי האפייה מורחים על הקרואסונים סירופ סוכר ביחס של 1:1 מים וסוכר. אפשר לעשות קרואסונים עם שוקולד "לחם שוקולד" אם חותכים את הבצק לאחר הרידוד למרובעים, לוקחים מקלוני שוקולד לאפייה ומניחים מקלון אחד על אחת מצלעות המרובע, מגלגלים עד שהבצק עוטף את מקלון השוקולד, מצמידים לבצק המגולגל עוד מקלון שוקולד ומגלגלים עד לכיסוי של המקלון השני. מניחים את לחם השוקולד כאשר הקצה החופשי של הבצק נמצא כלפי מטה. מורחים ביצה טרופה ומניחים להתפחה עד להכפלת הנפח. אופים כמו שאופים את הקרואסונים הרגילים. מתקבלות 10 יחידות של "לחם שוקולד".
 

r66

New member
אגב, לכמות של קילו קמח השתמשתי

רק ב- 200 גרם חמאה ויצאו יופי של דפדפים ויופי של מירקם
 

r66

New member
מצחיקולה ../images/Emo6.gif הכנתי על השולחן

שולחן האוכל. וזה על הרוחב שלו
השיש גבוה לי מידי....ואני בכלל לא נמוכה
 

r66

New member
אני מחלקת כל חבילת בצק ל- 3

וכל חלק נפתח לעלה ארוך ארוך. המנה הראשונה היתה בלי כלום, אבל הילדים ביקשו מילוי שוקולד
 

r66

New member
הבומבונית שלי התעוררה ומיד נרתמה

לעזרה
 

r66

New member
חלק מוכן ../images/Emo13.gif בתאבון

עכשיו בא לי קפה
(איפה נירה כשצריך אותה?!
)
 

bali

New member
מנהל
גררררררררר אפשר ביס? ../images/Emo3.gif

הפעם היחידה שהכנתי קרואסונים היתה בסדנה של רן שממנה הובא המתכון
יצאו לך יפיופים!
 

r66

New member
באלבאלושה../images/Emo24.gif אם לא היית בסדנה

הזותי, תגידי, איך, איך היה לי המתכון לדבר הטעים-מאוד הזה?!
קדימה תכיני שוב. אני מקבלת רמזים עבים מדי כמעט כל שבת מהאיש שלי שהקוראסונים (אסון-אסון) האלה היו לו מאוד טעימים
 

bali

New member
מנהל
רנה, באמא'שלי אין לי סבלנות לבצקים

מפונקים כאלה... עוד קירור, עוד מנוחה, עוד קיפול, עוד רידוד.... אני מעדיפה לקנות קרואסון מדי פעם ביחד עם כוס קפה הפוך... בסדנה היה ממש כייף, אבל זה רק כי זה היה חד פעמי
 

r66

New member
עלה לי רעיון ברגע זה.... ניסית פעם

להכין קוראסונים מבצק עלים קנוי??? נראה לי שיהיה מעולה!!! מה את אומרת?
 

bali

New member
מנהל
לא נראה לי שזה ילך משתי סיבות

1. בצק לקרואסונים הוא בצק שמרים דפוף ולא בצק עלים (שאין בו בכלל שמרים והמרקם שלו שונה) 2. בצק עלים נורא מלוח יחסית לבצק נייטרלי ולכן אני לא אוהבת מאפים מבצק עלים שאמורים להיות מתוקים. אם ממלאים במשהו לוח אז אפשר לעשות יעני קרואסונים, כמו חטיפי המלוואח של הלורד. זה כן הולך.
 

טלאית321

New member
פשששששי רנה הקרואסונים....

בדיוק כמו במגדניה. הרבה "פינוק" הבצק הזה דורש.
 

wan

New member
רנה שנשתה קפה? עם הקרואסונים../images/Emo3.gif

והעוגה...והפרחים....ממממ יאמי נראים נפלא...כל הכבוד על ההשקעה בהכנת כל התהליך...
 

r66

New member
בטח ובטח ...יאלההה../images/Emo3.gif

השלכת הזאת הרגה אותי, מתאים לי מאוד בדיוק גם עכשיו
 
למעלה