חזה עוף ברוטב ים תיכוני של אורני Mission Accomplished

נורייגה

New member
חזה עוף ברוטב ים תיכוני של אורני Mission Accomplished

מומלץ!

ניסיון שלישי להכין את המתכון עד הסוף, לפני שיעלם בדרך.
כמות גדולה יותר של חזה עוף, הכנה במקביל של הרוטב, וגם הבן התלהב מהתוצאה.

תודה!
 
וזה מתכון שהביאה לאה ס.

 
בבקשה, ונדמה לי ששלחתי גם לך את קובץ היומולדת כך שיש לך שם

גם את המתכון וגם תמונה.


חזה עוף ברוטב ים תיכוני
- קילו ורבע חזה עוף חתוך לנתחים
- קמח לקימוח הנתחים (אפשר קמח תפוחי אדמה, אם רוצים להכין לפסח או ללא גלוטן)
- מעט שמן, לטיגון קל

החומרים לרוטב:
- 1 בצל
- 2-3 פלפלים לא ירוקים
- מעט שמן, לטיגון קל
- קורט מלח
- 1 חציל בינוני
- 2 כפות שטוחות קונפיטורת מישמש (שהיא חמצמצה במקצת)
- כף בינונית רסק עגבניות
- 2 כפות שטוחות סוכר חום (או ממתיק מלאכותי). במתכון המקורי יש יותר דברים מתוקים ולטעמי זו
המידה האידיאלית.
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/3 כוס מים

מקמחים את נתחי החזה, מנערים מעודף הקמח ומטגנים קלות משני הצדדים, רק עד להלבנה. מוציאים ומניחים על מגבות נייר לספיגת עודף השמן.
אני ממליצה לקמח מראש את כל הנתחים, לנער מעודף הקמח ולטגן במחבת גדולה. הקצב ומידת הטיגון הם כאלה שכאשר מסיימים לשים את כל הנתחים במחבת, מיד אפשר להתחיל להפוך את מה ששמנו, החל מנקודת ההתחלה של הכנסת הנתחים למחבת. ברגע שמסיימים להפוך, אפשר שוב ללכת להתחלה ולהוציא.
הרוטב: קולפים את החציל (אני אוהבת לקלוף בפסים לסירוגין, כך שחלק נותר עם הקליפה) וחותכים אותו ואת הבצל והפלפלים לקוביות די קטנות, מטגנים אותם בסיר שטוח ורחב בשמן ובמלח דקות ספורות, מכסים את הסיר וממשיכים לאדות על אש נמוכה במשך כ-30 דקות, עד שהם מתרככים. מוסיפים את הריבה, הרסק, הסוכר והפלפל השחור. מוסיפים את המים ומערבבים היטב.
מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). מניחים את נתחי החזה המטוגן בתבנית מרופדת בנייר אפיה ויוצקים עליהם את רוטב הירקות. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים כחצי שעה, עד שהנוזלים מצטמצמים והעוף רך. מסירים את הכיסוי ואופים עוד עשר דקות וזהו.
אני אוהבת לבשל בסיר שטוח ורחב, על אש קטנה. לא פותחת בסוף הבישול ומתקבל תבשיל עסיסי.
 

נורייגה

New member
כמה הערות/שינויים

השתמשתי בקורנפלור במקום קמח. השמן פחות מתלכלך וגם הנתחים.
הכנתי ללא ריבה.
אם לא טועה, הוספתי טיפה כמון בסוף. ים תיכוני, לא?
 
למעלה