חברים יקרים .. מתבקשת פה עזרה מתכון למרק...

חברים יקרים .. מתבקשת פה עזרה מתכון למרק...

החברה ביקשה ולא בא לי על מרק משקית של קנור... מרק קרופניק יש למישו מתכון מומלץ? תודה מראש שחר וסבטה:)
 

Master Stav

New member
לשירותך הובא מהרשת

חומרים (4 מנות) 1 בצל קצוץ 1 חבילת פטריות שמפיניון קצוצות 2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות 1 חבילת גריסי פנינה 3 פטריות שיטאקה יבשות 1 כפית פפריקה מתוקה 3 כפות רוטב סויה מלח ופלפל אופן ההכנה 1. מרתיחים מים בקומקום ויוצקים על הפטריות היבשות (בערך כוס). 2. בסיר גדול (שיספיק לכל המרק) מחממים מעט שמן ומטגנים את הבצל. כשהוא מתחיל להתרכך מוסיפים את הגזר וממשיכים לטגן עוד 2 דקות. 3. מוציאים את הפטריות המיובשות מהמים - לא זורקים את המים (!) וקוצצים את הפטריות. מוסיפים אותן ואת פטריות השמפניון לסיר. מטגנים ביחד עוד 2-3 דקות. 4. יוצקים לסיר את מי ההשריה של הפטריות ואת הגריסים, מוסיפים עוד ליטר וחצי מים ואת התבלינים ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה בינונית כ-1/2 שעה, עד שהגריסים מבושלים. אם צריך מוסיפים עוד מים. אם נשאר לכם מרק למחר סביר להניח שתצטרכו להוסיף מים - הגריסים נוטים להתנפח למימדים מפחידים. *פטריות שיטאקה אפשר למצוא כמעט בכל סופר, במדף המוצרים האוריינטלים. לא מצאתם שיטאקה? כל פטריה מיובשת אחרת תתאים.
 
למעלה