התחלתי קורס פסיכומטרי אתמול

gilgolan

New member
התחלתי קורס פסיכומטרי אתמול

ואני ניגש לבחינה שתהיה ב23/24 לספטמבר בכל מקרה, יש לי בעיה ואני לא יודע מה לעשות בחשיבה הכמותית אני בסדר (בינתיים מה שעשו איתנו) אבל בחשיבה מילולית אני לא טוב באנלוגיות - אני ממש גרוע בזה האם אני אשתפר עם הזמן או שאין סיכוי ?
 

one1

New member
אנלוגיות

אחד מהנושאים שדיי קל לשפר בעזרת לימוד נקודתי. על מנת להצליח באנלוגיות, צריך קודם כל אוצר מילים גדול ככל שניתן, וזאת קודם כל על מנת להבין את המילים שבאנלוגיה עצמה. זאת ניתן לעשות על ידי שינון המילים שבמילון. במידה ואתה מבין את המילים, השיטה הכי טובה להבנת הקשר בין זוג מילים הוא הרכבת משפט שמכיל את שתי המילים. למשל; עיפרון-כלי כתיבה: "עיפרון הוא סוג של כלי כתיבה", ואז חיפוש זוג מילים בתשובות שניתן להרכיב עבורו אותו משפט. נקודתית לשאלתך- כן, יש סיכוי שתשתפר- העשר את אוצר המילים שלך ופתור תרגילים רבים בנושא אנלוגיות- זה נושא שבהחלט ניתן לשפר בפרק זמן קצר. בהצלחה.
 

gilgolan

New member
העשרת אוצר המילים

אז מה שאתה אומר זה שאני צריך להעשיר את אוצר המילים שלי ע"י למידת המילים מהמילון. איך אני לומד את המילים מהמילון, אני ניסיתי אבל לא נראה לי שזה עובד כלכך..
 

one1

New member
זה השלב הראשון

זה השלב הראשון כדי להשתפר בתחום הזה. לשאלתך, איך לשפר את אוצר המילים, השיטה הכי טובה לדעתי היא פשוט לשבת ולשנן את המילון כמה שיותר. יש כאלה שגם מציעים לכתוב את המילים בקבוצות בכרטיסיות, כך שהלימוד יהיה נוח יותר, ובספרים של אנקורי מושבצים "מילות פסיכומטרי" בתוך סיפורים קצרים, כך שהמילים נכנסות לזיכרון בייתר קלות. באופן עקרוני, שינון המילון היא הדרך הטובה ביותר. כמובן שגם יש לתרגל ולפתור כמה שיותר תרגילי אנלוגיה...
 

harisson

New member
אנלוגיות

דבר ראשון בהצלחה בפסיכומטרי, ואל תלחץ! :) אוצר לשוני יכול לסייע בחלק המילולי בנושאים הבאים: 1)ארבע (בד"כ) השאלות הראשונות שעוסקות במילים ומשמעותן. הסגנון הוא בד"כ: א) משמעותה של המילה היא (אין לאן לברוח - צריך לדעת מה זה אומר) דוכמא: לבירינת - מבוך או אשקוקה - שחמט (בד"כ זה מילים קלות יותר) או ביטוי מסויים כמו "הוציא עבורו את הערמונים מהאש" ב) המילה לקוחה/ישתמשו בה בסיטואציה של.. (כאן יש לאן לברוח - מספיק שאתה זוכר בערך למה המילה קשורה) לדוגמא:רדיה - מעולמו של הכוורן (לרדות דבש) ג) יוצא דופן: יש כמה מילים כשלוש יש מכנה משותף שאין להם עם הרביעית. מספיק שתכיר 3 עם מכנה משותף וזה כבר בסדר. כפי שאתה רואה כאן יעזור לך מאוד אם תלמד את המילים מהמילון: אני אתייחס ללימוד מהמילון בהמשך. 2) 7 שאלות (כמדומני) של אנלוגיות. שים לב: בספרים האנלוגיות לא תמיד מי יודע מה, לי לדוגמא הטעויות היחידות בפרק מילולי במחנים לדוגמא בספר היו 2 טעויות של אנלוגיות, אבל במבחנים של "פסיכומטרי מכל הבחינות" כבר לא טעיתי, כי השאלות שם עשויות יותר טוב. וגם בספיכומטרי לא נראה לי שטעיתי בזה. ככה שאם אתה טועה בספר - אל תתרגש יותר מדי. 3) 4 שאלות של פטל. יש לך 4 משפטים שבכל אחד מהם אחת יש מילה ש-3 אותיות ממנה מוחלפות באותיות פ´ ט´ ל´. נניח חשבו - פטלו פטל=חשב. צריך למצוא את המשפט שבוא ההאותיות שהוחלפו שונות מהשאר. אם יש לך אוצר מילים גדול - זה ילך לך ממש בקלות. 4) ממש קצת בהשלמת משפטים. בקיצור: ידע לשוני יעזור לך מאוד בחלק המילולי. בעיקרון זה עניין של קראית ספרות יפה, וספרים בכלל. לטווח הקצר - תעבור על המילון. עצה שלי: יש המון מילים שאתה בטח יודע ומופיעות שם, וזה בזבוז זמן לעבור עליהם. לכן: אחרי שעברת כמה פעמים, תסמן את המילים היותר קלות באיקס, או תוסיף כל סימון שיתאים לך , ותמשיך לעבור על המילים המון פעמים. בנוסף, תחשוב על המילים שלמדת. לפעמים הן מאוד קשורות לאנגלית, וזה יעזור לך. כמו: אקלקטי - מקובץ (בא מהמילה COLLECT לאסוף) או אקוטי - חמור בא מהמילה ACUTE באנגלית. ויש עוד המון דוגמאות. מקווה שזה עזר לך ביי
 
למעלה