הקפאת בצק פילו - שאלה :

הקפאת בצק פילו - שאלה :

האם ניתן להפשיר בצק פילו , למלא אותו בגבינות (בורקס פילו) ולהקפיא שוב לפני האפייה ?

(צריכה לארח בשבת ופשוט רוצה להקל על עצמי עם עומס המטלות).

תודה מראש לעונים.
 

נירהמ1

New member
לא מומלץ להקפיא בצק לאחר הפשרה ובטח

שלא בצק פילו עדין, שלא מחזיק זמן רב.

מציעה לך לאפות קודם את המאפה, לקרר, ורק אז להקפיא.

בהצלחה,
 

IliAsh

New member
כל הבצקים הקפואים לא ניתנים להקפאה חוזרת

וזה מצוין במפורש ע"ג האריזה.
כפי שנירה המליצה כדאי להקםיא את המאפים אחרי אפיה וצינון. לי אישית יצא להקפיא ולהפשיר בצק עלים רגיל, עם פילו אין לי נסיון רב
 
תודה לשתיכן


דווקא אצלכן למדתי שניתן להפשיר בצק עלים ולהקפיא מחדש.

לעיתים הכיתוב על האריזה נובע משיקולים מסחריים... ובכל אופן אין כמו

הניסיון שלכן. הפעם כנראה לא אקפיא , אך אשתדל "לגנוב" בורקס פילו

אחד לטובת הניסיון ואחזור לדווח...

ושוב תודה.
 

נירהמ1

New member
אצלי לא למדת משום שאני לא מפשירה ומקפיאה

מחדש. לאחר הפשרה אני אופה ורק אז מקפיאה מחדש.

בכל מקרה, נשמח לדיווח.
 
לי בצק פילו לא הצליח כשמלאתי והקפאתי

גם ביתי וגם קנוי .
ואני כן מפשירה בצק ומקפיא בלי לאפות. לא קורה דבר.
בצק פילו נשמר מעולה במקרר אטום גם שבועיים . (ללא מילוי )
 
למעלה