המלצה- עוגת תפוחים מתובלת -מקורמיק

chanit

New member
המלצה- עוגת תפוחים מתובלת -מקורמיק

אפיתי.עוגה קטנה בגודל וטעימה. אין לי כח לתרגם(שוב, כי תרגמתי ונמחקה לי ההודעה) הערות: לא שמתי תבלין "פאי דלעת" כי אין בארץ... קצת קינמון היה טוב,במקום.גם את האולספייס לא שמתי. ניתן להפחית מכמות הסוכר. המתכון, גם בלינק,תוצרת האתר של מקורמיק: Chunky Apple Spice Cake with Vanilla Butter Sauce Just like Grandma used to make, our apple cake gets a great spice flavor from pumpkin pie spice and allspice. The Vanilla Butter Sauce poured over the cake is scrumptiousIngredients: 1/2 cup butter, softened 1 cup firmly packed light brown sugar 2 eggs 2 teaspoons McCormick® Pure Vanilla Extract 1 cup all-purpose flour 1 tablespoon McCormick® Pumpkin Pie Spice 1 teaspoon McCormick® Ground Allspice 1/2 teaspoon salt 2 cups peeled and chopped apples (Granny Smith or Gala) 1/2 cup chopped walnuts 1/2 cup raisins, optional Vanilla Butter Sauce: 1/2 cup butter 1/2 cup whipping cream 1 cup firmly packed light brown sugar 2 tablespoons McCormick® Pure Vanilla Extract Directions: 1. Preheat oven to 350°F. Beat butter and brown sugar for 5 minutes in a mixer bowl. Beat in eggs and vanilla just until blended. Set aside. 2. Mix flour, pumpkin pie spice, allspice and salt. Gradually add to sugar mixture; beating until well blended. Stir in apples, nuts, and raisins, if desired. 3. Pour into one greased 9-inch baking pan; bake 35-40 minutes or until toothpick inserted in center comes out clean. Cool on wire rack 10 minutes. Serve warm with Vanilla Butter Sauce. Vanilla Butter Sauce: Combine butter and whipping cream with brown sugar. Bring to boil over medium heat. Reduce heat; simmer 10 minutes or until slightly thickened. Remove from heat; stir in vanilla. Serve warm. (Makes about 1 1/2 cups) Do-ahead Suggestion: The cake and sauce can be prepared and refrigerated separately the day before. Warm the cake, in the oven, and the sauce, on top of the stove, before serving הצילום מהאתר.
 
עוגת תפוחים עם רוטב חמאת וניל

המצרכים לעוגה: המידות על פי כוס בנפח 250 מ"ל. 1/2 כוס חמאה רכה (125 גר') 1 כוס מהודקת סוכר דמררה (חום בהיר) (170 גר') 2 ביצים 2 כפיות תמצית וניל מקורמיק 1 כוס קמח (125 גר') 1 כפית תערובת תבלינים לפאי דלעת של מקורמיק (ניתן להמיר בקינמון וציפורן). 1 כפית פלפל אנגלי טחון 1/2 כפית מלח 2 כוסות תפוחים מקולפים וקצוצים מזן גרני סמיט או גאלה. 1/2 כוס אגוזים קצוצים. 1/2 כוס צימוקים. (לא חובה). לרוטב חמאה בטעם וניל: 1/2 כוס חמאה (125 גר'). 1/2 כוס שמנת מתוקה (125 מ"ל). 1 כוס מהודקת סוכר דמררה (170 גר'). 2 כפות תמצית וניל מקורמיק. הכנה: לחמם תנור ל 180 מ"צ להקציף חמאה וסוכר חום במשך 5 דקות. להוסיף לקערה ביצים ווניל ולהמיך להקציף רק עד שהתערובת מתאחדת. לערבב קמח, תבלינים ומלח, להוסיף בהדרגה לתערובת הראשונה, להקציף עד לתערובת אחידה.להוסיף את התפוחים, אגוזים וצימוקים ולערבב. להעיר את התערובת לתבנית משומנת בקוטר 22 - 24 ס"מ. לאפות 35 - 40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. לצנן על רשת 10 דקות. להגיש חם עם רוטב החמאה. הכנת הרוטב: להכניס את החמאה שמנת מתוקה וסוכר לסיר. להביא לרתיחה על חום בינוני ולהמשיך לבשל על חום נמוך 10 דקות או עד שהתערובת מתעבה מעט. להסיר מהאש להוסיף תמצית וניל. להגיש חם. להכנה מראש: ניתן להכין את העוגה והרוטב בנפרד יום מראש ולשמור במקרר. לפני הגשה לחמם את העוגה בתנור ואת הרוטב על הכיריים. ערך תזונתי: האמינו לי עדיף לא לדעת... למתעקשים לקלקל לעצמם את התענוג: העוגה מכילה 10 מנות כל מנה 427 קלוריות 27 גרם שומן 27 מ"ג כולסטרול ועוד רעות חולות...
 

אילנהמ.

New member
../images/Emo26.gif אם החיטה, שאלה לי אליך

קראתי את הדיון בפורום גורמה על בצק שמרים לז'רבו. נתת מתכון שכמות הנוזלים בו מועטה, שמנת חמוצה, והתוצאה הסופית היא בצק מעט פריך. גם לי יש את המתכון הזה כבר שנים רבות , במחברת כמיטב המסורת : כתמים, קישקושי ילדים ודפים דהויים. גם ניסיתי אותו פעמיים, ואהבתי את הטעם מאד. אבל הבעיה איתו היתה שהכרוכיות התפוצצו בזמן האפייה, ולתומי חשבתי שמשהו נשכח בעת נתינת המתכון(ע"י אמי). האם את לא נתקלת באותה בעיה? והאם לחורר את הבצק לפני האפייה אכן עוזר? אני ממש לא רוצה לוותר על המתכון הזה, ולו רק בגלל הטעם שלו. חשבתי שאולי זה מתאים לעוגה הבנוייה משכבות ולא לכרוכיות. אשמח לשמוע ממך עצות יום טוב
 
ז'רבו וכרוכיות

אילנה יקרה, חירור הבצק מאוד עוזר. אולי כדאי שתעשי ממש חריצי עומק עם סכין כדי לאפשר יציאת אדים טובה יותר. כמו כן אני ממליצה לך לנסות להתחיל את האפיה בחום נמוך יותר מהמומלץ כדי שהקרום החיצוני לא יתייבש מהר מדי ויאפשר גמישות בזמן התפיחה של השכבות הפנימיות ולהמנע מאפיה בטורבו מאותה סיבה. אולי גם כדאי לאפות את הכרוכיות בתבנית אינגליש קייק חד פעמית כך שאם הפיצוצים יתרחשו בכל זאת, הצורה הכללית תשמר. לדעתי טעמו של הבצק הזה מצדיק נסיונות חוזרים. בהצלחה. חוה.
 

אילנהמ.

New member
תודה על התשובה, אני בהחלט

אנסה לשלב את עצותיך בפעם הבאה. גם אני חשבתי שאולי אפייה בתבניות תעזור, אז אנחנו באותו כוון. בכל אופן שמחתי לגלות שאין בעיה עם חמרי המתכון, כי כבר וויתרתי עליו, למרות טעמו. כשאנסה שוב, וזה יהיה בקרוב, אשלח דיווחים. תודה רבה
 
למעלה