היי, האם יש כאן משפחות שחיות בקונטיקט ?

Adi258

New member
היי, האם יש כאן משפחות שחיות בקונטיקט ?

מתעניינת לעבור עם משפחתי ואשמח לשמוע פרטים , kindergarten, אזורי מגורים ממולצים , עלויות מחיה וכל מידע אחר שיש לכם .
תודה
 

ilanvag

New member
קונטיקט היא סטייט לא קטנה -- בערך שני שליש מגודלה של ישראל.

איפה בדיוק את מחפשת לגור?
&nbsp
יש הבדל בין לגור באזור הארטפורד, או לחלופין לגור בסמוך לניו-יורק (העיר).
&nbsp
זה בערך כמו לשאול "איפה בישראל ממליצים לגור". ממליץ בחום על סביון, הרצליה פיתוח, דניה, טלביה (נווה שאנן גם הולך...), או שיכון צמרת בתל-אביב.
&nbsp
מבינה?
 

Adi258

New member
אני מניחה שככל שמתקרבים לניו יורק המחיה יקרה יותר

אני עדין לא סגורה על איזור מגורים ולכן הייתי רוצה המלצות על איזורים מבוקשים בהן חיות משפחות ישראליות , מכיוון שאני עם ילדים קטנים , על איזה JCC מומלץ להתמקד . בתי ספר גילאי -4-5 , האם יש איזורים שלא כדאי להתקרב אליהם בכלל . וכד'.
 

ilanvag

New member
לא בהכרח - תלוי באיכות העיר/עיירה, מערכת החינוך שלה, וכדומה.

עיירה שקרובה לניו-יורק, אבל אין לה מערכת חינוך איכותית, יכולה לעלות הרבה פחות מאשר מקום שרחוק יותר מניו-יורק.
&nbsp
בגדול, ישראלים יש בכל מקום באזור הזה.
&nbsp
מצטער, לא יודע איך לעזור לך מעבר לזה, על שאלה כל כך כללית ולא ממוקדת. מקווה שאחרים אולי יוכלו לעזור.
 

ilanvag

New member
בשביל לעזור לאחרים לעזור לך -- מהו התקציב המדויק שלכם?

כלומר כמה כסף בדיוק יש לכם לשלם עבור שכר דירה מדי חודש; ואיזה גודל של דירה/בית אתם צריכים (כמה חדרי *שינה* בבית, שזה שונה מספירת החדרים בישראל).
&nbsp
אני שואל על שכר דירה בלבד -- לפני כל ההוצאות האחרות מסביב (חשמל, גז, וכל שאר הוצאות החיים). אולי זה ייתן לאנשים פה אינדיקציה לגבי היכולת הכלכלית שלכם, ויאפשר לעזור -- חלק מהמקומות יכולים להיות מאוד יקרים.
 
לגבי

קינדרגארדן - הוא כבר חלק מבית ספר ציבורי, ולכן ברוב המקרים יהיה בחינם, לפחות חצי יום, תלוי איזור כמובן. מתחיל בגיל 5.
 

Adi258

New member
תודה , יש לי מס שאלות

* לגבי גיל 5 , מהן שעות הלימודים בציבורי ?
* האם ידוע לך לגבי גיל 4 , pre k ' אפשר להכנס לציבורי ?
 

ilanvag

New member
את מתעקשת לשאול שאלות של ביצה ותרנגולת...

וזה לא שלא רוצים, אלא שבלתי אפשרי לעזור לך בצורה שכזו. אם תמשיכי ככה, פשוט לא תקבלי תשובות רציניות; מה שאת לא מבינה זה שכולנו אנשים עסוקים, ונמצאים פה בהתנדבות בשביל לעזור. כשנתקלים במקרה כמו שלך, שבו לשואל אין מושג מה הוא רוצה, ושואל שאלות כלליות שאי אפשר לענות עליהן -- הדרך הכי פשוטה היא להתעלם, ולא לענות. זה מה שכל הקוראים פה עושים לך ביומיים האחרונים -- ויש פה לא מעט אנשים מהאזור הזה.
&nbsp
למה אני קורא ביצה ותרנגולת? מערכת החינוך והכללים שלה משתנים מעיירה לעיירה. לצורך העניין, יכול להיות שברמת-גן מקבלים רק מגיל 5, אבל בגבעתיים הסמוכה לה מקבלים ל- PRE K החל מגיל 4.5... אבל אין שום אפשרות לייעץ לך, כי אין לנו מושג לאיפה את רוצה להגיע בקונטיקט.
&nbsp
לצורך העניין -- הגיל בדרך כלל נקבע לפי גיל הילד ב-1 בספטמבר, אבל גם זה יכול להשתנות מעיירה לעיירה. בדרך כלל לא מקובל שבני 4 יכולים להיכנס למערכת הציבורית, אם כי גם פה יכולים להיות יוצאי דופן.
&nbsp
עד שלא תפנימי שאני לא תוקף אותך אלא מנסה לעזור, ותתחילי לתת לנו יותר מידע ופרטים, פשוט אי אפשר לענות לך. אני מדבר על פרטים כמו כמה ילדים יש לך, באיזה גילאים מדויקים, איפה יהיה מקום העבודה/לימודים -- כי מן הסתם בסביבה הזו תרצו לגור, מהו התקציב הכולל שיש לכם (או מהו התקציב המדויק לשכר דירה), כמה חדרי שינה אתם רוצים בבית, וכדומה.
&nbsp
אגב, סתם מסקרנות - למה ההתעקשות על JCC? האם אתם משפחה דתית? כי זה יכול לשנות בצורה מהותית את התשובות... ואם לא משפחה דתית, אז יש המון מרכזי כושר אחרים, לא פחות טובים מ-JCC (יש לי JCC ממש ליד הבית, הם יקרים בטירוף ולא שווים את המחיר, ולכן אנחנו הולכים למקום אחר, שאינו "יהודי").
 
הנושאים הספציפיים האלה

הם לא רק תלויי איזור מגורים, הם תלויי SCHOOL DISTRICT אפילו באותה עיר. יהיו בתי ספר יסודיים עם PRE K ויהיו כאלה שלא.
יהיו בתי ספר עם קינדרגארדן יום מלא בחינם, ואילו באחרים תקבלי רק חצי יום, ואם תרצי יום מלא, תצטרכי לשלם עליו בנפרד.
בבית הספר הציבורי הקודם שאנחנו היינו בו (בסטייט אחר) רק בשביל קבלת מושג כללי - קינדרגארדן היה חצי יום בלבד, בחינם, כ 3 וחצי שעות ביום, והתחלק לכיתות בוקר או אחהצ.
PRE K היה כשעתיים וחצי ביום, בחינם, לבחירה 4 ימים בשבוע, או שניים.
מידע לגבי בתי ספר לפי ערים, אפשר להתחיל כאן:
https://www.greatschools.org/

לגבי JCC אין לי כלכך מידע, אנחנו לא מחובבי הגני היהודיים.
קחי בחשבון שאם את רושמת לגן כזה, לרוב יש ימי חופשה כפולים - חגים יהודיים וחגים מקומיים.
 
ואחת הערים שיש בה

ריכוז של ישראלים ברמה כזו או אחרת היא ניו הייבן, אולי יש להם קבוצת פייסבוק, כדאי לנסות.
 

meir12121

New member
איך לבחור אזור מגורים בארה"ב (כאשר יש ילדים והחינוך חשוב)

כפי שאילן ציין, את לא מספקת מספיק נתונים כדי שאפשר יהיה לענות בצורה טובה על השאלות שלך. אבל, בגלל שאנחנו כאן כדי לעזור, אז עבורך ועבור הדורות הבאים, החלטתי לחשוף כאן ועכשיו את הנוסחה הסודית שלי
לבחירת אזור מגורים לכל מי שעובר לארה"ב עם ילדים, החינוך חשוב לו והוא מעונין בחינוך ציבורי.

הנוסחה מורכבת משני שלבים.

שלב א: (האביזרים הדרושים: מפת הסטייט ומחוגה).

קודם כל מחליטים מה זמן הנסיעה (קומיוט) מהבית לעבודה שאנחנו מוכנים לחיות איתו, נניח שעה.

בעזרת המחוגה משרטטים מעגל שמרכזו מקום העבודה והרדיוס באורך שנוגע בכל השכונות שזמן הקומיוט מהן לעבודה מקסימום שעה. קיבלנו עיגול שכולל את אזורי המגורים הפוטנציאליים למגורים עבורנו.

(הערה: אפשר לוותר על המחוגה וסתם לסמן את שכונות המגורים סביב מקום העבודה ששוכנות במרחק נסיעה של עד שעה).

שלב ב:
מידע מקדים: בארה"ב לא ניתן לבחור את בית הספר הציבורי אלא בתי הספר מקושרים לשכונות מגורים ספציפיים, כלומר אנחנו בוחרים בבית ספר מסוים על ידי זה שאנו עוברים לגור בשכונה אליה משויך בית הספר.

אם כן, בשלב זה אנחנו תחילה מזהים את בתי הספר הטובים המצויים בעיגול שלנו. איך עושים את זה? אצלנו בדרום פלורידה זה קל כי יש דירוג איכות רשמי של בתי הספר מטעם הקאונטי. במקומות שאין דירוג רשמי ניתן להיעזר באתרי אינטרנט שמדרגים בתי ספר.

לאחר שסימנו את בתי הספר הטובים, אנו מזהים את השכונות אליהן משויך כל בית הספר (ניתן למצוא באינטרנט) – אלה הן השכונות שבאחת מהן נרצה לגור. כל מה שנותר זה לבדוק כל שכונה ולהחליט על השכונה המתאימה לנו לפי היחס המתאים לנו בין מחירי השכירות, מרחק מהעבודה, ריכוז ישראלים/יהודים, ג'י סי סי קרוב וכו'. זהו!

אם כל זה נשמע מסובך אז אפשר פשוט לפנות למתווך מקומי אמין, לציין בפניו את ההעדפות שלנו והוא כבר ימצא עבורנו את האזורים המתאימים.

אבל כמו שנאמר, אם את רוצה עזרה יותר ספציפית מחברי הפורום, צריך לדעת לפחות את מיקום העבודה.

בהצלחה.
 

KallaGLP

New member
הצעת יעול: אין כל דרך לדעת את זמן הנסיעה לעבודה

רק על ידי מדידת המרחק על המפה. מומלץ לברר זמן נסיעה לשני הכיוונים בשעות העומס על ידי בדיקה במפות גוגל, למשל. פרט לכך, צריך גם לקחת בחשבון באיזה כלי תחבורה מגיעים לעבודה ולבדוק את לוחות הזמנים. כשרק הגענו לקליפורניה, בעלי חשב בתמימותו שיוכל לנסוע בתחבורה ציבורית לעבודה, כי התחנה הייתה ממש קרובה לבית. אך כשבדק את לוחות הזמנים, גילה שאם ייסע באופן זה, נסיעה שאמורה לקחת בין חצי שעה (ללא פקקים) לשעה גג (עם פקקים), בתחבורה ציבורים תימשך מעל שעתיים ורבע לכל כיוון.
 

KallaGLP

New member
אגב, אצלנו השיטה שלך לא הייתה עובדת, או לפחות לא מספיקה.

לנו חשוב מאוד אופי המקום לא רק מבחינת איכות בתי הספר, אלא מבחינת המראה שלו. חשובים לנו מאוד נופים, טבע, שלא תהיה צפיפות יתר, שקט ואסתטיקה. נעדיף להתרחק עוד קצת מהעבודה, אבל לגור במקום שבו נעים לנו להביט החוצה מהחלון.
 

meir12121

New member
"השיטה" שלי מיועדת ספציפית למי שחינוך הילדים זה במקום הראשון

וכך גם נאמר בכותרת, ברור שהיא פחות מתאימה למי שיש שיקולים אחרים שחשובים יותר מהחינוך (או באותה חשיבות).

אנחנו בודקים קודם כל את רמת בתי הספר, כל שכונה שבתי הספר שלה לא ברמה הגבוהה ביותר נפסלת מייד, גם אם יש בה נופים, טבע, שקט אסטטיקה וכו' (שגם אנחנו אוהבים מאוד - וגם מצאנו בית שמשלב את כל אלה עם חינוך מעולה). כל השיקולים שמעבר לחינוך משמשים אצלנו כסינון משני בבחירת השכונה המועדפת מבין אלה שעברו את סינון החינוך (וזה גם צוין בפוסט שלי).

נ.ב. ברוב המקרים גם גילינו שיש מיתאם די גבוה בין רמת בית הספר לבין "איכות" השכונה.
 

KallaGLP

New member
ברור, גם אנחנו לא מוותרים על איכות החינוך,

פשוט אצלנו הפרמטרים האלה הם בערך באותה דרגת חשיבות, ולא נוותר על אף אחד מהם. אכן, עד כה לא הייתה לנו בעיה לשלב את שניהם, ואני מניחה שאתה צודק בהערכה שיש מתאם מסוים בין הדברים.
 

KallaGLP

New member
אגב, מבחינתי מקום מגורים הוא גם חלק חשוב מהחינוך.

חשוב לי להעביר לילדיי את האהבה לטבע ולחיים במקומות שבהם עדיין נשאר מספיק ממנו. אני כנראה כזאת בזכות הוריי, שמגיל קטן לקחו אותי לטיולים ארוכים בטבע, ותמיד לקחו בחשבון את הסביבה כשבחרו מקום לגור בו. זו גם אחת הסיבות העיקריות לכך שבזמנו, כשהגיעו לארץ, הם בחרו לגור על הכרמל ולא בתל אביב, נניח. ואני עוד יותר "קיצונית" מהם בעניין הזה.
לדעתי, אגב, יש הבדל הרבה יותר משמעותי בין לגור במקום בעל אופי עירוני צפוף ללגור במקום בעל אופי כפרי, מאשר הבדל בין בית ספר שמדורג 10 לעומת 9 או 8, כי לדעתי ההבדלים האלה לא באמת חשובים או משקפים משהו. יצא שגם עכשיו בתי הספר שלהם מדורגים 10, אבל כאמור גם לו היו מדורגים 9 או 8 זה לא היה מרתיע אותי מלעבור. אבל למקום עם דירוג פחות מ-8 לא הייתי עוברת, גם אילו היה הכי יפה בעולם.
 

iris mom of two

New member
אז במקרה שלנו

הדרוג של בתי הספר של הילדים ירדו כשגרנו שם. התחיל כ9, ירד ל7. מבחינת החנוך, יש לי טענות, אבל מסצ'וסטס ככלל ברמת חנוך גבוהה, והם גם קבלו לא מעט יידע מהבית.
&nbsp
בואי נגיד ככה כשהבת היתה באוניברסיטה היא הרגישה שהיא קבלה את כל הכלים להצליח שם יפה. שרמת המידע הבסיסית שלה היתה די גבוהה, ולימודים לא היו קשים במיוחד. הבן פשוט לא מספר, אבל גם הוא מצליח לא רע באוניברסיטה.
&nbsp
וכן, חיים בחיק הטבע, טיולים ארוכים וכדומה זה בהחלט משהו שהילדים קבלו מהבית. שניהם יודעים איך להשאר על מסלול ביער, מה עושים אם יש בעיה. שניהם אוהבים קמפינג וספורט אקסטרים.
&nbsp
אני מסכימה איתך שרמת בית ספר זה בהחלט לא פרמטר יחיד. מצד שני, בדיעבד, אני די מתחרטת על המקום שבו גדלתי את הילדים. ולא בגלל רמת החנוך, יותר בגלל שאר האנשים ביישוב
 

KallaGLP

New member
ברור שגם אנשים חשובים, אם כי את זה יותר קשה לבדוק.

מעניין, מה לא אהבת באנשים?
לגבי דירוג בית הספר - אם את כבר גרה שם ויש בית ספר שאת מכירה אותו טוב ומרוצה ממנו, והדירוג שלו יורד לפתע - ברור שאין לזה משמעות. אני, למען האמת, לא מאמינה כל כך לדירוגים הרשמיים (בבית ספר בקליפורניה, שנחשב לאחד הטובים בארה"ב, הדירוג בעיקר שיקף את זה שההורים הסינים שלחו את הילדים ללמוד שעות נוספות במסגרות שונות ומשונות, בעוד המורים עושים לעצמם חיים קלים ולא מטריחים את עצמם ללמד כמו שצריך או להתעניין בתלמידים, ויודעים רק לדרוש. למזלנו, בבית הספר הנוכחי, שגם מדורג 10, יש לדירוג הזה הצדקה והמורים ברובם הגדול נפלאים ומתייחסים לתלמידים כמו לבני אדם). הבעיה היא שברוב המקרים אין כלי אובייקטיבי אחר לשפוט. אני מדברת על זה שכשמחפשים מקום לעבור אליו ולא מכירים את בית הספר שם, מלכתחילה הייתי מסתכלת על ציון 8 ומעלה, כי פשוט אין לי שום כלי אחר להסתמך עליו.
 

iris mom of two

New member
גרתי שם

12 שנים ואין לי ולו אף חברות אחת. הייתי אומרת שזה אני, אבל בכל מקום אחר וכל אספקט אחר של החיים מצאתי אנשים מדהימים וחברויות.
&nbsp
היתה שם אנטישמיות סמויה, כלומר אף אחד לא פגע בנו, אבל גם לא התחברו איתנו כי אנחנו לא האנשים הנכונים. עברנו לעיירה אחרת, ומייד הרגשתי את ההבדל. חוץ מזה שהתקרבנו לחברים הקרובים שלנו.
 

KallaGLP

New member
כן, זה ממש לא נעים. בהחלט מבינה אותך.

מתבקש לעבור ממקום כזה.
 
למעלה