מרק בטטה שילדים ומבוגרים אוהבים
רכיבים: 2 בצלים בינוניים חמאה או מרגרינה או מרגרינה בטעם חמאה 6 בטטות בגודל בינוני קלופות ושטופות (תפוחי אדמה או דלעת או קישואים, לפי הטעם האישי) פפריקה אדומה, כורכום, מעט אבקת מרק, אגוז מוסקט מגורר, פלפל, מלח אופן הכנה: פורסים בצל דק ומטגנים בשמן (עדיף חמאה או מרגרינה בטעם חמאה) אחרי שמזהיב מנמיכים האש ומתבלים הבצל בפפריקה אדומה (לא חריפה), מעט כורכום, מעט אגוז מוסקט ומעט אבקת מרק. מכניסים קוביות של בטטה (אפשר גם דלעת או תפ"א וקישואים וכד') מערבבים מעט מניחים כמה קוביות של חמאה או מרגרינה מעל מנמיכים האש למינימום של הגבוהה, מכסים וממתינים 45 דקות מוסיפים מים כדי כיסוי (ואם רוצים – מעט אבקת מרק נוספת) מרתיחים, מנמיכים ונותנים רבע שעה להתבשל מכבים ומבלנדרים (עדיף בבלנדר ידני) אם רוצים להקרים: לפני ההגשה מוסיפים מיכל שמנת או ריץ' מערבבים תוך כדי חימום מגישים מיד הערות: הרבה זמן על האש - אבל שווה כל "שלוק" מקור המתכון: הרברונן מתכון מומלץ אלעד