אנא עזרתכם בהרכבת ארוחה

אנא עזרתכם בהרכבת ארוחה ../images/Emo141.gif

חמי וחמותי הדתיים מגיעים אצלנו לסופשבוע. אני מכינה ארוחה והיא חייבת להיות מרשימה. על מה חשבתי? מנה ראשונה - פטריות ממולאות של בני סיידא מנה עיקרית - שוק טלה קינוח - תפוחי עץ במלית אפויים. חסר לי - תוספות לשוק הטלה מרק כלשהו - אולי דגים? האם תואילו לעזור לי ברעיונות? תודה רבה
 

vca

New member
תוספות

לפי צבעי המנה ניתן להגיש שעועית ירוקה טריה בשמן זית או כל דבר ירוק אחר: אפשר ברוקולי מאודה עם חמאה מזוקקת. כדאי אולי משהו כתום ליד. מרק ? תני איזה מרק בקר טוב או אם את רוצה משהו סמיך יותר אפשר מירקות שיש בנמצא עם קישוט מרשים.
 
נדמה לי שמרק דגים לא "יחבר" טוב

בין המנות. אינני מכיר את המתכונים למנות שבחרת, אז הנחתי כמה הנחות: - פטריות ממולאות: אני מניח שאפויות בתנור. מנת פתיחה בעלת "טעם מבושל". - שוק טלה: אני מניח שגם היא מבושלת בתנור. מנה עיקרית בעלת טעמים עמוקים וכבדים יחסית. - תפוחי עץ אפויים: מנת קינוח מבושלת. בסה"כ שלוש המנות אינן קלילות, ולכולן בנות-טעם הנובעות מבישול/אפיה. אם כך, ישנם שני כיוונים ללכת בהם: - להמשיך את אותו קו, כלומר מרק ותוספות מבושלות כך שכל הארוחה תהיה בכיוון החורפי-מבושל. אינני מכיר את אורחיך, יתכן וזה תואם את הרגליהם, אך קחי בחשבון שאחרי ארוחה כזו קמים "כבדים". - כיוון אחר הוא לנצל את המרק כמנת ביניים (וכן את התוספות) כדי להפחית מכובד הארוחה. הגיוון באופי המנות יתרום לרענון החך ולתחושה כללית קלה יותר. הצעות למרק: - מרק קר: גספאצ'ו או וישיסואז (קל) - מרק פלפלים אדום-צהוב-ירוק (קל) - מרק פלפל צהוב עם בזיליקום (קל) - מרק קרם לפת עם רסק תפוחים (קל) - מרק קרם תפ"א עם אבוקדו, עוף ותירס (קצת כבד) - מרק בצל צלוי עם שום צלוי וקרוטוני חזה אווז (קצת כבד) - מרק פורצ'יני עם כופתאות פולנטה וביצה עלומה (כבד) הצעות לתוספות: - רטטוי (קל) - טרין סלק ברוטב חזרת (קל) - בצלים מקורמלים (קצת כבד) - מחית כרובית עם ראגו שעועית לבנה ואדומה (כבד) - ירקות שורש ותפוחי עץ שיתבשלו עם שוק הטלה ובמיציה (כבד) מבחינת "הארוחה חייבת להיות מרשימה" שווה גם לחשוב על החלפת הקינוח במשהו פחות סטנדרטי. ישנו מרק פירות מרשים של רושפלד, אותו הוא מכנה "גרניטה בזיליקום עם מינסטרונה פירות". נהניתי ממנו מאד במסעדה. המתכון כאן.
 

נ י נ י4

New member
גם אני חושבת שהארוחה חורפית מאוד

במיוחד בהתחשב במגבלות הכשרות. חשבת אולי על מעבר לארוחת דגים-חלבית...? כך תוכלי לחגוג יותר עם מנות אותן ניתן להקרים, להשתמש בחמאה, שמנת וכדומה. וגם הארוחה לא תהיה חייבת להיות כבדה-חורפית כל כך... ואם התפריט שלך הוא הבסיס עליו כבר החלטת סופית, אז מרקי ציר למיניהם יתאימו( מרק עוף צח, מרק ירקות ) ולתוספת למנה העיקרית ניתן לחשוב על תפוחי אדמה עגולים קטנים אפויים בשמן זית ודבש , לצד תאנים אפויות ממולאות או תבשיל שזיפים מיובשים ביין. או אורז ריזוטו לצד ירקות שורש אפויים בתנור. סלט נראה לי גם חשוב בארוחה כזו חמה-חורפית ( סלט חסות , למשל) וגם, לבחירה, מנת קינוח קרה- (אולי, גלידת סורבה) . מרשימה מאוד ההשקעה שלך בחשיבה על התפריט למען חמייך, ומה שלא תכיני- אני בטוחה שזה לכשעצמו ירשים אותם מאוד, ללא קשר לארוחה שתוגש להם.
 
למעלה