אוסף לוגואים

mluggy

New member
אוסף לוגואים

אני מקים אתר בתחום הקולנוע הביתי, כזה שיהיה מקיף וייתן המון הסברים וטיפים (הכל מידע וחומר אישי). בכל מקרה, מתוכנן איזור באתר שיכיל אוסף קישורים לעמודי אינטרנט של חברות וספקים שמוכרים ציוד לקולנוע ביתי וחנויות אלקטרוניקה שאני מכיר. רציתי לעשות כפתור לכל ספק, עם הלוגו שלו (במקום לכתוב קישור רק בטקסט) - אני מניח שצריך לבקש רשות לשים את הלוגו מכל חברה (ויש הרבה), אך האם העובדה שהקישור בלוגו האמור לא מניב לי רווחים, והוא לזכותם וטובתם הבלעדית של החברות המקושרות, מסייע לי? האם ניתן לוותר על הבקשות?? תודה!
 
../images/Emo18.gif לא הייתי מוותר

על יעוץ פרטני אצל עו"ד. בסופו של דבר, תשובה מדוייקת ניתן לתת לאחר התרשמות מהאתר שאתה בונה. הדברים נזילים, אתר שמתחיל כתחביב יכול להפוך לאתר מסחרי גרידא והגבולות לא ברורים. עכשיו התשובה שלי: במשך השנים ואפשר לומר אפילו הדורות, נבחנ השאלה שלהפרת סימני המסחר לפי מבחן ה"חשש להטעיה". מבחן זה עוסק בדמיון בין הסימן שהנתבע השתמש בו לבין הסימן שבבעלות התובע. אולם לעתים ישתמש הנתבע בסימן זהה לסימנו של התובע (לפחות במובן של מלים זהות) ועדיין יהיה בכך שימוש הוגן בסימן המסחר. בתי משפט בארה"ב קבעו כי גם במקרים בהם לא עומדה לנתבעים הגנת "השימוש ההוגן" הקלאסית כיוון שהנתבעים השתמשו בסימני מסחר תוך התייחסות לתובעים כבעלי הסימנים האלה המוכר ולא כדי לתאר את עסקם של הנתבעים. אף על פי כן דחה בית המשפט את התביעות וקבע כי בסימני המסחר נעשה "שימוש נומינטיבי" (שימוש המתייחס לנושא). שימוש שכזה מותר בהתקיים שלושה תנאים: א´ אין תחליף תיאורי סביר לסימן המסחר; ב´ השימוש בסימן נעשה במידה שאינה עולה על הנדרש; ג´ השימוש בסימן אינו מצביע על מתן חסות על ידי בעל הסימן. בתי המשפט בארה"ב הוסיפו וקבע כי במקרים של שימוש נומינטיבי בסימני המסחר, הפעלת מבחן "החשש להטעיה", הבוחן את הדימיון בין הסימנים, יוביל לתוצאה שגויה, שכן כאמור, הנתבעים משתמשים בסימני מסחר זהים לסימניהם של התובעים. לפיכך בחינת השימוש הנומינטיבי בסימן תיעשה לפי מבחן שלושת התנאים הנ"ל.
 

zazaza

New member
לוגו

עושה לי הרושם שיהיה ממש חוצפה לתבוע אותך על דבר שכזה, לא רק שאינך מנצל לרעה או כזיוף את הלוגו - אתה עוד עושה להם פרסומית חינם באופן שמעמיק את הקשר ביניהם לסימן הרשום שלהם...
בהצלחה.
 

mluggy

New member
אז עו"ד אני לא...

כמו שאתה יכול להבין, אני לא עו"ד... וקצת קשה לי להבין את שכתבת, למרות שאני מעריך מאוד את הזמן. באשר לייעוץ הפרטני אצל עו"ד - אין לי כל כך כסף עבור זה, ואולי קצת מוגזם, או מטריד, שאני אלך (עבורם) לעו"ד כדי לאשר (עבורם) פרסום באתר. אין כל כוונה, עקיפה או ישירה לגבות תשלום עבור אותם קישורים או אירוח לוגואים - מה דעתך? ללכת על זה? ואם, נגיד ואם - חברה אחת או יותר יבקשו לתבוע, האם ניתן ברוב המקרים להסיר את הלוגו באופן מיידי ולחסל עניין? אני ממש מוטרד מהעניין כי לא ארצה לעשות דבר כדי לפגוע באותם חברות, או בעצמי, כמובן. אודה להתייחסות החברים האחרים בפורום.
 
שים לב לשלושת התנאי שציינתי

בתשובתי הקודמת. אני מציע לך לבדוק שהשמות של החברות והלוגואים(נניח SONY וכד´) הם שמות רשומים, תוכל לראות את ההזהרות המתאימות באתרים שלהם. אם ליד הלוגואים או בתחתיות העמודים מופיעות אזהרות, סימנים של TM trade mark R תוך עיגול registered כדאי שתכתוב הודעת הבהרה בתחתית עמוד השער של האתר שלך שהאתר אינו קשור מסחרית לחברות X, Y, וZ, ושהשמות והלוגואים הנ"ל, הם שמות וסימנים רשומים בבעלות אותן חברות. בצורה כזאת אתה אמור להיות מוגן מתביעות. קשה להניח שמי מהחברות האלה תבוא אליך בדרישות או תביעות אם תנהג בדרך זאת. וגם אם תעשה זאת, התביעות לא תהינה מבוססות מבחינה משפטית.
 
לוגו ../images/Emo104.gif

הלוגו, משמש ליצירת קשר מחשבתי בין תמונה או עיצוב, לבין הגורם שהלוגו שייך לו. כל עוד אתה משתמש בלוגו כדי ליצור קישור לאתר של אותו גורם, אינך צריך לבקש את רשותו, בדיוק כפי שאינך זקוק לרשות כדי לכתוב את שמו של אותו גורם. וחשוב להבחין - השימוש בלוגו מותר רק כל עוד אתה משתמש בו לקישור. אם תרצה לפרסם לוגואים כדי לקדם מכירות של מוצר אחר, או תכין קישוט שהלוגו מהווה בו מרכיב, בהחלט תדרש לקבל אישור.
 

mluggy

New member
מסכים, עו"ד?

התשובה נשמעת מצויין (כמובן, זה מה שביקשתי לשמוע :) אך האם אתה מסכים לכך, עו"ד? תודה עמנואל, וכולם! על התמיכה!
 
למעלה