../images/Emo41.gif מאטר פאניר - גבינה ברוטב עגבניות ואפונה
* לפאניר: - חצי קילו גבינת ריקוטה - 1/2 כפית שמן קנולה הכנה: מחממים תנור לחום גבוה. מורחים את הריקוטה בשכבה אחידה בתוך תבנית לאפיית לחם (בערך תבנית של 22X12 סנטימטרים). אופים את הריקוטה בתנור עד שהיא משחימה למעלה ויחסית מוצקה, כ-40 דקות. מוציאים מהתנור ונותנים לה להתקרר (היא תתמצק בדרך). חותכים את הפאניר לקוביות גדולות. (המתכון המקורי אומר להשתמש רק בחצי מכמות הקוביות ולשמור את היתר במקרר לשימוש אחר, אבל לטעמי צריך להשתמש בכולן). מחממים את השמן במחבת, מוסיפים קוביות פאניר כך שלכל אחת יש יחסית הרבה מקום מצדדיה ומזהיבים את הקוביות מכל הצדדים (אם צריך, עושים כמה נגלות של השחמה כדי לעבור על כל הקוביות, אבל לא מומלץ לדחוס את כל הקוביות צמוד כי זה גורם להן להתחבר זו לזו). מוציאים את הפאניר ושומרים בצד. לרוטב: -3 שיני שום קטנות - כפית ועוד 1/8 כפית של זרעי כמון - 1/4 כוס שמן קנולה (שוב,השתמשתי בפחות) - חתיכת מקל קינמון בערך באורך 4 סנטימטרים - 6 זרעי הל ירוקים או 3 זרעי הל שחורים - 5 "מסמרי" ציפורן - 12-15 גרגירי פלפל שחורים - 4 פלפלי צ'ילי מיובשים (שוב, השתמשנו בצ'ילי גרוס) - 1/2 כפית זרעי כוסברה - עלה דפנה - בצל אדום גדול קצוץ - 2 כפיות מלח (או לפי הטעם) - כפית וחצי כוסברה טחונה - 1 כפית כמון טחון - 1/2 כפית כורכום - 1/4 כפית אבקת צ'ילי - 3 עגבניות בינוניות קצוצות דק מאוד - 2 כפות יוגורט רגיל - 2 כוסות מים - חצי קילו אפונה קפואה, מופשרת - 2 כפות כוסברה טרייה קצוצה הכנה: - מערבבים את השום ו-1/8 כפית זרעי הכמון לעיסה במעבד מזון או מכתש ועלי (או פשוט קוצצים את השום דק מאוד ומערבבים פנימה את הכמון) - שמים את השמן, הקינמון, ההל, הציפורן וגרגירי הפלפל בסיר גדול ועמוק על אש בינונית-גבוהה. מבשלים, תוך ערבוב, עד שמקל הקינמון מתחיל "להפתח" (כלומר לעבור מצורה מגולגלת לצורה ישרה), כדקה או שתיים. מוסיפים את הצ'ילי הגרוס, מה שנשאר מזרעי הכמון, זרעי הכוסברה ועלה הדפנה, ומבשלים, תוך ערבוב, עד שהזרעים מזהיבים, כדקה. - מוסיפים את הבצל והמלח ומבשלים תוך ערבוב, עד שהבצל משחים כולו. בדרך כשהבצל מתחיל להדבק למחבת מוסיפים כל פעם כפית מים ו"מגרדים" את תחתית המחבת למנוע את שריפת התבלינים. (יש לחזור על התהליך הזה כ-5 או 6 פעמים עד שהבצל שחום). - מוסיפים כפית מים למשחת השום והכמון, מערבבים היטב, ומוסיפים את המשחה לסיר. מבשלים עוד כדקה או שתיים. - מוסיפים את הכוסברה הטחונה, הכמון, הכורכום, אבקת הצ'ילי ובערך כף מים, ומבשלים עד שהתערובת מתחילה להתייבש ולהדבק לתחתית הסיר, כדקה. מוסיפים את העגבניות ומבשלים עד שהן מתחילות להתפרק לתוך התבשיל. אז מקטינים את האש ומבשלים עד שהעגבניות לחלוטין "נמסו" לתוך הרוטב, עוד כ-4 דקות. - בקערה קטנה מערבבים את היוגורט עד לקבלת מרקם חלק. מערבבים פנימה כף מהרוטב החם (כדי להעלות את טמפרטורת היוגורט), ומכניסים את היוגורט לסיר. מוסיפים שתי כפות מים ואת האפונה. מכסים, מביאים לרתיחה עדינה, ומבשלים כ-5 דקות. - מוסיפים לתבשיל את הפאניר (הגבינה שהכנו בשלב הראשון), ומפזרים כף מתוך הכוסברה הקצוצה למעלה. מכסים ומבשלים על רתיחה מאוד עדינה עד שהאפונה רכה והפאניר חם, עוד כ-3-5 דקות. בודקים אם צריך להוסיף מלח, מפזרים מעל את שאר הכוסברה, ומגישים.