גולש (תבשיל, לא מרק)

גולש (תבשיל, לא מרק)

חומרי גלם:
2 ק"ג בשר גולש נקי משומן
1 חבילה של מח עצם ועצמות רגל בקר/עגל
1 קופסה של רסק עגבניות MUTTI (אין ישראלי יותר בסופר!)
חצי כוס יין (לא חובה) להורדת משקעים
2 בצלים גדולים חתוכים דק
2 כרישות
6 תפ"א גדולים, מקולפים וחתוכים לסירות
2 גזרים חתוכים לרבע אמנסה.
2 פלפלים אדומים ו-2 ירוקים מנוקים וחתוכים לריבועים קטנים
3-5 עלי דפנה
שמן זית או קנולה
מים רותחים
פפריקה מתוקה (4 כפות), מלח ופלפל שחור.

אופן הכנה:
מבשל לשקיפות בצל 1 בסיר לחץ, מוסיף את הגזר, העצמות מח וממליח.
במחבת גדולה עם תחתית לא נדבקת, מטגן מכל הצדדים את הבשר גולש (חותך לקוביות בגודל הרצוי) ומתבל במלח ופפריקה מתוקה בנדיבות,
מעביר את הבשר לסיר לחץ,
מוריד משקעים מהמחבת ומעביר את הנוזל המרוכז לסיר לחץ
מוסיף את הרסק עגבניות, מים רותחים עד לכיסוי החומרי גלם, מערבב היטב וסוגר את הסיר.
מביא לרתיחה (קיטור) ומבשל 45 דקות.
בסיר אחר, מטגן את הבצל השני,
מוסיף את הפלפלים ואת הכרישה
מלח פלפל שחור ופפריקה ומבשל על אש קטנה.
אחרי תום 45 דקות משחרר את קיטור מסיר הלחץ, פותח ומעביר את התכולה לסיר עם הבצל והפלפלים. (אני בד"כ מתחיל את התהליך בסיר ה-2, כ-30 דקות אחרי הרתיחה בסיר לחץ).
הבשר כבר רך, והרוטב סמיך ומריח נפלא...
מוסיף את התפ"א ומבשל עד שהם רכים וסופגים את הצבע והטעם מהרוטב האדום. מוסיף פפריקה לפי הטעם.
מבשל כ-45 דקות, ומסיר מהאש.

הערה:
לעידון והוספת סמיכות, אפשר להוסיף גם 50 גרם חמאה.

הבשר יוצא רך וטעים. יש רוטב בשפע לטבול לחם. מצויין ליום חורף קר.
 
תוספת...


שכחתי לציין שהוספתי גם שום (חצי ראש חתוך לטבעות דקות), וצרור שמיר קצוץ.
 
למעלה