מסעדת דדה (DEDA) בר מסעדה גרוזינית

  • פותח הנושא ta37
  • פורסם בתאריך

ta37

New member
מסעדת דדה (DEDA) בר מסעדה גרוזינית

תמונות של המנות אפשר לראות כאן:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=5213176&skip=1
כבר מלפני די הרבה זמן, רצינו לפקוד את מסעדת דדה, מסעדה גרוזינית שממוקמת
ברחוב כצנלסון 113 בגבעתיים.
המסעדה לרוב מלאה עד אפס מקום וצריך ורצוי להזמין מקום מראש.
כשנכנסים למסעדה, אי אפשר להתעלם מהאווירה המיוחדת של המקום.
פירוש השם דדה הוא אמא בגרוזינית ובאמת מרגישים במקום תחושה ביתית.
כשברקע מתנגנת מוסיקה גרוזינית שקטה ונעימה.
מיד כשנכנסנו קיבלה את פנינו מלצרית נחמדה והושיבה אותנו
במקום שרצינו.
אני הזמנתי קבב גרוזיני, קבב כבש עם תוספת של תפוחי אדמה
מלפפונים ועגבניות שהיה מאד טעים ומשביע (68 ש"ח).
והזמנתי לי לשתות גזוז בטעם אגסים, מאד מיוחד ומרווה (25 ש"ח).
בעלי הזמין סטייק אנטריקוט עם אותן תוספות כמו שלי, מנה שהייתה מאד מוצלחת לטעמו (98 ש"ח).
לבן שלי הזמנו סטייק פרגית עם אותן תוספות (68 ש"ח).
מנה מאד טעימה.
לקינוח הזמנו צ'ורצ'חלה, אגוזי מלך בתוך מיץ ענבים מבושל.
שהיה שונה ומיוחד וגם טעים. 26 ש"ח
לסיכום:
אוכל: מצויין, טעים מאד ומשביע.
מחיר: סביר מאד, לא זול וגם לא יקר.
אווירה: מאד מיוחדת, יש לגמרי תחושה של ביתיות, מאד נעים לשבת שם.
שירות: מעט איטי אבל אדיב.
מנות לילדים: אין מנות לילדים.
לסיום, אין ספק שאנחנו מתכוונים לחזור לאכול שם.
 

FiReBall

New member
שמעתי שיש למסעדה גם בסניף בראשון לציון

ואני חושב שגם באשדוד או אשקלון...
 

החתולית

New member
על הדיווח

הם מגישים גם אוכל גרוזיני מלבד בשר?

גילינו את המטבח הגרוזיני כטיול בצפון כשאכלנו במסעדת שותא בקיבוץ שמרת, ואנחנו אוהבים אותו.
 

gazitde

New member
כן ( לפחות שהייתי שם לפני כמה שנים...)

היה להם חצ'יפורי מעולה !
אכלנו אותו כמה וכמה פעמים.
&nbsp
טעים ומושחת.
&nbsp
גם הקבב והסלטים בעינינו היו מעולים.
&nbsp
אומנם כבר לא ביקרנו שם המון זמן,
ואני עכשיו בתזונה ללא בצקים - כך שחצ'פורי לצערי לא על הפרק -
אבל בהחלט מומלץ בחום לאכול שם.
 

Gרר

New member
אכן מגישים ולדעתי - הוא עולה על המנות הבשריות שם

חינקאלי גבינות שלהם מעולה, לעומתו החינקאלי הבשרי שהמילוי שלו מאד לא טעים בעיניי. מזכיר לי מילוי של קרעפלאך לא מוצלחים למרק ועם יותר מדי נוזלים שמשפריצים החוצה. החינקאלי גבינה - תענוג.,

חצ'פורי שלהם גם כן מנה מצויינת שלא מומלץ להזמין לבד כי היא ממש ענקית ומסוגלת לסתום בטן ליומיים.
 

ta37

New member
נראה שאנסה את החינקאלי גבינות.

שמעתי עליו מהרבה אנשים שהוא מאד טעים.
 

ta37

New member
כן, יש גם אוכל גרוזיני שאינו בשר.

נראה לי שבפעם הבאה ננסה אותו.
 

Geralt of Rivia

New member
אם אתם חובבי טעמי חלבה-מרציפן

נסו קינוח שנקרא "גאטה". עונג צרוף.

החצ'פורי אכן מומלץ, וכמוהו הקווארי, מאפה פריך ונהדר במילוי גבינות.

אני צריך לחזור לדדה :)
 
אם את אוהבת גרוזיני

יכולה לתרום את ההמלצות שלי בירושלים, שני מקומות אהובים עלי:
החצ'פוריה בשוק מחנה יהודה - לכל המאפים
ומסעדת ראצ'ה במרכז העיר - לכל מיני מאכלים באווירה תוססת, במיוחד בשישי בצהריים.
(בדדה לא הייתי)
 

מיכאל ג

New member
מאוד אוהב את המסעדה

חייב להגיד שעוד לא ראיתי אותה מלאה עד אפס מקום, והיא גם ככה די קטנה.
אבל הייתי שם בעיקר בשבת בצהרים, לא בערב.
 

ta37

New member
הבנתי

שיש להם קהל לקוחות קבוע.
שממלא את המקום, כנראה שבשבת יש פחות אנשים, טוב לדעת
 

salo22

New member
עובר שם לא מעט באמצע שבוע

ולצערי נראה רחוק מלהיות בתפוסה משמעותית, גם כשישבנו בעבר שם באמצ"ש, היה שקט והאמת נעים מהבחינה הזו. את אותה סודה גרוזינית "טרחון" או האגסים רואה כיום מידי פעם בסופרים "יעודיים", תעשייתי ומלאכותי מאוד כמובן, אבל נחמד בתור משקה קל. אהבתי את המאפים ה"מסורתיים" שלהם, זוגתי הבקיאה הרבה יותר, פחות התלהבה וטענה כמובן שהסבתא והאימא של ההוא וההיא היו עושים את זה הרבה יותר טוב, אבל עדיין, חמוד.
 

ta37

New member
את המאפים המסורתיים

נראה שאנסה בפעם הבאה.
 
למעלה