לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
4482944,829 עוקבים אודות עסקים

פורום מתכונים

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

לצפיה ב-'מחפש מתכון טוב למרק עטלפים '
מחפש מתכון טוב למרק עטלפים
28/03/2020 | 10:18
3
לצפיה ב-'מה אתם יודעים על קמח קסם עם שמרים לאפיית חלות?'
מה אתם יודעים על קמח קסם עם שמרים לאפיית חלות?
26/03/2020 | 20:09
5
30
יש לי קילו קמח שכזה בהוראות כתוב להוסיף רק מים
בבצק החלות שלי יש גם כמות יפה של סוכר, שמן וביצים
ואני תוהה אם להוסיף
לצפיה ב-'ניסיתי, והוספתי עוד מרכיבים, יצא מצוין.'
ניסיתי, והוספתי עוד מרכיבים, יצא מצוין.
27/03/2020 | 14:10
2
19
עשיתי עוגות קראנץ.
אני חושבת שזה קמח מעורב עם שמרים יבשים, כך התרשמתי.
לצפיה ב-'אכן יש שם שמרים, אבל לא ברור אם וכמה'
אכן יש שם שמרים, אבל לא ברור אם וכמה
27/03/2020 | 15:35
1
16
סוכר, שמן,ביצים יש שם??
לצפיה ב-'לא נראה לי שיש שם שמן, '
לא נראה לי שיש שם שמן,
28/03/2020 | 09:38
5
גם לא ביצים
סוכר - אפשר לטעום קצת. אין לי חבילה נוספת לכן לא יכולה לבדוק כרגע.
השתמשתי כאילו קמח ושמרים והוספתי את שאר המצרכים שהיו במתכון. יצא ממש טוב.
לצפיה ב-'לא כתוב על האריזה מה המרכיבים ?'
לא כתוב על האריזה מה המרכיבים ?
27/03/2020 | 17:24
1
11
לצפיה ב-'בטח כתוב, אבל אני לא מבינה מהרכיבים מה מהם'
בטח כתוב, אבל אני לא מבינה מהרכיבים מה מהם
27/03/2020 | 18:25
11
שווה לביצה, שמן וסוכר
לצפיה ב-'שמרים יבשים'
שמרים יבשים
24/03/2020 | 21:01
4
45
יש לי כחודשיים 3 שמרים יבשים שהשתמשתי בהם פעם אחת, סגורים בקליפס בתוך שקית אטומה במקפיא.
האם עדיין ניתן להשתמש בהם, או שפשוט לזרוק?
לצפיה ב-'אפשר להשתמש ללא חשש'
אפשר להשתמש ללא חשש
24/03/2020 | 21:07
31
אני שומרת שמרים יבשים בצנצנת בדלת המקרר, והם נשמרים טוב מאוד.
לצפיה ב-'סביר להניח שתוכל להשתמש בהם גם בעוד שנה'
סביר להניח שתוכל להשתמש בהם גם בעוד שנה
24/03/2020 | 22:12
26
 
נדיר שהם מתקלקלים גם אחרי הרבה מאד זמן, בעיקר אם נשמרו בהקפאה.
 
זכור רק שלפני השימוש בשקית בהנחה שאתה לא משתמש בכל התכולה כדאי להניח את השקית להפשרה לפני פתיחתה וזאת על מנת שלא תצבור לחות.
 
העקרון הנ"ל נכון גם לגבי קפה, תבלינים, פיצוחים ושאר דברים שמחזיקים בהקפאה בתפזורת.
לצפיה ב-'מעולה. תודה לכם'
מעולה. תודה לכם
24/03/2020 | 22:17
6
לצפיה ב-'אם ב"שמרים יבשים" הכוונה לשמרים אינסטנט - אין כל צורך למקפיא'
אם ב"שמרים יבשים" הכוונה לשמרים אינסטנט - אין כל צורך למקפיא
25/03/2020 | 18:42
21
מקרר יספיק.
 
והמהדרין גם יאמרו שפשוט מספיק לשמור אותם סגורים היטב במקום אפל וקריר.
לצפיה ב-'האם כדאי להשתמש בקמח שפג תוקפו לפני'
האם כדאי להשתמש בקמח שפג תוקפו לפני
23/03/2020 | 18:19
13
30
חצי שנה?, הקמח היה בקופסא סגורה
לצפיה ב-'אם הוא נקי וריחו לא השתנה'
אם הוא נקי וריחו לא השתנה
23/03/2020 | 18:46
26
 
אני הייתי משתמש בו בלי חשש.
 
לצפיה ב-'תאריך "פג תוקף" ממש לא עושה עלי רושם. מציעה'
תאריך "פג תוקף" ממש לא עושה עלי רושם. מציעה
23/03/2020 | 20:02
11
28
ליתר בטחון לנפות את הקמח ולוודא שאין זוחלים למינהם.
והתשובה שכבר קבלת גם כן במקומה.
רעיה
לצפיה ב-'תודה לשניכם, הקמח נמצא בקופסא אטומה'
תודה לשניכם, הקמח נמצא בקופסא אטומה
23/03/2020 | 20:23
10
24
אין כל ריח לוואי, גם לי נראה שהוא תקין
מחר אשתמש בו ואדווח איך יצא
תודה ובריאות לכם ולכל הפורום
לצפיה ב-'בכל זאת - ממליצה לנפות (אפילו במסננת רגילה). בהצלחה!'
בכל זאת - ממליצה לנפות (אפילו במסננת רגילה). בהצלחה!
23/03/2020 | 20:52
9
10
לצפיה ב-'ברור, תמיד מנפים'
ברור, תמיד מנפים
23/03/2020 | 21:58
8
לצפיה ב-'ממליץ לנפות תמיד'
ממליץ לנפות תמיד
24/03/2020 | 12:16
7
20
 
אני אישית מנפה מסיבות של כשרות אבל לפני כמה שנים, שבוע לאחר דיון בנושא שנערך ממש כאן בפורום זה העליתי תמונה של שבר זכוכית שמצאתי בנפה, משהו שאף אחד מכם לא רוצה למצוא בפיו או בפה ילדיו.
 
בלי קשר גם קמח מנופה וסטרילי שנופה בעבר כדאי לנפות שוב לפני השימוש על מנת "לאוורר" אותו מה שיתרום בהמשך לבצק.
 
לצפיה ב-'תמיד מנפים, הלחם יצא מצויין, תודה לכם'
תמיד מנפים, הלחם יצא מצויין, תודה לכם
24/03/2020 | 18:14
6
7
לצפיה ב-'יופי! שמחה לקרוא....'
יופי! שמחה לקרוא....
24/03/2020 | 18:19
7
לצפיה ב-'מה תודה ?'
מה תודה ?
24/03/2020 | 20:26
4
34
 
תביא לטעום.
 
 
לצפיה ב-'קח בינתיים ....'
קח בינתיים ....
24/03/2020 | 21:11
2
41
לצפיה ב-'נראה יאמי...'
נראה יאמי...
24/03/2020 | 22:13
5
לצפיה ב-'נראה יפה יותר ממה שאני עשיתי'
נראה יפה יותר ממה שאני עשיתי
24/03/2020 | 23:12
6
לצפיה ב-'אשמח מאד, אבל 2 הלחמים חוסלו מהר'
אשמח מאד, אבל 2 הלחמים חוסלו מהר
24/03/2020 | 23:11
9
לצפיה ב-'ג'קי מבשלת בערוץ האוכל גולש הונגרי! בסגנון ג'קי)'
ג'קי מבשלת בערוץ האוכל גולש הונגרי! בסגנון ג'קי)
18/03/2020 | 09:37
4
81
אמש שדרו אותה מכינה גולש.
הייתי די בשוק ומאוכזב. היא לא יודעת לבשל וגם לא מבינה בבישול. מיומנויות חיתוך של חובבן, שיטות בישול מוזרות ומה לכמון מזרחי בגולש הונגרי? חיכיתי שתגיד הרבה שמן, כוסברה, חריף, כורכום ותצעק בסוף: ביבי, ביבי...
 
מה הפריע לי:
הבשר: היא בישלה אותו שעתיים במים שיתרכך! במקביל היא שפכה עם המים את רוב הטעם...היא קראה לזה האיכס של הבשר. כנראה שהשתמשה בבשר כשר קפוא מוכשר. לבריאות. אח"כ בישלה אותו עם הת"א הבצל וקצת רסק עגבניות ופפריקה. היי, זה לא גולש...
כדי לקבל רוטב מלא בטעמים צריך גם עצם עם מח. 
את הבשר אני מטגן קודם במחבת, עם שמן זית, פפריקה ומלח. אחרי שהבשר מקבל צבע אני מעביר אותו ואת הנוזלים לסיר לחץ. כמובן שבשר טרי לגולש. נקי משומן וגידים, חתוך לקוביות בגודל אכיל.
את המשקעים אני מרים עם כוס יין אדום יבש, מנדף קצת ומרכז ומוסיף לסיר לחץ.
בסיר, עם 3-4 חתיכות עצם שורש פטרוזליה, חצי שפופרת של רכז עגבניות (MUTTI), פפריקה מתוקה בנדיבות, פלפל שחור ומים רותחים לכיסוי חומרי הגלם, אני מביא לרתיחה, סוגר את הסיר לחץ ומבשל 30-40 דקות.
כאשר הסיר נפתח, יש בפנים ריח נפלא, רוטב די סמיך ואדמדם.
את זה אני מעביר לסיר, שבו רוכחו בצל (נוסף) ו2-3 פלפלים חתוכים לריבועים.
כן, בגולש יש פלפל. בגולש של ג'קי אין!
שם פנימה גם סירות של תפ"א ומבשל עוד כשעה. בסוף מפזר מעל זר פטרוזליה קצוצה.
להשוות את זה, לתבשיל של ג'קי, הן בתכולת חומרי הגלם, בתהליך הבישול והן בנראות, זה שמיים וארץ.
לצפיה ב-'במתכון שיש לי,'
במתכון שיש לי,
22/03/2020 | 11:17
3
42
נדרשים גם פלפלים אדומים, צלויים מקולפים וטחונים.
הרוטב של הגולש, על פי המתכון, אדום מפלפלים ולא מעגבניות. 
לצפיה ב-'הרוטב אדום מפפריקה'
הרוטב אדום מפפריקה
22/03/2020 | 11:26
2
45
יש פלפל בגולש. 
לא שמעתי על הוורסיה של קלוי או צלוי, מקולף וטחון. ואני הונגרי במקור .
הרוטב שיוצא מהסיר לחץ, אחרי 30-40 דקות לא סמיך מאוד אבל מספיק סמיך.
למי שרוצה, יכול להוציא ממנו ולעשות "רו" שזה לערבב עם קמח או קורנפלור, ואז להחזיר לתבשיל.
בכל אופן, הטיפול של ג'קי בבשר לא ראוי ולא נכון. אולי כדי להסיר את ניחוחות הפוספטים שהוזרקו לבשר המוכשר והקפוא, ולו טעמי לוואי שראוי להרחיקם מכל תבשיל, זה טוב. אבל בבשר בקר טרי (גולש/יוחננוף) זה ממש לא נחוץ ולא ראוי.
לעשות גולש בלי עצם ו/או עם ביקון (מעושן) לא מניב את טעמי הגולש.
 
 
לצפיה ב-'תסתכל בבקשה כאן'
תסתכל בבקשה כאן
23/03/2020 | 19:18
1
34
פפריקש של אהרוני.
יש כמובן עוד דוגמאות לוורסיה עם הפלפלים הקלויים.
מומלץ!!!
לצפיה ב-'לאט לך'
לאט לך
24/03/2020 | 07:14
23
המתכון פה זה לפפריקש. אגב, פפריקש בד"כ עושים עם עוף. בהונגרית: צ`ירקה פופריקאש...(Cyrka Poprikash). ולכן יש בו בצקניות (nokerley).
אני מדבר על גולש (Goulash). זה מאכל אחר לגמרי. בגולש יש תפ"א...
 
לא יודע מה לאהרוני (בוחרי) ולמאכלים הונגריים. כבן העדה וכמי שביקר במדינה 5 פעמים, ובבית (אמא) היה מטבח הונגרי, אני פשוט אומר לך על מה גדלתי ולמדתי.
 
מציע שתלך על מתכון ל-Goulash בצינור או בגוגל ותקרא...
 
לצפיה ב-'אנשים מתלוננים על שוני ניכר בטעם הפלאפל והשווארמה'
אנשים מתלוננים על שוני ניכר בטעם הפלאפל והשווארמה
16/03/2020 | 11:56
2
101
לאחר שהתלונה הועברה לבעלי הדוכנים, אלו השיבו שהם החלו להיענות לבקשת משרד הבריאות לשטוף ידיים.
לצפיה ב-'ווואווו ........ איזו התקדמות בתרבות!!!'
ווואווו ........ איזו התקדמות בתרבות!!!
17/03/2020 | 13:05
1
60
יפה שהאינטליגנטים האלה נענו לבקשת משרד הבריאות לשטוף ידיים.
מגיע להם לא??
לצפיה ב-'למי שזקוק להבהרות'
למי שזקוק להבהרות
17/03/2020 | 17:07
63
זו בדיחה 
לצפיה ב-'מה ההבדל בין שני סוגי הקמח כוסמין האלה?'
מה ההבדל בין שני סוגי הקמח כוסמין האלה?
16/03/2020 | 17:10
3
67
שלום לכולם

קניתי היום בסופרמרקט ליד ביתי שני סוגי קמח כוסמין.

הסוג הראשון (מימין, אריזה סגולה, עם אויר) עלה 13שח,
והסוג השני (משמאל, אריזה חומה, בלי אויר) עלה 17שח.
 
שניהם אותה כמות - 1קג,
שניהם של אותו יצרן - סוגת,
ושניהם מכוסמין מלא..
 

מישהו יודע למה ההבדל במחיר,
ומה ההבדל בינהם בעצם?
 
על האריזה של היקר יותר, כתוב "14+"..
האם זה קשור? מה זה אומר?

תודה

מצורפת תמונה של 2 האריזות
לצפיה ב-'את הסגול לא צריך לנפות.'
את הסגול לא צריך לנפות.
16/03/2020 | 18:47
2
37
כתוב על האריזה וגם באתר שלהם,
אם זה ההבדל היחיד וזה שהוא לדבריהם אורירי במיוחד - אין לי מושג.
לצפיה ב-'תודה. מעניין אז למה הלא מנופה יקר יותר מהמנופה..'
תודה. מעניין אז למה הלא מנופה יקר יותר מהמנופה..
16/03/2020 | 20:04
1
17
לצפיה ב-'לא שמתי לב,'
לא שמתי לב,
16/03/2020 | 22:43
34
אבל יש להם אתר, אולי יש בו מקום לשאלות.
 
לצפיה ב-'חווית קניה בשופר סל אונליין'
חווית קניה בשופר סל אונליין
16/03/2020 | 10:54
3
101
הזמנתי משלוח אשר אושר ליום מסויים .וקיבלתי אישור שההזמנה נקלטה .
להפתעתי הם דחו את מועד ההספקה לתאריך שלא מתאים לי

הנקודה שלא ניתן לצור איתם קשר .בטלפון שומעים מוזיקה ואף אחד לא עונה וכמו כן בצאט שרות הלקוחות לא מגיב
לצפיה ב-'גמני אכלתי אותה. '
גמני אכלתי אותה.
16/03/2020 | 11:54
75
לא מתאים בכלל לשורת המחץ: מנסים לתת את השרות הטוב ביותר...
חוויה חד פעמית.
 
לקוחות יקרים,  
עקב ריבוי הפניות למוקד השרות, זמני ההמתנה ארוכים מהרגיל,
אנו ממליצים לפנות אלינו באחד מערוצי השרות הדיגיטליים שלנו. אנו פועלים לתת מענה לכל הפניות בהקדם האפשרי. תודה על הסבלנות.
כמו כן, יתכן חוסר זמני בחלק מהמוצרים וכן ייתכנו שינויים במועדי האספקה ובהגעת משלוחי שופרסל Online.
אנו עושים מאמץ מרבי להשלים את החוסרים, לעמוד בזמני האספקה המתוכננים ולתת לכם את השירות הטוב ביותר. 
גם בימים אלו אנו לשירותכם בסניפים וב-Online.
 
מיותר להגיד שאף אחד מהאפשרויות אינו מגיב!
לצפיה ב-'כלום לא השתנה עד עכשיו!!!'
כלום לא השתנה עד עכשיו!!!
19/03/2020 | 10:35
1
21
לצפיה ב-'תיקון נזקי שופרסל ביוחננוף'
תיקון נזקי שופרסל ביוחננוף
21/03/2020 | 11:04
36
לאור המצב נסעתי בשלישי שעבר בבוקר ליוחננוף (חוצות המפרץ).
בכניסה חילקו כפפות חד פעמיות. לא היו הרבה והיה הכל. במחלקת העופות היה קצת דל, אבל מה שהייתי צריך היה. לצערי מישהו תפס טרמפ ישראלי והקפיץ את המחירים של העוף.
חזרתי עם כל המוצרים מהרשימה, מלבד סלט ביצים שהיה לתוקף של עוד יומיים!
לא הייתה בעיה של נייר טוטלט, לא של גלילי נייר למטבח, והיו גם עגבניות וירקות בשפע. גם במדפי השימורים היה מהכל.
לצפיה ב-'מה עושים עם כוכבי אניס?'
מה עושים עם כוכבי אניס?
15/03/2020 | 20:05
2
31
רכשתי שקית עם כוכבי אניס, בעיקר כקישוט לקוקטיילים (מתאים טוב לדברים אם סמבוקה).
אבל נשארה לי שקית כמעט שלמה. השאלה מה עוד אפשר לעשות עם זה?
לצפיה ב-'אניס מעולה במרק-עגבניות, ואפשר להכין תה מאניס חלוט.'
אניס מעולה במרק-עגבניות, ואפשר להכין תה מאניס חלוט.
19/03/2020 | 21:44
1
7
לצפיה ב-'כמוספת לתה שחור או כחליטה בפני עצמה?'
כמוספת לתה שחור או כחליטה בפני עצמה?
20/03/2020 | 14:42
9
והאם צריך לרסק את הכוכב או ששמים אותו שלם במים חמים?
לצפיה ב-'ההתנפלות על המרכולים וריקון המדפים...'
ההתנפלות על המרכולים וריקון המדפים...
15/03/2020 | 19:00
66
נדמה שהתקשורת מנותקת מהעם. הם יושבים להם שם במגדל שן, ומברברים עצמם למוות על הקורונה, במהדורות מ-16:00 עד 21:30 ואז גם מוסיפים אתר: N12.
מתאים לי לראות את יונית לוי (פחות מתאים לדני קושמרו) אומרת שאם ל-"אספסוף" אין לחם, שיאכלו עוגות!
 
שכחו רק לציין, ש-2.3 תלמידים נותרו בבית וצריך להאכיל אותם. חלקם אכלו בבית הספר, בפנימיות וכו'.
55,000+ מבודדים אוכלים בבית 3 ארוחות ולא בעבודה או עם סיבוס.
וכנ"ל עוד כמה עשרות אלפי עובדים שפוטרו או הוצאו לחל"ת. 
 
ומי דואג לפניקה, למצב הרוח הרע ולטירוף: התקשורת.
איש לא הלך לישון וקם בבוקר עם טרפת. אולי עם קורונה...הוירוס או בקבוקי הבירה הריקים.
 
לצפיה ב-'התחדשתי במעבד מזון Souter דגם FP347'
התחדשתי במעבד מזון Souter דגם FP347
08/03/2020 | 16:20
3
79
להפתעתי, הוא גם מעבד מזון, גם בלנדר, גם בלנדר כוס (כמו הנינג'ה) וגם מסחטת פרי הדר. כמעבד מזון יש לו סט סכינים, לחיתוך ולחיתוך פומפיה של רצועות וכו'.
המחיר: 159 ש"ח בטרקלין חשמל (אחרון!)
עד כה עבדתי עמו כמעבד מזון לעשיית צ'ימיצ'ורי (יצא ממש טוב והיתה שליטה טובה על מידת העשיה). הלהבים חדים במיוחד. 
ומסחטת פרי הדר: חזק וטוב.
 
מתכון לצ'ימיצורי:
צרור פטרוזליה
צרור כוסברה
ראש שום מקולף ומנוקה
חצי בצל סגול גדול
1 לימון סחוט (מיץ)
1/4 כוס חומץ תפוחים
1 כוס שמן זית
צרור אורגנו טרי (אפשר גם יבש: כף)
1 פלפל חריף ירוק 
כפית צ'ילי גרוס
מלח ופלפל שחור.
 
בלנד טוב במעבד, בפולסים בהתחלה, קצת לערבב בין לבין עם כפית פלסטיק
להעביר לצינצנות מעוקרות. מי למקפיא ומי למקרר...
 
לצפיה ב-'תתחדש!'
תתחדש!
12/03/2020 | 06:58
1
12
לצפיה ב-'תודה רבה '
תודה רבה
12/03/2020 | 11:30
8
לצפיה ב-'כל הכבוד נשמע מעולה!! וגם זול!!!'
כל הכבוד נשמע מעולה!! וגם זול!!!
17/03/2020 | 13:07
7
לצפיה ב-'כדורי גבינה מתובלים - אילו גבינות מומלצות?'
כדורי גבינה מתובלים - אילו גבינות מומלצות?
06/03/2020 | 12:16
1
77
איזו גבינה הכי משתלבת עם הציפויים הבאים:
- עירית קצוצה?
- שום פרוס קלוי טחון?
- בונדוק קשיו טחון?
- ממרח עגבניות מיובשות?
רצוי גבינות עד 16%


לצפיה ב-'גבינות שמנת. בעבר הרחוק, כשלא היו בארץ גבינות מגוונות, עשינו'
גבינות שמנת. בעבר הרחוק, כשלא היו בארץ גבינות מגוונות, עשינו
06/03/2020 | 18:13
63
 
כאלו עם גבינות שעורבבו מגבינות דלות שומן (כמו טוב טעם, למשל), יחד עם חמאה. הטריק הוא להגיע למירקם של הגבינה שיהיה מספיק רך כדי להימרח באופן נחמד וטוב, אבל מספיק קשה כדי שאפשר יהיה לעצב לכדור ולגלגל בתבלינים.
 
 
 
 
לצפיה ב-'נקניקיה בלחמנייה'
נקניקיה בלחמנייה
26/02/2020 | 11:44
16
163
בילדותי, היה לנו בית קולנוע שכונתי בשם קולנוע ניצן (ק. ים). היה סרט יומי ושם ראיתי את כל המערבונים (צ'ארלס ברונסון, קלינט איסטווד ועוד), ומאוחר יותר את סרטי הקראטה של ברוס לי. בכניסה לקולנוע עמד מזנון ועליו בקצה מכונה כמו בתמונה המצורפת:
על השיפודים היו נעוצות לחמניות שחור נוקב בהם והם חוממו ע"י המכונה.
במיכל זכוכית היו נקנקיות מוכנות באידוי.
זה עלה מעט, ויותר מאשר לסרט, חיכיתי ללחמניה עם הנקנקיה.
המוכר היה שולף את הנקנקיה ממלא במעט חרדל (תלמה כמובן) מכניס את הנקניקיה שחלקה העליו בלט, עוד קצת חרדל והגיש לי...טעם ילדות שהולך עמי עד היום.
השבוע נתקלתי בדבר הזה ברחוב. זה נראה חדש ולא נראה לי שיש בו הרבה שימוש. לא קניתי כי לא רציתי להתאכזב. אני מעדיף את החלום המתוק, על פני מציאות שאולי תאכזב.
לצפיה ב-'בין תמימות לבורות'
בין תמימות לבורות
26/02/2020 | 14:34
13
110
לקח לי הרבה שנים עד שהתחלתי לתהות כמה זמן הנקניקיות והלחמניות רבצו בחימום ובאויר הפתוח. ועד שהתחלתי להבין למה אבא שלי כלכך נרתע מהמפגע הקולינרי והתברואתי הזה שכלכך אהבתי.
אני לא יודע מה היית מקבל בדוכן הזה, אבל אני בטוח שהטעם של מה שמכרו לנו לפני עשרות שנים, היה ירוד ביותר. ויכול היה להחשב כראוי, רק לפי הסטנדרטים המביכים של אותה תקופה (ומקום).
לצפיה ב-'נסחפת'
נסחפת
26/02/2020 | 18:53
2
85
גם אז, יכולת לראות ולטעום שהנקנקיות והלחמניות טריות. הם הוכנו לקראת פתיחת בית הקולנוע ונמכרו. עם טעמי ילדות לא מתווכחים. אני רואה היום את הנכד (בן 4) נהנה מהנקנקיה של הדוכן בגראנד. הוא אוכל את זה, כאילו זה הדבר הכי טעים בעולם.
בסטנדרטים של היום, רוב הנקנקיות הקנויות בישראל הם ממש אשפה. זבל אכיל.
עשויות מעוף, ים כשרות, מלא בכל הזבל שיעשו אותם זולים והם גם לא טעימים.
סע לפרנקפורט (אחרי הקורונה) ותאכל איזה פרנקפורטר בראטוורשט בדוכן רחוב...ותדע איך נטעם הדבר האמיתי. גם ברחובות וונקובר מוכרים נקניות ברחוב, הטובות נקראות Smoky, והם באות עם הרבה בצל מטוגן.
 
לצפיה ב-'מזל שבמגבונים יש ויטמינים '
מזל שבמגבונים יש ויטמינים
27/02/2020 | 09:04
1
30
לצפיה ב-'את אוכלת מגבונים?'
את אוכלת מגבונים?
27/02/2020 | 18:21
24
לצפיה ב-'על מה אתה מדבר?'
על מה אתה מדבר?
29/02/2020 | 06:36
9
71
הנקניקיות אודו בכלי סגור והיה תמיד מקום ל-4 לחמניות והמוכר היה שם לפי התחלופה. ברור לך שבמקום כמו אולם קולנוע הן לא היו עומדות יותר מכמה דקות.
 
אגב, אני תמיד אהבתי את הנקניקיות שהיו מכינים על רולר שהריח היה ממלא את כל האולם ספורט.
 
@מיכאל - יש מכשירים כאלה ביתים זולים מאד - לא חייבים תעשייתי.
לצפיה ב-'רולר '
רולר
29/02/2020 | 07:20
3
53
יש במזנון של IKEA מול הקופות. אומנם זול, אבל אחת הפחות מוצלחות.
לפעמים זה מסתובב שם שעות משנה צבע (משחים בכתמים) וממש לא מעורר תיאבון.
מה שכן, גלאט כושר. אצלנו הנקנקיות הן עוף. והן פחות טעימות מנקנקיות בקר ובשר אחר.
לצערי, העליה הגדולה שהביא תרבות נקניק ונקניקיות זה הרוסים. במעדניות שלהם (טיב טעם, רוסמן וכו') לנקניקים שמות רוסיים לא מוכרים וטעמים שלהם.
לא נמצא שם סחורה מגרמניה (בראטוורשט) ספרדי (צ'וריסו) הונגרי (צ'ובואי), רומני (פטריצאן) וכו'. חבל...
מאירופה בינתיים מיבאים קורונה!
לצפיה ב-'הנקניקיות נהנו משתי מהפכות'
הנקניקיות נהנו משתי מהפכות
29/02/2020 | 14:43
2
59
אחת אכן של העלייה מרוסיה - אבל זו כבר "מהפכה ישנה". את התוצרת במעדניות הרוסיות ניתן למצוא כבר יותר מ-20 שנה.
 
המהפכה החדשה היא אנשים שהחליטו להתמקצע והתחילו לנקנק בעצמם ומוכרים נקניקיות בוטיק.
 
בכל אופן אני לא אוכל חזיר אז עבורי רוב התוצרת לא רלוונטית.
 
אני חושב שבאיקאה אוכלים יחסית הרבה נקניקיות והן לא אמורות לעמוד שעות. אני טועה?
לצפיה ב-'לגבי IKEA'
לגבי IKEA
29/02/2020 | 17:58
1
68
מדובר בהקהקיות הכי זולות והכי פחות איכותיות. בבוקר הם פותחים ב-10:00 ואחרי שעה הם עדין שם. בבוקר כמעט ואין שם תנועת קונים.
אני מניח שאחרי שהנקנקיות מקבלות את הצורה והצבע שאני מתאר, הביקוש יורד פלאים.
צריך להיות אוכל כשר אהבל שרק הכשרות חשובה לו, להזמין כזו נקנקיה.
 
לגבי החזיר, עניין שלך. אצל הרומני (בחיפה, קפה גלידה יונק) יש 2 סוגי פטריצ'אן: בקר, וחצי חצי (בקר / חזיר). השני טעים בהרבה...
 
בשנות ה-70 וה-80 היתה חנות בשר טובה באיזור התעשיה של קרית חיים. קראו להם קלינברגר. לא כשר, מורשת הונגרית, סחורה מעולה. אבל עם הזמן ושינוי הרגלי הצריכה עם הגעת העליה הגדולה מרוסיה, הם התדרדרו ונעלמו.
לצפיה ב-'כך זה נראה היום ב-10:30 ב-IKEA סניף ק. אתא'
כך זה נראה היום ב-10:30 ב-IKEA סניף ק. אתא
05/03/2020 | 11:11
51
לצפיה ב-'אסביר על מה אני מדבר'
אסביר על מה אני מדבר
04/03/2020 | 12:32
4
52
קודם כל, אני לא מדבר רק על בתי קולנוע, אבל גם.
מתקנים כאלה היו גם בקיוסקים ודוכנים ברחובות, בגני שעשועים וכיוב'. לא תמיד היתה תחלופה מהירה. היית יכול להגיע לדוכן כזה, שהנקניקיות בו צמוקות ומקומטות. מעבר לכך, לך תדע האם המוכר דואג ל-"סבב" בין הנקניקיות במתקן, או שהוא שלף עכשיו אחת שנשכחה בתחתית בתחילת היום.
בבתי הקולנוע, נכון שבהפסקה היתה תחלופה. אבל מה קרה לנקניקיות שנותרו בסוף ההפסקה? חיכו לסרט הבא?
הקטשופ והחרדל עמדו בבקבוקים לחיצים פתוחים על הדלפק, אלוהים יודע מה הכילו או במשך כמה חודשים (שנים?) התכולה לא רועננה.
 
לכל אלה (ועוד) שמתי לב רק כשהתבגרתי. בתור ילד, הכל היה טעים ונוצץ.
לצפיה ב-'צודק '
צודק
04/03/2020 | 15:03
11
לצפיה ב-'ועדיין לא זוכר מקרי מוות או הרעלת קיבה בנושא'
ועדיין לא זוכר מקרי מוות או הרעלת קיבה בנושא
04/03/2020 | 16:39
1
36
נקניקיה מצ'וקמקת אולי כן - אבל גם כילד ידעתי לבקש שישים לי אחרת.
 
בכל אופן הטעם והריח לא יוצאים לי מהפה
לצפיה ב-''
05/03/2020 | 11:56
3
לצפיה ב-'הבהרות'
הבהרות
05/03/2020 | 11:55
30
אני יודע שיש כאילו במקומות מימכר רבים. לא עליהם אני מדבר. אחד ויחיד בקולנוע ניצן, בקרית ים בשנות השישים המאוחרות.
הנקנקיות היו מוכנסות למתקן חימום לפני פתיחת הדלת, ועד שההפסקה היתה נגמרת, לא נותרו נקנקיות. כל החוויה של נקנקיות נפולות, מקומטות עור, כהות מזקנה וכו', לא בבית הקולנוע שלנו. 
מחוויית הילד (יש לי נכד בן 4 וחצי עכשיו), הם די מפונקים באוכל ובעיקר מהנראות והמרקם. הוא למשל ביקש שאסיר לו את הסימני השחורים (חריכת הרשת המצלה) מהסטיק שלו! כך שסביר להניח שאם הנקנקיה לא תראה יפה ועגולה, עם עור מתוח, הוא לא יגע בזה.
רענון קטשופ וחרדל: בשל תכולת הסוכר והחומץ, יש להם חיי מדף ארוכים. התוספות הנ"ל פגי תוקף במיכל המקורי ובשפופרות אליהן הועברו בדיוק באותו יום. בימים ההם, איש לא חשב לתת ללקוח לשים חרדל (מי ידע מה זה קטשופ?) חופשי. מקסימום יכולת לבקש עוד...
לגבי טעמי ילדות, אין עליהם. הזיכרון הזה שווה זהב. עם הנכד, אני חווה עמו את הילדות שלי מחדש. כיף גדול. יש משהו קסום בילדים ובילדות. תקופה יפה מאוד. 
לצפיה ב-'אותם שנים בערך, בית הקולנוע קצת במזרח.'
אותם שנים בערך, בית הקולנוע קצת במזרח.
03/03/2020 | 11:49
1
46
מעולם לא אכלתי שם נקניקיות, נדמה לי שארטיק/קרטיב,
אמי בטח היתה משתבצת אם הייתי חושבת ל נקניקיה בקולנוע, גם לא זוכרת מי מהחבר'ה שאכל.
אבל כמה שנים מאוחר יותר עשנתי כמו כולם בקולנוע, זוועה.
לצפיה ב-'יש 10 שנים הבדל ביננו...'
יש 10 שנים הבדל ביננו...
04/03/2020 | 07:38
44
ממאכלי ילדות:
בילדותי גרנו ברומניה בכפר. ושם היתה אישה מביאה אחת לשבוע פטל בר. ידעתי שהיא מביאה פטל, הייתי מסדר לי את הכסא הקטן ליד השולחן ומחכה שישימו לי את הצלחת עם הפטל...
בארץ, היה ערבי שהיה עובר עם חמור ומוכר סאברס צונן. חותך בסכין ומגיש את הפרי בלי הקליפה והקוצים...
המאכל החביב עלי בילדות היה פלפל ממולא. נסענו אחרי מלחמת ששת הימים לבקר בירושליים ל-3 ימים. כל יום אכלתי רק מזה.
לצפיה ב-'רוטב עגבניות במקום רסק עגבניות, רק בישראל!'
רוטב עגבניות במקום רסק עגבניות, רק בישראל!
19/02/2020 | 11:13
20
145
ע"פ חוק, במוצר שמתקרא רסק עגבניות אין להוסיף סוכר. למוצר שנקרא רוטב, אפשר גם אפשר. אז היצרניות, כולם! עברו לייצר רטבים. הרסק הישראלי נעלם לגמרי מהמדפים. ליצרניות גם אין כוונה לחדש את יצורן.
המוצר שניתן להוסיף לו סוכר ולאזן מתיקות עם מלח, ניתן לנפח את משקל המוצר בפרוטות ולהרוויח בגדול. כמה ישראלי וחזירי.
המוצר היחיד שמתאים להגדרה רסק, הוא של MUTTI. במחיר של 7.50 ש"ח לקופסא קטנה (יוחננוב). חומר משובח אך יקר.
היכן משרד הכלכלה והשר אלי כהן? נרדמו בשמירה.
 
לצפיה ב-'ומה לגבי הpolpa של מוטי?'
ומה לגבי הpolpa של מוטי?
20/02/2020 | 15:35
2
72
מצאתי שזה כמו שמכינים בבית, והמחיר זול משמעותית ממה שציינת כאן.
אני קונה שלישיות כאלו בסופר.
האם זה לא עונה להגדרה של רסק?
לצפיה ב-'רסק הרבה יותר מרוכז ובעל טעם ושימושים אחרים'
רסק הרבה יותר מרוכז ובעל טעם ושימושים אחרים
20/02/2020 | 18:29
1
104
1. רסק
2. Polpa אריזה בודדת
3. Polpa שלשיה
 
לדוגמא, למנה של 1.5 ק"ג בשר בקר טחון, להכנת רגו (בולונז) אני משתמש ב-2 רסק ו-1 Polpa. בנוסף לבשר ולירק: בצל, גזר וגבעולי סלרי, שום כתוש (חצי ראש) ויין אדום (כוס: 250 מ"ל), ותבלינים: מלח, פלפל שחור ופפריקה מתוקה.
לצפיה ב-'הבנתי. התכוונת לרכז. תודה!'
הבנתי. התכוונת לרכז. תודה!
20/02/2020 | 19:04
29
לצפיה ב-'אולי אפשר להכין בבית?'
אולי אפשר להכין בבית?
20/02/2020 | 23:42
8
40
בהכנת רוטב לפטסה, אני לעיתים משתמש בעגבניות מקולפות של MUTTI ולעיתים פשוט משתמש בעגבניות שהקפאתי.
 
לא ניסיתי אף פעם להכין בעצמי רסק (רכז) עגבניות אבל אולי אפשר.
 
אגב הרסק עגבניות הרגיל של פריניר, זה שמגיע באריזות קטנות של 100 גרם - לא עושה עבורך את העבודה?
לצפיה ב-'הפוסט על כך שאי אפשר לקנות בסופר!'
הפוסט על כך שאי אפשר לקנות בסופר!
21/02/2020 | 07:37
7
50
למשל ברשת סטופ מארקט המצב כבר כזה מזה שנים!
בחודשים האחרונים, גם בשופרסל ויוחננוב.
מהרסק האיטלקי יש בשפע.
מבחינתי, היצרניות הכריזו מלחמה ובזה תם העניין. לא קונה מהם יותר!
כך גם עם החמאה. תנובה בחרה שלא למכור יותר חמאה, אז למה הם מפריעים לפחלון ליבא חמאה בלי מס ובלי מכסות?
במדינה, חברות פרטיות משתוללות ואין גוף שיכול להם? לאן הגענו? והצרכן שבוי...
לצפיה ב-'חשבתי על הפוסט שלך בביקור שלי בסופר היום'
חשבתי על הפוסט שלך בביקור שלי בסופר היום
21/02/2020 | 09:18
6
88
שמתי לב עכשיו שיכין ופריניר מסווגים כרוטב.
 
מצאתי על המדף את המותג הזה (מצורפת תמונה) שעדיין מסווג רסק. לא יקר.
לצפיה ב-'תודה רבה '
תודה רבה
21/02/2020 | 10:03
4
65
אבדוק בביקור הבא.
כפי שאמרתי, החוק בארץ מחייב יצרן שלא להוסיף סוכר לרסק. משהמוצר נקרא רוטב, החוק לא תקף, והיצרנים מכניסים סוכר ומלח כרצונם. 2 חומרי גלם שאינם בריאים (נמצאים ברשימת הסימון האדום של משרד הבריאות, ראה תמונה ראשונה), עולים פרוטות וכבדים במשקל. כך, הם משפרים משמעותית את שורת הרווח.
על חשבוננו, ועל חשבון הבריאות שלנו.
לא היה אכפת לי לו היו רטבים למי שחפץ, ורסק למי שאינו חפץ בסוכר ומלח במוצר. אך העניין, שהם האלימו את המוצר שנקרא רסק, ומחייבים את מי שרוצה לקנות, לקנות רוטב עתיר סוכר ומלח. תודה, לא תודה.
בחזקת מוצרים מיובאים, יש והם גם עולים בהתאם. הייתי מצפה ממשרד המסחר להוריד מיסים מהמוצר המיובא, מפני שהוא אינו מתחרה במוצר ישראלי, פשוט אינו קיים. או לחלופין, לחייב את היצרנים בארץ, לייצר גם רסק (ללא סוכר ומלח). כנ"ל עם חמאה. 
 
העניין חמור שבעתיים ברטבים של אוסם וקנור. שם כמות ההסוכר מגיע עד 40-50% וכמובן שיש לאזן מתיקות מופרזת במלח. 
וזה ממש נורא! ראה תמונות...
בגב המוצר של רוטב רוטב שום וצ'ילי מתוק, השיא שראיתי עד כה: 33 גרם סוכר, סה"כ 51.7 גרם פחמימות. את זה צריך לאזן במליחות...במרכיבים: הכי הרבה:
מים. אח"כ
סוכר, אח"כ
גלוקוז (גם סוכר)
טעם, חומץ
ו-"מלח".
אם נוציא את מרכיבי המים, סוכר והמלח, נגיע ליותר מ-70% ממשקל הרוטב ב-100 גרם. עלותם אפסית. אז למה הרוטב עולה מעל 10 ש"ח? 
ולמה הרגולציה מאפשרת את זה? 
זו ממש הרעלה. 
לצפיה ב-'מה היית מצפה שיהיה במרכיבי הרוטב?'
מה היית מצפה שיהיה במרכיבי הרוטב?
21/02/2020 | 14:10
2
17
לצפיה ב-'תלוי ברוטב'
תלוי ברוטב
21/02/2020 | 18:20
1
42
אבל לא סוכר ומלח.
אני בטוח שאם תלך למתכון לרוטב "X" תגלה שהוא לא מכיל בעיקר סוכר ומלח.
אני די מופתע משאלתך.
אני מסיק מכך, שלדעתך זו הדרך...כל הרטבים מבוססים על סוכר ומלח.
מתכון לרוטב סצ'ואן:
ingredients
½ –1 teaspoon Szechuan Peppercorns (or sub black peppercorns)
1/4 cup soy sauce ( of GF Liquid Aminos) see notes.
3 tablespoons honey (or sub maple syrup, coconut sugar, brown sugar or sugar alternative)
1 tablespoon sesame oil
1 tablespoon rice wine vinegar (or black vinegar)
1 tablespoon Chinese cooking wine (shaoxing) or mirin (both optional)
3 garlic cloves, finely minced (use a garlic press)
2 teaspoons fresh ginger, finely minced ( or use ginger paste)
1 tablespoon garlic chili paste (like sambal oelek) more for more spicy or sub 1 teaspoon chili flakes
½ teaspoon Chinese Five Spice
optional- 2-3 teaspoons corn starch, to thicken, see notes.
בקישור
ויש עוד.
יש מרכיב ממתיק (3 כפות במתכון הזה). 3 כפות הם 38 גרם. זה לא 33% מהמשקל! 
לפי הצנצנת אני מסיק שמדובר במשהו כמו 400 גרם, כך ש-38 דרם הם 10% ולא 33% או 51.7%...
אין מלח ! להזכירנו שבמקרה של הוספת כמות סוכר (ממתיק) מעבר לנחוץ, צריך לאזן אותו, כדי לא לקבל ריבה. המאזן זה מלח וחומץ. (למים אין טעם).
 
לצפיה ב-'אתה מצפה שהמרכיב העיקרי ברוטב צ'ילי יהיה צ'ילי?'
אתה מצפה שהמרכיב העיקרי ברוטב צ'ילי יהיה צ'ילי?
22/02/2020 | 22:30
27
ככה מכינים את הרוטב הזה. אפשר במקום חלק מהמים לשים חומץ אורז.
 
אגב, שמת לב שברוטב סצ'ואן שצירפת יש רק כפית וחצי פלפל סצ'ואן? השאר רוטב סויה ו-3 כפות דבש (למה לא קוראים לזה רוטב דבש?)
לצפיה ב-'רסק עגבניות איטלקי שקניתי בשופרסל (לפי מיטב זכרוני)'
רסק עגבניות איטלקי שקניתי בשופרסל (לפי מיטב זכרוני)
22/02/2020 | 19:32
58
לצפיה ב-'מהרגע שהמוצר מתקרא רוטב'
מהרגע שהמוצר מתקרא רוטב
23/02/2020 | 07:49
35
אין מגבלות ליצרן להעמיס לתוכו מרכיבי סוכר ומלח.
בעוד שלמוצר שנקרא רסק, חל איסור.
התחכמו להם היצרנים.
מבחינתי, תייצרו כמה רוטב שבא לכם: רוטב לפסטה, לשקשוקה, עם שום ובזיליקום וכו'.
אבל אל תסיר את הרסק.
הסרת הרסק ומכירת רוטב בלבד היא לטעמי עבירה חמורה ומכוונת לצרכן שבוי.
לא רוצה להיות צרכן שבוי!
לא רוצה סוכר ומלח
לא רוצה לפרנס אתכם. אם אני במקרה ע"י המדף, ומישהו רוכש רוטב, אני מגלה את הסוד ומזהיר אותו. זה בדרך כלל מסתיים בהחזרת הרוטב למדף ובחירת רסק.
לצפיה ב-'אני לא מבין (כנראה) את המושג "רסק"'
אני לא מבין (כנראה) את המושג "רסק"
23/02/2020 | 12:26
5
35
שמים עגבניות בבלנדר, מתקבלות עגבניות מרוסקות. האם זה "רסק"?
יש מוצרים שונים המכילים עגבניות בדרגות "ריסוק"/קיצוץ שונות.
 
לעומת זאת, יש את המוצר שפעם קראו לו "רסק", וזו היתה משחה סמיכה, שלמיטב הבנתי היתה תרכיז.
 
אז מה בדיוק חסר עכשיו, ומה יש? כשאני רואה "רסק" על המדף, מה זה?
האם אפשר בבקשה לקבל קצת סדר ביטה?
 
(לפחות לגבי "רוטב", הצלחתי להבין שזה יכול להיות כל דבר...)
לצפיה ב-'אתה צודק. זו בעיה של אלו שכתבו את התויות בעברית'
אתה צודק. זו בעיה של אלו שכתבו את התויות בעברית
23/02/2020 | 16:29
1
34
באחת הדוגמאות המצולמות ראיתי על אותה קופסת שימורים רכז באיטלקית ורסק בעברית.
הדיון כאן נסב על רכז, שמשום מה על הקופסאות מופיע רסק. (כלומר, רכז שנקרא רסק ומכונה רוטב...)
הפולפה של מוטי היא רסק. בדקתי.
כשאתה רואה רסק על המדף, תסתכל על הכותרת בלעז. אם משמעות הכותרת היא "מרוכז" זה רכז ולא רסק.
 
לצפיה ב-'רסק, רכז, מה שתרצה'
רסק, רכז, מה שתרצה
23/02/2020 | 19:07
27
הבעיה שכאשר למוצר קוראים רוטב, היצרן יכול להכניס לתוכו מה שבא לו (בעיקר סוכר ומלח - שאין בהם צורך).
אין לי בעיה עם הרוטב. מי שרוצה שירכוש רוטב.
יש לי בעיה שהורידו לי את הרסק (רכז) מהמדף. עד לא מזמן, היה כזה מוצר והוא פשוט הועלם ע"י "כל" היצרנים המקומיים, מתוך כוונת מכוון (זדון !).
לצפיה ב-'איזה רסק אתה רואה על המדף?'
איזה רסק אתה רואה על המדף?
23/02/2020 | 19:02
2
26
לתרכיז הזה יש דרגת רכז והיא מצויינת על האריזה. אין בה סוכר ומלח. מה לא ברור?
בכל מה שנקרא רוטב, יש סוכר ומלח, שאני לא רוצה לשלם עליו ולאכול אותו.
 
תהנה מהרוטב. 
לצפיה ב-'זה באמת דורש תשומת לב,'
זה באמת דורש תשומת לב,
24/02/2020 | 09:06
1
31
ודי מקשה, כי מסתבר שחייבים לקרוא בעיון את רשימות המרכיבים, וזה לא מובן מאליו. 
ולא רק ברכז / רסק העגבניות...
גם כשמתרגלים למוצר מסויים, ונוהגים לקנות אותו במשך שנים,  צריך לשים לב ששמו לא שונה, כי זה מרמז על תכולה לא רצויה.
 
תוסיף לזה את הקטנת האריזות (שבאותו מחיר לעיתים האריזות החדשות מכילות פחות, בכדי שהיצרנים/משווקים יוכלו לבצע העלאת מחיר סמויה).
 
זה הופך אותנו הצרכנים לחשדנים.
 
לצפיה ב-'זה לא ראוי לאלץ צרכנים '
זה לא ראוי לאלץ צרכנים
25/02/2020 | 08:05
26
הרטבים, מעבר להיותם בעלי טעמים (רוטב לשקשוקה, לפיצה וכו') ואינם מתאימים לתבשילים בהם נדרש רסק (ללא טעמים), הם מועמסים בסוכר ומלח.
בעוד המוצר המקורי והבסיסי של רסק נעלם מהמדף.
רסק, מהיותו מוצר "מוגן" ממלח וסוכר, ניתן היה להשתמש בו ללא חשש.
היה מוצר בעל מחיר, גודל אריזה, טעם ותכולה ידועים.
ופשוט הסירו אותו והוא נעלם.
 
לצפיה ב-'חזרתו של הרסק ועוד מיני צרכנות ישראלית במיטבה'
חזרתו של הרסק ועוד מיני צרכנות ישראלית במיטבה
26/02/2020 | 11:37
1
59
הרסק של טל חזר. 4 יח' ב-10 ש"ח, ארי היעדשות של שבועות.
מצד שני, במדף בצד, יכין נמכר כרסק, למרות שעל המוצר כתוב במפורש: רוטב!
אז למה יוחננוף עושה כאן מעשה שלא יעשה ומנסה להטות צרכנים?
מעניין כמה זמן יהיה מהרסק...ומתי יעלם לו שוב.
לצפיה ב-'ועוד דבר קטן'
ועוד דבר קטן
27/02/2020 | 07:28
35
שימו לב שהמוצר של יכין (רוטב) יש סימון של משרד הבריאות על עודף סוכר.
בעוד שכאמור, על מוצר שעליו כתוב רסק, אין תוספץ סוכר או מלח (אפס גרם!).
העובדה שלא כל מוצרי הרוטב שעל המדף מסומנים בעיגול אדום עם סוכר (או סוכר וגם מלח), זה מפני שלא כל הסחורה יצאה מאז התקן. 
הנה הוכחה שהיצרנים (החזירים) מעמיסים סוכר (ומלח) שהם זולים כדי 1 ש"ח לק"ג חומר גלם לתוך הרסק כדי להרוויח משקל ורווח, על חשבון הבריאות שלנו.
לצפיה ב-'הוספת סירופ/ליקר לפלעצל גבינה מתוק עם צימוקים??'
הוספת סירופ/ליקר לפלעצל גבינה מתוק עם צימוקים??
20/02/2020 | 07:04
1
48
מצאתי מתכון קל לפלעצל גבינה וצימוקים.
הכנתי ויצא סביר פלוס. אבל הוא "פשוט מדי"
 
אז חשבתי אולי להוסיף לו סירופ או ליקר "סטייל סברינה".
 
אשמח אם מישהו יוכל לומר לי, על פי המתכון ששבקישור אם זה יתאים?
ואם כן, מה הכמויות והצורה שבה צריך להוסיף את הנוזל.
 
אשמח לעצות,
 
תָּמִיר
לצפיה ב-'לדעתי, מקריאת המתכון, סירופ מייפל טוב יתאים.'
לדעתי, מקריאת המתכון, סירופ מייפל טוב יתאים.
20/02/2020 | 15:39
25
כמובן עדיף מקורי ולא החיקויים "בטעם מייפל".
לצפיה ב-'כתבה על: לחובבי חריף אמיתיים: רוטב טבסקו ביתי'
כתבה על: לחובבי חריף אמיתיים: רוטב טבסקו ביתי
18/02/2020 | 19:04
75
 
הפלפלים שבכתבה חריפים מאוד ורצוי להזהר. אין בהפנה כדי להמליץ על המתכון.
 
לצפיה ב-'שבועיים בלי אף פוסט?'
שבועיים בלי אף פוסט?
18/02/2020 | 12:23
2
82

יִתְגַּדַּל וְיִתְקַדַּשׁ שְׁמֵיהּ רַבָּא. אמן  בְּעָלְמָא דִּי בְרָא, כִרְעוּתֵהּ. וְיַמְלִיךְ מַלְכוּתֵהּ, וְיַצְמַח פּוּרְקָנֵה, וִיקָרֵב מְשִׁיחֵהּ. אמן  בְּחַיֵּיכוֹן וּבְיוֹמֵיכוֹן וּבְחַיֵּי דְכָל-בֵּית יִשְׂרָאֵל, בַּעֲגָלָא וּבִזְמַן קָרִיב, וְאִמְרוּ אָמֵן. אמן [יְהֵא שְׁמֵיהּ רַבָּא מְבָרַךְ, לְעָלַם וּלְעָלְמֵי עָלְמַיָּא. יִתְבָּרַךְ]  יְהֵא שְׁמֵיהּ רַבָּא מְבָרַךְ, לְעָלַם וּלְעָלְמֵי עָלְמַיָּא. יִתְבָּרֵךְ, וְיִשְׁתַּבַּח, וְיִתְפָּאֵר, וְיִתְרוֹמָם, וְיִתְנַשֵּׂא, וְיִתְהַדָּר, וְיִתְעַלֶּה וְיִתְהַלָּל, שְׁמֵהּ דְּקוּדְשָׁא בְּרִיךְ הוּא. אמן  לְעֵלָּא מִן-כָּל-בִּרְכָתָא וְשִׁירָתָא, תֻּשְׁבְּחָתָא וְנֶחֱמָתָא, דַּאֲמִירָן בְּעָלְמָא, וְאִמְרוּ אָמֵן. אמן
יְהֵא שְׁלָמָא רַבָּא מִן שְׁמַיָּא וְחַיִּים טוֹבִים עָלֵינוּ וְעַל כָּל יִשְׂרָאֵל וְאִמְרוּ אָמֵן :  אמן  עֹשֶׂה שָׁלוֹם (בעשרת ימי תשובה: הַשָׁלוֹם) בִּמְרוֹמָיו הוּא יַעֲשֶׂה שָׁלוֹם עָלֵינוּ, וְעַל כָּל-יִשְׂרָאֵל וְאִמְרוּ אָמֵן. 
 
לצפיה ב-'אתה יודע מיכאל, לא חייבים בכח. אם אין מה לכתוב לא צריך סתם'
אתה יודע מיכאל, לא חייבים בכח. אם אין מה לכתוב לא צריך סתם
18/02/2020 | 13:41
1
62
לא יתור נחמד שתשתף במתכון או משהו טעים שהכנת לאחרונה?
לצפיה ב-'במצב הדומם, כל ציוץ נחמה'
במצב הדומם, כל ציוץ נחמה
18/02/2020 | 16:14
15
לצפיה ב-'מחפש המלצה לסיר בישול חשמלי (מולטי קוקר) עד 1500 ש"ח'
מחפש המלצה לסיר בישול חשמלי (מולטי קוקר) עד 1500 ש"ח
02/02/2020 | 22:04
3
59
לצפיה ב-'לאילו שיטות ריכוך הסיר הפלאי / חשמלי הזה נותן מענה?'
לאילו שיטות ריכוך הסיר הפלאי / חשמלי הזה נותן מענה?
03/02/2020 | 10:53
93
בהתחשב שיש לך בבית כיריים, תנור, סירים ומחבת, מה הסיר הזה עושה, שהם לא יכולים לעשות?
אפילו סיר ברזל יצוק לתבשילי קדירה? 
לצפיה ב-'שניים...'
שניים...
03/02/2020 | 16:32
1
151
שקיימים גם בארץ עם אחריות יבואן:
Ninja Foodi PO300  בנפח 6 ליטר 1460W
DAVO - DAV1820  בנפח 5 ליטר 1200W
בשימוש אצל חברים ונקנו בארץ, לי אין, אני משתמש
רק בסירי לחץ רגילים.
כמובן שניתן להזמין במחיר הרבה יותר זול וגם דגמים
אחרים באמזון או באתרים אחרים ולשים לב שהמתח
הוא 220V במקור ללא שנאי.
לצפיה ב-'המון תודה! במקרה או לא הם בדיוק השניים ששמתי עליהם עין (:'
המון תודה! במקרה או לא הם בדיוק השניים ששמתי עליהם עין (:
04/02/2020 | 13:43
57
אני בטוח שבאמזון יותר זול אבל בגלל עניין החשמל והאחריות אני מעדיף לקנות בארץ.  
לצפיה ב-'חמין בתנור , מה עדיף טורבו או חום עליון תחתון?'
חמין בתנור , מה עדיף טורבו או חום עליון תחתון?
02/02/2020 | 14:10
2
65
לצפיה ב-'עליון תחתון'
עליון תחתון
02/02/2020 | 15:34
1
43
לצפיה ב-''
05/02/2020 | 18:15
8
לצפיה ב-'גולש (תבשיל, לא מרק)'
גולש (תבשיל, לא מרק)
27/01/2020 | 10:44
1
160
חומרי גלם:
2 ק"ג בשר גולש נקי משומן
1 חבילה של מח עצם ועצמות רגל בקר/עגל
1 קופסה של רסק עגבניות MUTTI (אין ישראלי יותר בסופר!)
חצי כוס יין (לא חובה) להורדת משקעים
2 בצלים גדולים חתוכים דק
2 כרישות
6 תפ"א גדולים, מקולפים וחתוכים לסירות
2 גזרים חתוכים לרבע אמנסה.
2 פלפלים אדומים ו-2 ירוקים מנוקים וחתוכים לריבועים קטנים 
3-5 עלי דפנה
שמן זית או קנולה
מים רותחים
פפריקה מתוקה (4 כפות), מלח ופלפל שחור. 
 
אופן הכנה:
מבשל לשקיפות בצל 1 בסיר לחץ, מוסיף את הגזר, העצמות מח וממליח.
במחבת גדולה עם תחתית לא נדבקת, מטגן מכל הצדדים את הבשר גולש (חותך לקוביות בגודל הרצוי) ומתבל במלח ופפריקה מתוקה בנדיבות,
מעביר את הבשר לסיר לחץ,
מוריד משקעים מהמחבת ומעביר את הנוזל המרוכז לסיר לחץ
מוסיף את הרסק עגבניות, מים רותחים עד לכיסוי החומרי גלם, מערבב היטב וסוגר את הסיר.
מביא לרתיחה (קיטור) ומבשל 45 דקות.
בסיר אחר, מטגן את הבצל השני, 
מוסיף את הפלפלים ואת הכרישה
מלח פלפל שחור ופפריקה ומבשל על אש קטנה.
אחרי תום 45 דקות משחרר את קיטור מסיר הלחץ, פותח ומעביר את התכולה לסיר עם הבצל והפלפלים. (אני בד"כ מתחיל את התהליך בסיר ה-2, כ-30 דקות אחרי הרתיחה בסיר לחץ).
הבשר כבר רך, והרוטב סמיך ומריח נפלא...
מוסיף את התפ"א ומבשל עד שהם רכים וסופגים את הצבע והטעם מהרוטב האדום. מוסיף פפריקה לפי הטעם.
מבשל כ-45 דקות, ומסיר מהאש.
 
הערה:
לעידון והוספת סמיכות, אפשר להוסיף גם 50 גרם חמאה.
 
הבשר יוצא רך וטעים. יש רוטב בשפע לטבול לחם. מצויין ליום חורף קר.
לצפיה ב-'תוספת...'
תוספת...
28/01/2020 | 07:28
105
שכחתי לציין שהוספתי גם שום (חצי ראש חתוך לטבעות דקות), וצרור שמיר קצוץ.
 

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ