לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1142111,421 עוקבים אודות עסקים

פורום סוכרת

סוכרת?!    אני?!      מה פתאום ?  רמת סוכר גבוהה  - אה, זה בטח טעות.
זה נורא, כל הזריקות והתרופות ואסור לאכול כלום      . . .
אז זהו, שזה ממש לא כך....
סוכרת היא דרך חיים . נכון, צריך להקפיד ולשמור  אבל חוץ מזה שאנחנו ממש "מתוקים"  ,  אנחנו אחלה אנשים - שעושים, עובדים, לומדים, מטיילים, מתחתנים, ויולדים ומולידים ילדים - בקיצור אנחנו אנשים בריאים ונורמליים,לפעמים אפילו יותר מהאחרים    
 
על הפורום:
לכל הסוכרתיים, בני משפחותיהם וכל מי שנכנס ומתעניין בפורום הכי מתוק!
כסוכרתיים ותיקים אנו מאמינים כי איזון הוא המפתח לחיים בריאים ורגילים, וכל עוד נקפיד על האיזון לא תהיה לנו שום בעיה לעשות הכל כמו אנשים שחיים ללא סוכרת.
פורום זה משמש כמקום לתמיכה אחד בשני, למתן עצות ואוזן קשבת כדי שנוכל כולנו להגיע לאיזון מצוין ולחיות חיים טובים יותר!
אל תהססו להיכנס, לכתוב, להתייעץ ולהיות חלק מקהילת פורום הסוכרת.
בנוסף, ניתן למצוא חומר רב במאמרים, בקישורים ובשאלות הנפוצות של הפורום.
גלישה נעימה ומאוזנת לכולם,
נתראה בפורום!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום סוכרת

סוכרת?!    אני?!      מה פתאום ?  רמת סוכר גבוהה  - אה, זה בטח טעות.
זה נורא, כל הזריקות והתרופות ואסור לאכול כלום      . . .
אז זהו, שזה ממש לא כך....
סוכרת היא דרך חיים . נכון, צריך להקפיד ולשמור  אבל חוץ מזה שאנחנו ממש "מתוקים"  ,  אנחנו אחלה אנשים - שעושים, עובדים, לומדים, מטיילים, מתחתנים, ויולדים ומולידים ילדים - בקיצור אנחנו אנשים בריאים ונורמליים,לפעמים אפילו יותר מהאחרים    
 
על הפורום:
לכל הסוכרתיים, בני משפחותיהם וכל מי שנכנס ומתעניין בפורום הכי מתוק!
כסוכרתיים ותיקים אנו מאמינים כי איזון הוא המפתח לחיים בריאים ורגילים, וכל עוד נקפיד על האיזון לא תהיה לנו שום בעיה לעשות הכל כמו אנשים שחיים ללא סוכרת.
פורום זה משמש כמקום לתמיכה אחד בשני, למתן עצות ואוזן קשבת כדי שנוכל כולנו להגיע לאיזון מצוין ולחיות חיים טובים יותר!
אל תהססו להיכנס, לכתוב, להתייעץ ולהיות חלק מקהילת פורום הסוכרת.
בנוסף, ניתן למצוא חומר רב במאמרים, בקישורים ובשאלות הנפוצות של הפורום.
גלישה נעימה ומאוזנת לכולם,
נתראה בפורום!
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
פורום סוכרת של תפוז
לחץ המשך... (בקצה משמאל) למידע נוסף

הגולשים מוזמנים לעיין בשאלות הנפוצות, במאמרים ובקישורים של הפורום.
ניתן לראות מידע מקיף על הבטים רבים של תחום הסוכרת בישראל.
גלישה מהנה ! 
___________________________________________________________
הפורום הינו פורום תמיכה, המידע והעצות בפורום אינם מהווים תחליף לייעוץ מקצועי.
תפוז אינו ערב לנכונות המידע, ולא יהיה אחראי לנזק שייגרם כתוצאה מהסתמכות עליו.
המשך >>

לצפיה ב-' סוכרת סדר ארוחות '
סוכרת סדר ארוחות
31/03/2020 | 12:43
25
לפי גישה אחת בבוקר פירות  עם מדד גליקמי נמוך   בצהריים סלט   גדול ממגוון ירקות שונים ובערב מנה מבושלת  מקטניות למשל  או אמרנט או קינואה לסירוגין 
לצפיה ב-'חשיבות התזונה בסוכרת '
חשיבות התזונה בסוכרת
31/03/2020 | 12:26
17
חבר היה לו 300   סוכר כי אכל שטויות    מאז שנצמד לתפריט  עם מדד גליקמי נמוך  כתפוח ומטה מכך רמות הסוכר התאזנו ל100 כמובן שחשוב גם פעילות גופנית  בעצימות נמוכה או גבוהה למי שמותר באישור רופא    כולל תרגילי כוח  לבניית מסת השריר   בהדרגתיות    בפיקוח  של מישהו מוסמך 
 
לצפיה ב-'צום לסרוגין '
צום לסרוגין
27/03/2020 | 07:09
9
35
מה דעתכם על שיטה זו צום במשך 12 עד 16   שעות ביום    יש דיווחים מאנשים שזה עזר להם בשילוב של תזונה טבעית  יש הדוגלים ב6 ארוחות קטנות ביום ולהיפך  אחרים הדוגלים בשתיים עד שלוש ארוחות עיקריות ללא נשנושים  כמובן כל מקרה לגופו    
לצפיה ב-'לתומר, זה אומר שארוחה אחרונה בשש בערב,'
לתומר, זה אומר שארוחה אחרונה בשש בערב,
28/03/2020 | 11:00
1
23
ואז ארוחת הבוקר שלמחרת תהיה בין שעה תשע לעשר .
לאחר ארוחת הערב בשעה שש בערב, יש צורך בשתיית של מים, או תה  ללא סוכר.
לכן, תבדוק עם עצמך שזה אפשרי עבורך מבחינת יכולתך לעמוד בזמנים האלה,
ולקחת בחשבון שחולי - סוכרת אמורים לאכול כול 3 שעות שעות במהלך היום,ומדובר על תפריט יומי מאוזן של אוכל שיהיה בריא ומועיל לשרירים ולגוף.(ולא להעמיס כול דבר
שמתחשק.)
לחולי סוכרת, מומלץ לגשת לדייאטנית לבקש תפריט שיתאים לתוכנית הזו,
ואז תוכל לאכול פעם ב-3 שעות תפריט מאוזן ובריא שיתאים לך אישית ומכיל כול אבות המזון הנדרשים ,כולל החלבונים הויטמינים והמינרלים שנדרשים לבריאות הגוף ,תוך התיייחסות  בעיקר למצב הסוכר.
דיאטה לא מבוקרת עלולה לגרום לנזק יותר מאשר לתועלת .
 
 
 
לצפיה ב-'חוץ מתינוקות, אני לא חושב שמישהו אמור לאכול כל 3 שעות...'
חוץ מתינוקות, אני לא חושב שמישהו אמור לאכול כל 3 שעות...
28/03/2020 | 22:49
18
ובודאי לא סוכרתיים מטאבוליים (סוג 2).
 
שווה להתעמק במקורות שונים ברשת ולהבין שהגישה הזאת היא ארכאית ולא תקפה כבר שנים ארוכות אצל תזונאים ורופאים מומחים בחו"ל.
 
ישנם כל כך הרבה מחקרים בנוגע לתיסמונת מטאבולית, וזה בהחלט יכול להיות כיוון לניצול הזמן הפנוי שנכפה על כולנו, ע"מ ללמוד יותר על השפעות האינסולין כתוצאה מצריכה קבועה וחוזרת של פחמימות, גם אם מעט...
 
תודה,
אלי
לצפיה ב-'צום לסירוגין - Intermittent Fasting'
צום לסירוגין - Intermittent Fasting
28/03/2020 | 22:56
6
22
שווה לחפש ברשת אחר השם Jason Fung.
התחלה טובה היא באחד הראיונות המלאים איתו ב-Youtube.
 
הוא נחשב כ-אחד מה-'גורו'-ים בתחום.
 
שים לב שהצום היומיומי המוכר של 16-8 פחות יעיל עבור אנשים אחרי גיל 40 (לערך) שאצלם ההורמונים מתנהגים 'אחרת'.
 
חשוב לזכור שכמו כל 'שיטת תזונה', גם צום לסירוגין לא מתאים לכולם, אך דווקא במקרה זה ישנן דרכים שונות ליישם אותו.
 
וכפי שכתבת בסוף דברייך - לא כל דבר מתאים לכולם.
 
תודה,
אלי
לצפיה ב-'Eli R2 כלולים בה 2 ארוחות ביניים שזו לא ממש ארוחה.'
Eli R2 כלולים בה 2 ארוחות ביניים שזו לא ממש ארוחה.
29/03/2020 | 16:53
5
15
2 ארוחות ביניים מטרתם להוסיף תוספת קטנה ,כמו פרי קטן ואגוזים או שקדים/ יוגורט ,
משהו קליל בין הארוחות  ולא ממש ארוחות.
 
לצפיה ב-'ארוחה לא מוגדרת לפי כמות פרוסות הלחם שיש בה...'
ארוחה לא מוגדרת לפי כמות פרוסות הלחם שיש בה...
29/03/2020 | 22:02
4
16
יוגורט לבן מכיל מעל לכפית סוכר בכזה נייטרלי ללא תוספות ופירות.
תפוח 'קטן' מכיל כ-15 ג' פחמימות זמינות.
גם אגוזים מכילים פחמימות זמינות. כמה? בהתאם לסוג האגוז ולכמות שצורכים ממנו.
 
אלא אם את צורכת שומן בארוחות הביניים האלו (עם או בלי כמות אפסית של פחמימה זמינה) מדובר בארוחה לכל דבר.
כזאת שמעלה את הסוכר בדם וכתוצאה מכך מעלה את הפרשת האינסולין, מה שמייצר שטפי אינסולין חוזרים ונישנים לאורך כל היום.
 
חשוב להתייחס לא רק לאינדקס הגליקמי אלא גם לעומס הגליקמי הנגזר מכמות המזון אותה אנו צורכים.
 
אין לי כל בעיה שמי שבוחר יאכל גם 8 ארוחות ביום.
רק שיהיה מודע להשפעה המטאבולית ולא יופתע מהגעתה של תיסמונת מטאבולית וסוכרת מטאבולית...
 
בהצלחה,
אלי
לצפיה ב-'תודה על ההסבר המפורט ,אבל צריך לזכור שיחד עם זאת ,'
תודה על ההסבר המפורט ,אבל צריך לזכור שיחד עם זאת ,
30/03/2020 | 11:33
3
16
לא כדאי לוותר על פרי שמכיל מנרלים חשובים כמו מגנזיום זרחן וכו',
או יוגורט שמכיל חלבון וסידן.
אפשר לחלק לפעמיים :חצי פרי עם 6 אגוזים וחצי יוגורט או גבינת ריקוטה כארוחת ביניים לפנה"צ, והחלק השני אחה"צ.
 
לצפיה ב-'עדיין לא הבנתי את התועלת בארוחות הביניים...'
עדיין לא הבנתי את התועלת בארוחות הביניים...
30/03/2020 | 12:45
2
16
מי שמעוניין לאכול פרי, שיצמיד אותו כקינוח לארוחה ראשית.
כך גם יוגורט.
 
אני שוב ממליץ לקרוא על סינדרום מטבולי (metabolic syndrome) ואולי אף לצפות בסרטון אליו קישרתי למעלה.
אפשר גם לקרוא על תנגודת אינסולין (insulin resistance).
 
בהצלחה,
אלי
לצפיה ב-'הערה בקשר לפירות עם ארוחה'
הערה בקשר לפירות עם ארוחה
30/03/2020 | 17:06
1
20
כלל שקראתי עליו לפני מספר שנים: לא לאכול פרי עד שעה לפני ארוחה ולא לאכול פרי לפחות שעה אחרי הארוחה.
הסיבה: כשהקיבה מלאה (או מתמלאת) הפרי לא מספיק להתעכל כולו, ושאריות הפרי שבקיבה שלא התעכלו יתססו ויירקבו. זו הסיבה שיש לפעמים גזים מסריחים במיוחד - מזון שלא התעכל במשך זמן רב, תקוע בקיבה ונרקב.
אין לי את המקור ואני לא בא להטיף לאף אחד. סתם עובדה קטנה שנתקעה לי בזיכרון.
לצפיה ב-'הנה כמה דיעות מעודכנות'
הנה כמה דיעות מעודכנות
30/03/2020 | 17:41
19
שווה לקרוא עד הסוף (ולזכור שאנו בפורום של 'סוכרתיים'...).
 
תודה,
אלי
לצפיה ב-'מינרל כרום במזון '
מינרל כרום במזון
27/03/2020 | 06:59
27
הוא מינרל   חשוב מאוד   לסוכרת  ובכלל    אם רוצים לקחת כתוסף רק באישור רופא רוקח או מטפל מוסמך בתוספים    כמובן שעדיף צריכה מהמזון  ככל שניתן 
לצפיה ב-'לחם חדש דל פחמימות '
לחם חדש דל פחמימות
23/03/2020 | 09:28
3
39
האם מישהו ניסה   איסטיין אם איני טועה זהו השם   ומה מחירו  תודה  
לצפיה ב-'לחם eatsane של טאוברד'
לחם eatsane של טאוברד
23/03/2020 | 19:48
2
26
מפורסם בניצת הדובדבן ב-23.9 ש"ח לכיכר לחם של 430 גרם...
 
שווה לעבור על רשימת המרכיבים ועל הערכים התזונתיים.
הוא אמנם מכיל פחות פחמימות זמינות מלחמים דומים אך שים לב שההתייחסות ל-2.6 ג' פחמימה זמינה בפרוסת לחם אחת, מעידה על כך שמדובר בפרוסת לחם במשקל של כ-20 גרם, 10 גרם פחות מפרוסת לחם 'רגילה'.
ראה את הלחם המלא קל של דגנית עין בר לצורך השוואה.
 
אם בלחם אחר 2 פרוסות היו מספיקות לך, בלחם של טאוברד כנראה תבחר 3 פרוסות (אותו משקל), ואז הפחמימה בפרוסה פחות רלוונטית.
 
במקרה של הלחם של טאוברד מדובר בכיכר לחם קטנה (430 גרם מול כ-750 גרם אצל יצרנים אחרים) ויקרה מאוד.
 
לשיקולך.
 
תודה,
אלי
לצפיה ב-'ואיך הטעם?'
ואיך הטעם?
24/03/2020 | 18:21
1
16
בעינך כמובן?..
לצפיה ב-'אמנם הונח לפניי לטעימה'
אמנם הונח לפניי לטעימה
25/03/2020 | 17:20
25
אך אני נמנע לחלוטין מקמחים לבנים ולכן נמנעתי מלטעום לחם זה.
 
אני כן יכול להעיד שהתחושה למגע הייתה של פרוסת לחם אוורירית ורכה, אפילו 'מידי'.
 
אישתי שטעמה את הלחם ציינה שהלחם מרגיש רך מידי, לא מייצר התנגדות ל-'ביס'... אך גם לא הרגיש לה כמו בריוש.
מבחינתה - לא...
 
תודה,
אלי
לצפיה ב-'סוכרת: ההמלצות הטיפוליות החדשות..'
סוכרת: ההמלצות הטיפוליות החדשות..
16/03/2020 | 23:48
1
44
לצפיה ב-'הם מעלים מהאוב את אותו העמוד מידי פעם'
הם מעלים מהאוב את אותו העמוד מידי פעם
18/03/2020 | 11:26
23
אין חדש מאז הפעם הקודמת שהעלו את אותו הקישור...
 
בכל מקרה, תודה על העידכון
אלי
לצפיה ב-'עובי מחט לעט מזרק אינסולין'
עובי מחט לעט מזרק אינסולין
17/03/2020 | 00:04
1
26
במכבי עברו למחט עבה יותר: מ-31G שזה 0.25 מילימטר ל-30G שזה 0.3 מילימטר. עד כמה זה משמעותי? מה יכולה הסיבה הרפואית למהלך כזה?
לצפיה ב-'הסיבה רפואית או לוגיסטית?'
הסיבה רפואית או לוגיסטית?
18/03/2020 | 11:24
27
האם החליפו גם יצרן של המזרקים?
בקופ"ח מכבי החליפו (הלוך ושוב) מספר יצרנים בשנה האחרונה, כל אחד עם מפרט עובי שונה מעט, גם כשאורך המזרק קבוע.
 
אלי
לצפיה ב-'תגובה ל-galmintz:'
תגובה ל-galmintz:
11/03/2020 | 17:48
5
33
ראשית ,למען ההגינות אפשר היה לשאול אותי במסר, ומיד הייתי משיבה לך, כי זה סתם היה מיותר לקפוץ בקישורים ובסימני שאלה לפורום,זה בהחלט היה סתמי ומיותר.
את המתכונים ללא הקמח אני מקלידה מדי פעם לטובת חברי-הפורום ואלה מתכונים דלי-הפחמימות שקיבלתי מודפסים מהדייאטנית -לסוכרת מבית- החולים שבו אני במעקב, ולאחר שניסיתי להכינם והם אכן הצליחו באפייה,רק אז אני מקלידה אותם לטובת כולם.

זה שישנם אלפי מתכונים ללא קמח שעוברים בבלוגים, ומתפרסמים מן הסתם באינטרנט,זה עדיין לא המתכונים שישנם אצלי.
לכן,רציתי להסביר על טעותך בעת צירופך קישורים למתכונים שהוקלדו בפורום, ואת זאת עשית עוד לפני ששאלת וידעת על קיומם של דפי -המתכונים שניתנים מהדייאטנית לחולי-הסוכרת.
להבא מן הראוי יהיה ,לברר במסר לפני שתמהר  להסיק מסקנות .

לצפיה ב-'קצת הגינות, למתכון שאינו שלך תני קרדיט וזהו!'
קצת הגינות, למתכון שאינו שלך תני קרדיט וזהו!
11/03/2020 | 18:57
4
67
זאת לא הפעם הראשונה שאת עושה זאת וברוב חוצפתך 
עוד מצדיקה את מעשיך. העתקת מילה במילה עבודות של 
בעלות אתרים.
הן העלו את המתכונים ועם תמונה באתרים שלהן, במקרה
אני מכיר אחת מהן ולכן זיהיתי את המתכון.
קצת כבוד לא יזיק לך ובלי תיחמונים.
לצפיה ב-'תנסה לקרוא לפני שאתה מגיב.'
תנסה לקרוא לפני שאתה מגיב.
11/03/2020 | 20:47
3
42
זה  לא ענייני מה יש במאגר המתכונים שלך באיטרנט,
וזה גם לא מוסיף לך כבוד  להפריע את התנהלות הפורום.
לכול מתכון יש אלף גירסאות
יש לי מתכונים דלי-פחמימות שקיבלתי מדייאטנית  לסוכרת, וזו הייתה  תגובתי,
מי שתרגם את המתכונים הללו והקליד לבלוג שלו, אין לי בעייה עם זה,שיבושם לו.
 
ואולי אתה בכלל סתם נכנס לפורומים משיעמום,ורוצה להתפרע ולבלבל את המוח?
 ול תתפלא ולאחר מכן שההנהלה תחסום אותך .
 
 
לצפיה ב-'למה מיד עולים לטונים גבוהים?'
למה מיד עולים לטונים גבוהים?
12/03/2020 | 16:08
2
63
ראשית אני רוצה להודות לך שוב על התכונים שאת מפרסמת כאן. אני מקווה שלא תפסיקי.
 
לעצם העניין, מאחר שגל הראה שהמתכונים מופיעים אצל שתי נשים שונות הכי סביר זה שהדיאטנית שלך היא שאוספת מתכונים מהרשת, ולא ששתי אלה השתמשו במתכון שלה בלי לתת לה את הקרדיט. 
 
לעניות דעתי הביקורת של גל סבירה, והתגובה הכי הגיונית שלך היתה צריכה להיות משהו בנוסח "סליחה, לא ידעתי". כדי מנוע אי הבנות כאלה בעתיד אולי כדאי שלפני פרסום מתכון תחפשי כמה משפטים ממנו בגוגל, ואם הוא נמצא תוכלי לתת קרדיט, ובאה לעולם גואלת.
 
 
לצפיה ב-'לערב חורפי סוער, הכי מתאים מרק חמים וטעים:'
לערב חורפי סוער, הכי מתאים מרק חמים וטעים:
12/03/2020 | 20:33
1
43
מרק חמים וטעים עם עדשים כתומות :
המצרכים הדרושים:
כוס אחת עדשים -כתומות
3 קישואים -(לפרוס לפרוסות עבות.)
בטטה קטנה
ליטר וחצי מים
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית גינג'ר -טרי,(או תבלין אבקת-ג'ינג'ר.)
מכניסים את העדשים עם התבלינים הנ"ל לסיר עם המים,
ומבשלים על אש גבוהה בסיר מכוסה כ- 5 דקות- עד לרתיחה,
ולהנמיך ללהבה נמוכה,ולבשל עוד 15 דקות.
 
בינתיים,
מחממים במחבת 2 כפות שמן-זית, ומוסיפים בצל גדול -חתוך לרצועות דקות.
לאחר דקה להוסיף:
כפית אחת שום-קצוץ,
1/2 כפית גי'נג'ר,
מערבבים 2 -3  דקות- עד שהבצל נעשה שקוף,
ומוסיפים עגבנייה אחת גדולה,חתוכה לקוביות קטנות.
3 כפות רסק -עגבניות מעורבבות ב-3/4 כוס מים.
1/2 פלפלון ירוק חריף ,(או פפריקה חריפה .)
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פפריקה-מתוקה
1/2 כפית כמון טחון.
לבחוש הכול ביחד במחבת,כ-3 דקות ,
להעביר הכול מהמחבת- לתוך סיר-העדשים,
לערבב ביחד להוסיף :כף  מיץ- לימון ,כף אחת גדושה פטרוזיליה -קצוצה,
2 -3 כפות גדושות כוסברה- טרייה וקצוצה,(או עלי- סלרי,)
לבחוש 2 דקות על אש בינונית- ולטעום (אם יש צורך מוסיפים מעט מלח)
לערבב היטב ולכבות את האש.
המרק חמים וטעים שמאוד קל להכנה, ונפלא למזג אויר חורפי.
לילדים  ולמי שאין סוכרת,אפשר בסוף הבישול להוסיף למרק אורז מבושל.
.
לצפיה ב-'תודה'
תודה
13/03/2020 | 10:32
5
לצפיה ב-'אתר מתכונים שניים סוכר '
אתר מתכונים שניים סוכר
12/03/2020 | 07:40
1
43
מומלץ רק מתכונים   טבעיים עם מדד גליקמי נמוך לפחות 54 ומטה כמו תפוח ומטה  מזון טבעי    ללא שמנים ורטבים מיותרים  שאינם טבעיים  ושאינם עשירים בנתרן    
לצפיה ב-'לתומר אתה צודק,אלא שהבעייה של רוב המוצרים שהם עמוסים בנתרן,'
לתומר אתה צודק,אלא שהבעייה של רוב המוצרים שהם עמוסים בנתרן,
12/03/2020 | 20:01
21
בעבר,בדקתי מוצרי -טבעול שאמורים להיות בריאים, וגם בהם נוכחתי שיש המון נתרן .
וכך גם בגבינות הרבות שעל המדפים,היצרנים מוסיפים המון נתרן שמזיק לבריאותנו.
 
לכן,העדפה שלי להרבות באכילת דגים וירקות טריים,שלפחות הם אינם עמוסים בנתרן.
 
במשרד- הבריאות אמרו  שייש תוכנית לסמן מוצרים בריאים מופחתי סוכר ונתרן,
מעניין אם זה אכן קורה כיום, או שזו רק תוכנית שלא ניתנת למימוש, וזאת מכיוון שהנתרן מתפקידו בתעשייה  "להאריך" את חיי המדף של המוצרים.(בשמירתו נגד עובש למשל.)
ואם ישנם בכול זאת  מוצרים שבהם הנתרן נמצא בכמות מזערית ,אשמח לדעת עליהם.
 
לצפיה ב-'המלצה על תוסף התזונה של ד"ר חגי פוגל'
המלצה על תוסף התזונה של ד"ר חגי פוגל
11/03/2020 | 18:26
38
היי לכולם אני רוצה להמליץ על תוסף תזונה שפיתח ד"ר חגי וזה עזר להרבה אנשים להורדת רמות הסוכר בדם
אני מצרף קישור לפרטים על המוצר
לצפיה ב-'מה דעתכם על שיטתו של ערן אשחר '
מה דעתכם על שיטתו של ערן אשחר
11/03/2020 | 17:38
1
25
הוא דוגל בתזונה טבעונאית  כאשר  94אחוז    פחמימות   4אחוז שומן  והשאר חלבון  יש אחרים הדוגלים במאקרוביוטיקה  או מזון מהחי עד 3 מנות בשבוע חזה עוף   דג מהים הצפוני חלבון ביצה  דגנים בריאים  קינואה ואמרנט     ללא שמנים וסוכרים   נתרן עד 1700   מיליגרם ביום    הפרדת בין חלבונים לפחמימות או שומן      יש גם הגישה של מזונות בסיסיים וחומציים כאשר הדגש הינו על 80 אחוז תזונה בסיסית    או הגישה של מדד גליקמי 54 ומטה לפי מדד הלחם    בגולינגו  מישהו ניסה אחת משיטות אלה   הדיאטניות בדרך כלל דוגלות בתזונה הים תיכונית    או דיאטת דאש   או בשילוב עם שיטת צום לסירוגין    כ12 עד 15  שעות צום     ביום  כמובן בשילוב פעילות גופנית אירובית ותרגילי כוח     
לצפיה ב-'לתומר בנושא דייאטה ,חלבונים,ומזונות בסיסיים :'
לתומר בנושא דייאטה ,חלבונים,ומזונות בסיסיים :
11/03/2020 | 17:57
24
לפי התפריט המפורסם שלו ולפי כמות הספורט הרבה שהוא דורש ,בסוף יורדים במשקל ,
ולבעלי סוכרת מסוג 2 לאחר ירידה דרסטית במשקל,תמיד הסוכרת נעלמת.
הבעיה שאת הדייאטה הכי טובה צריך ללמוד לשמור כדרך חיים כדי לא לעלות שוב במשקל.
אם אתה אדם החלטי שעומד במשימות ספורט ואוכל בריא  לכול החיים ,שזה מאתגר מאוד
רק אז יש לך סיכוי רב שזה אכן יעבוד.
לצפיה ב-'מאפינס תרד ומוצרלה מאוד טעימים, וללא צורך בקמח: '
מאפינס תרד ומוצרלה מאוד טעימים, וללא צורך בקמח:
10/03/2020 | 20:05
1
40
במקום אזני -המן שאצלינו אף אחד לא מתלהב מהם -
כולנו מעדיפים מאפינס -תרד ומוצרלה שממש טעימים,וללא קמח.

המתכון למאפינס תרד :
כמות 10-  15 מאפינס, (הכמות בהתאם לגודל תבניות-השקעים.)

המצרכים הדרושים :
200 גרם מדליוני-תרד - קפואים. (1/4 שקית.)
בצל  אחד גדול-קלוף וקצוץ.
2 ענפי סלרי קצוצים עם העלים.(סלרי -אמריקאי.)
1/4 כוס עלי -פטרוזיליה ,(להפריד את העלים מהגבעולים.)
4 ביצים
100 גרם גבינת מוצרלה מגורדת,
1 כף אבקת -אפייה
2 כפות גדושות קורנפלור
כף שקדים טחונים .
1/4 כפית פלפל שחור טחון.
1/2 כפית מלח

אופן ההכנה:
ראשית , יש לחמם מראש את התנור 180 מעלות חום.
לשמן מראש תבניות שקעים למאפינס .(מומלץ תבניות סיליקון.)

מתחילים בהפשרת המדליוני תרד הקפואים:
מניחים את מדליוני -התרד הקפואים בצלחת,ומעבירים למיקרו למשך דקה אחת בלבד.
אופציה שנייה:
להניח את מדליוני התרד בסיר קטן וריק ,המונח בתוך סיר גדול יותר
עם מים רותחים,למשך 10 דקות עד להפשרה,ולאחר זמן זה
מניחים את התרד המופשר במסננת, מעל קערה,
לוחצים בעזרת כף גדולה עד שכל הנוזלים יצאו,מהתרד
ומשאירים בינתיים במסננת מעל לסיר ריק ,לכמה דקות.

3. קוצצים דק את הבצל,והסלרי האמריקאי,לפרוס דק את הגבעולים
  ולקצוץ את העלים,

 מטגנים עם כף שמן המחומם במחבת והמכוסה במכסה  -3 דקות
 על להבה  נמוכה ,עד לריכוך.
 המכסה הסגור מאפשר לאדים לרכך את הבצל ואת גבעולי-הסלרי.
 ולאחר הריכוך מעבירים לצלחת לצינון.

4. בקערה מניחים את 1/4 כוס עלי הסלרי הקצוצים,ואת כל שאר
  המצרכים,לערבב היטב,
  ולהוסיף את הבצל והירק שבינתיים הצטננו,לערבב ביחד.

לבסוף: מעבירים את התערובת שבקערה לתבנית השקעים המשומנת.
(רצוי תבניות מסיליקון,כך המאפינס ישלפו בקלות ומבלי להתפרק.)
יוצקים מהתערובת רק -3/4 מגובה -השקעים שבתבניות,
(שיישאר 1/3 פנוי לתפיחתם בתנור.)
ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות,
כ- 30 -דקות עד 45 דקות, זמן האפייה תלוי בגודל שקעי-התבניות.
המאפינס יהיו מוכנים כשיהיו בגוון זהוב יפה בחלקם העליון.

אמנם ההסבר ארוך ומפורט על כול השלבים,אך למעשה הכנת -
המאפינס היא די מהירה: מרגע שהתרד הופשר כמה דקות,
ולאחר שהבצל התרכך מעט במחבת,והתקרר ,רק מערבבים את כול
המצרכים ביחד ויוצקים לתבניות ו-לתנור, וזהו.

קל להכנה ומאוד טעים.
תכינו ותהנו.

לצפיה ב-'והקרדיט למתכון?'
והקרדיט למתכון?
10/03/2020 | 20:51
45
המתכון כאן
לצפיה ב-'המלצה למתכון טעים לסופ"ש:'
המלצה למתכון טעים לסופ"ש:
06/03/2020 | 16:39
2
45
פרגיות עם פטריות: ( הכמויות ל-4 מנות.)
מומלץ להשתמש במחבת גדולה עם מכסה.

המצרכים הדרושים:
2 בצלים גדולים.( חצויים וחתוכים לקוביות גדולות.)
2 שיני שום (לחתוך לאורכם.
חבילת פטריות-שמפיניון  גדולות - לפרוס לפרוסות.
מעט מלח לתיבול הפטריות.
800 גרם פרגיות חתוכות.
בטטה אחת גדולה,או 2 בטטות קטנות- לחתוך לקוביות.

למשרה:
5 כפות שמן- זית
כפית וחצי תבליו "גריל-עוף"
כף גדושה פפריקה מתוקה, ומעט פפריקה -חריפה).
כף תבלין חוואייג-למרק.

אופן ההכנה :
1.בקערה לערבב את הפרגיות עם המשרה,(להשרות כ-15 דקות.)

2. בינתיים, לחמם מחבת עם 4 כפות שמן,להוסיף את הבצל ,
   ולטגן על אש קטנה 3 דקות,להשגיח ולערבב מדי פעם.

3.לאחר שהבצל מתרכך ונעשה שקוף ,להוסיף אליו את 2 שיני השום
 החתוכות ולהמשיך לטגן דקה על אש -קטנה.

4. להמליח את הפטריות במעט מלח ולהניחם במחבת עם הבצל ,
   לכסות במכסה ולערבב מדי פעם.  

5. להוסיף את הפרגיות שהושרו ,ואת קוביות הבטטה.
  ולבשל 45 -50 דקות על אש - קטנה, עד לריכוך מלא של הפרגיות.
 
מתכון פשוט להכנה --ומאוד טעים !!!
 
הערה:
במהלך הבישול,במידה וחסרים נוזלים,יש להוסיף
חצי כוס מים-רותחים, ולכסות במכסה.)

אופציה:
אפשר להוסיף למחבת גם 2 כוסות שעועית ירוקה קפואה.        

לצפיה ב-'גירסה לעצלנים:'
גירסה לעצלנים:
06/03/2020 | 19:35
40
מטגנים בצל
מכניסים את העוף (איזה חלק שרוצים)
מלח פלפל פפריקה או מה שאוהבים
מוסיפים שעועית קפואה, אפשר גם פטריות זה רעיון נחמד
שמים רוטב עגבניות אם רוצים, וקצת מים
זהו!
(אני אוכלת עכשיו במשרד מנה כזו, תענוג!)
 
אגב, את הפחמימות אני בדרך כלל מבשלת לחוד, ככה שאר בני הבית יכולים להוסיף כמה שהם רוצים, אני יכולה להחליט אם בא לי להוסיף למנה קצת או לא
לצפיה ב-'והקרדיט למתכון?'
והקרדיט למתכון?
10/03/2020 | 20:54
42
מועתק מכאן
לצפיה ב-'שלום. שאלה מנסיונכם על אחריות מד לחץ דם'
שלום. שאלה מנסיונכם על אחריות מד לחץ דם
24/02/2020 | 12:34
5
44
קניתי מכשיר לחץ דם  TRANSTEK. האחריות היא ל-3 שנים. השרוול התקלקל.לאחר שנה. עכשיו החברה טוענת שעלי לשלם 30 ש על שרוול חדש
 
אין לי את תעודת האחריות. הם טוענים שהאחריות רשומה על הקופסה. זרקתי אותה לצערי. למיטב ידיעתי אחריות בד"כ מגיעה בחוברת לחוד יחד עם הוראות הפעלה. ככה זה בכל מוצר
 
האם זה הגיוני לשלם 30 ש. ביקשתי שישלחו לי את תעודת האחריות ומה היא כוללת
 
תודה רבה
לצפיה ב-'בשביל 30 ש"ח לא הייתי מתעסקת עם זה...'
בשביל 30 ש"ח לא הייתי מתעסקת עם זה...
24/02/2020 | 21:17
4
19
לצפיה ב-'בשבילי 30 ש זה המון'
בשבילי 30 ש זה המון
25/02/2020 | 09:23
3
18
לצפיה ב-'לרוב האחריות לא מכסה 'בלאי''
לרוב האחריות לא מכסה 'בלאי'
25/02/2020 | 09:37
2
30
וההגדרה של בלאי נתונה בידי עורך תעודת האחריות...
ניתן לחפש כאן את סוג מד לחץ הדם ולנסות לאתר את תעודת האחריות (היא קיימת בחלק מהדגמים בסוף הוראות השימוש).
 
הנה הגדרת האחריות/בלאי באחד הדגמים -
"האחריות אינה מכסה חלקים שנתונים לבלאי ושחיקה טבעיים או נזקים הנגרמים כתוצאה מחריגה מהוראות השימוש".
 
בהצלחה,
אלי
לצפיה ב-'תודה לך. אין אחריות בלינק ששלחת. לפני זה חרשתי למצוא את'
תודה לך. אין אחריות בלינק ששלחת. לפני זה חרשתי למצוא את
25/02/2020 | 12:37
1
30
האחריות. גם ב-אומרון שרוול לא נכלל באחריות. מוזר. הוא התקלקל לי אחרי שנה בלבד כאשר האחריות היא ל-3 שנים
 
לא נעשה שום דבר חריג בשרוול. המכשיר עלה לי כ100 ש'. 30 זה שליש. לדעתי זה הרבה
 
בנוסף שילמתי 30 על משלוח המד לתיקון. אם הייתי יודעת לא הייתי שולחת אותו לתיקון. זה לא משתלם. לא תקין שלא יידעו אותי מראש
 
 
 
 
לצפיה ב-'תתנחמי בזה שיצאת בזול אם ביקשו רק 30 ש"ח למשלוח:'
תתנחמי בזה שיצאת בזול אם ביקשו רק 30 ש"ח למשלוח:
27/02/2020 | 16:34
31
לצפיה ב-'שאלה למשתמשים בדקסקום g5 '
שאלה למשתמשים בדקסקום g5
24/02/2020 | 13:21
1
29
אני מעוניין להשתמש בחיישן של דקסקום מתלבט בין הg4 ל g5 ,
ההבדל בניהם לפי הבנתי שבg5 ניתן להתחבר עם עם האפליקציה לטלפון הנייד רק שלא בטוח שהנייד שלי תומך יש לי גלאקסי s8 האם מישהו מכיר?
לצפיה ב-'חפש את סוג הנייד שלך כאן'
חפש את סוג הנייד שלך כאן
25/02/2020 | 08:14
22
בעמוד המציין תאימות מכשירים.
שים לב שאתה ב-g5 ובישראל.
 
אלי
לצפיה ב-'מחקר בבי"ח שיבא'
מחקר בבי"ח שיבא
19/02/2020 | 10:37
4
59
אולי יעניין מישהו מהמבוגרים (מעל גיל 60): https://www.sheba.co.il/89680
לצפיה ב-'ומה יוצא לעכבר/שפן הניסוי?'
ומה יוצא לעכבר/שפן הניסוי?
27/02/2020 | 15:07
3
35
כרגיל?
 
לצפיה ב-'תשובה להנרי, '
תשובה להנרי,
28/02/2020 | 12:10
1
41
לשפן הנסיוני יוצא ש,,נותנים לאכול  גזר - ולחוקרים יתנו פרופ'סורה.
החוקרים יקבלו על עבודת -המחקר תואר פרופסור,זה מה שהם מקבלים.
 
אגב,
בעבר היה להם ניסוי לבחון השפעתו של צינון כאב באמצעות הנחת קרח על מקום הזריקה הכואבת.(זריקת אינסולין) וזה נראה ניסוי די תמוה :
כי האם זה לא ברור (ללא המחקר,) כי צינון של המקום המוזרק תמיד יעמעם את הכאב ?
אבל כמו בעוד מחקרים הם חיפשו לחקור משהו שלא נחקר עד כה,ובהצלחת התוצאה
יוכלו לקדם את עצמם.
 
רק בריאות.
 
 
לצפיה ב-'זאת באמת גישה מועילה מאד'
זאת באמת גישה מועילה מאד
02/03/2020 | 14:01
20
משונה שצריך להגן על המחקר המדעי בפני אוכלוסיה שחייבת את חייה למדע.
לצפיה ב-'קידום המדע'
קידום המדע
01/03/2020 | 13:00
22
"המפגש השני יכלול: הסרת ציוד המדידה, בדיקות פיזיות (כמו במפגש הראשון) מתן משוב בנוגע לממצאי הבדיקה הפיזית, קבלת דוח של מד סוכר רציף. " (הדגשה שלי).
לצפיה ב-'מיקרוביום הרכב החיידקים במערכת העיכול '
מיקרוביום הרכב החיידקים במערכת העיכול
16/02/2020 | 02:43
1
44
אדם בריא   יש לו כ100   סוגי חיידקים     תזונה עשירה בסיבים    ומזונות מותססים    תזונה פרה ביוטית    כמו למשל שבט ההדזה באפריקה   או קבוצות שונות של האיורים הכחולים      שידועים כבעלי  אריכות ימים   פעילות גופנית נטרול מתחים בשיטות שונות  ושינוי החשיבה  
לצפיה ב-'נוסף ךתזונה לפי דעתי יש לטפל בשיניים'
נוסף ךתזונה לפי דעתי יש לטפל בשיניים
22/02/2020 | 05:38
34
אצל רופא  שיניים ביולוגי או הוליסטי. עם גמר הטיפול במידה שמצליח אין  בעיות עור.
זאת אומרת  הפלורה במעיים יותר טובה.
לצפיה ב-'דחוף. מד לחץ הדם התקלקל פתאום'
דחוף. מד לחץ הדם התקלקל פתאום
13/02/2020 | 03:51
3
41
 TRANSTEK.  תוצרת סין. בעיה בשרוול לאחר שנה. אחריות 3 שנים. כנראה לא שווה הרבה. מבקשת המלצה ל-מד טוב אבל לא יקר.

האם בכללית יש מד טוב. והאם לאחר הנחה בכללית (שם לא עונים. מאוד מסורבל) ניתן להשיג בסופאפארם יותר זול או במקום אחר

הרבה תודה


לצפיה ב-' רוזמקס דגם MJ701 ידוע כמוצר אמין.'
רוזמקס דגם MJ701 ידוע כמוצר אמין.
13/02/2020 | 20:16
37
בכול מקרה, תמיד ישנו פער בין המחירים של רשתות -הפארם,
אז כדאי  לערוך השוואת מחירים למוצר הנ"ל.
לצפיה ב-'אני יודע איך זה עובד במכבי.'
אני יודע איך זה עובד במכבי.
14/02/2020 | 11:36
1
40
המלצה מרופא המשפחה למכשיר לחץ דם... בבית המרקחת, יש בדרך כלל מכשיר או שנים שמומלצים ע"י הקופה.  לפני שנים רבות שילמתי 25 ש"ח על OMRON..  בהצלחה.
 
לצפיה ב-'תודה לשניכם וסליחה על העיכוב. לא קיבלתי התראות'
תודה לשניכם וסליחה על העיכוב. לא קיבלתי התראות
17/02/2020 | 19:03
14
לצפיה ב-'שאלה למשתמשים בטיפות סוכרלוז:'
שאלה למשתמשים בטיפות סוכרלוז:
10/02/2020 | 11:01
5
40
השימוש שלי בטיפות -סוכרלוז הוא  לעיתים רחוקות, הוא משמש  עבור האורחים שלי שבדיאטה.(התרגלתי לשתות ללא סוכר.)
והיום שמתי לב שמצויין על הבקבוק של טיפות הסוכרלוז כי התוקף עד 1 בפברואר 2020.
בדקתי את מצב הדלילות ,את הריח,הצבע והטעם, והם ללא שינוי.

בדרך כלל כול המוצרים ביום שבו פג תוקפם מיד נזרקים אצלינו לפח,
לרוב גם מסתמן תהליך ההתיישנות שניכר בצורתם בטעם ,בריח, ובצבעם, ותמיד יושלכו לפח.
אבל,במקרה הנוכחי של טיפות -הסוכרלוז לא מסתמן בהם כול שינוי.
הטיפות נראות ממש אותו הדבר ובאותו הצבע והטעם שהיו.

השאלה,האם לדעתכם זה עדיין בסדר לשימוש,או שישנו  שינוי בהרכב של החומרים שבבקבוק?

לזרוק או לא לזרוק זו השאלה.
אשמח לתגובותיכם.


לצפיה ב-'כמה זמן עבר מהיצור?'
כמה זמן עבר מהיצור?
10/02/2020 | 14:50
3
28
האם 5 שנים?
 
לצפיה ב-'מזמן הייצור חלפה שנה אחת בלבד.'
מזמן הייצור חלפה שנה אחת בלבד.
10/02/2020 | 19:47
2
14
לצפיה ב-'הייתי משתמש עוד מספר שבועות..'
הייתי משתמש עוד מספר שבועות..
11/02/2020 | 14:52
1
27
אפשר לקנות 100 גרם סוכרה דיאט באבקה. יש בשקיות של 1 גרם, או בצינצנת קטנה. המחיר פחות מ-30 ש"ח. 
לצפיה ב-'הנרי,תודה לך על התשובה וגם על ההמלצה.'
הנרי,תודה לך על התשובה וגם על ההמלצה.
11/02/2020 | 16:38
22
 
למעשה,אני התרגלתי לשתות ללא תחליף סוכר ,כשגיליתי שזה אפשרי תוך  כמה ימים, נכון שבהתחלה חסר טעם  לשתייה החמה ,ואז,לאחר מספר ימים חוש הטעם מתרגל,
לטעמים ללא המתקה.
בכול מקרה, אנסה להשיג את האבקה שהמלצת, לשימוש  האורחים שלי שבדייאטה
המבקשים לשים בקפה תחליף סוכר.
שוב תודה וערב טוב,
שרון.
 
לצפיה ב-'אני משתמש לאורחים בממתיק הזה בצורת כדורים נמסים'
אני משתמש לאורחים בממתיק הזה בצורת כדורים נמסים
10/02/2020 | 22:00
30
אני לא  משתמש בו., נס קפה אני ממתיק בקצת חלב. ותה ללא ממתיק
לצפיה ב-'המלצה למרק ברוקולי :'
המלצה למרק ברוקולי :
05/02/2020 | 09:33
3
45
מתכון למרק ברוקולי מעודן וטעים במיוחד :

המצרכים הדרושים:
שקית פרחי-ברוקולי קפוא, (800 גרם.)
(או פרחי- ברוקולי טריים לאחר בישול וריכוך מלא.)

4 כוסות מים

בצל בינוני -קצוץ גס .

1 שמנת -לבישול,(חשוב שתהיה קרה ,לאחר לילה במקרר.)

כפית מלח
חצי כפית אבקת-שום
1/4 כפית אגוז -מוסקאט .

ההכנה מהירה וקלה:
1.את הברוקולי הקפוא מכניסים לסיר עם המים ועם תבלינים, ומרתיחים 3 דקות להפשרה,לאחר מכן,מסננים ומצננים 5 דקות.

2. במחבת לטגן קלות את הבצל -הקצוץ במעט שמן -עד שיהפוך
  לשקוף,ומכבים את האש .

3. לאחר צינון הברוקולי מכניסים אותו למעבד -המזון ,
   מוסיפים כוס אחת ממי-הבישול שבסיר,
   מוסיפים את הבצל המטוגן ,
   ויוצקים מעליו את השמנת- לבישול.
   מפעילים את מעבד -המזון בכמה פולסים קצרים,
    ומוסיפים עוד כוס אחת מי -בישול,וממשיכים עוד כמה פולסים עד
   לקיצוץ כול הברוקולי.
   לאחר מכן ,שופכים את הברוקולי הקצוץ לסיר עם יתר מי -הבישול  
   מערבבים וטועמים, ובמידת הצורך מוסיפים עוד תיבול.

   כמה פשוט להכנה -וכול כך טעים.

אגב,
ניתן להשתמש גם בפרחי-ברוקולי טרי ,
אך זה לוקח יותר זמן לבשלו ,עד לריכוך מלא.
 לפני הארוחה אפשר להוסיף לכול מרקייה כף עלי-בייביס
 וכף אגוזי-לוז .


   


לצפיה ב-'היום אכלתי ברוקלי מבושל'
היום אכלתי ברוקלי מבושל
07/02/2020 | 18:19
1
27
טעם גן עדן.
גם המרק שלך נשמע טעים
לצפיה ב-'מרק ברוקולי זה מעדן אמיתי.'
מרק ברוקולי זה מעדן אמיתי.
07/02/2020 | 19:06
17
לצפיה ב-''
11/02/2020 | 17:43
3

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

בעלי מקצוע

פורום תרומת ביציות
בואו לשאול שאלות ולקבל
עו
עו"ד מייקל עידן
פורום מכשירי שמיעה
פורום מכשירי שמיעה

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ