לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1045110,451 עוקבים אודות עסקים

פורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
בחודש דצמבר נכתבו 1115 הודעות ......
 
הגולשות הפעילות בחודש דצמבר ...
 
אילנית 
רותי 410 
מלכה
אתי
אמא אדמה.
 
תודה מצוות אוכל כשר 
אושרת טובה ורותי 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-'מתכון לאגרול ירקות '
מתכון לאגרול ירקות
05/04/2020 | 17:02
1
8
היי חברים,
 
אני משתף אותכם במתכון מומלץ לדים סאם שאפשר להכין בקלות בבית.
 
רכיבים לבצק אורז:
 
1/2 קילו קמח אורז דביק
1/2 קילו קמח אורז יסמין (לא דביק)
3 כוסות מים חמים
50 גרם שמן צמחי
 
 
 
תהליך הכנת הדים סאם:
 
מניחים הכל בקערה ומעבדים עד שמתקבל בצק אחיד. נותנים לבצק לנוח במשך 20 דקות במקום קריר.
מרדדים את הבצק עד כדי שקיפות וקורצים עיגולים.
 
 
מילוי:
 
200 גרם פתיתי פרמז’ן
חצי קילו גבינת כנען
150 מ”ל גבינה לאפיה 5%
חצי כפית פלפל לבן
2 כפיות קצח
120 מ”ל שקדים טחונים
מלח לפי הטעם
 
מערבבים בקערה את כל החומרים
מניחים כף מהמילוי במרכז כל עיגול וסוגרים את שתי הקצוות כמו סוכריה.
 
 
 
הכנת הרוטב:
 
8 שיני שום כתושות
כוס יין לבן
ליטר שמנת לבישול 15%
כפית חמאה
מלח, פלפל שחור גרוס לפי הטעם
גרם דלעת מבושלת 300
2 כפות גדושות פרג
 
מחממים בסיר אידוי קטן את החמאה ומאדים את השום. מוסיפים את היין ומצמצמים את הנוזלים עד כדי ריכוז. מוסיפים את השמנת המתוקה והדלעת המבושלת ומצמצמים שוב. מוסיפים את התבלינים והפרג ומערבבים יחדיו .
מניחים בסיר אידוי מעל נייר אפייה. מאדים מעל מים חמים כרבע שעה
 
לי יצא מדהים, מקווה שגם לכם :)
 
את המתכון הבאתי מהאתר של דים סאם.
 
 
אם יש לכם מתכונים סינים נוספים אשמח אם תוכלו לשתף אותי ואת כולם.
 
תודה!
 
לצפיה ב-'תודה רבה על השיתוף'
תודה רבה על השיתוף
06/04/2020 | 06:17
2
נשמע מענין וטעים.
יוצאת כמות גדולה מכמות כזו של קמח אורז?
תודה 
חג שמח וכשר ורק בריאות
טובה
לצפיה ב-'פתיתים'
פתיתים
01/04/2020 | 13:10
1
20
שלום לכן.

אני בעונונתי  הרבים החלטתי להכין פתיתים לארוחת צהרים, שמתי קצת שמן, טגנתי בצל, הוספתי גזר פתיתים+תבלנים+ מים רותחים וכמו שכתוב בהוראות לערבב כל כמה דקות אבל בסוף יצא לי עיסה דביקה וזרקתי הכל לפח, למה יוצא דביק?? איך מכינים פתיתים אחד אחד כמו אורז? אסור לגעת בפתיתים כמו אורז? לא לערבב מדי פעם? יותר שמן? מה הסוד שלכם??

תודה על התובנות ועזרה
לצפיה ב-'יש שיטה של בישול פתיתים'
יש שיטה של בישול פתיתים
02/04/2020 | 19:23
11
שאותה לא ניסיתי (אולי אחרי פסח)ואמרו לי שיוצא נפלא ואחד אחד.
אחרי טיגון הבצל מוסיפים את התבלינים. ומוסיפים את הפתיתים מטגנים עד לקבלת צבע זהוב, מוסיפים 3 כוסות מים רותחים מערבבים מכסים את הסיר במגבת ומכסה מכבים להבה . עשר דקות המתנה, מערבבים שוב ,מכסים שוב ושוב עשר דקות המתנה. ושוב לערבב ולכסות.עוד 10 דקות
בהצלחה
בברכת חג שמח וכשר ורק בריאות
טובה
לצפיה ב-'שלום פורום נחמד. מזמן לא נכנסתי הנה. מה שלומכן? '
שלום פורום נחמד. מזמן לא נכנסתי הנה. מה שלומכן?
30/03/2020 | 10:57
4
24
שאלה על אורז. איך מכינים אורז לבן מבושל כמו במסעדות אסיאתיות. טעים כזה ולא דייסתי
 
משנה איזה חברה?
 
הרבה תודה
 
 
לצפיה ב-'כדי שאבלוט מוסיפה אייקון מנוגד צבע (:'
כדי שאבלוט מוסיפה אייקון מנוגד צבע (:
30/03/2020 | 10:59
13
לצפיה ב-'ברוכה השבה'
ברוכה השבה
31/03/2020 | 00:53
2
21
אני מכינה כך (למדתי משף אסייתי ויוצא נפלא)
כל אורז (מלבד העגול)
קוצצים בצל מטגנים עד לשקיפות. מוסיפים כוס אורז מטגנים תוך כדי עירבוב עד שהאורז נהייה שקוף. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים כפית מלח. מביאים לרתיחה. מערבבים עירבוב אחד. מכסים עם מכסה מצופה בנייר אלומיניום מעבירים ללהבה קטנה. 12 דקות בישול (מבלי לפתוח את המכסה) מכבים את הלהבה ומשאירים עוד 8 דקות עד לפתיחת הסיר והזלילה... האורז יוצא אחד אחד וטעים משהו
בהצלחה
טובה
לצפיה ב-'תודה נמושקה. התכוונתי לאורז לבן נקי'
תודה נמושקה. התכוונתי לאורז לבן נקי
31/03/2020 | 04:49
1
13
בלי בצל ושמן. נראה לי שהם לא שמים כלל שמן. אולי קצת
 
אנסה מה שהצעת. בלי בצל למרות שבצל נותן טעם
לצפיה ב-'בוקר טוב גם בלי בצל'
בוקר טוב גם בלי בצל
31/03/2020 | 07:56
14
אבל עם מעט שמן זה עובד
בהצלחה והרבה בריאות
טובה
לצפיה ב-'בוקר טוב ליום ראשון '
בוקר טוב ליום ראשון
29/03/2020 | 08:38
15
שיהייה לכם שבוע טוב
בשורות טובות
רפואה שלמה לכל חולי עמו ישראל
טובה
לצפיה ב-'בוקר טוב חודש טוב ומבורך'
בוקר טוב חודש טוב ומבורך
26/03/2020 | 11:05
18
שיהייה לכולם חודש טוב בשורות טובות
יום נפלא
רפואה שלמה לכל הולי עמו ישראל
שבת שלום
טובה
לצפיה ב-'בוקר טוב ושבוע נפלא'
בוקר טוב ושבוע נפלא
15/03/2020 | 08:45
41
רפואה שלמה לכל החולים
ולכולם החזיקו מעמד  עברנו את פרעה נעבור גם את הקורונה
יום מקסים
טובה
לצפיה ב-'קצת מתכונים לפורים'
קצת מתכונים לפורים
02/03/2020 | 23:31
9
55
ממה שאני מכינה שנים למשלוח מנות.
לא מרבה לתת מתוקים נותנת סמבוסק, פיתות ביתיות, סלטים,שומשומיות שאני מכינה,ביגלה ירושלמי משודרג,וכל מי שמקבל נהנה ונהנה יותר מהמשלוחים המתוקים שהכל מתערבב ונדבק.
מאחלת לכולם פורים שמייחה ואל תשכחו שפסח מתקרב
טובה
לצפיה ב-' שומשומיות להיט'
שומשומיות להיט
02/03/2020 | 23:45
5
53
מה צריך :
כוס זכוכית עם ידית שומשום לא קלוי.
1 כף סוכר 
1 כף  דבש
אפשר לשים חצי מהכמות גרעיני חמניה קלויים.או רק להוסיף כוס או שתיים גרעיני חמניה והשאר שומשום לשיקולכם. כמובן שנתתי לכם כמות קטנה,ואתם תכפילו.,או תשלשו. ולא לא טעיתי בכמות של הסוכר והדבש. לכל כוס שומשום כף דבש וכף סוכר.
          הכלים הנחוצים :
לוח עץ גדול משומן ,או מגש אלומיניום גדול ושטוח ,או על שיש שלא מתבקע. זהירות משיש קיסר מהחום של השומשום הוא יכול להסדק
סיר רחב ולא גבוה (נוח לערבב את השומשום ולשפוך למגש אחרי ההכנה )
מערוך משומן היטב בשמן 
סכין לא משונן מרוח בשמן כדי לגרד את השומשום מהסיר.
 אופן ההכנה : לא לשכוח לא עונים לטלפונים שניה אחת עוזבים את השומשום הוא נשרף וטעמו מר חבל...
קודם כל אתם מכינים משטח משומן ומערוך משומן.
בסיר השטוח לשים את הסוכר והדבש על להבה נמוכה. לערבב היטב  עד שהסוכר נמס והכל מבעבע.
להוסיף את השומשום ולערבב היטב לשטח את השומשום בסיר להמשיך לבשל 2-3 דקות ולערבב היטב .
כל תהליך ההשחמה של השומשום לוקח בערך 10 דקות בזמן הזה אתם לא עוזבים את השומשום כל הזמן לערבב.עד קבלת גוון שחום (כמו בתמונה.)
כשהשומשום מוכן כבו להבה ושפכו בזהירות את השומשום על המגש המשומן. גרדו  את שאריות השומשום עם הסכין.
התחילו לרדד את השומשום לעובי הרצוי לכם ולישר את השוליים. 
 זהירות על הידיים השומשום רותח וכל נגיעה בו אששששש.
סיימתם לרדד המתינו כ4-5 דקות והתחילו לחתוך לצורה הרצויה לכם מרובעים מעוינים.
המתינו שוב 5 דקות ושברו את השומשום במקום החיתוך. 
הניחו לקירור טוב.
לאחסן בצנצנת זכוכית סגורה היטב.
בהצלחה
נשאר פשוט לנשנש 
רגע רגע אחד אחדדד  [;)]
הכל שלכם [:P]   [:P]
.
טובה                                                

מתכון מנצח וטעים לא נדבק לשיניים ולא צריך פטיש ואיזמל לנגוס בהם פשוט מתמוססים בפה.
 
כדאי להכנס לבלוג יש שם תמונות להמחשה.
לצפיה ב-' סמבוסק'
סמבוסק
02/03/2020 | 23:53
4
40
מי שלא מכין מפסיד אפשר למלא בכל מלית שתרצו אנחנו נוהגים למלא בחומוס.
ההכנה ארוכה ומתישה אבל מהה? התוצאה שווה
החומרים לבצק :
1 "ק קמח
1 כף סוכר
1 כף מלח
1 כף שמרים יבשים.
1 וחצי כף אלכוהול נקי. לא ברנדי ולא וודקה אלכוהול נקי 95% זהו המרכיב הסודי ששמים בבצק ולא נותן לשמן לחדור לבצק בזמן הטיגון.
2 וחצי כוסות מים .(יתכן ותצטרכו להוסיף עוד מים )
להכנת המילוי:
חצי קילו חומוס מושרה לילה במקרר
5 בצלים גדולים קצוצים.
מלח
כמון
פפריקה חריפה 
פפריקה מתוקה
שמן לטיגון הבצל
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר שימו את הקמח הסוכר וערבבו. הוסיפו את השמרים וערבבו הוסיפו את האלכוהול והמים
ולושו בצק רך ונעים אך לא דביק.
הניחו במקום חמים מכוסה עד שיכפיל את נפחו.
 להכנת המילוי כאמור להקל על העבודה יום לפני.
לקצוץ את הבצל 
לשים במחבת  שמן ולטגן את הבצל.
להוסיף כמון (הרבה הכמון נותן את הטעם הטוב למילוי)
להוסיף מלח ופפריקה מתוקה וחריפה ,להמשיך לטגן עוד כמה דקות. לשים בצד ולקרר.
לשטוף את החומוס המושרה לשים בסיר מים ולבשל את החומוס עד לריכוך לא יותר מידי שלא יהיה דיסתי.ולסנן.
לטחון את החומוס במטחנה עם החורים הגדולים.
לערבב היטב את הבצל בחומוס.
 להכנה:
יש שתי דרכים 
1: לחלק את הבצק ל4 כדורים שווים לרדד ולקרוץ עיגולים .אבל אז נשאר שארית מהבצק.שאפשר לרדד אותה שוב.
הדרך השניה:
לחלק את הבצק לכמה חלקים ולגלגל לנקניק .ולחתוך .לרדד לעגול כל חתיכה
לשים כפית גדושה מהמילוי באמצע הבצק לסגור ולהדק היטב את הבצק,שלא יפתח בטיגון.
להניח על מפה או מגבת את המוכנים למילוי. 
לטגן בשמן עמוק משני הצדדים עד הזהבה
לשים את הסמבוסק המוכן על נייר סופג.
 הערות:
לא להכין הרבה סמבוסק לטיגון בבת אחת .הסמבוסק לא צריך לתפוח הרבה.
הסמבוסק בשמן מזהיב מהר מאוד אז 
תמיד טוב לעבוד בשניים ההכנה מהירה מאוד...
ו.....אזהרה אחרונה הסמבוסק ממכר אם אתם רוצים שישאר לפורים תכינו כשאתם יודעים שלא יגיעו אורחים כי אז חסל סדר סמבוסק.
הסמבוסק נשאר בהקפאה מעולה הרבה זמן. אצלי לפעמים נשאר עד לפני פסח...ואז כשבא לנשנש משהו טעים אני שולפת מהמקפיא מחממת בתנור ,ונהנת.
בהצלחה 
 
טובה
פורים שמייחה
לצפיה ב-' טרפלסטחינה ושוקולד'
טרפלסטחינה ושוקולד
03/03/2020 | 00:15
3
38
ממכר וטעים וגם קצת בריא
להפשיל שרוולים מתחילים [smiley] .......
200 גרם שוקולד מריר  עם שיברי אגוזים/שקדים/ כל שוקולד אחר איכותי מריר או חלבי  60% מוצקי קקאו
200 גרם טחינה גולמית 
100 גרם א' סוכר רצוי חום אם אין אז גם לבן עובד
רבע כוס ליקר דובדבנים (לא חובה )
כוס דובדבנים טריים מגולענים {כמות שתספיק לטרפלס } לא חובה אפשר גם אגוז כל שהוא.
 אופן ההכנה:
לשים בקערת פירקס (שמתאימה למיקרו  ) קוביות שוקולד שבור לחתיכות  להוסיף את א' הסוכר ולערבב.
להכניס למיקרוגל ולהמיס בפולסים של 20 שניות {זהירות לא לשרוף את השוקולד} וכל פעם לערבב מחדש.אפשר גם בבן מארי. 
להוציא מהמיקרוגל ולערבב היטב.
להוסיף את הטחינה ולערבב עד איחוד הטחינה והשוקולד 
להוסיף את הליקר ולערבב. לצנן על השיש.
להכין תבניות סיליקון עם צורות / תבניות להכנת קרחונים או אפילו כל מגש שאפשר לחתוך את הטרפלס.
ליצוק לתבנית מעט מהתערובת להכניס דובדבן מגורען או אגוז ולכסות עם התערובת
להכניס להקפאה ללילה 
למוחורת בלחיצה על  תחתית התבנית הם נשלפים בציקקק. בלי הרבה מאמץ [wink]
לטבול כל טרפלס בקקאו / א' סוכר/ קוקוס
ולהחזיר למקפיא בקופסה סגורה
להגשה מהמקפיא  ישר לצלחת ולזלולללל אם לא תלמדו ל  את הפה צפויה לטרפלס הזה סכנת הכחדה [cheeky]   [cheeky]   [cheeky]  ראו  [heart]
בטוח שתהנו [wink]
נשמר במקפיא לעדי עד { עד לבליעה כמובן  }
טובה
אגב אפשר לוותר על הסוכר גם. יוצא טעיםםם
 

 
לצפיה ב-' פיתות נפתחות'
פיתות נפתחות
03/03/2020 | 00:24
2
43
תוכלו למלא מה שאתם אוהבים
1 ק"ג קמח
כף מלח
כף סוכר
50 גרם שמרים או כף גדושה שמרים יבשים.
חצי ליטר מים מהברז
שומשום לטבילת הכדורים.
אופן ההכנה:
לשים בקערת המיקסר עם הלמד(וו הלישה ) את הקמח המלח והסוכר  ולערבב כמה דקות להוסיף את השמרים לערבב להוסיף את המים וללוש בצק רך אך לא דביק.
להשאיר את הבצק בקערת המיקסר  ולכסות להתפיח 20 דקות וללוש שוב. 3-4 דקות לכסות את  הבצק ולהתפיח עד שהבצק מכפיל את נפחו.
להכין בד או מפה ישנה כדי שנוכל לשים את כדורי הפיתות.
להכין צלוחית מלאה בשומשום.
לחתוך כדור במשקל 100 גרם לכדרר לכדור ולטבול את הצד העליון בשומשום  
ולהניח על המפה לתפיחה לכסות את כדורי הבצק כי השומשום מיבש את הבצק.
להמשיך עד שסיימנו את הבצק. לכסות .ולהתפיח שוב 5-8 דקות.
לרדד את הכדורים כשהצד עם השומשום כלפי מעלה.
להפוך את הפיתה שרידדנו לרדד לישור.ולהניח על המפה
כשהצד עם השומשום כלפי מעלה.להתפיח שוב כ5-8 דקות.
בחורף צריך יותר זמן התפחה.
להדליק את הגז על להבה הגבוה.ולהנמיך את הלהבה עד הסוף.
להכניס את הכבל החשמלי לסיר לחבר את החשמל ולכסות את הסיר.
לתת לסיר להתחמם כ5 דקות.
להסיר את המכסה של הסיר ולהניח בצד בזהירות.
לקחת פיתה ביד ולהניח על תחתית הסיר.לכסות עם מכסה הגריל.
ברגע ששמעתם פיצפוצי שומשום סימן שהפיתה כמעט מוכנה.
להרים את המכסה להוציא את הפיתה ולשים על רשת או מגבת לקירור.
הפיתה נאפת תוך דקה אחת (לפעמים דקה ועוד כמה שניות.)
להמשיך עד שסיימתם את כל הפיתות המרודדות.
 יש אפשרות לרדד את הפיתות על קמח.אבל אז יש סיכוי שהקמח ישרף בסיר
ולכן אני טובלת בשומשום את הפיתה ומרדדת על שומשום.
גם לא נדבק וגם שומשום קלוי נותן טעם יאמייי לפיתה.
מה נשאר לכם לעשות...
להכין חומוס חמוצים או שוורמה ולהנות חבל על הזמן...  [;)]
בהצלחה ואל תפחדו לנסות אולי פיתה אחת תתפקשש אבל השאר
ההצלחה מובטחת.
 
טובה
 
 

 
לצפיה ב-' לסעודה עוף בוודקה'
לסעודה עוף בוודקה
03/03/2020 | 00:34
1
29
בפורים צריך להשתכר עד דלא ידע חח זאת ההזדמנות שלכם לשתות וודקה ומיץ אשכוליות  כי זה טעים. 
וגם העוף בוודקה טעים ועליו נאמר  " אם שותים כן נוהגים"
 
4 חזה עוף בינוניים עם עצם

3 לימונים פרוסים דק
חופן שמיר קצוץ דק
3 כפות סוכר חום
4 שיני שום פרוס
מלח גס
2 כפות שמן
פלפל לבן
4 כפות וודקה
 
אופן ההכנה:
1. מערבבים היטב את השמיר, הסוכר, המלח, הפלפל, השמן והוודקה.
2. טובלים היטב את העופות משני הצדדים.
3. שמים במגש שטוח או במגש בעל שוליים נמוכים.
4. מכסים בפרוסות הלימון וגם מתחתיו.
5. משאירים שעתיים לפחות לספיגת טעמים.
6 .מחממים תנור ל-250 מעלות. מכניסים לתנור לרבע שעה. מוציאים מהתנור, מכסים בנייר אפיה ועליו נייר כסף
בערך עוד כ-40 דקות או לבדוק עם סכין אם החזה אפוי. ( חותכים חריץ עד העצם ובודקים אם השתנה צבעו של העוף מוורוד ללבן )
מוציאים מהתנור עושים חתכים בעוף ומגישים.
בטוחה שתהנו
 
טובה
לצפיה ב-' ביגלה ירושלמי משודרג וטעים'
ביגלה ירושלמי משודרג וטעים
03/03/2020 | 00:46
39
בזכות מיץ תפוחים הפיגלה הופך לטעים במיוחד

מה צריך :
1 ק"ג קמח
כף מלח
כף סוכר
1 כף שמרים יבשים
כוס וחצי מיץ תפוחים טבעי /או חלב
כוס ורבע מים.
לציפוי הביגלה:
3 כוסות שומשום
כפית מלח גס.
אופן ההכנה :
בקערת המיקסר ערבבו את הקמח  עם הסוכר והמלח ,הוסיפו את השמרים, הוסיפו את המיץ (או החלב) והמים ולושו מספר דקות לבצק רך ונעים למגע. השאירו את וו הלישה בבצק וכסו אותו. ל20 דקות. הפעילו שוב את המיקסר. לכמה דקות .כסו את הבצק. והתפיחו עד הכפלת הנפח.
כשהבצק תפח חתכו מהבצק חתיכות של 100 גרם כדררו לכדור וכסו אותם. לתפיחה נוספת.
בנתיים הכינו בקערה אחת מים-
בקערה שניה ערבבו את השומשום והמלח.
ובצד שימו מסננת.  כדי להקל על העבודה הניחו בכיור ככה השומשום והמים לא יתפזרו על השיש.
הכינו מגש עם נייר אפיה.
קחו כדור בצק ורדדו עם מערוך  וגלגלו לרולדה הדוקה הניחו על המגבת עד שתסימו לרדד ולגלגל (הבצק תופח ואז קל יותר לגלגל אותו לנחש ארוך. גלגלו כל רצועה  תיפסו את שני קצוות הבצק בכף היד הדקו חזק וגלגלו לאיחוד הבצק ולחיבור טוב.
הניחו את הביגלה למספר שניות במים והוציאו למסננת, טיבלו את הביגלה בשומשום היטב מכל הצדדים ושימו במגש.
 להתפחה(צריך לכסות את הביגלה ) 
חממו תנור ל175 מעלות ואפו כחצי שעה בערך או עד הזהבה יפה של השומשום.
 צריך לבדוק את הביגלה למטה אם נאפה .אם לא נאפה. הפכו את הביגלה ואפו עןד מספר דקות..
אתם תהנו לנגב גבינה בבוקר עם ביגלס חם וכוס קפה
והילדים ישמחו לקבל בתיק האוכל ביגלס לארוחת עשר 
בהצלחה
 
לצפיה ב-'גררר יאמי..טובה אני באה לגור לידך'
גררר יאמי..טובה אני באה לגור לידך
05/03/2020 | 16:25
2
8
לצפיה ב-'בחיי אילנית לא תפסידי'
בחיי אילנית לא תפסידי
05/03/2020 | 21:01
1
23
לצפיה ב-''
11/03/2020 | 07:31
1
לצפיה ב-'שארית של ריבת תפוזים '
שארית של ריבת תפוזים
27/02/2020 | 23:55
2
47
קבעה מי תהיה העוגה לשבת
לצפיה ב-''
28/02/2020 | 08:18
37
לצפיה ב-'תודה חנה על השיתוף המתוק שבוע טוב '
תודה חנה על השיתוף המתוק שבוע טוב
01/03/2020 | 08:50
29
יום ראשון שבוע טוב לכולם 
יום נפלא ובשורות טובות.
אני תמיד חוזרת לאותן שתי עוגות  שהכי אוהבים אותן אצלי
הראשונה כושית פשוטה וטעימה. שהפעם שידרגתי אותה וגירדתי לתוכה חלווה
השניה טחינה שאותה אכין כמאפינס לפורים
הנה הקישור לעוגה הכושית ורק תוסיפו לה חלווה מגורדת
לצפיה ב-'עוגיות אישלר'
עוגיות אישלר
26/02/2020 | 12:39
1
47
שלום
אכלתי עוגיות אישלרים (קרם שוקולד איגוזים)
בקונדטורייה ויילהם בהוד השרון
מישהו יודע מתכון
תודה
לצפיה ב-'בוקר טוב שבוע טוב לכולם'
בוקר טוב שבוע טוב לכולם
23/02/2020 | 07:40
5
44
שיהייה לכם יום מקסים
עם בשורות טובות
טובה 
לצפיה ב-'שבוע טוב ומתוק לכולם עם כדורי'
שבוע טוב ומתוק לכולם עם כדורי
23/02/2020 | 10:05
4
59
שוקולד
אם תרצו מתכון  תגידו
לצפיה ב-'אילנית יאמי..... אנחנו מגידים '
אילנית יאמי..... אנחנו מגידים
24/02/2020 | 06:40
3
31
ברוררר שרוצים מתכון!
תודה על השיתוף
טובה
לצפיה ב-'בכיף טובה הנה המתכון:'
בכיף טובה הנה המתכון:
24/02/2020 | 12:36
2
48
מתכון לכדורי שוקולד/אילנית12
את המתכון  קיבלתי לפני כמה שנים מגולשת מתפוז "אמא אוהבת"פירסמתי בבלוג לפני כמה שנים, לאחרונה הכנתי וחשבתי לשתף שוב
 
חומרים והכנה:
 
כוס ורבע חלב(מידת הכוס 200 מ"ל)
 
100 גרם חמאה

 5 כפות סוכר

1 כף קקאו

1 חבילת שוקולד מריר של 100 גרם

רבע כפית  נס קפה

טיפה תמצית רום

לבשל הכל בסיר על הגז עד שהכל נמס.לקרר מעט.

לשפוך את התערובת לחצי קילו בסקויטים פטי בר בטעם וניל טחונים.

לערבב וליצור כדורים.

לטבול בקוקוס או בסוכריות צבעונית.
בהצלחה/דליה
לצפיה ב-'תודה אילנית - בוקר טוב לכולם'
תודה אילנית - בוקר טוב לכולם
25/02/2020 | 07:43
1
21
יום שלישי פעמיים כי טוב
שיהייה לכולם יום נפלא
תודה אילנית על השיתוף המתוק
טובה
לצפיה ב-'בשמחה טובה'
בשמחה טובה
25/02/2020 | 08:24
3
לצפיה ב-'עוגת השוקולד שלי לשבת '
עוגת השוקולד שלי לשבת
21/02/2020 | 15:13
72
לצפיה ב-'השבת שלי טחינה אבל גם לחם ללא גלוטן'
השבת שלי טחינה אבל גם לחם ללא גלוטן
20/02/2020 | 07:25
53
אז כשפגשתי את המתכון הזה לא ידעתי אם אני הולכת להכין אותו נראה משונה ובכל זאת יצר הסקרנות גבר אז הכנתי ובפעם הראשונה לפי המתכון יצא מוצלח וקצת מלוח .החלטתי לשנות ואם כבר אז כבר להכין אותו שיהייה גם עוגה וגם לחם (כמובן שאין צורך בנטילת ידיים וגם לא ברכה אחרונה על המחיה)ואז תוכלו למרוח עליו גם ממרחים מתוקים וגם ממרחים מלוחים וגםםם לאכול אותו כנשנוש.
אני מציעה לכם להכין אהבתי אותו עם חמאת בוטנים ליד כוס הקפה
מה צריך
5 ביצים
כוס טחינה גולמית (שמנו את הכוס לפני שאתם מוזגים לתוכה את הטחינה כך היא תחליק לכם מהכוס ולא תשאר לכם בכוס).
רבע כפית שטוחה של מלח
כף ורבע סילאן
כפית גדושה א' סודה לשתיה
רבע כוס גרעיני חמניה
3 כפות שומשום
רבע כוס גרעיני דלעת
כף זרעי פישתן
אני הורדתי מעט מזרעי החמניה והדלעת והוספתי אגוזים קצוצים דק.
אופן ההכנה:
בקערה לערבב את הביצים להוסיף את הטחינה ולערבב להוסיף את הסילאן ולערבב. להוסיף את א' סודה לשתיה.
ובסוף את תערובת הזרעונים ולערבב 
להשאיר 3 כפות מהתערובת לפיזור על הלחם /עוגה
לצקת לתבנית אינגליש קייק ארוכה או תבנית חיועדת ללחם.
אני אפיתי בתבנית אלומיניום אליפסה.
לאפות מייד ב175 מעלות כ25 - 30 דקות
לשחרר מהתבנית ולצנן על רשת.
ולהנות עם כוס קפה או עם סלט חריף /ממרח מתוק פשוט מושלם
הלחם נשמר במקרר סגור בשקית שבוע ימים  ואולי יותר. אצלי חוסל חח אני חיסלתי 
שבת שלום חברים
 
 
לצפיה ב-'שאלה בנושא בשר.'
שאלה בנושא בשר.
19/02/2020 | 13:55
2
45
האם הבשר נעשה קשה אם מוסיפים מלח בשעת הבישול?

תודה למשיבים.
לצפיה ב-'לפני הבישול תמליחי ותפלפלי'
לפני הבישול תמליחי ותפלפלי
20/02/2020 | 06:47
30
תשאירי כמה שעות במקרר ואז תבשלי
בהצלחה
טובה
לצפיה ב-'לא. הבשר קשה אם לא מבשלים אותו מספיק זמן'
לא. הבשר קשה אם לא מבשלים אותו מספיק זמן
21/02/2020 | 15:11
14
לצפיה ב-' השבת שלי-בחושה עם שוקולד קפה והל'
השבת שלי-בחושה עם שוקולד קפה והל
13/02/2020 | 02:56
7
69
מצאתי ברשת ראיתי הל ורצתי להכין. לא דיי שאני מכורה לקפה אני מכורה להל,אז לא הכנתי אחת הכנתי שתיים.
כמובן בקלי קלות בקערה אחת מה שאהוב עלי. ערבוב ,ביס קטן מקוביית השוקולד ולתנור ואוףףףף כמה שהיא טעימההה, בהחלט שווה להכין.מההה אתם עדיין לא במטבח?
הנה מה שצריך לעוגה:
2 ביצים
3/4 כוס סוכר
1 שמנת מתוקה (לפרווה שמנת ריץ)
1 כוס קמח תופח/ 1 כוס קמח רגיל+1 כפית א' אפיה.
1 כפית קפה שחור עם הל (אם אין לכם עם הל תוסיפו הל טחון)
100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
איך מכינים:
בקערה טורפים ביצים, סוכר ושמנת מתוקה,
מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד שנטמע בבלילה.
מוסיפים כפית גדושה של קפה ומבצעים חצי ערבוב.
משמנים תבנית ארוכה של אינגליש קייק,שופכים את הבלילה.
שמים את השוקולד לאורך התבנית בשני טורים.מטביעים מעט את השוקולד בבלילה,
מחממים תנור ל170 מעלות אופים כ40 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
ובין ביס לביס משתרברבת לכם קוביית שוקולד
תהנו שבת שלום חברים
טובה
לצפיה ב-'נראת נהדר אני גם אוהבת'
נראת נהדר אני גם אוהבת
16/02/2020 | 08:28
2
22
הל.
לצפיה ב-'היי אילנית ברוכה השבה'
היי אילנית ברוכה השבה
16/02/2020 | 11:16
1
18
איפה נעלמתתגעגענו.
אכן העוגה טעימה מאוד
שבוע טוב 
טובה
לצפיה ב-''
16/02/2020 | 17:07
3
לצפיה ב-'זאת היתה הלבנה שלי לשבת'
זאת היתה הלבנה שלי לשבת
17/02/2020 | 20:14
3
45
לצפיה ב-'נראית טעימה יש מתכון .?'
נראית טעימה יש מתכון .?
18/02/2020 | 07:48
2
13
יום נפלא 
לצפיה ב-'כן, הנה - עוגת גבינה גבוההההה'
כן, הנה - עוגת גבינה גבוההההה
21/02/2020 | 16:05
1
22
 
אז מה צריך:
 
כן, כדי לקבל עוגה גבוהה צריך לתת לה דופן גבוהה לצמוח עליה, 
את זה אפשר לקבל בתבנית של קובנה
ונפח תבנית קטן, כך  שקוטר 20 זה יופי, כי רק ככה העוגה תהיה ממש גבוהה.
 
750 גר' גבינה 5%
1 שמנת חמוצה של פעם
1 שמנת חמוצה רגילה
6 ביצים בטמפרטורת החדר מופרדות לחלמונים וחלבונים
1/2 1 כוסות סוכר
כפית תמצית וניל
קליפת לימון  מגוררת (אופציונאלי)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
3 כפות קורנפלור
 
 
לציפוי:
1 שמנת חמוצה של פעם מעורבבת עם שקית סוכר וניל
 
אופן ההכנה:
 
כדאי לדאוג שכל הרכיבים לעוגה יהיו בטמפרטורת החדר, כך שיש להוציא מהמקרר כ- 45 דקות לפני ההכנה.
 
מכינים את בתבנית: מברישים את התבנית כולה בשמן, גוזרים עיגול נייר אפיה לתחתית ומצמידים רצועות נייר לדפנות
מושחים את הנייר בשמן.
בנוסף עוטפים את התבנית מבחוץ ביריעת אלומיניום וזה כדי לקבל דפנות לבנות
 
לתנור מכניסים תבנית אפיה ובה ממלאים לגובה 2 ס"מ בערך מים, 
מדליקים את התנור לחום 200 מעלות טורבו עוד לפני שמכניסים את העוגה כך שיהיו בתנור אדים.
 
בקערה אחת מקציפים את החלבונים ברגע שמקבלים קצת בועות בקערה מתחילים
להוסיף  3/4 כוס סוכר לאט לאט , לא עוזבים את הקצף, כי ברגע שמתקבל קצף מבריק ורך, 
בסמיכות של יוגורט ולא יותר,מפסיקים את ההקצפה
כדי שיתקפל טוב למסת הגבינה ולא ישבר, .
 
את שאר החומרים שמים בקערה נוספת וטורפים היטב שלא יישארו גושים של קורנפלור ופודינג.
מקפלים למסת הגבינה את הקצף ב- 3 פעמים
 
כעת יש אפשרות לפזר מעט פירורי ביסקוויטים בתחתית התבנית לסוג של בסיס, ואפשר גם לוותר.
 
לאפיה של כ- 20 דקות, אני מניחה שזה יהיה שונה מתנור לתנור, 
ש להציץ ולבדוק מתי פני העוגה מתחילים להשחים ואז מורידים את חום התנור ל-160 מעלות
 ומעבירים למצב אפיה חום עליון ותחתון.
כעת אופים עוד שעה וארבעים דקות, מכבים את התנור ומניחים לעוגה להתקרר בתנור.
מוציאים ומקררים היטב (במקרר)
ורק אז מעיזים להפוך את העוגה על צלחת הגשה.
לצפיה ב-'תודה חנה על השיתוף'
תודה חנה על השיתוף
23/02/2020 | 07:35
4
שבוע טוב
טובה
לצפיה ב-'בוקר טוב שבוע נפלא'
בוקר טוב שבוע נפלא
09/02/2020 | 09:11
46
שיהייה לכולנו יום חמים עם הרבה שמחה ובשורות טובות
טובה
לצפיה ב-'השבת שלי בננות טעימהההה'
השבת שלי בננות טעימהההה
06/02/2020 | 00:49
65
של מיקי שמו כשראיתי את המתכון עדיין לא חשבתי להכין אותה, אבל כשראיתי את התגובות אמרתי רצה להכין. גם קלה להכנה וגם טעימה מאודד,
אמיתי שווה שווה
המצרכים:
240 גרם קמח(במקור הוכנה עם קמח כשר לפסח אני הכנתי עם קמח רגיל)
200 גרם סוכר חום
חצי שקית א' אפיה
1 שקית סוכר וניל
שליש כוס שמן
3 ביצים
150 גרם שמנת חמוצה (לפרווה אפשר להשתמש בקרם סויה או קרם קוקוס)
קורט מלח
שתי בננות מרוסקות
50 גרם אגוזי מלך קצוצים
אופן ההכנה:
בקערה לערבב את הביצים הסוכר סוכר הווניל והשמן
להוסיף את השמנת והבננות. מוסיפים בסוף את הקמח ואבקת האפיה. מערבביםעד לתערובת אחידה. מוסיפים את האגוזים מערבבים קלות.
משמנים תבנית אינגליש קייק גדולה.
אופים ב170 מעלות 55 דקות.
אחרי צינון מפזרים א' סוכר.
פורסים ונהנים עם כוס תה
שבת שלום חברים
טובה
לצפיה ב-'ענו על סקרים וקבלו על זה כסף'
ענו על סקרים וקבלו על זה כסף
05/02/2020 | 11:00
18
אמיתי!!!
עוושה את זה שנים
ענו על סקרים וקבלו על זה כסף
רק הירשמו ללא תשלום והסקרים כבר יגיעו אליכם במייל
לצפיה ב-'יש דבר כזה עוגת תפוחי עץ מיובשים ? '
יש דבר כזה עוגת תפוחי עץ מיובשים ?
02/02/2020 | 16:53
3
26
נדמה לי שפעם אכלתי כזו והייתה מאד טעימה.
ברשת משום מה לא מצאתי מתכון שמכיל רק ת"ע מיובשים.
למי יש מתכון ?
 
ותודה מראש .... 
לצפיה ב-'תנסי עוגת תפוחים בחושה'
תנסי עוגת תפוחים בחושה
03/02/2020 | 16:44
2
23
ותוסיפי תפוחים מיובשים.
לצפיה ב-'אבל איך לטפל בתפוחים המיובשים ?'
אבל איך לטפל בתפוחים המיובשים ?
04/02/2020 | 11:24
1
12
לצפיה ב-'לבשל אותם עם מים וסוכר וקינמון '
לבשל אותם עם מים וסוכר וקינמון
04/02/2020 | 18:38
16
ולסנן את הנוזלים אחרי הבישול
לצפיה ב-'בוקר טוב ושבוע טוב לכולם'
בוקר טוב ושבוע טוב לכולם
02/02/2020 | 08:52
34
שיהייה לכם יום שכולו טוב
שבוע נפלא עם בשורות טובות
טובה
לצפיה ב-'תכינו כדורי שוקולד לשבת'
תכינו כדורי שוקולד לשבת
30/01/2020 | 07:37
69
מתכון שמצאתי ברשת הכנתי אותם בשינוי .עוד כשהיד היתה מגובסת .אני עירבבתי ביד שמאל והנכד גילגל. כולם נהנוו לצערי לא צילמתי כי אז הראש היה ממוקד בכאבים.
החומרים :
400  מ"ל קרם קוקוס {קרם לא חלב} רצוי שיהייה מעל 60 אחוזי שומן
4 חבילות שוקולד מריר שבורים לקוביות
כף ויסקי לא חובה/ או ליקר כל שהוא
2 כפיות ת. וניל
חצי כוס קוקוס
כוס אגוזים קצוצים גס
שני שרוולי עוגיות פתיבר /אני שמתי גם פרורי עוגה מפוררת במקום חלק מהבסקוויטים.
עוד קוקוס לגילגול הכדורים.
אופן ההכנה :
בקערה שוברים את העוגיות לפרורים קטנים. מוסיפים את הקוקוס והאגוזים ומערבבים.
רוקנו את פחית קרם הקוקוס לתוך סיר וחממו אותו על להבה נמוכה.
כשהקרם מבעבע תוסיפו את קוביות השוקולד לכבות את האש ולערבב טוב עד שהשוקולד נמס.
להוסיף את התמצית והוויסקי.להמתין כמה דקות עד שיצטנן.
לשפוך את השוקולד על העוגיות ולערבב היטב .
להכניס למקרר לפחות לשעתיים.
עם ידיים קצת משומנות לגלגל כדורים ולטבול אותם בקוקוס.
נזללל רק אחרי שהות במקרר .וגם נשמר רק במקרר.
תהנו בהצלחה
שבת שלום חברים
טובה
בתמונה אלו לא כדורי השוקולד עם קרם הקוקוס אלא כדורי שוקולד עם חמאת בוטנים.

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

הודעות נבחרות

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ