חמישה שקלים. על חולצה, על מכנס קצר, על זוג נעליים.
רשת ביגוד מריצה בחנויות שלה מבצע סוף קיץ עם תג אחד: 5 שקלים לפריט. לפי הרשת מדובר בכ-10,000 פריטים, בגדי העונה ונעליים, במחלקות נשים, גברים, תינוקות וילדים. המבצע נסגר ביום ראשון, 4 באוקטובר 2026, או ברגע שהמלאי על הקולב נגמר.
ביגוד בנויה על בייסיק וקז'ואל לכל גיל, והמהלך הזה הוא ניקוי מדף קלאסי. סוף העונה כבר דוחק את קיץ 2026, והרשת מפנה סחורה במחיר שטוח. אין רף סל ואין תנאים נוספים, רק תג אחד על הבגד ועל הנעל. המהלך רץ על רצפת המכירה בארץ.
מה מוצאים בסניף
בסניפים שכבר פתחו את המבצע עומד מעמד מסומן עם תג 5 שקלים, והמלאי עליו נפרד משאר המתלים. לפעמים המעמד דק יותר ממה שעשרת אלפים פריטים מבטיחים. הפריטים זזים מהר כשהתג ברור, ולכן מה שתמצאו תלוי במה שנשאר על הקולב באותו בוקר. המעמד המרכזי מתרוקן ראשון, והשארית מתפזרת בין המחלקות, אז שווה לעבור גם אצל הילדים, גם אצל הנשים וגם במדף הנעליים.
ארבעה ימים הם חלון קצר, ויום ראשון הוא האחרון.
- המלאי יושב על מעמד מסומן, בנפרד משאר המתלים.
- מי שגר רחוק יכול להתקשר לסניף ולבדוק אם המעמד עוד עומד, לפני שהוא יוצא לדרך.
- למדוד במקום, ולשמור חשבונית גם על 5 שקלים. החזרה של פריט זול תלויה במדיניות של הרשת.
- לבדוק את התג על הפריט עצמו, כי השארית מתפזרת בין מחלקות.
ומה אם זה לא עולה טוב?
הפרט שהכי פחות אנשים מכירים נוגע להחזרות. תקנות הגנת הצרכן לביטול עסקה, משנת 2010, נותנות זכות לבטל קנייה של ביגוד והנעלה עד תום יומיים שאינם ימי מנוחה אחרי הרכישה. התנאים: תווית המחיר לא הוסרה, והפריט לא נפגם ולא היה בשימוש. אלא שהתקנות מגדירות טובין כפריט שהמחיר ששולם עליו עולה על 50 שקל. פריט ב-5 שקלים נמצא הרחק מתחת לסף, ולכן אפשרות ההחזרה שלו תלויה רק במדיניות של הרשת. ובפריט שכן עובר את הסף: העסק רשאי לגבות דמי ביטול של עד 5% מהמחיר או 100 שקל, הנמוך מביניהם, והכסף מוחזר באותה דרך שבה שילמתם. בלי חשבונית או הוכחת קנייה אחרת, אין על מה לדבר.
בקנייה באתר, לעומת זאת, חלים כללים אחרים. חוק הגנת הצרכן מאפשר לבטל עסקת מכר מרחוק בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, כך שמי שקונה בגדים ברשת נהנה בדרך כלל מחלון ארוך יותר מזה שבחנות.
ועוד הקשר רחב יותר לבגד שעולה 5 שקלים. תעשיית האופנה מייצרת כ-92 מיליון טונות פסולת בשנה, וקונים בעולם רוכשים היום כ-60% יותר בגדים מבעבר ושומרים כל פריט בערך חצי מהזמן שבו שמרו בעבר. בגד זול במיוחד קל לקנות וקל לזרוק, ולכן השאלה אם הפריט באמת ייכנס לשימוש שווה רגע של מחשבה מול המתלה.
חשבון קטן: עשרה פריטים במבצע יוצאים 50 שקל, ועשרים פריטים 100 שקל. ואם כל עשרת אלפים הפריטים יימכרו, כל המבצע מסתכם בכ-50 אלף שקל ברחבי הרשת. מי שקונה לילדים לקיץ הבא יכול לשקול מידה אחת גדולה יותר.
ומי שרוצה לדעת מה עוד שווה לחפש בסוף עונה, או איך משלבים בייסיק זול עם פריטים אחרים בארון, ימצא את זה בפורום אופנה.






