|
|

מדד העמידות לקורונה: ישראל יורדת ב-2 מקומות בדירוג

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

מדד העמידות לקורונה (The Covid Resilience Ranking) הוא דירוג חודשי שעורכים בסוכנות הידיעות בלומברג, המספק הצצה למקומות שמתמודדים בצורה היעילה ביותר עם הנגיף – עם מינימום הפרעות חברתיות ושיבושים כלכליים. ישראל ירדה שני מקומות – למקום ה-21.

מדי חודש סוכנות הידיעות בלומברג מפרסמת את מדד העמידות לקורונה (The Covid Resilience Ranking), מדד המספק הצצה למקומות שמתמודדים בצורה היעילה ביותר עם הנגיף – עם מינימום הפרעות חברתיות ושיבושים כלכליים. המדד מורכב מ-12 גורמים שכוללים את בלימת הנגיף, איכות מערכת הבריאות, שיעור המחוסנים, שיעור התמותה הכללי וההתקדמות לעבר החזרת הטיסות. המדד מנסה ללכוד את האופן בו 53 הכלכלות הגדולות בעולם מגיבות לאותו איום, שמגיע אחת לדור.

חוסר הנכונות לשוב לסגרים וההגבלות של תקופת "לפני החיסונים" מבדיל בין המקומות הטובים והגרועים ביותר שבהם כדאי היה לעבור את מגפת הקורונה בדצמבר. צ'ילה עלתה למקום הראשון, בעיקר בעקבות הפתיחה המחודשת של המדינה לתיירים ושיעור המחוסנים – השני בגובהו בעולם.

צ'ילה עלתה למקום הראשון במדד העמידות לקורונה של בלומברג לאחד שהדיחה את איחוד האמירויות, שנפלו החודש למקום השלישי. ההצלחה הנוכחית של צ'ילה נובעת מזג האוויר החם יותר וההתפשטות האיטית יותר של האומיקרון. במדינה פתחו מחדש את סקטור התיירות ושיעור המחוסנים הוא השני בגובהו בעולם בקרב מדינות עם אוכלוסיה של מעל למיליון תושבים.

באופן כללי, שיעור ההתחסנות ממשיך להוות גורם מרכזי בקביעת הדירוג, והעשירייה הראשונה כוללת מדינות כמו אירלנד, פינלד וקנדה – שאמנם מתמודדות עם גל חדש, אך היו בין הראשונות להציע זריקה שלישית.

ישראל דורגה במקום ה-21, ירידה של 2 מקומות לעומת החודש שעבר. אירלנד דורגה שנייה לאחר שעלתה שני מקומות, פינלנד וקנדה סוגרות את החמישייה הראשונה.

האומיקרון, שנחשב לזן המדבק ביותר עד כה של הקורונה והופך לדומיננטי ביותר בארה"ב ובאירופה, הוביל לכך שבחלק מ-53 המדינות שמשתתפות במדד העמידות לקורונה של בלומברג הטילו הגבלות מחמירות יותר בחודש האחרון של השנה, שמצמצמות את חופש התנועה של האנשים – בעוד שמספר הנדבקים מזנק מלונדון ועד סידני. עם זאת, נראה שבמרבית המדינות הגדולות בעולם מעדיפים להימנע מאותם צעדים שמשתקים את הכלכלות ובהם השתמשו לבלימת המגפה בשנה שעברה, ומסתמכים במקום על זריקות הבוסטר כאמצעי ההגנה העיקרי נגד הזן החדש.

בארה"ב ובריטניה מתמודדים עם עלייה חדה בתחלואה, אך המדינות שללו בשלב זה חזרה למגבלות מחמירות, כך ששמרו על המקומות שלהם מהחודש שעבר – מקומות 12 ו-10, בהתאמה. הגישה הזו פירושה שהתחזית שלהם לשנה החדשה תלויה בשאלה האם מספר מקרי המוות יעלה בהתאם לעלייה בתחלואה – או שגל האומיקרון יתגלה כמתון יחסית.