כן; אפילו נתת כמה דוגמאות... מעדנייה לא חייבת להיות "בוטיק"
בחיפה יש מעדניות???
יש מעדנייה אחת ויחידה בשדרות הנשיא 35 וזהו. כל השאר זה חנויות מכולת ומינימרקטים. לסווידאן את קוראת מעדנייה? האפטייזר זה מעדנייה? לחנות הבשר ברחוב יפו את קוראת מעדנייה? טיב טעם זה מעדנייה? סטופ מרקט זה מעדנייה? חנויות של רוסים זה אצלך מעדנייה?
אכן יש חנויות יין רבות בעיר חיפה וגם חנות סיגרים קובניים של המפיץ האזורי של היבואן הרשמי ויש גם כמה קונדיטוריות, ויש כמה סניפים של רשתות למוצרי צמחונות וטבעונות, אבל מעדניות של ממש יש כאמור רק אחת ואין בה הרבה מבחר. לכן פעמים רבות אני נוסע במיוחד לתל אביב רק בשביל לרכוש כמה דברים שאין לצערי בחיפה. אני מניח שאם היית צורכת את המוצרים המיוחדים האלה אז וודאי היית מכירה את מעדניות הבוטיק בתל אביב.
הקשר של מרכז שוסטר לאבן גבירול הוא בכך שיש בשניהם מעדניות בוטיק מיוחדות שאין בחיפה.
לגבי מתחם היסטורי שהעירייה אולי תשפץ, אני כתבתי שבדמיוני אני רואה את המתחם כולו כמקום עם אטרקציות קולינריות. אמנם כתבתי שרונה מרקט אבל התכוונתי כאמור לקולינרייה משובחת ולא ספציפית למודל העסקי הכושל של חברת גינדי. אם לא תהיה שם קולינרייה ולא יהיו שם חנויות בוטיק ולא יהיה שם איזה מוזיאון, אז אין לי מה לעשות שם. בטיילת ליד הים אני אלך רק לאחר שאכלתי איזה משהו טוב.
מה שכתבת שמעדניות הבוטיק זה לעשירים זה לא מדוייק מאחר ומעדניות הבוטיק הן לאניני הטעם שלא יאכלו את האוכל הישראלי הנפוץ.
כן; אפילו נתת כמה דוגמאות... מעדנייה לא חייבת להיות "בוטיק"
יש מסעדות שמוכרות מוצרים שלהן (למשל קפה לואיז או ביגה); יש מעדנייה במרכז המסחרי של סביוני דניה; יש מעדניות (בעיקר של רוסים, כן, אז מה?) בהדר; יש חנויות תבלינים ובשר וחנויות מיוחדות גם בואדי ניסנס, ואני מכירה חברים חיפאיים לשעבר שמגיעים לשם במיוחד לקנות בכל פעם שהם בעיר. אולי זה לא נקודתית מה שאתה מחפש, אבל העולם לא סובב סביבך וסביב הטעם הנקודתי שלך, ועם כל הכבוד, זה לא קשור לדיון הזה.
שוב, אם יש מעדניות טובות ומצליחות באבן גבירול ובשוסטר, אתה רק מחזק את הנקודה שלי שאין לזה שום קשר למתחם אוכל ייחודי... (כי הנה, עובדה שהן מצליחות בלי שום מתחם מיוחד, סתם מרכזי קניות ומסחר עירוניים ברחובות רגילים). אז איך זה קשור לדיון הראשוני? כאמור, מעדניות כאלה יכולות להיפתח גם בחיפה בלי שום קשר לעירייה, ואין סיבה שזה יהיה דווקא באזור היסטורי בעיר התחתית.
למה אתר היסטורי שהעירייה תשפץ צריך להפוך לאטרקציה קולינרית? זה מה ש
אני שואלת. אני מבינה ש
לך אין מה לעשות שם כי "בלי קולינריה לא יהיה שם שום דבר מעניין" אבל שכחתי בסוף המשפט את המילה "אותי". אתה לא מייצג את כל תושבי חיפה, ואם מקום מסוים לא מעניין
אותך, אין פירוש הדבר שהוא "לא מעניין". העירייה לא צריכה לשפץ אזור היסטורי כדי שיתאים דווקא לך, וודאי לא כדי לפתוח בו איזושהי קניון מפונפן יותר. לא חסרים קניונים ומרכזי קניות בארצנו (להפך, חלקם נכשלים כי יש כבר רוויה).
העובדה שאנשים מגיעים לטיילת בחיפה על החוף והולכים בטיילת לואי (אף שאין בהן אוכל למעט בקצוות) ומגיעים למתחם שרונה אבל כדי להסתובב ולא כדי לקנות, מחזקת את הנקודה שלי: אנשים באים למקום לאו דווקא כדי לאכול, אלא כי הוא יפה, יש בו אווירה טובה, כי הוא מיוחד, כי נעים להסתובב בו. לא מזיק אם הם כבר שם שיהיה להם משהו לשים בפה, אני לא מתנגדת, אבל זו לא חייבת להיות האטרקציה וזו לא צריכה להיות ה-אטרקציה.
העובדה שיש מתחמים יפים עם מעדניות בוטיק כמו שרונה שסובלים מקשיים, או שוק האוכל ביפו שנסגר, מלמדת שבניגוד לדבריך, מתחם אוכל עם מעדניות בוטיק אינם בהכרח אטרקציה. אולי הם מעניינים אנשים כמוך, אבל כנראה שאין מספיק ממך, כי הם לא מצליחים להחזיק ולהצדיק את עצמם כלכלית כמתחם. וזה מחזיר אותי לנקודת ההתחלה: צריך לתכנן בצורה נבונה, כדי לא לחזור על הטעויות של מתחמים שנכשלו. לכן
לא הייתי רוצה לראות בחיפה את שרונה 2.