ייבוא החברים שלי מהעולמות הישנים
ראשי
החברים שלי
תחומי העניין שלי
הפרופיל שלי
ניהול
חיפוש    
חיפוש מתקדם

עוגת גבינה אפויה

 

 

עוגת גבינה אפויה בפורומים:

  • טיול אוכל בעמק יזרעאל- היום הראשון
    סוף השבוע הגיע, סיימנו את כל המטלות השבועיות ויצאנו מוקדם מהעבודה. תיק תק דילגנו לאוטו, אני, בעלי וזוג חברנו א' וק' ההריוניים. היעד- עמק יזרעאל. המטרה- אוכל. כבר בדרכינו צפונה עצרנו במקום הקבוע שלנו- קפה בונו ביקום, והתענגנו על סנדוויץ חזה האווז הנפלא שלהם ועל מרק בטטות חם. זאת לצד שתייה חמה וסיידר חם שהריח נפלאות. אמרנו לעצמנו כי אם זו ההתחלה- הרי שצפויה לנו חופשה נפלאה. ולא טעינו. הגענו בלילה לקיבוץ יפעת, שם חיכתה לכל אחד מאתנו יחידה מרווחת הכוללת חדר שינה וסלון, מטבח קטן ומקרר. אמנם לא ברמה של צימר, אבל עבור מה ששילמנו, זו הייתה תמורה הוגנת מאוד (להוציא את הצנרת שהשתעלה כל כמה דקות). קמנו בשישי בבוקר שמחים ורעננים ופתחנו שולחן ארוחת בוקר (הכלולה בחדר) שהורכבה מגבינות (קוטג', צפתית, צהובה, מותכת), לחמניות מהמכולת, מרגרינה, ריבה, ירקות (לא כל כך טריים) שלווה (כן!) וחלב 3%. את החביתה קיבלנו ישירות לחדר. כל אלה- בלווי קורנפלקס  שהבאנו במיוחד מהבית- היו פתיח נחמד מאוד ליום שטומן בקרבו הרבה הפתעות קולינריות. החלטנו להתחיל בטיול ומהחדרים נסענו לקונדיטוריית מישי בטבעון, הנמצאת במרכז המסחרי זייד (המורכב בערך משתיים וחצי חנויות…). הקונדיטור של המקום הוא מישי בלוג, קונדיטור ותיק, העובד עם שוקולד בלגי ומייצר שוקולד בטעמים שונים (מילוי פירות, נוגט, אלכוהול ועוד) לצד עוגות טעימות. הזמנו מיקס שוקולדים (25 ש"ח ל- 100 גרם), עוגת גבינה אפויה (15 ש"ח) ועוגת ריבת חלב (18 ש"ח). השוקולדים היו נחמדים מאוד- אמנם לא ליאונידס או טוישר אבל  נותנים כבוד לייצור המקומי. עוגת הגבינה הייתה ביתית ונחמדה אך החברה ק' הכריזה שהעוגות שהיא אופה לוקחות אותה בגדול. השיא נרשם כשהגענו לעוגת ריבת החלב- שהייתה קרמית משהו- עוגה פשוט מעולה, חגיגה בפה. נרשם קרב כפיות עליה ומשא ומתן שכלל שוקולדים תמורת טעימות ממנה. פשוט תענוג! כל זאת- יחד עם 3 הפוך (9.5 ש"ח לכוס) ותה צמחים (6 ש"ח) עלו 92.5 ש"ח. יצאנו משם מאושרים (בפרט שהמחירים היו שפויים בניגוד לפשיטת הרגל שמעבירים אותנו בתל אביב) אך גילינו שהתיאבון רק נפתח… נכנסנו לאוטו והמשכנו הלאה לכיוון בית לחם הגלילית אליה הגענו מצומת אלונים דרך חורשות של אלוני תבור בהם היו מרבדים של רקפות וכלניות- תאווה לעיניים. בבית לכם הגלילית ביקרנו ב"תבליני הארץ"- האנגר עצום המשווק כ- 400  סוגים שונים של תבלינים ותערובות שונות של ירקות מיובשים, סוגי תה וחליטות שונים, צמחי מרפא וקטניות ועוד. המקום שייך לאבי ציטרשפילר שהוא אגרונום במקצועו ונוהג לנסוע ברחבי העולם ולהכיר ולייבא דברים ורעיונות חדשים. את הסיור במקום ערך לנו מויש בן-עמי, בחור מקסים ושף במקצועו (לשעבר הבעלים של פימנטה, שף בדונה פלור, 1873 בחיפה ועוד) שבזכותו טעמנו תבלינים שונים, חטיפים לא מוכרים כגון צ'יפס קוקוס, מסטיק שלא נגמר העשוי משרף ועוד, פירות מיובשים שונים ואפילו תערובת ביתית לסיידר חם (אותה אבי הכין לנו במקום) ועוד ועוד. במקום מתוכנן להבנות מרכז תבלינים ענקי שיכלול בית תה ויתקיימו סדנאות קולינאריות הקשורות למקום ולעשבי התבלין האופייניים ועוד אטרקציות שונות  הקשורות לנושא. לצערנו, עקב מחסור בזמן, פיספסנו את הדרכת התבלינים שערך אבי לקבוצת מבקרים במקום והמשכנו, בהמלצתם של מויש ושל אבי, למעדנייה של מיכה פרנק באלוני אבא, הפתוחה בימים חמישי ושישי ומציעה אוכל הונגרי ובשרים מעושנים. לצערנו המעדנייה הייתה לקראת סגירה, אך למרות זאת קיבלנו לטעום נתחי רוסטביף מהטובים ביותר שאכלנו (ועל זאת הסכמנו פה אחד). מתחת המעדנייה נמצאים יקבי אלון- יקב בוטיק המתמחה בסדרות ייצור מסורתיות ליישון היין בחביות עץ אלון ומתמחה ביינות אדומים יבשים (קברנה סוביניון ומרלו). טעמנו שם מרלו שנת 2000 שיושן שנה בחביות עץ אלון רומניות שטעמו היה מאוד מבושם וחזק בטנין- יין שהמומחה שביננו הגדיר כמתאים לחובבי יינות צרפתיים ולאוהבי הקברנה סוביניון עקב טעמו החזק. בשלב זה התחלנו להיות רעבים (כי לא אכלנו מספיק…) ונסענו מזרחה אל מפגש מיזרע. פעם המקום היה אטרקציה קולינארית, אך היום, עם השתלטות סניפי "טיב טעם" על ארנקנו, יש לה מתחרה רצינית. למרות זאת מצאתי שם כמה מוצרים חדשים כגון צ'יפס בננות בטעמים שונים (שזה רק עניין של זמן עד שיגיע לטיב טעם אם לא הגיע מאז ביקורי האחרון שם). קניתי חבילת אחת בטעם צ'ילי שהייתה ממש לא טעימה (טעם תעשייתי למדי ואין  זכר לכך שמדובר בבננה) וחבילה בטעם מתוק טבעי שהייתה טעימה למדי. לארוחת הצהרים קנינו סנדוויצ'ים- כל אחד לפי טעמו. הסנדוויצ'ים (שמחירם התחיל מ 15.90 ש"ח עבור תוספת אחת של נקניק או גבינה) הועמסו בכל טוב לפי בקשתנו- דבר שעשה אותנו מרוצים ביותר עד שהגענו לחדר וגילינו שכל מי שביקש תוספת חרדל יכול להיחנק ממנו… הדבר גרם לחלקנו לחוש בכאבי בטן אך כידוע זה לא מה שיעצור אותנו... לצד הסנדוויצ'ים אכלנו גם גבינות שמנות שונות מעולות שקנינו שם- גבינת רוקפור דנית 50% שומן, קממבר ("רק" 15% שומן) צרפתית ואמנטל הולנדית. הערב הגיע ולאחר תנומת צהרים קלה חזרנו לאוטו ושמנו פעמינו לכיוון טבעון, למסעדת שלו ביער. ובכן, זו לא הפעם הראשונה ששמה של המסעדה מועלה על גבי הפורום, ומן הסתם גם זו לא תהיה הפעם האחרונה. את ידידנו השף איתי שלו  לא זכינו לפגוש באותו היום (אבל מסיבה משמחת מאוד- נולדה לו בת באותו היום) אך כרגיל העברנו שם שלוש וחצי שעות של שיכרון חושים בהם נהנינו מכל רגע. למנות ראשונות הוזמנו מרק קרם דלעת, ירקות שורש וטימין (34 ש"ח), סינייה טלה עם שיני שום וקרמל בתוספת טחינה בחמישה צבעים (51 ש"ח- מנה צבעונית  וטעימה שהזכירה לי ציור אבסטרקטי), טארט טאטן כבד אווז עם ריבת בצל בחומץ בלסמי (62 ש"ח) ועוגת חצילים במילוי גבינת צאן ברוטב יוגורט (42 ש"ח). נרשמה התלהבות כללית מהמנות- כולל המרק- מצד כולם. לצד הארוחה פתחנו בקבוק יין אדום ספרדי שהבאנו מהבית- CORTE REAL 1995 – שזכה להתלהבות רבה בעיקר עקב הטעמים אליהם הגיע ככל שהארוחה התקדמה. בתחילת הארוחה היין היה אנמי לגמרי, אך מדי לגימה ולגימה הוא הלך והשתבח ובסיום הארוחה יצר טעמים מרתקים והעלו את המנות- שהיו מעולות גם ככה- לשיאים חדשים. למנה העיקרית הזמנתי קדרת כתף טלה עם ירקות שורש, יין וציר עגל מוגש עם חיטה (92 ש"ח). לצערי לא נפלתי ממנה ולא נראה לי שאזמין אותה שנית- היא  לא הייתה לטעמי אך למרות זאת אכלתי את הבשר שהיה עשוי טוב. לצערי המלצרית נזכרה לגשת אלינו ולשאול אם הכל בסדר רק כאשר כולם סיימו לאכול והציעה להחליף לי את המנה- אך כמובן שסירבתי כיוון שכולם כבר סיימו. חבריי הזמינו פילה עגל חלב צלוי בגריל על גרטן ברוטב אגסים וחרדל גרגירים (95 ש"ח) ושתי מנות של סינטה ופילה טלה במעטפת פילו קריספי עם פטריות וזוקיני (95 ש"ח). כולם היו מרוצים עד הגג מהמנות ובכלל. הגיע זמן הקינוחים שכמובן לא ויתרנו עליהם. הזמנו פלטת קינוחים (80 ש"ח) שכללה רביולי פריך במילוי חלבה ופטל אדום, בקלאוות בננה ברוטב דבש ולימון, קרם ברולה של וניל והל וקרם שוקולד לבן , דבש ואגוזים על בצק סבלה של שוקולד ופסיפלורה- קינוח מדהים – מהטובים שאכלתי- שהשאיר אותנו עם טעם של עוד. סך הכל, כולל 2 אספרסו קצר ודמי חליצה על סך 45 ש"ח, היה 721 ש"ח כולל שירות (שהיה טוב מאוד  ואם היו ניגשים אלינו בזמן אכילת המנה העיקרית אז בכלל היה מצוין). יצאנו משם שבעים ומרוצים כשהיעד הבא כפי שהיה ברור לכולנו היא המיטה. ידענו שעלינו לישון טוב כי מחר הוא יום חדש… עם הרבה הפתעות קולינריות. המשך יבוא! * גישה נוחה לנכים בכל המקומות.   
  • טיול אוכל בעמק יזרעאל
    סוף השבוע הגיע, סיימנו את כל המטלות השבועיות ויצאנו מוקדם מהעבודה. תיק תק דילגנו לאוטו, אני, בעלי וזוג חברנו א' וק' ההריוניים. היעד- עמק יזרעאל. המטרה- אוכל. כבר בדרכינו צפונה עצרנו במקום הקבוע שלנו- קפה בונו ביקום, והתענגנו על סנדוויץ חזה האווז הנפלא שלהם ועל מרק בטטות חם. זאת לצד שתייה חמה וסיידר חם שהריח נפלאות. אמרנו לעצמנו כי אם זו ההתחלה- הרי שצפויה לנו חופשה נפלאה. ולא טעינו. הגענו בלילה לקיבוץ יפעת, שם חיכתה לכל אחד מאתנו יחידה מרווחת הכוללת חדר שינה וסלון, מטבח קטן ומקרר. אמנם לא ברמה של צימר, אבל עבור מה ששילמנו, זו הייתה תמורה הוגנת מאוד (להוציא את הצנרת שהשתעלה כל כמה דקות). קמנו בשישי בבוקר שמחים ורעננים ופתחנו שולחן ארוחת בוקר (הכלולה בחדר) שהורכבה מגבינות (קוטג', צפתית, צהובה, מותכת), לחמניות מהמכולת, מרגרינה, ריבה, ירקות (לא כל כך טריים) שלווה (כן!) וחלב 3%. את החביתה קיבלנו ישירות לחדר. כל אלה- בלווי קורנפלקס  שהבאנו במיוחד מהבית- היו פתיח נחמד מאוד ליום שטומן בקרבו הרבה הפתעות קולינריות. החלטנו להתחיל בטיול ומהחדרים נסענו לקונדיטוריית מישי בטבעון, הנמצאת במרכז המסחרי זייד (המורכב בערך משתיים וחצי חנויות…). הקונדיטור של המקום הוא מישי בלוג, קונדיטור ותיק, העובד עם שוקולד בלגי ומייצר שוקולד בטעמים שונים (מילוי פירות, נוגט, אלכוהול ועוד) לצד עוגות טעימות. הזמנו מיקס שוקולדים (25 ש"ח ל- 100 גרם), עוגת גבינה אפויה (15 ש"ח) ועוגת ריבת חלב (18 ש"ח). השוקולדים היו נחמדים מאוד- אמנם לא ליאונידס או טוישר אבל  נותנים כבוד לייצור המקומי. עוגת הגבינה הייתה ביתית ונחמדה אך החברה ק' הכריזה שהעוגות שהיא אופה לוקחות אותה בגדול. השיא נרשם כשהגענו לעוגת ריבת החלב- שהייתה קרמית משהו- עוגה פשוט מעולה, חגיגה בפה. נרשם קרב כפיות עליה ומשא ומתן שכלל שוקולדים תמורת טעימות ממנה. פשוט תענוג! כל זאת- יחד עם 3 הפוך (9.5 ש"ח לכוס) ותה צמחים (6 ש"ח) עלו 92.5 ש"ח. יצאנו משם מאושרים (בפרט שהמחירים היו שפויים בניגוד לפשיטת הרגל שמעבירים אותנו בתל אביב) אך גילינו שהתיאבון רק נפתח… נכנסנו לאוטו והמשכנו הלאה לכיוון בית לחם הגלילית אליה הגענו מצומת אלונים דרך חורשות של אלוני תבור בהם היו מרבדים של רקפות וכלניות- תאווה לעיניים. בבית לכם הגלילית ביקרנו ב"תבליני הארץ"- האנגר עצום המשווק כ- 400  סוגים שונים של תבלינים ותערובות שונות של ירקות מיובשים, סוגי תה וחליטות שונים, צמחי מרפא וקטניות ועוד. המקום שייך לאבי ציטרשפילר שהוא אגרונום במקצועו ונוהג לנסוע ברחבי העולם ולהכיר ולייבא דברים ורעיונות חדשים. את הסיור במקום ערך לנו מויש בן-עמי, בחור מקסים ושף במקצועו (לשעבר הבעלים של פימנטה, שף בדונה פלור, 1873 בחיפה ועוד) שבזכותו טעמנו תבלינים שונים, חטיפים לא מוכרים כגון צ'יפס קוקוס, מסטיק שלא נגמר העשוי משרף ועוד, פירות מיובשים שונים ואפילו תערובת ביתית לסיידר חם (אותה אבי הכין לנו במקום) ועוד ועוד. במקום מתוכנן להבנות מרכז תבלינים ענקי שיכלול בית תה ויתקיימו סדנאות קולינאריות הקשורות למקום ולעשבי התבלין האופייניים ועוד אטרקציות שונות  הקשורות לנושא. לצערנו, עקב מחסור בזמן, פיספסנו את הדרכת התבלינים שערך אבי לקבוצת מבקרים במקום והמשכנו, בהמלצתם של מויש ושל אבי, למעדנייה של מיכה פרנק באלוני אבא, הפתוחה בימים חמישי ושישי ומציעה אוכל הונגרי ובשרים מעושנים. לצערנו המעדנייה הייתה לקראת סגירה, אך למרות זאת קיבלנו לטעום נתחי רוסטביף מהטובים ביותר שאכלנו (ועל זאת הסכמנו פה אחד). מתחת המעדנייה נמצאים יקבי אלון- יקב בוטיק המתמחה בסדרות ייצור מסורתיות ליישון היין בחביות עץ אלון ומתמחה ביינות אדומים יבשים (קברנה סוביניון ומרלו). טעמנו שם מרלו שנת 2000 שיושן שנה בחביות עץ אלון רומניות שטעמו היה מאוד מבושם וחזק בטנין- יין שהמומחה שביננו הגדיר כמתאים לחובבי יינות צרפתיים ולאוהבי הקברנה סוביניון עקב טעמו החזק. בשלב זה התחלנו להיות רעבים (כי לא אכלנו מספיק…) ונסענו מזרחה אל מפגש מיזרע. פעם המקום היה אטרקציה קולינארית, אך היום, עם השתלטות סניפי "טיב טעם" על ארנקנו, יש לה מתחרה רצינית. למרות זאת מצאתי שם כמה מוצרים חדשים כגון צ'יפס בננות בטעמים שונים (שזה רק עניין של זמן עד שיגיע לטיב טעם אם לא הגיע מאז ביקורי האחרון שם). קניתי חבילת אחת בטעם צ'ילי שהייתה ממש לא טעימה (טעם תעשייתי למדי ואין  זכר לכך שמדובר בבננה) וחבילה בטעם מתוק טבעי שהייתה טעימה למדי. לארוחת הצהרים קנינו סנדוויצ'ים- כל אחד לפי טעמו. הסנדוויצ'ים (שמחירם התחיל מ 15.90 ש"ח עבור תוספת אחת של נקניק או גבינה) הועמסו בכל טוב לפי בקשתנו- דבר שעשה אותנו מרוצים ביותר עד שהגענו לחדר וגילינו שכל מי שביקש תוספת חרדל יכול להיחנק ממנו… הדבר גרם לחלקנו לחוש בכאבי בטן אך כידוע זה לא מה שיעצור אותנו... לצד הסנדוויצ'ים אכלנו גם גבינות שמנות שונות מעולות שקנינו שם- גבינת רוקפור דנית 50% שומן, קממבר ("רק" 15% שומן) צרפתית ואמנטל הולנדית. הערב הגיע ולאחר תנומת צהרים קלה חזרנו לאוטו ושמנו פעמינו לכיוון טבעון, למסעדת שלו ביער. ובכן, זו לא הפעם הראשונה ששמה של המסעדה מועלה על גבי הפורום, ומן הסתם גם זו לא תהיה הפעם האחרונה. את ידידנו השף איתי שלו  לא זכינו לפגוש באותו היום (אבל מסיבה משמחת מאוד- נולדה לו בת באותו היום) אך כרגיל העברנו שם שלוש וחצי שעות של שיכרון חושים בהם נהנינו מכל רגע. למנות ראשונות הוזמנו מרק קרם דלעת, ירקות שורש וטימין (34 ש"ח), סינייה טלה עם שיני שום וקרמל בתוספת טחינה בחמישה צבעים (51 ש"ח- מנה צבעונית  וטעימה שהזכירה לי ציור אבסטרקטי), טארט טאטן כבד אווז עם ריבת בצל בחומץ בלסמי (62 ש"ח) ועוגת חצילים במילוי גבינת צאן ברוטב יוגורט (42 ש"ח). נרשמה התלהבות כללית מהמנות- כולל המרק- מצד כולם. לצד הארוחה פתחנו בקבוק יין אדום ספרדי שהבאנו מהבית- CORTE REAL 1995 – שזכה להתלהבות רבה בעיקר עקב הטעמים אליהם הגיע ככל שהארוחה התקדמה. בתחילת הארוחה היין היה אנמי לגמרי, אך מדי לגימה ולגימה הוא הלך והשתבח ובסיום הארוחה יצר טעמים מרתקים והעלו את המנות- שהיו מעולות גם ככה- לשיאים חדשים. למנה העיקרית הזמנתי קדרת כתף טלה עם ירקות שורש, יין וציר עגל מוגש עם חיטה (92 ש"ח). לצערי לא נפלתי ממנה ולא נראה לי שאזמין אותה שנית- היא  לא הייתה לטעמי אך למרות זאת אכלתי את הבשר שהיה עשוי טוב.  לצערי המלצרית נזכרה לגשת אלינו ולשאול אם הכל בסדר רק כאשר כולם סיימו לאכול והציעה להחליף לי את המנה- אך כמובן שסירבתי כיוון שכולם כבר סיימו. חבריי הזמינו פילה עגל חלב צלוי בגריל על גרטן ברוטב אגסים וחרדל גרגירים (95 ש"ח) ושתי מנות של סינטה ופילה טלה במעטפת פילו קריספי עם פטריות וזוקיני (95 ש"ח). כולם היו מרוצים עד הגג מהמנות ובכלל. הגיע זמן הקינוחים שכמובן לא ויתרנו עליהם. הזמנו פלטת קינוחים (80 ש"ח) שכללה רביולי פריך במילוי חלבה ופטל אדום, בקלאוות בננה ברוטב דבש ולימון, קרם ברולה של וניל והל וקרם שוקולד לבן , דבש ואגוזים על בצק סבלה של שוקולד ופסיפלורה- קינוח מדהים – מהטובים שאכלתי- שהשאיר אותנו עם טעם של עוד. סך הכל, כולל 2 אספרסו קצר ודמי חליצה על סך 45 ש"ח, היה 721 ש"ח כולל שירות (שהיה טוב מאוד  ואם היו ניגשים אלינו בזמן אכילת המנה העיקרית אז בכלל היה מצוין). יצאנו משם שבעים ומרוצים כשהיעד הבא כפי שהיה ברור לכולנו היא המיטה. ידענו שעלינו לישון טוב כי מחר הוא יום חדש… עם הרבה הפתעות קולינריות. המשך יבוא! * גישה נוחה לנכים בכל המקומות.   
  • גם לי בא עוגת גבינה אפויה
    כבר הרבה זמן,  אך מרוב נסיונות כושלים הפסקתי לנסות. אם כי... אני חושבת שאני הולכת לנסות את העוגה של גפן.
  • עוגת גבינה
    רציתי לדעת איך מכינים עוגת גבינה אפויה המתכון בשף הלבן לא מסתדר לי
  • עוגת גבינה אפויה
    עוגת גבינה אפויה 5 חלבונים 2 כוסות סוכר 1 ק"ג גבינה לבנה 4 ביצים 4 כפות קונפלור 3 כפות קמח 1 כוס חלב גרידת תפוז (מתפוז אחד) או לימון 1 כוס שמן סויה החומרים לציפוי: אבקת סוכר תבנית משומנת בקוטר 26 ס"מ. 1. מקציפים את 5 החלבונים עם שלושת-רבעי כוס סוכר למשך 5 דקות. 2. מקציפים 4 ביצים שלמות עם 1 ורבע כוס סוכר עד שמתקבל קצף צהוב בהיר. מוסיפים את הגבינה, הקורנפלור, הקמח, החלב וגרידת הלימון. 3. מוסיפים בהדרגה את השמן. 4. מקפלים את קצף החלבונים לתערובת הגבינה. 5. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 5 דקות. מנמיכים את הטמפרטורה ל- 150 מעלות וממשיכים לאפות עוד 75 דקות. 6. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור עם דלת מעט פתוחה. מעבירים סכין בין העוגה לדופן התבנית. 7. מצננים את העוגה ומצפים באבקת סוכר. מקור המתכון:http://web.macam98.ac.il/~mrten/seminarion/einatsite/ogatgvinaafuya.htm
  • עוגת גבינה
    האם למישהו במקרה יש מתכון של עוגת גבינה אפויה עם בצק פריך ופירורים (לא עוגה קרה אלא אפויה) תודה
 


 


  • מתכון: עוגת גבינה אפויה קלאסית-של
    האוסף המתוק/ על השולחן(שצרפה לנו בזמנו קשיו היקרה...), האם מישהו אפה אותה? האם היא יוצאת גבוהה ונימוחה? אודה לתגובותיכם... ערב קסום! שלגיה!
  • מתכון: עוגת גבינה אפויה עם ק
    ניסיתי כבר פעמיים... כ"כ קל וכ"כ טעים... ניתן לקשט עם קיווי, תותים ועוד. מתכון: עוגת גבינה אפויה עם קרם וניל וקיווי רכיבים: לתבנית קפיצית 28 ס"מ חומרים לעוגה 3 גביעי גבינה רכה 5% (או גבינת סקי של 750 גרם) 1 גביע גבינה רכה 9% 1 גביע שמנת חמוצה 5 ביצים - 5 חלבונים להקצפה 5 חלמונים לגבינה 1 כוס סוכר לגבינה ½ כוס סוכר להקצפה ½ כוס קמח רגיל 1 כפית אבקת אפיה מחוקה קליפת לימון תמצית וניל אופן הכנה: 1. להקציף 5 חלבונים ½ כוס סוכר. 2. במקביל בקערה נפרדת - לערבב את הגבינה + 5 חלמונים + השמנת + גרד הלימון + הקמח + הסוכר + תמצית הוניל. 3. להוסיף לתערובת הגבינה את קצף הביצים בתנועות קיפול עדינות. 4. לאפות 10 דקות בחום גבוה בתנור שחומם מראש. לאחר 10 דקות להוריד הטמפרטורה לחום בינוני ולאפות כשעה ורבע. 5. לכבות את התנור ולהשאיר את העוגה לשעה נוספת ורק אח"כ להוציאה מהתנור. 6. להקציף אינסטנט פודינג וניל + 1 שמנת מתוקה ולמרוח על פני העוגה ( לא בצדדים). (אם מכינים את העוגה להגשה בבית יש לצפות את הצדדים). הערות: מקור המתכון: clcl הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
  • וה- ליניבניב
    אחרי סוף שבוע מאכזב מבחינת אפיה - ניסיתי שני מתכונים חדשים, האחד לבראוניז שוקולד מריר ושוקולד לבן והשני לעוגת שיש גבינה-תות - ושני התוצרים ממש לא מצאו חן בעיני החלטתי אתמול ב-10 בערב שמגיע לי פיצוי והכנתי את עוגת הגבינה ושוקולד לבן של יניבניב. תענוג . כל כך קל ומהר להכין והתמורה מרוממת לבב אנוש. אז ליניבניב, ומי שלא מכיר, יכול לקחת את זה כ חמה לשבועות או למתי שמתחשק עוגת גבינה אפויה ומצויינת
  • עוגת גבינה שתמיד מצליחה
    מתכון: עוגת גבינה אפויה תבנית 26 רכיבים: 6 ביצים 1 כוס סוכר 3 גבינה 5% 3 כפות קורנפלור 3 כפות אינסטנט פודינג וניל אופן הכנה: לחמם תנור ל 180 מעלות בתנור להניח תבנית עם מים(תבנית זו תהיה גדולה יותר מהתבנית שבה אופים את העוגה) להפריד ביצים את החלבונים להקציף עם 1 כוס סוכר בקערה שניה: גבינה+אינסטנט פודינג+קורנפלור+חלמונים לערבב היטב עד לקבלת עיסה חלקה לערבב בעדינות את העיסה עם החלבונים המוקצפים ולהניח בתבנית משומנת קלות. את התבנית עם העוגה להניח בתוך התבנית עם המים ולאפות 45דק' בחום 175 לאחר האפיה לתת לעוגה להתקרר בתוך התנור כשעה וחצי. אחרי שהעוגה התקררה אפשר לצפות אותה בשמנת מתוקה או קרם וניל. הערות: להשתמש בתבנית אטומה לא קפיצית כדי שלא יחדרו מים לתבנית. מתכון:ספר עוגת השבוע של פסקל
  • עוגת גבינה אפויה
    את העוגה הרשומה מעלה, שאני הקלדתי, אני אופה בתבנית עגולה מס' 26.
  • אני הכנתי
    סלט שרי עם בוגרית סלט פסטה פשטידת גבינות ואיטריות פשטידת תירס פשטידת בצל ולקינוח עוגת גבינה אפויה עם אוכמניות ובלינצ'ס במילוי גבינה שהוגש עם סירופ קימנון חם וגלידה
 
 

 
Copyright©1996-2018, תפוז אנשים בע"מ