לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!

זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.
אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.
יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.

הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:
נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.
יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.

הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.

קניתי חבילת בצק פריך מוכן של

24/01/07 09:13
מעדנות ואני רוצה להשתמש רק בחצי ממנו,
אז איך מפשירים רק חצי חבילה??
רשום שאסור להפשיר ולהקפיא שנית.
וחוץ מזה למישהו יש מתכון לפשטידת בצק פריך עם פטריות? תודה!
 
תגיות:
קניתי חבילת בצק פריך מוכן של
<< ההודעה הנוכחית
24/01/07 09:13
574צפיות
מעדנות ואני רוצה להשתמש רק בחצי ממנו,
אז איך מפשירים רק חצי חבילה??
רשום שאסור להפשיר ולהקפיא שנית.
וחוץ מזה למישהו יש מתכון לפשטידת בצק פריך עם פטריות? תודה!
אי אפשר להקפיא את הבצק שנית
24/01/07 09:49
52צפיות
את יכולה לשים אותו במקרר (ליום-יומיים ואז להשתמש).

וקישים-פשטידות - יש המון מתכונים מעולים במאמרים. תיכנסי לקטגוריה של "מאפים מלוחים" ומשכם ל"פשטידות".
רוב המתכונים שם נוסו על ידי כל חברי הפורום.

אם תרצי עזרה - פשוט תגידי.
מאפה פטריות וגבינות
24/01/07 09:56
52צפיות
תפשירי רק ל-10 דקות ותחצי ל-2 בסכין חדה.

את המאפה פטריות הזה תכיני עם משטח של בצק פריך -דוקרים אותו בכמה מקומות.
אופים אותו בחום 175 כ-10 דקות.
יוצקים את המלית וזהו......



מאפה פטריות ובצל / pirge

בצק עלים
50 גרם חמאה
750 גרם פטריות טריות או מקופסה חתוכות. (אני קונה קופסה גדולה)
3 בצלים גדולים קצוצים
2 כפות קמח רגיל
מיכל וחצי שמנת לבישול 15 אחוז
100 גרם עמק מגוררת (הכי טעים עם טל העמק)
מלח פלפל
טיפת אגוז מוסקט.
תבנית מלבנית 33 על 27   מ ש ו מ נ ת.
לחמם תנור 180 מעלות.
לרדד בצק עלים על משטח מקומח בגודל שיכסה את התבנית ואת הדפנות.
ש י ג ל ו ש      מ ע  ב  ר       ל  ת  ב  נ  י  ת .
לחורר במזלג את פני הבצק במספר מקומות ולהכניס למקרר.
ב י נ ת י י ם......
ממיסים במחבת את החמאה.מוסיפים בצלים  ומזהיבים.   מוסיפים את
הפטריות בלי נוזלים. ומטגנים עד שאין נוזלים במחבת. מלח  פלפל.
מוסיפים קמח..מערבבים.    מוסיפים שמנת ומבשלים כמה דקות עד שהרוטב
מסמיך.  מסירים מהאש.
אופים את הבצק לבד לצבע זהוב.   מוציאים.  אם הוא תפוח מאד.
להנמיך אותו בדחיסה קלה.
יוצקים את המלית, זורים גבינה.  אופים 20 דקות.    מחכים 20 דקות,
ואז חותכים ומגישים.
תהנו
פירגוש - נשמע טעים טעים - אולי
24/01/07 10:02
18צפיות
יש לך גם תמונה של הקיש היפה הזה? - רק מלדמיין אותו עושה לי חשק להיכנס למטבח ולהכין.
אני לא זקוקה לתמונה (יכולה לדמיין לעצמי איך הוא נראה), אבל במאמרים זה עושה הרבה רושם כשרואים את התמונה. זה נותן אינדיקציה לאופים פחות מנוסים איך המאפה נראה.

לא. אבל הנה מתכון למאפה פטריות שלך
24/01/07 10:10
30צפיות
קיש פטריות מתכון של נירה ששונה לפי טעמי-פירגה
שונה לפי מצרכים שהיו לי בבית באותו יום.  גם יפה וגם טעים.

אין תחתית אבל מומלץ בחום.





פשטידת פטריות/נירהמ1                


מומלצת בחום.      

חומרים לתבנית פאי מסולסלת או לתבנית פיירקס מלבנית:
1 סלסלה של פטריות שמפיניון, נקיות, חתוכות לפרוסות בעובי בינוני
2 בצלים בינוניים פרוסים דק
4 ביצים סופר טריות    
1/2 כוס פירורי לחם לא מתובלים (יש מספיק תבלינים בפשטידה)  
2 גביעי שמנת חמוצה –            
1 גביע קוטג'  
מלח, פלפל גרוס טרי, מעט עשבי טוסקאנה (נמצא במדף התבלינים בסופר)
שמן קנולה לטיגון

ההכנה:
- במחבת עם קצת שמן לטגן בצל קצוץ עד להזהבה – להוציא מהמחבת
- לטגן את הפטריות עד להזהבה
- להעביר לקערה את הבצל והפטריות, הביצים, פירורי לחם, שמנת חמוצה, קוטג', פלפל שחור, מלח ומעט עשבי טוסקנה ולבחוש היטב.
- להעביר את התערובת לתבנית משומנת, ליישר
- לפזר מעל מעט עשבי טוסקנה
- לאפות בחום בינוני עד להשחמה.

הערות:

מקור המתכון:
נירהמ1 - עצמי

הערות של פירגה למתכון:
תבנית פאי סיליקון מס' 26
שמתי יותר פטריות
במקום 2 שמנת חמוצה    =   חבילה של גבינה "טוב טעם"
במקום גביע קוטג'           =   2\1 גביע קוטג' + מיכל יוגורט ביו 3%
במקום פירורי לחם          =    פוררתי 10 כעכים שהכנתי השבוע לפירורים גסים
אופים בחום 175 – 50 דקות.
ל"פינלה"    הפכתי את המאפה---הנחתי עליו 2 פרוסות גבינת "טל העמק" והכנסתי לאפיה לעוד 10 דקות.  
נירוש---אומץ בחום.
השינויים שנעשו בגלל אילוצים------ חומרים שהיו לי בבית.  
פירגוש - היכנסי...
24/01/07 10:21
14צפיות
אם תשימי את ההערות שלך מעל המתכון זה ייראה כמו מתכון בפני עצמו - זו למעשה וריאציה על נושא שלי. זה לא המתכון שלי.

את יכולה גם לשרשר  את הווריאציה כמתכון בפני עצמו ולכתוב - וריאציה על נושא של נירהמ1/pirge (דווקא מוצא חן בעיני השם החדש).
אוקיי. להבא. ראית את התמונה היפה
24/01/07 10:23
2צפיות
שמצאתי?  לירי בזמנו הכינה וצילמה ושיבחה את המאפה.
תהני.
º
במאמרים - "פשטידות"
24/01/07 10:42
10צפיות
נירוש, מנצלת הזדמנות להודות לך על
24/01/07 11:10
7צפיות
הכנסת העוגה למאמרים. (אני כבר בע"מ 2 לכן אני מודה לך פה!)
העוגה יפהפיה - העונג כולו שלי
24/01/07 11:15
7צפיות
תמיד אשמח לראות יצירות שלך.
מצאתי תמונה לקיש הפטריות
24/01/07 10:20
25צפיות
מאפה קיש פטריות בגבינות שהכינה וצילמה liri לירי - מתכון שהביאה פירגה
זכרתי שלירי הכינה את המאפה וגם שיבחה אותו.
אז תהנו גם מהתמונה.
בבקשה.
אפילו יפה יותר ממה שדימיינתי
24/01/07 10:22
11צפיות
המתכון והתמונה יצורפו למאמרים.
º
תודה נירוש
24/01/07 10:24
2צפיות
תודה רבה לכולכן
24/01/07 12:33
4צפיות
אני אשאיר החצי השני במקרר ומחר נאפה עוד פשטידה,
עכשיו רק נותר לי לבחור מכל המאפים המעולים שלכם כאן...
האם בקישים היכן שרשום שמנת לבישול אפשר להחליף במשהו פחות משמין
כמו חלב? מישהו ניסה ?
Flix
פורום ייעוץ תאורה

פורום ייעוץ תאורה

בחירת התאורה המושלמת! לפרטים נוספים>>

איל יוסינגר אדריכלים

איל יוסינגר אדריכלים

צרכים עזרה בתכנון מקום יחודי משלכם? לפרטים נוספים>>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
לעמוד הפורום