לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!

זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.
אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.
יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.

הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:
נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.
יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.

הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.

מתכון - שעועית ירוקה עדינה קלי קלות

מאת: silvey
06/01/07 23:57
שעועית ירוקה עדינה - silvey
מתכון לא חדש אבל תמיד מקשט את השולחן והצלחת וגם בריא...

שעועית ירוקה עדינה

שקית שעועית עדינה שלמה קפואה - 800 גרם
1 כף שמן קנולה
1-2 כוסות מים רותחים עם
1 כף גדושה אבקת מרק
קורט פש"ג

אופן ההכנה:-
-  מחממים שמן בסיר
-  כשחם, שופכים פנימה את שקית השעועית הקפואה, ישר מהמקפיא
-  בוחשים בכף עץ כל הזמן עד שהשעועית מפשירה ומתחממת
-  מוסיפים, בזהירות, כדי שלא יתיז, את המים והתבלינים ומערבבים
-  מבשלים יחד כ-10-15 דקות עד שהטעמים נספגים בשעועית
ב ת י א ב ו ן
 
תגיות:
מתכון - חצילונים כבושים
06/01/07 20:08
1427צפיות
חצילונים כבושים - silvey
חצילים קטנים כבושים

כ-25 חצילים קטנים - 1 ק"ג
6-8 שיני שום פרוסות
כמה עלי פטרוזיליה/כוסברה
1 פלפל חריף שלם

על כל  כוס מים רתוחים פושרים (מי הבישול...)
1 כוס חומץ הדרים  5%
לכל ליטר נוזלים מוסיפים-
1/2  כפית סוכר
1 כף מלח גס

אופן ההכנה:-
-  מרתיחים מים בסיר
-  רוחצים את החצילים, קוטמים/חותכים את ה"עוקץ" וחורצים חריץ לאורך עד חצי העומק ומכניסים לסיר למשך 5-10 דקות עד שמתרכך מעט מאוד.
-  מוציאים את החצילים ומניחים להתקרר קמעה. מקררים גם את מי הבישול עד שיהיו חמימים.
- בינתיים שמים בצנצנת את צרור הפטרוזיליה/כוסברה, את שיני השום והפלפל.
-  מניחים את החצילונים בצפיפות בצנצנת.
-  שופכים מעל את הנוזלים, אחרי שערבבנו היטב
- מוכן לאכילה כבר אחרי יממה, אבל יכול לעמוד בחוץ כמה ימים טובים...
ב ת י א ב ו ן !


º
סילבי נראה ממש טעים|יאמי|
06/01/07 23:17
14צפיות
מתכון - אורז מקושט
06/01/07 23:48
34צפיות
אורז מקושט - silvey
המתכון פשוט. אורז רגיל רק עם התערובת שקונים בחנויות תבלינים.
קניתי בתבליני פרג תערובת שמכילה אפונה ירוקה יבשה ועוד כמה דברים טובים.
האורז יצא אחד אחד בצבע צהבהב ומאוד טעים

אורז

2-3 כפות שמן קנולה
2 כוסות אורז סוגת אחד אחד
3.5 כוסות מים רותחים
1 כף גדושה אבקת מרק (במקום מלח)
פש"ג
1 כף גדושה תערובת מוכנה לאורז

אופן ההכנה:-
-  מחממים שמן בסיר, ומוסיפים את האורז המבורר (בלי שטיפה).
-  כשהאורז משנה צבעו ללבן אטום מוסיפים, בזהירות, כי זה מתיז, את המים הרותחים ואת שאר המרכיבים ומערבבים היטב.
-  כשרותח שוב מקטינים ללהבה קטנה, סוגרים מכסה ונותנים להתבשל 20 דקות.
-  מכבים להבה ומחכים עוד 10 דקות ללא פתיחת המכסה.
יצא אחד אחד...
סילבוש - נראה מעולה - תודה על
06/01/07 23:56
9צפיות
המתכונים.
נירוש, יקירתי
07/01/07 00:03
6צפיות
נירוש, יקירתי
בספירת מלאי שעשיתן בשבוע שעבר ממש ממש לא זכרתן אותי...
אבל, מילא, לא חשוב
מגיע לי על זה שנעלמתי לכל כך הרבה זמן...
ככה זה כשישנם כוכבים חדשים...
יאללה,
שבוע טוב לכולנו
סילבוש - הכנסי...
07/01/07 00:12
10צפיות
סילבוש - הכנסי...
לא שכחתי אותך כלל וכלל. פעם, ככשאלתי אותך למה לא רואים אותך, אמרת לי שאפילו שאת לא נכנסת, את תמיד כאן, רק לא מגיבה - כי אין לך מה לומר. ידעתי שאת כאן, אפילו אם לא נכנסת. משהו השתנה.

להבא, את נכנסת אצלי לרשימת "המדור לחיפוש קרובים", ואז לא תוכלי להיות בשקט בין הצללים, תהיי מוכרחה להגיב. וגם...
הנה עוד
07/01/07 00:31
9צפיות
תגידי, גם אצלך יש בעיות עם
מהבוקר האותיות נהיות גדולות ושוב רגילות. לא רואים משפט שלם וברור.
הדפים מתחלפים ממש לאט. גם אצלך? או שהבעיה במחשב שלי...
זה קורה לפעמים גם אצלי - היום לא
07/01/07 00:34
3צפיות
לי להיות כל כך ליד המחשב, כך שהיום לא ראיתי את התופעה.
מתכון - שעועית ירוקה עדינה קלי קלות
<< ההודעה הנוכחית
06/01/07 23:57
237צפיות
שעועית ירוקה עדינה - silvey
מתכון לא חדש אבל תמיד מקשט את השולחן והצלחת וגם בריא...

שעועית ירוקה עדינה

שקית שעועית עדינה שלמה קפואה - 800 גרם
1 כף שמן קנולה
1-2 כוסות מים רותחים עם
1 כף גדושה אבקת מרק
קורט פש"ג

אופן ההכנה:-
-  מחממים שמן בסיר
-  כשחם, שופכים פנימה את שקית השעועית הקפואה, ישר מהמקפיא
-  בוחשים בכף עץ כל הזמן עד שהשעועית מפשירה ומתחממת
-  מוסיפים, בזהירות, כדי שלא יתיז, את המים והתבלינים ומערבבים
-  מבשלים יחד כ-10-15 דקות עד שהטעמים נספגים בשעועית
ב ת י א ב ו ן
מתכון - סלט טרי מפירות העונה
07/01/07 00:33
9צפיות
סלט טרי מפירות העונה - silvey
סלט טרי מפירות העונה

המרענן הלאומי של ארוחות שבת בצהריים...

2 תפוחי עץ ללא קליפה חתוכים לקוביות קטנות
4-6 תות שדה חתוך
2 תפוזים קלופים וחתוכים
2 קיוי קלופים ופרוסים
3 אפרסמונים חתוכים
2 בננות קלופות ופרוסות
2 תאנים יבשות חתוכות
6 תמרים יבשים חתוכים או 1 כף סילאן תמרים במקום
מיץ תפוזים טריים שיכסו את הפירות
אפשר להוסיף 1/2 קופסה אננס לייט-פרי ומיץ

לחתוך, לערבב ולהשאיר במקרר למיזוג טעמים.
º
סילבי התגעגתי הכל נראה טעים
07/01/07 08:26
5צפיות
סילבוש, התגעגעתי ושמחתי לראות
07/01/07 08:19
4צפיות
את מעללייך הטעימים  . חולה על חצילים כבושים . והכל 10.
תהנו מהמטעמים.
Flix
סיידר מטבחים

סיידר מטבחים

חולמים על המטבח המושלם? לפרטים נוספים>>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
לעמוד הפורום