לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!

זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.
אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.
יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.

הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:
נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.
יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.

הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.

אינגליש קייק - עוגה בחושה לקפה

מאת: נירהמ1
12/02/06 09:58
אינגליש קייק - עוגה בחושה לקפה
אינגליש-קייק - עוגה בחושה לקפה/נירהמ1

בתמונה - פרוסות אינגליש-קייק שיובשו בתנור (כמו שמייבשים מנדל-ברויט או ביסקוטי) לאחר האפיה

את העוגה הזאת אני אופה שנים רבות, מדי פעם אני משנה קצת את המתכון. בעוגה הזאת שמתי כמעט מכל הפירות המיובשים שקניתי לט"ו בשבט: אגוזים (מצאתי בשוק אגוזי מלך טריים-טריים ופריכים – אפשר גם עם אגוזי פקאן), משמשים, תותי שדה (אין היום דובדבנים בלי צבע, ולכן שמתי תותי שדה), קליפות הדר מסוכרות (בלי צבע), תמרים וצימוקים – מעט מכל פרי (סליחה שאני לא ספציפית יותר. פשוט שמתי לפי העין).

בדרך כלל אני לא מייבשת את העוגה. היא רכה וטעימה. מחזיקה זמן רב מחוץ למקרר (אם מחביאים אותה).
הפעם שיניתי, בהשראת המנדל ברויט של אילנית אפיתי את העוגה בשתי תבניות (כדי שתצא נמוכה יותר), ואז פרסתי את העוגה לאחר קירור לפרוסות דקות וייבשתי בתנור, כדי שהפרוסות תתייבשנה. טעים עם הקפה, אבל אני מעדיפה את האינגליש-קייק, היא טעימה יותר בעיני. בפעם הבאה לא אייבש את הפרוסות.

תבניות אפיה של אינגליש-קייק, או תבנית ארוכה של לחם.
אפשר (וכך גם עשיתי שנים רבות) לאפות בתבנית צינור (סיר-פלא) – אפילו טוב יותר כך החום מתפזר בצורה שווה יותר גם במרכז העוגה.

החומרים:
3 כוסות קמח תופח (או עם אבקת אפיה) מנופה
200 גר´ חמאה (חפיסה אחת)
½ 1 כוסות סוכר
3 ביצים גדולות
1 שמנת חמוצה (או כוס מיץ תפוזים, או חלב)
קליפות תפוזים או אשכוליות מסוכרות (ללא צבע מאכל)
דובדבנים מסוכרים (מכיוון שלא מצאתי דובדבנים בלי צבע מאכל הכנתי עם תות שדה מיובש אפשר גם חמוציות)
תמרים מיובשים (לא לחים)
משמשים מיובשים
צימוקים כהים, מושרים במים חמים כ- 10 דקות, או מושרות ברום למשך חצי יממה (אני השריתי ברום)
אגוזי מלך קצוצים גס בסכין
קליפת לימון מגוררת
קליפת תפוז מגוררת
2 סוכר וניל, או כפית תמצית וניל מאיכות טובה
2 כפות רום (אמיתי!! לא תמצית), או ברנדי
אבקת סוכר

אופן ההכנה:
קוצצים את הפירות והאגוזים, בוזקים עליהם חלק מהקמח המנופה ומערבבים בידיים שהפירות יהיו מצופים היטב בקמח (כך הם לא ישקעו בעוגה לאחר מכן)
מחממים תנור ל-180 מעלות  
להקציף את החמאה עם סוכר ומוסיפים את הביצים אחת אחת
מוסיפים לאט לאט את הקמח, ואת השמנת (או מיץ התפוזים, או החלב)
מוסיפים את שאר החומרים
לאפות בתבנית אינגליש קייק (או בסיר-פלא), בחום בינוני (180 מעלות במשך כ- 45 דקות עד שעה, תלוי בתנור), או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
לבזוק אבקת סוכר על העוגה (אם רוצים)

טיפ: לקמח את הפירות היבשים והקליפות כדי שלא ישקעו לתחתית העוגה.
אני פשוט מכניסה אותם לקערה ושופכת עליהם חלק מהקמח שניפיתי עבור העוגה, מערבבת שהפירות יכוסו היטב ומוסיפה אחר כך לעוגה.

הערות:
1. אם רוצים להכין מהעוגה מנדלברויט, אופים אותה בשתי תבניות כדי שתהיה נמוכה יותר.
2. כשהעוגה קרה לחלוטין – מחממים תנור ל-100 מעלות, פורסים פרוסות דקות מסדרים על תבנית עם נייר אפיה ואופים במשך שעה שעה ורבע (תלוי בתנור) עד שהפרוסות מתייבשות.
3. שומרים בקופסה אטומה (אפשר גם מחוץ למקרר).

מקור המתכון:
נירהמ1, עצמי
 
תגיות:
אינגליש קייק - עוגה בחושה לקפה
<< ההודעה הנוכחית
12/02/06 09:58
706צפיות
אינגליש קייק - עוגה בחושה לקפה
אינגליש-קייק - עוגה בחושה לקפה/נירהמ1

בתמונה - פרוסות אינגליש-קייק שיובשו בתנור (כמו שמייבשים מנדל-ברויט או ביסקוטי) לאחר האפיה

את העוגה הזאת אני אופה שנים רבות, מדי פעם אני משנה קצת את המתכון. בעוגה הזאת שמתי כמעט מכל הפירות המיובשים שקניתי לט"ו בשבט: אגוזים (מצאתי בשוק אגוזי מלך טריים-טריים ופריכים – אפשר גם עם אגוזי פקאן), משמשים, תותי שדה (אין היום דובדבנים בלי צבע, ולכן שמתי תותי שדה), קליפות הדר מסוכרות (בלי צבע), תמרים וצימוקים – מעט מכל פרי (סליחה שאני לא ספציפית יותר. פשוט שמתי לפי העין).

בדרך כלל אני לא מייבשת את העוגה. היא רכה וטעימה. מחזיקה זמן רב מחוץ למקרר (אם מחביאים אותה).
הפעם שיניתי, בהשראת המנדל ברויט של אילנית אפיתי את העוגה בשתי תבניות (כדי שתצא נמוכה יותר), ואז פרסתי את העוגה לאחר קירור לפרוסות דקות וייבשתי בתנור, כדי שהפרוסות תתייבשנה. טעים עם הקפה, אבל אני מעדיפה את האינגליש-קייק, היא טעימה יותר בעיני. בפעם הבאה לא אייבש את הפרוסות.

תבניות אפיה של אינגליש-קייק, או תבנית ארוכה של לחם.
אפשר (וכך גם עשיתי שנים רבות) לאפות בתבנית צינור (סיר-פלא) – אפילו טוב יותר כך החום מתפזר בצורה שווה יותר גם במרכז העוגה.

החומרים:
3 כוסות קמח תופח (או עם אבקת אפיה) מנופה
200 גר´ חמאה (חפיסה אחת)
½ 1 כוסות סוכר
3 ביצים גדולות
1 שמנת חמוצה (או כוס מיץ תפוזים, או חלב)
קליפות תפוזים או אשכוליות מסוכרות (ללא צבע מאכל)
דובדבנים מסוכרים (מכיוון שלא מצאתי דובדבנים בלי צבע מאכל הכנתי עם תות שדה מיובש אפשר גם חמוציות)
תמרים מיובשים (לא לחים)
משמשים מיובשים
צימוקים כהים, מושרים במים חמים כ- 10 דקות, או מושרות ברום למשך חצי יממה (אני השריתי ברום)
אגוזי מלך קצוצים גס בסכין
קליפת לימון מגוררת
קליפת תפוז מגוררת
2 סוכר וניל, או כפית תמצית וניל מאיכות טובה
2 כפות רום (אמיתי!! לא תמצית), או ברנדי
אבקת סוכר

אופן ההכנה:
קוצצים את הפירות והאגוזים, בוזקים עליהם חלק מהקמח המנופה ומערבבים בידיים שהפירות יהיו מצופים היטב בקמח (כך הם לא ישקעו בעוגה לאחר מכן)
מחממים תנור ל-180 מעלות  
להקציף את החמאה עם סוכר ומוסיפים את הביצים אחת אחת
מוסיפים לאט לאט את הקמח, ואת השמנת (או מיץ התפוזים, או החלב)
מוסיפים את שאר החומרים
לאפות בתבנית אינגליש קייק (או בסיר-פלא), בחום בינוני (180 מעלות במשך כ- 45 דקות עד שעה, תלוי בתנור), או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
לבזוק אבקת סוכר על העוגה (אם רוצים)

טיפ: לקמח את הפירות היבשים והקליפות כדי שלא ישקעו לתחתית העוגה.
אני פשוט מכניסה אותם לקערה ושופכת עליהם חלק מהקמח שניפיתי עבור העוגה, מערבבת שהפירות יכוסו היטב ומוסיפה אחר כך לעוגה.

הערות:
1. אם רוצים להכין מהעוגה מנדלברויט, אופים אותה בשתי תבניות כדי שתהיה נמוכה יותר.
2. כשהעוגה קרה לחלוטין – מחממים תנור ל-100 מעלות, פורסים פרוסות דקות מסדרים על תבנית עם נייר אפיה ואופים במשך שעה שעה ורבע (תלוי בתנור) עד שהפרוסות מתייבשות.
3. שומרים בקופסה אטומה (אפשר גם מחוץ למקרר).

מקור המתכון:
נירהמ1, עצמי
כמובן להגדיל את התמונה - אפשר
12/02/06 10:04
2צפיות
לראות את סוגי הפירות שהשתמשתי בהם לעוגה.

תיהנו.
בקר טוף..לפני עבודה קשה
12/02/06 10:29
5צפיות
נראה משו..משו...ומתאים "בול" לט"ו בשבט.
נכנסתי לכאן לכמה דקות הפסקה מעבודה קשה. אני מכינה למחר ארוחת צהריים מלכותית וחיפשתי עוגה מיוחדת. מרוב עוגות שיש לי פתאום קבלתי "בלקאאוט". רציתי להכין עוגת תפוחים אבל פתאום נראה לי "לא מספיק עשיר" אז אני חושבת על עוגת הקרמבו של פירגה אבל עדיין לא סגורה סופית. יש לך רעיון מיוחד?....ולא מידי מסובך...?
נירה שקד בטעות שרשרת את הבקשה
12/02/06 11:47
3צפיות
שלך לשרשור של נירה.

אולי כדאי לפתוח הודעה חדשה בכדי שיוכלו לעזור לך. חבל זה נטמע כאן.
תודה יהלומה..אעשה כך להבא. כעת ממש
12/02/06 12:27
2צפיות
ממש אין לי זמן לשהות כאן...אסתדר איכשהו ויהיה בסדר, אבל תודה על תשומת לבך...
º
שקד, לפירגה עדיין אין עוגת קרמבו
12/02/06 15:08
2צפיות
כעת אני יודעת טעות שלי העוגת קרמבו
12/02/06 15:59
2צפיות
היא של יפעתוש ולה מגיע כל הקרדיט. עמה הסליחה !!!
טעיתי, טעות, טועים.....
º
זה בסדר. קורה.בהצלחה עם העוגה
12/02/06 16:42
1צפיות
נירוש,העוגה ניראת מעולה,נישאר
12/02/06 12:51
1צפיות
ממנה משו?

תודה על המתכון התמונות.
עשיתי כמות כפולה והחבאתי תבנית
12/02/06 13:43
2צפיות
אחת כדי שיישאר להיום בערב (פתאום היתה להם סיבה לשתות קפה לעתים קרובות.)

תודה על הפירגון.
º
12/02/06 14:14
נירה נראה טעים מאוד, הגדלתי וראיתי
12/02/06 10:12
1צפיות
את הפירות יאמי
º
תודה - תיהני
12/02/06 13:55
נירוש, אני אכין במאפינס-עם תחליף סו
12/02/06 10:23
1צפיות
סוכר.
מקווה שיצא טעים כמו שלך.
תודה        
º
נירו'ש תודה על המתכון נראה טעים
12/02/06 10:56
1צפיות
º
בבקשה - תיהני
12/02/06 14:02
המאפינס בתנור-כמובן כמו שאמרתי
12/02/06 11:44
1צפיות
הכל אותו דבר בלי סוכר =17 מ"ל דיאטיפ-שימש כתחליף לסוכר.שזה בערך כוס סוכר.......
שוב, תודה נירוש. נקווה שיצאו טעימים.
º
פירגוש...עני לי במסר בבקשה
12/02/06 12:29
כל הכבוד - ראיתי את המאפינס
12/02/06 14:04
2צפיות
נראים יפים ואני מקווה שגם טעימים לכם.

ותודה על הפירגון.
º
הם גם יפים וגם טעימים לנו.
12/02/06 14:59
1צפיות
º
12/02/06 15:10
נירה - אפשר שמן במקום חמאה ?
12/02/06 12:59
2צפיות


למרות שהטעם אחר - ברור

אבל ... אבל ...

מה דעתך ?

נראות יופי - ואם הייתי לידך, הייתי מחסלת ככה, 2 פרוסות לפחות







פרינצסה בגן הפרחים

פעמיים גשם בבקשה, ומנת גם
לא ניסיתי אף פעם עם שמן - כך שלא
12/02/06 14:07
3צפיות
יכולה להגיד, אבל לא נראה לי שתהיה בעיה כלשהי אם תשימי שמן ביחס השווה ל-200 גר' חמאה.
º
12/02/06 15:04
º
נירוש תודה על המתכון המושקע
12/02/06 14:05
º
אין בעד מה - תיהני
12/02/06 14:12
1צפיות
הו, שלום שלום!
12/02/06 14:13
1צפיות
אכן מתכון עשיר ומפתה...

לגבי מנדלברויט- אני אישית פחות אוהבת, והייתי משאירה את העוגה כמו שהיא ללא הייבוש.

תודה על המתכון והתמונה, נירוש, אכניס למאמרים!

יפעת
גם אני אוהבת אותה כמות שהיא
12/02/06 14:17
2צפיות
דווקא אוהבת מנדלברויט וביסקוטי - אבל לא מהעוגה הזאת. היא טעימה יותר כמות שהיא, אף על פי שהילדים אהבו גם את המנדלברויט.

תודה על הפירגון.
נירהל'ה, יופי של עוגה. זמן לא ראיתי
12/02/06 16:01
2צפיות
עוגת אינגליש קייק אמיתית כזו עם הפירות הצבעוניים. זה כ"כ טעים.
תודה אפי - תיהני - כמו שכתבתי
12/02/06 16:38
1צפיות
לדעתי, היא טובה יותר כאינגליש-קייק, ולא כ"מנדלברויט" (ייבשתי את הפרוסות אחרי האפיה) כמו שהכנתי.

והיא באמת טעימה. הכנתי כמות כפולה והייתי צריכה להחביא תבנית אחת כדי שיהיה להיום בערב.



Flix
פורום מטבחים

משפצים את המטבח?

בואו לדבר על זה בפורום מטבחים ולחסוך אלפי שקלים >>>

יבוא 4 U

חברת יבוא 4 U

רהיטים ביבוא אישי מסין לפרטים נוספים>>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
לעמוד הפורום