לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!

זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.
אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.
יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.

הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:
נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.
יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.

הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.

גלידה על בסיס יוגורט

מאת: 11michael
26/04/05 13:35
יש  לי  מכונת  גלידה (מהסוג  שמקפיאים לפני השימוש ) - כל  סוגי הגלידות שאני עושה -  קופאות  ומתקשות במקפיא, איך  אפשר למנוע  את התקשות הגלידה?
 
תגיות:
גלידה על בסיס יוגורט
<< ההודעה הנוכחית
26/04/05 13:35
730צפיות
יש  לי  מכונת  גלידה (מהסוג  שמקפיאים לפני השימוש ) - כל  סוגי הגלידות שאני עושה -  קופאות  ומתקשות במקפיא, איך  אפשר למנוע  את התקשות הגלידה?
גלידה עם יוגורט תמיד קופאת בשל
26/04/05 14:07
172צפיות
תכולת המים שביוגורט. לפני שאתה מגיש פשוט תפשיר על שיש בערך חצי שעה (שהגלידה תתרכך מעט), ואחר כך תרסק את הגלידה בבלנדר ותגיש.

בשביל למנוע את התקשות הגלידה צריך להוציא אותה כשהיא מתחילה לקפוא ולרסק, שוב להקפיא וכשמתחילה לקפוא שוב לרסק - לחזור על הפעולה לפחות פעמיים-שלוש וכך הגלידה לא תקפא כל כך. אבל במידה והיא כבר קפואה, תעשה כמו שכתוב בתחילת ההודעה.

גלידה שעשויה משמנת מתוקה לא קופאת לגמריי ונשארת רכה-רכה.

בהצלחה
תפקיד מכונת הגלידה הוא לערבל
26/04/05 14:29
97צפיות
ולרסק את התערובת תוך כדי  תהליך ההקפאה-  ולמרות זאת הגלידה יוצאת מהמקפיא קפואה  לחלוטין -  אולי  יש  איזה חומר טבעי שאפשר להוסיף ומונע קפיאה?
תודה  על  תשובתך
אני מכינה גלידה גם מיוגורט (בלי
26/04/05 21:37
172צפיות
מכונה), אבל גם אצלי אם היא נשארת יותר מיום אחד בפריזר היא קופאת, ואז אני צריכה להפשיר אותה במקצת ואז לרסק.

כשאני מכינה משמנת הגלידה לא קופאת גם אם אני מוציאה אותה כמה ימים אחרי (אלא אם היא מכילה פירות שיש בהם הרבה מים).

אינני יודעת דבר בקשר לחומר מונע קפיאה.

אולי להוגו יש תשובה?
הוגו - אולי תוכל לעזור בנושא
26/04/05 21:55
60צפיות
זה? הידע שלי בגלידה בהחלט מוגבל.
מצטער אבל גם הידע שלי
28/04/05 10:45
50צפיות
בגלידות הוא די מועט
עשרת הדברות למכונת גלידה
27/04/05 11:51
124צפיות
אתה מוזמן להעיף מבט במאמר הנ"ל, אולי זה יעזור בפתרון הבעיה.

עשרת הדברות למכונת גלידה - באדיבות יניבניב

בהצלחה!

יפעת
למי יש מתכון לגלידת יוגורט
27/04/05 22:43
120צפיות
ללא מכונת גלידה? אני פשוט מחפשת גלידה שלא מלאת קלוריות.
פרוזן יוגורט ביתי/ד"ר לק
28/04/05 07:48
712צפיות
מתכון לפרוזן יוגורט ביתי של ד"ר לק

הבסיס לגלידת יוגורט:
250 cc יוגורט
170 גרם סוכר
180 גרם שמנת מתוקה
200 cc חלב
20 גרם סוכר ענבים

מערבבים הכול ומבשלים עד להמסה של הסוכרים (לא להרתיח), מקררים באמבט קרח.
וכשהתמיסה מקוררת היטב ניתן להכניס למכונת גלידה.

פירות ניתן להוסיף אך רצוי לרסק קודם (הכמות תלויה ברמת המתיקות/חמיצות של הפרי).

אפשר להכין בלי מכונת גלידה (נירהמ1)

גלידת פסיפלורה ויוגורט/איילת לטוביץ
28/04/05 07:52
124צפיות
גלידת פסיפלורה ויוגורט - איילת לטוביץ

¼ (רבע) כוס דבש
2 כוסות יוגורט
2 כפיות ג'לטין
1 כף מים
2 חלב
ונים
¼  (רבע) כוס מיץ פסיפלורה, מ- 3 פירות
1. מניחים את המים בכוס, מפזרים  מעל את הג'לטין ומשרים במשך 5 דקות. מעמידים את הכוס בסיר עם מים רותחים ומערבבים עד שהג'לטין נמס.
2. מערבבים בקערה את הדבש והיוגורט. מערבבים פנימה את הג'לטין ויוצקים את התערובת לתבנית מתכת. מכסים בניילון נצמד ומקפיאים עד שהתערובת מתייצבת. מוציאים ומערבלים את תערובת היוגורט, עד שהיא מכפילה את נפחה.
3.  מקציפים את החלבונים, לקבלת קצף נוקשה, ומקפלים לתערובת היוגורט יחד עם מיצי הפסיפלורה. מחזירים לתבנית, מכסים ומקפיאים עד שהתערובת מתייצבת.
גלידת חלבה/בניטה לנצר
28/04/05 07:55
68צפיות
באדיבות פורום "מתכונים".

גלידת חלבה  

6 מנות
מקור המתכון:  זעפרן בניטה לנצר
סוג מנה: קינוחים/ממתקים
דרגת קושי: בינוני
זמן הכנה: 45 דקות ועוד כ-40 דקות הקפאה
זמן בישול: 5 דקות
שיטת הכנה: בישול מהיר
אביזרים מיוחדים: מיקסר עם ראש הקצפה, מעבד מזון, מכונת גלידה

חומרים
100 גרם חלבה משובחת
250 מ"ל שמנת מתוקה
2 חלמונים
רבע כוס סוכר (לא חייבים, למי שאוהב מתוק במיוחד)
200 מ"ל יוגורט 4.5 אחוזי שומן
רבע כוס ליקר אמרטו

הכנות
בסיר מעל להבה בינונית מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה ומכבים את הלהבה.
מקציפים במיקסר את החלמונים עם הסוכר (אם משתמשים) לקצף בהיר ותפוח.
יוצקים מעט מהשמנת לקצף, תוך ערבוב, עד שהתערובת פושרת.
יוצקים תוך ערבוב את תערובת החלמונים והשמנת לתוך השמנת שנשארה בסיר ומבשלים תוך ערבוב מעל להבה נמוכה עד שהתערובת מסמיכה מעט ומצפה את גב הכף בשכבה דקה ואחידה. מכבים את הלהבה.
במעבד מזון מעבדים את היוגורט והחלבה למחית חלקה, מוסיפים לתערובת שבסיר, מערבבים ומוסיפים את הליקר. מצננים לטמפרטורת החדר.
מעבירים למכונת גלידה ומקפיאים לפי הוראות היצרן (בדרך כלל 40-30 דקות), מגישים מייד או שומרים בכלי אטום במקפיא עד להגשה.

º
נירוש, נשמע !!
29/04/05 08:17
26צפיות
נירה יקירתי מליוני תודות
28/04/05 09:14
36צפיות
הצלת את ארוחת החג המשעממת שלנו בשבת הקרובה.
תיהני - וחג שמח
28/04/05 10:54
21צפיות
Flix
פורום מסיבת רווקות וערבי נשים

פורום מסיבת רווקות וערבי

נשים - בואו לארגן ערב חלומי לפרטים נוספים>>

FOODPAGE

כל המתכונים במקום אחד

המסעדות מגיעות אליכם הבייתה. כל אחד יכול! לפרטים>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
לעמוד הפורום