בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!

זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.
אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.
יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.

הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:
נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.
יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.

הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.

מתכון:מאפה במילוי גבינה פסטו,זיתים

01/03/05 11:09
מאפה שושנים במילוי גבינת פטה, פסטו, זיתי קלמנטה וקונפי עגבניות
של שי-לי ליפא   / מאתר מעריב
מתכון שזכה במקום הראשון בתחרות האפייה של מטעמי בצק שמרים שאורגנה בשיתוף מגזין "גורמה" וחברת "שימרית".


המצרכים:

תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ
200 גרם גבינת פטה
12 זיתי קלמנטה מגולענים וחצויים לשניים
1 ביצה להברשה

לבצק:
500 גרם קמח רגיל
1/2 קוביית שמרית 25 גרם
2 כפות סוכר
2 ביצי חופש
1/2 כפית מלח
1/2 כוס ועוד שתי כפות חלב חמים
100 גרם חמאה רכה

לרוטב פסטו:
1 כוס דחוסה של עלי בזיליקום טריים
3 כפות צנוברים קלויים
3 שיני שום
3 כפות פרמזן מגורר
קורט מלח
כ-3/4 כוס שמן זית

לקונפי עגבניות שרי תמר (ניתן להשתמש בעגבניות מיובשות קנויות) :
12 עגבניות תמר שטופות וחצויות
1 כף שמן זית
1 כפית חומץ בלסמי
מלח ופלפל גרוס

הכנת הבצק:
מערבבים את השמרים בחלב החמים ומניחים בצד לרבע שעה. שמים במערבל בצק עם וו לישה את כל חומרי הבצק יחד עם תערובת השמרים ולשים לבצק אחיד. מוציאים את הבצק, לשים בידיים חמש דקות, מניחים בקערה מכסים במגבת לחה ומתפיחים כשעתיים.

הכנת הפסטו:
במעבד מזון עם להב פלדה מרסקים את כל חומרי הרוטב, מלבד שמן הזית. לאחר שכל החומרים קצוצים ומאוחדים, יוצקים בהדרגה את שמן הזית עד לקבלת מרקם אחיד.

להכנת קונפי עגבניות:
חוצים את העגבניות לאורכן, מעבירים לקערה, מוסיפים שמן זית, בלסמי, מלח ופלפל ומערבבים. מעבירים את העגבניות המתובלות לתבנית מרופדת בנייר כסף, כאשר הצד החתוך כלפי מעלה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות ואופים 10 דקות. מורידים את החום ל-150 מעלות ואופים במשך חצי שעה. מצננים.

הכנת המאפה:
מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק למלבן ארוך בעובי חצי ס"מ. מורחים על הבצק 5 כפות רוטב פסטו, מפזרים את הזיתים ואת העגבניות ומפוררים את גבינת הפטה ביד לחתיכות. מגלגלים את הבצק לגלילה ארוכה ופורסים לעשר פרוסות בעובי 6 ס"מ.

משמנים את התבנית, מעמידים את הפרוסות בתבנית בצמוד זו לזו בצפיפות, עד שהתבנית מלאה, מכסים במגבת לחה ומתפיחים כחצי שעה. מחממים תנור ל-175 מעלות. מברישים את ה"שושנים" במעט ביצה טרופה, מכניסים לתנור ואופים 35-40 דקות, עד שהמאפים משחימים.
 
מתכון:מאפה במילוי גבינה פסטו,זיתים
<< ההודעה הנוכחית
01/03/05 11:09
31צפיות
מק
02/03/05 11:20
אילניתוש, קלעת בול לטעם שלי!....
02/03/05 14:40
º
בכיף.
02/03/05 16:51
מתכון פצצה
03/03/05 17:05
2צפיות
º
אילנית - נשמע טעים-טעים
02/03/05 15:07

עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
לעמוד הפורום
Flix