לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!

זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.
אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.
יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.

הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:
נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.
יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.

הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.

סימפול על מתכון של אהרוני- קונכיות פסטה ברוטב

מאת: רומנteaת
03/01/11 20:22
סימפול מלשון simple...

ראיתי לפני כמה ימים את אהרוני מכין מתכון של קונכיות פסטה גדולות ממולאות בתערובת גבינות ואפויות ברוטב עגבניות. קצת הפריע לי שם השימוש בגבינת ריקוטה, פרמזן ועוד מרכיבים שמנים וכבדים כאלה, אז פישטתי אותו קצת לחומרים ביתיים וזה מה שיצא:

פסטה קונכיות גדולות- מצאתי אותן רק בתוצרת חוץ (מי שיודע איפה אפשר להשיג כאלה של אוסם או משהו מהארץ מוזמן לשתף), מדובר על קונכיות בגודל 2-3 ס"מ. צריך לראות על האריזה אם יש או אין צורך בבישול מוקדם. אם יש צורך- אז לבשל חלקית בלבד כי אח"כ הן נאפות ברוטב וממשיכות להתבשל.

מערבבים בקערה חצי-3/4  חבילה של גבינה בולגרית מפוררת עם כמה כפות של גבינה לבנה או קוטג' 5%, עד שמתקבלת תערובת די קשה ולא נוזלית, אבל אחידה ולא פירורית.

לכלי חסין חום שופכים שתי קופסאות (260 גרם כל אחת) של עגבניות מרוסקות של יכין (נו, ברור שאפשר גם של חברה אחרת. מה שאתם אוהבים). מוסיפים שתי שיני שום כתושות וכמה עלי בזיליקום קצוצים (אני השתמשתי בקוביות הקפואות של שום ושל בזיליקום כי לא היה לי טרי), מוסיפים גם שתי כפות שמן זית ומערבבים הכל בתוך הכלי.

עכשיו חוזרים לקונכיות שהתקררו בינתיים, ממלאים אותן עם כפית או בשקית זילוף בתערובת הגבינות ומניחים כל קונכיה בתבנית עם הרוטב. הרוטב צריך להגיע בערך עד שני-שליש מגובה הקונכיות.
אחרי שהתבנית מלאה בקונכיות, מפזרים מעל גבינה צהובה מגוררת כלשהי (לפי הטעם), ומכניסים לתנור עד להשחמה ובעבוע של הגבינה.
אין לי תמונות כי אכלתי את הכל.

 
תגיות:
סימפול על מתכון של אהרוני- קונכיות פסטה ברוטב
<< ההודעה הנוכחית
03/01/11 20:22
445צפיות
º
נקרא נ ה ד ר...שווה בדיקה, תודה
03/01/11 21:17
9צפיות
די דומה למתכון שלי - יוצא מעולה-פסטה קונכיות
04/01/11 11:51
39צפיות
די דומה למתכון שלי - יוצא מעולה-פסטה קונכיות
º
04/01/11 12:22
אז אולי תתנו לי טיפ-
04/01/11 17:30
20צפיות
º
בטיב טעם..
04/01/11 20:32
8צפיות
לא נכנסת לשם, מסיבות עקרוניות.
05/01/11 23:36
7צפיות
º
וגם בלגעת באוכל בראשל'צ מערב
04/01/11 20:33
8צפיות
פעם היה קשה להשיג
05/01/11 09:27
10צפיות
º
ינוסה תודה על המתכון הטעים
05/01/11 09:56
2צפיות
תנסי גם את זה "כונכיות עם סלמון"
04/01/11 13:53
15צפיות
תנסי גם את זה "כונכיות עם סלמון"
º
גבינת ריקוטה היא 5% שומן, אין סיבה להחליף
05/01/11 11:56
15צפיות
תפוז טיפש חתך את המשך ההודעה
05/01/11 11:57
11צפיות
º
05/01/11 15:40
אהממ... לא אוכלים כל יום..?
05/01/11 23:35
8צפיות
אני גם אוהבת לבשל/לאפות ממה שנמצא בבית
07/01/11 10:23
9צפיות
ABSHOP - גאדג'טים ומוצרים

המקלחת שלך...

מעולם לא ניראתה ככה! הזמינו עכשיו >>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
לעמוד הפורום
Flix