לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
הסתרת שרשור מעל 
פורום אוכל חלבי
ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל חלבי

ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.
`
x
הודעה מהנהלת הפורום
המשך >>

סימפול על מתכון של אהרוני- קונכיות פסטה ברוטב

מאת: רומנteaת
03/01/11 20:22
סימפול מלשון simple...

ראיתי לפני כמה ימים את אהרוני מכין מתכון של קונכיות פסטה גדולות ממולאות בתערובת גבינות ואפויות ברוטב עגבניות. קצת הפריע לי שם השימוש בגבינת ריקוטה, פרמזן ועוד מרכיבים שמנים וכבדים כאלה, אז פישטתי אותו קצת לחומרים ביתיים וזה מה שיצא:

פסטה קונכיות גדולות- מצאתי אותן רק בתוצרת חוץ (מי שיודע איפה אפשר להשיג כאלה של אוסם או משהו מהארץ מוזמן לשתף), מדובר על קונכיות בגודל 2-3 ס"מ. צריך לראות על האריזה אם יש או אין צורך בבישול מוקדם. אם יש צורך- אז לבשל חלקית בלבד כי אח"כ הן נאפות ברוטב וממשיכות להתבשל.

מערבבים בקערה חצי-3/4  חבילה של גבינה בולגרית מפוררת עם כמה כפות של גבינה לבנה או קוטג' 5%, עד שמתקבלת תערובת די קשה ולא נוזלית, אבל אחידה ולא פירורית.

לכלי חסין חום שופכים שתי קופסאות (260 גרם כל אחת) של עגבניות מרוסקות של יכין (נו, ברור שאפשר גם של חברה אחרת. מה שאתם אוהבים). מוסיפים שתי שיני שום כתושות וכמה עלי בזיליקום קצוצים (אני השתמשתי בקוביות הקפואות של שום ושל בזיליקום כי לא היה לי טרי), מוסיפים גם שתי כפות שמן זית ומערבבים הכל בתוך הכלי.

עכשיו חוזרים לקונכיות שהתקררו בינתיים, ממלאים אותן עם כפית או בשקית זילוף בתערובת הגבינות ומניחים כל קונכיה בתבנית עם הרוטב. הרוטב צריך להגיע בערך עד שני-שליש מגובה הקונכיות.
אחרי שהתבנית מלאה בקונכיות, מפזרים מעל גבינה צהובה מגוררת כלשהי (לפי הטעם), ומכניסים לתנור עד להשחמה ובעבוע של הגבינה.
אין לי תמונות כי אכלתי את הכל.

תגיות:
החלפתי חתימה.
סימפול על מתכון של אהרוני- קונכיות פסטה ברוטב
<< ההודעה הנוכחית
03/01/2011 | 20:22
15
473
סימפול מלשון simple...

ראיתי לפני כמה ימים את אהרוני מכין מתכון של קונכיות פסטה גדולות ממולאות בתערובת גבינות ואפויות ברוטב עגבניות. קצת הפריע לי שם השימוש בגבינת ריקוטה, פרמזן ועוד מרכיבים שמנים וכבדים כאלה, אז פישטתי אותו קצת לחומרים ביתיים וזה מה שיצא:

פסטה קונכיות גדולות- מצאתי אותן רק בתוצרת חוץ (מי שיודע איפה אפשר להשיג כאלה של אוסם או משהו מהארץ מוזמן לשתף), מדובר על קונכיות בגודל 2-3 ס"מ. צריך לראות על האריזה אם יש או אין צורך בבישול מוקדם. אם יש צורך- אז לבשל חלקית בלבד כי אח"כ הן נאפות ברוטב וממשיכות להתבשל.

מערבבים בקערה חצי-3/4  חבילה של גבינה בולגרית מפוררת עם כמה כפות של גבינה לבנה או קוטג' 5%, עד שמתקבלת תערובת די קשה ולא נוזלית, אבל אחידה ולא פירורית.

לכלי חסין חום שופכים שתי קופסאות (260 גרם כל אחת) של עגבניות מרוסקות של יכין (נו, ברור שאפשר גם של חברה אחרת. מה שאתם אוהבים). מוסיפים שתי שיני שום כתושות וכמה עלי בזיליקום קצוצים (אני השתמשתי בקוביות הקפואות של שום ושל בזיליקום כי לא היה לי טרי), מוסיפים גם שתי כפות שמן זית ומערבבים הכל בתוך הכלי.

עכשיו חוזרים לקונכיות שהתקררו בינתיים, ממלאים אותן עם כפית או בשקית זילוף בתערובת הגבינות ומניחים כל קונכיה בתבנית עם הרוטב. הרוטב צריך להגיע בערך עד שני-שליש מגובה הקונכיות.
אחרי שהתבנית מלאה בקונכיות, מפזרים מעל גבינה צהובה מגוררת כלשהי (לפי הטעם), ומכניסים לתנור עד להשחמה ובעבוע של הגבינה.
אין לי תמונות כי אכלתי את הכל.

נקרא נ ה ד ר...שווה בדיקה, תודה
03/01/2011 | 21:17
9
די דומה למתכון שלי - יוצא מעולה-פסטה קונכיות
04/01/2011 | 11:51
7
41
די דומה למתכון שלי - יוצא מעולה-פסטה קונכיות
מצרכים:

30 פסטה צדפות.


לרוטב:
1 חבילה (600 גרם) עגבניות מגורדות (או לגרר עגבניות בפומפיה שייצא אותו משקל)
1 חבילה גדולה רסק עגבניות
מים שימלאו את קופסת רסק העגבניות בה השתמשנו.
7 עלי בזיליקום גדולים (או קטנים כפול בכמות )
15-12 עלי אורגנו ( את הבזיליקום והאורגנו אני מגדלת)
4 שיני שום כתוש
2 כפות שן זית
כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם.
צריך קערה לעירבוב המצרכים. לטעום ולהוסיף קצת מלח אם צריך.


מצרכים לתערובת הגבינות:
1 חבילה 250 גרם גבינה לבנה 9%
חופן מלא גבינה צהובה מגוררת 9%
1/2 גוש גבינה בולגרית מקופסה קטנה.
קצת פלפל שחור וקצת מלח.
ביצה


קצת שמן זית לתחתית התבנית ומעט פתיתי גבינה צהובה לפיזור מעל.

אופן הכנה:


1. לערבב את כל חומרי הרוטב בקערה.
2. לערבב את הגבינות בקערה , להוסיף ביצה ולערבב.


1. להרתיח מים עם מלח להכניס 30 צדפות פסטה ל10 דקות. להוציא לסנן ולשטוף.


3. לקחת שקית זילוף חד פעמית (עוזר למלא את הצדפות למרות שאפשר עם כף/כפית) למלא את תערובת הגבינות, לחתוך בקצה פתח לא קטן מידי כדי שיצאו חתיכות גבינה צהובה מגוררת שבפנים, לנסות ואם צריך להגדיל פתח)


סידור המנה:


לקחת את התבנית , לשפוך שמן זית שיצפה את התחתית.


מחצית רוטב עגבניות לפזר מעל.


להניח את הצדפות אחת ליד השניה.


למלא עם שקית הזילוף את הצדפות.


לצפות מעל ביתרת רוטב העגבניות.


לפזר מעט גבינה צהובה מגוררת/פתיתים מעל.


לתנור 180 מעלות מכוסה בנייר כסף לעשרים דקות. להוריד נייר כסף ולהשאיר עוד 10 דקות ולהגיש

04/01/2011 | 12:22
אז אולי תתנו לי טיפ-
04/01/2011 | 17:30
4
22
איפה להשיג את הקונכיות/צדפות הגדולות?
בטיב טעם..
04/01/2011 | 20:32
1
9
לא נכנסת לשם, מסיבות עקרוניות.
05/01/2011 | 23:36
7
אבל נתת לי רעיון- אולי בעדן טבע מרקט. לפעמים יש שם מציאות.

אני אבדוק ואדווח מהשטח.
וגם בלגעת באוכל בראשל'צ מערב
04/01/2011 | 20:33
9
פעם היה קשה להשיג
05/01/2011 | 09:27
11
אני קניתי בסופר השכונתי של חברת COLAVITA
ינוסה תודה על המתכון הטעים
05/01/2011 | 09:56
2
תנסי גם את זה "כונכיות עם סלמון"
04/01/2011 | 13:53
16
תנסי גם את זה "כונכיות עם סלמון"
סלמון עם כונכיות

חומרים:

400 גר' סלמון טרי
1 חבילת כונכייות (ברילה)
שמן זית
שמנת 10% - 1/2 קרטון
מלח+ פלפל שחור
מעט יין לבן ( אם יש פתוח במקרר)

הכנה:
את הסלמון לחתוך לקוביות גדולות ולצרוב במחבת משני הצדדים.
לבשל את הכונכיות
לערבב
להוסיף מעט 1 כף שמן זית
מלח+ פלפל
ושמנת מתוקה- השתמשתי ב-10%
אם יש יין לבן להוסיף.

אפשר לחמם בתנור עם נייר כסף
ולישמור במקרר יומים -אם נשאר


טעים






גבינת ריקוטה היא 5% שומן, אין סיבה להחליף
05/01/2011 | 11:56
4
17
תפוז טיפש חתך את המשך ההודעה
05/01/2011 | 11:57
3
14
המרקם שלה גם הרבה יותר מתאים למנות פסטה והיא מאוד עשירה בסידן. היא יותר יקרה מהגבינות האלה אבל זו לא מנה שמכינים כל יום ונראה לי שווה להתשמש בה.
05/01/2011 | 15:40
אהממ... לא אוכלים כל יום..?
05/01/2011 | 23:35
1
9
כשאני מתלהבת ממשהו- אני אוכלת אותו כל יום עד שנמאס לי. השבוע אכלתי כבר יומיים ברצף את המנה הזו (כל יום הכנתי חדש!!), ויש לנו עוד את מחר, מי יודע מה יתחשק לי...

לגבי ריקוטה- אני לא מי יודע מה חובבת נלהבת של הטעם שלה, מה גם שאני מעדיפה להכין דברים מחומרי גלם במחירים סבירים שקיימים אצלי גם ככה ומה שפחות לקנות במיוחד. אלה הם חייה של המפרנסת היחידה...
אני גם אוהבת לבשל/לאפות ממה שנמצא בבית
07/01/2011 | 10:23
9
אבל,
היות ואני באה מבית פולני..תמיד יש גם גבינות בפריזר.." אם צריך :))"
הודעות אחרונות
07:54 | 30.08.15 אורחים בפורום
10:35 | 25.08.15 אורחים בפורום
17:19 | 21.08.15 דנהדנה99
20:30 | 18.08.15 אורחים בפורום
22:47 | 17.08.15 אשה מרציפן
11:51 | 14.08.15 אורחים בפורום
15:44 | 11.08.15 אסתי08
12:44 | 11.08.15 זהבית שקד
16:59 | 10.08.15 אורחים בפורום
20:17 | 09.08.15 yuditr1
Flix וידאו
חם בפורומים של תפוז
לא מצליחה לתמוך בו
לא מצליחה לתמוך בו
מפחיד אותי שיהיה קשה למצוא עבודה, שנחיה בתת תנאים....
לא מצליחה לתמוך בו
לא מצליחה לתמוך בו
מפחיד אותי שיהיה קשה למצוא עבודה, שנחיה בתת תנאים....
מעצבים את מטבח חלומותיכם?
מעצבים את מטבח חלומותיכם?
עכשיו בפורום מטבחים, על מה פשוט אסור לכם לוותר?
מעצבים את מטבח חלומותיכם?
מעצבים את מטבח חלומותיכם?
עכשיו בפורום מטבחים, על מה פשוט אסור לכם לוותר?
אוהבים את תפוז?
אוהבים את תפוז?
עשיתם לייק לדף הפייסבוק שלנו? בואו לקבל את
אוהבים את תפוז?
אוהבים את תפוז?
עשיתם לייק לדף הפייסבוק שלנו? בואו לקבל את
מקרא סימנים
בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ