לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!

זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.
אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.
יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.

הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:
נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.
יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.

הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.

בחושה שוקולד של קרין גורן

מאת: homets
16/07/09 15:27
עוגה כושית בחושה - homets
כן כן, אני מודהו מתוודה, אני לא מחובבי המתכונים של קרין גורן, אבל העוגה הזאת היא לגמרי שיחוק, אין ספק. יוצאת מעולה, עסיסית ונימוחה. נסו ותהנו:)
תמונה - homets

בחושה שוקולד – קרין גורן

לתבנית עוגה בקוטר 24 סמ'

150 גר' חמאה מומסת

כוס וחצי סוכר (300 גר')

2 ביצים

מיכל שמנת חמוצה (200 גר')

מיכל שמנת מתוקה (250 גר')

כוס ורבע קמח (180 גר')

כפית אבקת אפייה

חצי כפית אבקת סודה לשתייה

חצי כוס קקאו

לציפוי שוקולד – פרנג'ליקו

125 גר' שמנת מתוקה

125 גר' שוקולד מריר

2 כפיות ליקר פרנג'ליקו (או ברנדי, אם אין)

ההכנה:

מחממים תנור ל170 מעלות.

מערבבים יחד חמאה מומסת, ביצים, סוכר, שמנת מתוקה ושמנת חמוצה לתערובת אחידה.

מוסיפים פנימה קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה וקקאו, ומערבלים יחד רק עד שהתערובת אחידה (ולא יותר!).

משמנים תבנית ומוזגים פנימה את הבלילה.

אופים כ40 דק', עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.

בזמן שהעוגה מצטננת, נכין את הציפוי:

נביא לרתיחה שמנת מתוקה, וניצוק אותה מעל השוקולד המריר. נמתין כדקה, ולאחר מכן נטרוף יחד לתערובת אחידה ושוקולדית. נוסיף את הליקר ונערבב קצרות.

את הציפוי יוצקים על העוגה ושומרים במקרר. העוגה טובה ביותר לאכילה ביום – יומיים שלאחר ההכנה. מגישים בטמפ' החדר.

לתמונות נוספות, הסברים והארות, בקרו אותי בבלוג!

נטלי
 
תגיות:
בחושה שוקולד של קרין גורן
<< ההודעה הנוכחית
16/07/09 15:27
1135צפיות
עוגה כושית בחושה - homets
כן כן, אני מודהו מתוודה, אני לא מחובבי המתכונים של קרין גורן, אבל העוגה הזאת היא לגמרי שיחוק, אין ספק. יוצאת מעולה, עסיסית ונימוחה. נסו ותהנו:)
תמונה - homets

בחושה שוקולד – קרין גורן

לתבנית עוגה בקוטר 24 סמ'

150 גר' חמאה מומסת

כוס וחצי סוכר (300 גר')

2 ביצים

מיכל שמנת חמוצה (200 גר')

מיכל שמנת מתוקה (250 גר')

כוס ורבע קמח (180 גר')

כפית אבקת אפייה

חצי כפית אבקת סודה לשתייה

חצי כוס קקאו

לציפוי שוקולד – פרנג'ליקו

125 גר' שמנת מתוקה

125 גר' שוקולד מריר

2 כפיות ליקר פרנג'ליקו (או ברנדי, אם אין)

ההכנה:

מחממים תנור ל170 מעלות.

מערבבים יחד חמאה מומסת, ביצים, סוכר, שמנת מתוקה ושמנת חמוצה לתערובת אחידה.

מוסיפים פנימה קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה וקקאו, ומערבלים יחד רק עד שהתערובת אחידה (ולא יותר!).

משמנים תבנית ומוזגים פנימה את הבלילה.

אופים כ40 דק', עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.

בזמן שהעוגה מצטננת, נכין את הציפוי:

נביא לרתיחה שמנת מתוקה, וניצוק אותה מעל השוקולד המריר. נמתין כדקה, ולאחר מכן נטרוף יחד לתערובת אחידה ושוקולדית. נוסיף את הליקר ונערבב קצרות.

את הציפוי יוצקים על העוגה ושומרים במקרר. העוגה טובה ביותר לאכילה ביום – יומיים שלאחר ההכנה. מגישים בטמפ' החדר.

לתמונות נוספות, הסברים והארות, בקרו אותי בבלוג!

נטלי
וואו נראת מצויין
16/07/09 16:22
4צפיות
º
אילנית -
17/07/09 10:32
4צפיות
נראית עסיסית וטובה להפליא
16/07/09 16:31
7צפיות
נסלח לך על המתכון של קרין גורן אבל רק באופן חד פעמי
מזל טוב לילדת יום ההולדת ואיזה כיף להיות חברה שלך
ענבליק-
17/07/09 10:32
5צפיות
ילדת היומולדת היא בעצם בחור - אח שלי
ויאללה, בואי לקפה ועוגה כבר!

נטלי
חחח, סנילית שכמותי
17/07/09 11:28
3צפיות
שכחתי לגמרי ואפילו הגבתי על זה אצלך בבלוג
סניליות של גיל מתקדם....
תזמיני אני באה
º
16/07/09 18:52
º
חנהלה -
17/07/09 10:33
2צפיות
º
תמיד נשמע טוב כשיש שוקולדה בעוגה
16/07/09 19:01
3צפיות
º
פירגה -
17/07/09 10:33
2צפיות
העוגה נראית כל כך שחיתותית
16/07/09 19:46
3צפיות
התמונות שלך נראות יותר ויותר קשות לצפיה...

תודה על המתכון והתמונה הנפלאה.
נירה -
17/07/09 10:33
רבה על המחמאות
נראית עוגה משגעתאכין אותה בקרוב....
16/07/09 19:49
2צפיות
ודוקא אני מחובבי קרין
º
נון -
17/07/09 10:34
1צפיות
מקפיצה למשמרת הבוקר-עוגת שבת נהדרת
17/07/09 07:39
3צפיות
היי הופ
º
יאמי, יאמי, מגרה ברמות
17/07/09 08:02
1צפיות
º
שושנה-
17/07/09 10:34
1צפיות
º
אוף, שוב פעם אני לא יצליח עם הדיאטה
17/07/09 12:02
2צפיות
חחח - ברוך הבא ל"חלבי" - קשה מאוד לשמור
17/07/09 13:17
3צפיות
חחח - ברוך הבא ל"חלבי" - קשה מאוד לשמור
כאן על דיאטה עם כל ה"מתוקים" שחברי הפורום מכינים.

הפורום נעים, חמים ומאוד טעים. אתה מוזמן להישאר.

הנה, הכנתי לך גם (עוגה תיקח משל נטלי - אין על העוגות שלה, של ענבל ושל כל אחד ואחת בפורום הזה)...
º
נטלי העוגה נראית
17/07/09 14:51
2צפיות
º
עוגה יפה ומושקעת
17/07/09 15:10
1צפיות
עוגות שוקולד...
17/07/09 16:19
5צפיות
התעוררתי הבוקר בשעה 6 עם חשק אדיר לעוגת שוקולד
כזאת בדיוק
נימוחה רכה שוקולדתית
פתחתי את המחשב ואת הגעת..

מגשימת חלומות שכמותך.
העוגה נראית מדהימה
יאללה, בואי להגשים את החלום שלך
18/07/09 12:08
3צפיות
מחכה לך עם פרוסת עוגה! טוב, וגם קפה

נטלי
אהבתי:-P
18/07/09 21:52
1צפיות
ומזל טוב לאח ..כייף לו


ואני מאוהבי קרין
נטלי העוגה נראית נהדר
18/07/09 23:35
2צפיות
מזל טוב לאח
º
תודה על ההמלצה נראית מעולה....
19/07/09 07:16
2צפיות
העוגה במאמרים בקטגוריה "עוגות", תת קטגוריה
31/07/09 13:19
3צפיות
"עוגות שוקולד". הנה הקישור:

עוגת שוקולד בחושה בציפוי גנאש שוקולד/קרין גורן

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/ar...

תודה על המתכון הטעים והתמונה המרהיבה.
Flix
פורום מסיבת רווקות וערבי נשים

פורום מסיבת רווקות וערבי

נשים - בואו לארגן ערב חלומי לפרטים נוספים>>

Make my wed - ארגון חתונות

מתחתנים?

אנחנו כאן בשבילכם לכל שלבי הארגון לפרטים נוספים לחצו כאן >>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
לעמוד הפורום