לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
הסתרת שרשור מעל 
פורום אוכל חלבי
ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל חלבי

ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.
`
x
הודעה מהנהלת הפורום
המשך >>

עיג'ה - חביתה פרסית אפויה

מאת: clcl
13/01/09 21:54
עיג'ה - חביתה פרסית אפויה
קרן צור/ nrg

מדובר במנה פרסית מסורתית: חביתה עבה ומוצקה, עשירה בעשבי תיבול ירוקים, שאופים בתנור וחותכים לריבועים.

החומרים:
1 כוס עלי תרד חלוטים וקצוצים
‭1/2‬ צרור פטרוזיליה קצוצה
‭1/2‬ צרור כוסברה קצוצה
‭1/2‬ צרור שמיר קצוץ
‭4-3‬ ענפים של בצל ירוק קצוצים דק
10 ביצים טרופות
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
מרגרינה או שמן קנולה לשימון התבנית

ההכנה:    

1. מניחים את עשבי התיבול, הביצים והתבלינים בקערה, ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
2. יוצקים את הבלילה לתבנית אפייה מרוחה במרגרינה או בשמן קנולה ואופים בתנור שחומם מראש ל‭170-‬ מעלות,
במשך כ‭20-15-‬ דקות.
3. מוציאים מהתנור, חותכים את העיג'ה לריבועים ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.

מאז שהלכת אבא
זה כבר לא אותו דבר
אני מתגעגעת אבא
          
     
http://chanalepaintings.blogspot.com/
עיג'ה - חביתה פרסית אפויה
<< ההודעה הנוכחית
13/01/2009 | 21:54
7
78
עיג'ה - חביתה פרסית אפויה
קרן צור/ nrg

מדובר במנה פרסית מסורתית: חביתה עבה ומוצקה, עשירה בעשבי תיבול ירוקים, שאופים בתנור וחותכים לריבועים.

החומרים:
1 כוס עלי תרד חלוטים וקצוצים
‭1/2‬ צרור פטרוזיליה קצוצה
‭1/2‬ צרור כוסברה קצוצה
‭1/2‬ צרור שמיר קצוץ
‭4-3‬ ענפים של בצל ירוק קצוצים דק
10 ביצים טרופות
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
מרגרינה או שמן קנולה לשימון התבנית

ההכנה:    

1. מניחים את עשבי התיבול, הביצים והתבלינים בקערה, ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
2. יוצקים את הבלילה לתבנית אפייה מרוחה במרגרינה או בשמן קנולה ואופים בתנור שחומם מראש ל‭170-‬ מעלות,
במשך כ‭20-15-‬ דקות.
3. מוציאים מהתנור, חותכים את העיג'ה לריבועים ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.

פריטטה פיקנטית עם תפוחי אדמה ונקניקיות
13/01/2009 | 21:54
3
פריטטה פיקנטית עם תפוחי אדמה ונקניקיות
קרן צור/ nrg
  



החומרים:
2 תפוחי אדמה בגודל בינוני
2 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות דק
‭1/2‬ פלפל צ'ילי קצוץ דק
150 גרם נקניקיות מרגז חריפות חתוכות לפרוסות
150 גרם חזה אווז חתוך לרצועות
10 ביצים טרופות
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
עירית קצוצה



ההכנה:    
1. מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד שהם מתרככים, אבל לא יותר מדי. מסננים ומצננים מעט. מקלפים, חותכים לקוביות ושומרים בצד.
2. מחממים את השמן במחבת גדולה (שניתן להכניס גם לתנור‭,(‬ ומטגנים את הבצל, השום והצ'ילי עד להזהבה.
3. מוסיפים את תפוחי האדמה, הנקניקיות וחזה האווז, מערבבים ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך שתיים עד שלוש דקות.
4.  יוצקים למעלה את בלילת הביצים עם התבלינים, ואופים בתנור שחומם מראש ל‭180-‬ מעלות במשך שש עד שבע דקות.

ההגשה:
מחלקים את הפריטטה לצלחות הגשה אישיות, מפזרים מעליה עירית קצוצה ומגישים מיד.

פריטטה טריו
13/01/2009 | 21:56
1
פריטטה טריו
קרן צור/ nrg  
  

בפריטטה טריו משתמשים בשלושה סוגים שונים של פלפלים, שמוסיפים הרבה צבע למנה, ובשמנת מתוקה שמקציפים עם בלילת הביצים, ותורמת לטעם העשיר. \

החומרים:
10 ביצים טרופות
‭1/2‬ כוס שמנת מתוקה
30 גרם חמאה
1 זוקיני חתוך לרצועות
1 פלפל אדום חתוך לרצועות
1 פלפל צהוב חתוך לרצועות
1 פלפל כתום חתוך לרצועות
150 גרם גבינת פטה מפוררת
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם



ההכנה:    

1. מניחים את הביצים והשמנת בקערת המערבל ומקציפים לבלילה אחידה.
2. מחממים את החמאה על אש בינונית במחבת גדולה (שניתן להכניס גם לתנור‭,(‬ מוסיפים את הזוקיני והפלפלים ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך שתיים עד שלוש דקות.
3. יוצקים את בלילת הביצים, מפזרים למעלה חצי מכמות גבינת הפטה ומסייעים לבלילה שהצטברה למעלה לנזול אל מתחת לחביתה, באמצעות הרמת הקצוות (בעזרת מזלג או לקקן‭.(‬
4. מפזרים למעלה את המחצית השנייה של גבינת הפטה ומכניסים לתנור שחומם ל‭180-‬ מעלות למשך שש עד שבע דקות. מגישים חם.

אומלטרול במילוי תרד סלמון מעושן ואמנטל
13/01/2009 | 21:56
2
אומלטרול במילוי תרד סלמון מעושן ואמנטל
קרן צור/ nrg
  


החומרים:
למלית:
1 כף שמן זית
1 בצל קטן קצוץ דק
2 כוסות עלי תרד חלוטים וקצוצים
1 כוס שמנת מתוקה
‭1/2‬ כפית אגוז מוסקט
מלח ופלפל לבן לפי הטעם

לאומלט:
4 כפות שמנת מתוקה
4 ביצים
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
2 כפות חמאה

להגשה:
70 גרם רצועות סלמון מעושן
2 כפות גבינת אמנטל מגוררת



ההכנה:


המלית:
1, מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את התרד ומערבבים.
2. מוסיפים שמנת, מערבבים ומבשלים על להבה נמוכה כמה דקות, עד שהשמנת מסמיכה ומצטמצמת (יש להיזהר מבישול יתר שיגרום לשמנת להתפרק‭.(‬ מוסיפים תבלינים ומערבבים. מכבים את האש ושומרים בצד.

האומלט:
1. מניחים בקערה שמנת וביצים, וטורפים לבלילה חלקה ואחידה.
2. מתבלים במלח ופלפל.

מכינים שתי חביתות:
1. מחממים בכל פעם כף חמאה במחבת, יוצקים מחצית מהבלילה, ומטגנים כשתי דקות מכל צד.
2. מניחים את החביתות על צלחת מכוסה בנייר סופג.

ההגשה:
1. מניחים שתיים-שלוש כפות ממלית התרד בקצה החביתה, מסדרים את רצועות הסלמון מלמעלה, ומפזרים את הגבינה המגוררת.
2. מגלגלים את החביתה לרול. פורסים לפרוסות של ס"מ וחצי, ומסדרים על צלחת הגשה.

אומלט חצילים פטה וזעתר
13/01/2009 | 21:57
אומלט חצילים פטה וזעתר
קרן צור/ nrg

החומרים:
5 ביצים טרופות
3 כפות שמנת מתוקה
‭1/2‬ כוס קוביות חציל מטוגן
50 גרם גבינת פטה מגוררת
1 כף עלי זעתר טרי
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
2 כפות חמאה

להגשה:
1 כף עלי זעתר טרי



ההכנה:    

1. מניחים את הביצים והשמנת בקערה וטורפים עד לקבלת בלילה אחידה.
2. מוסיפים את קוביות החציל, את גבינת הפטה המגוררת ועלי הזעתר, מערבבים ומתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם.
3. מחממים את החמאה על אש בינונית במחבת טפלון גדולה, ויוצקים את הבלילה פנימה.
4. מטגנים כמה דקות, ומסייעים לבלילה שהצטברה למעלה לנזול אל מתחת לחביתה, באמצעות הרמת הקצוות (בעזרת מזלג או לקקן‭.(‬ מקפלים את החביתה לחצי בעזרת מזלג.

ההגשה:
1 חוצים את החביתה ומחלקים לשתי צלחות הגשה.
2 מעטרים בעלי זעתר טרי, ומגישים מיד.

חביתת פיצה
13/01/2009 | 22:00
חביתת פיצה

--------------------------------------------------------------------------------

מאת: קרן רז
משך ההכנה: כ10 דקות

--------------------------------------------------------------------------------


המצרכים
ביצה
שמן זית 100% מתאים לכל זיתא
מלח
גבינה צהובה
עגבניה
זייתים
תבלון של פיצה \אורגנו \ זעתר (מי שאוהב זה תמיד מוסיף)  


אופן ההכנה
מכינים חביתת אומלט (כלומר שמים בחבת שמן מחכים שהשמן יהיה חם, מוסיפים את הביצה עם המלח , שופכים לתוך המחבת , מחכים שהצד התחתון יהיה מוכן ולאחר מכן הופכים לצד השני) , אחרי שהחביתה כבר מוכנה במחבת ממניחים על החביתה את פרוסת הגבינה הצהובה או כמות מסויימת של גבינה צהובה מגוררת שמים כמה פרוסות עגבניה וגם את התבלון, מקפלים את החבית לחצי כך שייצא חצי עיגול ופשוט אפשר לאכול ולהתענג על כל ביס.  
הערות
אפשר לשים את החביתה הזאת בפיתה או על פרוסת לחם ולהנות מכל רגע .

ד''א חומוס מאוד מומלץ עם חביתה



"זיתא"
חביתה עם עמבה
13/01/2009 | 22:02
1
3
חביתה עם עמבה

מאת: גילעד אילנה
משך ההכנה: כ10 דקות


המצרכים
2 בצים
כף שמן זית 100% מתאים לכל זיתא
2 פרוסות נקניק (כל סוג) חתוך לחתיכות קטנות
מלח לפי הטעם




אופן ההכנה
לערבב טוב הכל ביחד ולטגן בשמן חם משני הצדדים
להגיש בתוספת סלט וטחינה/חומוס


הערות
פ צ צ ה  


"זיתא"

שלל מתכוני חביתות
13/01/2009 | 22:04
4
שלל מתכוני חביתות
כאן

מקור:  "זיתא"
כתובות אינטרנט מצורפות:
הודעות אחרונות
07:54 | 30.08.15 אורחים בפורום
10:35 | 25.08.15 אורחים בפורום
17:19 | 21.08.15 דנהדנה99
20:30 | 18.08.15 אורחים בפורום
22:47 | 17.08.15 אשה מרציפן
11:51 | 14.08.15 אורחים בפורום
15:44 | 11.08.15 אסתי08
12:44 | 11.08.15 זהבית שקד
16:59 | 10.08.15 אורחים בפורום
20:17 | 09.08.15 yuditr1
Flix וידאו
חם בפורומים של תפוז
אוהבים את תפוז?
אוהבים את תפוז?
עשיתם לייק לדף הפייסבוק שלנו? בואו לקבל את
אוהבים את תפוז?
אוהבים את תפוז?
עשיתם לייק לדף הפייסבוק שלנו? בואו לקבל את
מקרא סימנים
בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ