לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!

זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.
אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.
יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.

הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:
נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.
יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.

הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.

מחפשת מתכון טעים לתפוח אדמה בתנור מוקרם..כזה

25/12/08 11:10
עם מילוי טעים...
אשמח לרעיונות....
משהו שאפשר גם להגיש לאורחים....
חן חן...
תודות מראש...
דורית.
 
תגיות:
מחפשת מתכון טעים לתפוח אדמה בתנור מוקרם..כזה
<< ההודעה הנוכחית
25/12/08 11:10
521צפיות
עם מילוי טעים...
אשמח לרעיונות....
משהו שאפשר גם להגיש לאורחים....
חן חן...
תודות מראש...
דורית.
ירקות מוקרמים בשמנת ופטריות
25/12/08 13:38
56צפיות
ירקות מוקרמים-פירגה
יום ראשון 11 מאי 2008
ירקות מוקרמים בשמנת וגבינות


ירקות מוקרמים בשמנת גבינות ופטריות
מתכון ישן וטעים מאד שאהוב על כולם . ההכנה די זהה והשינויים הקטנים הם שעושים את ההבדלים.
ניתן להכין רק מתפוחי אדמה כשההכנה אותה הכנה.
ירקות לבחירה:
כרובית,בטטות, תפוחי אדמה, גזר,פטריות, תירס .

המצרכים וההכנה:
תחילה מבשלים ומרככים את הירקות על קליפתם ריכוך פריך ולא דייסתי שישמרו על צורתם המקורית.
אפשר לרכך בסיר אחד גדול את כל הירקות ולהוציא לפי סדר הריכוך.
קודם הבטטות,אחר כך הכרובית ובסוף את תפוחי האדמה והגזר.
מקררים את הירקות. מקלפים.
בתבנית פאי עמוקה ומשומנת מספר 26 לפזר 2 כפות פירורי לחם.
להניח את כל פרחי הכרובית חתוכים קטן ובינוני.מעל את פרוסות הבטטה ותפוחי אדמה.
בין הירקות לפזר 100 גרם גבינה צהובה מגוררת שתיכנס גם פנימה לתוך התבנית ולא רק למעלה.
במחבת עמוקה לטגן 2 בצלים חצויים ופרוסים ולהזהיבם ב-50 גרם חמאה או שמן.
להוסיף כ- 2 כוסות פטריות טריות חתוכות ולהזהיב ביחד.
להוסיף 2 מיכלי שמנת מתוקה ולתבל במלח,פלפל שחור ואגוז מוסקט
להוסיף כפית אבקת מרק פטריות ולבחוש. לתקן טעמים.
מיד כשמתחיל לבעבע להוסיף עוד חופן גבינה מגוררת ,לערבב ולהוריד מהלהבה. לצקת באופן שווה על הירקות.
לגרר עוד גבינה צהובה מעל.
לאפות בחום 175 עד הזהבה הקרמה (את השלב של הקרמה הזהבה אפשר לאפות ממש לפני הארוחה כשהתנור מחומם מראש) עד אז אפשר לשמור מכוסה בניילונית במקרר.

"טיפים"
1. כדאי להכין בתבנית ש ק ו פ ה פיירקס עמוקה ועגולה מספר 26 ואז רואים את הירקות והשכבות מבעד לתבנית וממש
סופרים את הדקות לטעימה.
2. כמות נדיבה של גבינה צהובה שתוסיפו בשלבי ההכנה תשפר ותשדרג את המאפה.
3. אפשר לחמם את התבנית כשהיא עטופה בניר כסף בלי שכבת הגבינה העליונה. אחרי החימום לפזר את הגבינה
להזהיב ולהקרים ללא ניר הכסף ומיד בתום ההקרמה להגיש.
תהנו
תפוחים שלמים מוגשים עם מבחר רטבים
25/12/08 13:53
53צפיות
תפוחים  בתנור -פירגה
אופים את התפוחים על קליפתם בניר כסף בחום 180 כשעה וחצי או עד שממש רכים.
מגישים עם ניר הכסף לשולחן, בוצעים לחצי וממלאים ברטבים.
רוטב לדוגמה:

רוטב לסוגי פסטה/תפוחי אדמה/בטטה
מאת:פירגה


כ- 700 גרם פטריות חצויות
2 מיכלי שמנת מתוקה שמנה.  

במחבת גדולה ועמוקה מטגנים 3  בצלים קצוצים לצבע זהוב.
מוסיפים  את הפטריות  ומטגנים ביחד .   כשהפטריות מזהיבות עם הבצלים,
מוסיפים  את השמנות המתוקות +   מלח   +  פלפל שחור  +  מעט אגוז מוסקט
וטועמים.  
אני מוסיפה כף  של עשבי  תיבול מיוחד לפשטידות. אפשר להוסיף רוטב צ'ילי מתוק.
לוקחים   כ פ י ת    קורנפלור     וממיסים ברבע כוס מים מהברז,
ומוסיפים למחבת תוך כדי בחישה. לבחוש עד שמתחיל  ל ה ת ע ב ו ת
ו מ י ד     ל ס ג ו ר     ה א ש.
מוסיפים גבינה צהובה מגוררת (כמה שרוצים ומאיזה סוג שרוצים) .  מערבבים וזהו....
לצקת מיד ולהנות



תפוחי אדמה מוקרמים
26/12/08 14:31
74צפיות

מבשלים בקליפה כ6 תפוחי אדמה בינונים עד גדולם, מקררים
פורסים לפרוסות עבות ושמים בתבנית פיירקס או זכוכית לא גדולה שתי וערב או איך שרוצים

בכלי אחר: מערבבים  1שמנת לבישול  בתוספת שום כתוש כמה שכל אחד אוהב, מלח פלפל לבן לערבב היטב, לשפוך על תפוחי האדמה ולהכניס לתנור ולאפות כחצי שעה , תוך כדי להוסיף גבינה צהובה מגורדת להמשיך באפיה עוד כ 10 דקות עד שישחים מעט לא מדי, זו כל התורה, מה שלא יהיה מצליח, אין נפילות. (אפשר במקום מלח להוסיף 1 כף אבקת מרק פיטריות.)
תפוחי-אדמה נפלאים
26/12/08 16:16
66צפיות
תפוחי-אדמה נפלאים
תפוחי-אדמה נפלאים
מבית אמא בוצי, עם כמה תוספות שלי....

8 תפוחי-אדמה מבושלים חלקית ופרוסים
10 שיניי שום כתושות
קופסת פיטריות שמפיניון פרוסות
2 שמנת מתוקה
1/2 כוס חלב
3 כפות אבקת מרק בצל
3 כפות שמן זית
פלפל לבן---
*להזהיב שום עם פיטריות להוסיף שאר המרכיבים
ולהביא לרתיחה.
לסדר את תפוחי האדמה בתבנית ולשפוך את השמנת להכניס לתנור בחום 180מ’,עד שמשחים.לגרד גבינה צהובה או מלוחה,ולהכניס לכמה דקות נוספות לתנור.
שיהיה בתאבון,באהבה


תפוח אדמה מוקרם קלאסי
26/12/08 17:20
63צפיות
קולפים ופורסים לעובי ס"מ את התפו"א
מבשלים במים עם מלח 4-5 דקות
מוציאים ומסננים.
משחימים כל פרוסה עם מעט חמאה למשך דקה.משני הצדדים.

מסדרים על תבנית בחפיפה של טבעות
יוצקים מעל שמנת מתוקה ובצל מגורר
מתבלים במלח גס, ומעט פלפל שחור גרוס עדין

ומכניסים לתנור על 180 מעלות ל25 דקות חצי שעה

בהצלחה
קובי
היי קובי מה שלומך..? נעלמת לנו
26/12/08 19:21
12צפיות
היי קובי מה שלומך..? נעלמת לנו
מתי זוכים בסדנא איתך אצל מאיר...?...מחכים לך איש יקר
חג אורים שמח .... גילה
אני מתנצל ים של עבודה אבל!!!!
26/12/08 21:05
17צפיות
מבטיח להתמיד יותר

יש רשימת סדנאות אצל מאיר
גם הוא תמיד מזכיר לי לבוא ,

חג שמח
מתגעגע
קובי
תודה על המתכון - נקרא מעולה - אוסיף למאמרים
26/12/08 21:09
18צפיות
מה שלומך?

תודה על המתכון.
º
אמא בוצי תודה על המתכון--גילוש
26/12/08 21:18
9צפיות
דןרית היי מקווה שזה עדיין אקטואלי
26/12/08 18:05
32צפיות


מוסיפה לך עוד רעיון מתכון

אני הכנתי לא מיזמן על אותו עיקרון אבל עם בשר טחון..

וגם חלבי...[מתכננת עליו שוב בימים הקרובים בה]


מיצרכים ל6 איש למשל

6 תפוחי אדמה דיי גדולים רחוצים אך לא קלופים
נייר כסף
לעטוף אותם כמו סוכריה אחת אחת ולהכניס לתנור בחום גבוה
למשך שעה בערך[לינעוץ סכין וליבדוק]

המשך ביזמן האפיה להכין את המילוי

להכין מילוי על בסיס גבינה מותכת למשל
200 גר אני קונה פה גודה[זו גבינה צהובה הולנדית מצוינת]ובארץ בטוח שיש משהו דומה!!
חתוך לקוביות קטנות
להוסיף עשבי תיבול כמו למשל עירית או שמיר לפי הטעם
3 כפות גבינת קוטג
מלח פלפל לערבב הכל ולהניח בצד בנתיים

לאחר התפוחי האדמה אפויים
ליפתוח בעדינות את הסוכריה
לחתוך כיפה למעלה
לרוקן את תפוחי אדמה[לא לגמרי להשאיר שיכבה]
ולהוסיף לתוך תערובת הגבינות
ולמלות אותם מחדש אחד אחד
ליסגור עם הכיפה ולקפל מחדש לסוכריה
לחמם שוב לפני ההגשה
ולהגיש...ההפתעה נעימה לעין ולחך מבטיחה לך...
ניתן להוסיף ליד רוטב על בסיס גבינה לבנה מתובלת למי שמעונין ביותר
טעם גבינתי...
אני מכינה עם עוד כמה מילויים שונים ותמיד נאכל בהנאה..
אגב עוד רעיון
ניתן בימקום הכיפה המקורית של התפןח אדמה, ליסגור
עם חתיכת גבינה כדי שיהיה יותר מוקרם למעלה לשיקולך!!!
בתאבון
ובהצלחה
שונטי




שונטי , וכך אני מכינה ....
26/12/08 18:48
23צפיות
עם מלית של המון בצל מטוגן עם פטריות שמפיניון . למי שאוהב שמה קוביות גבינ"צ שנמסות בתנור ואז מכסה עם  " כיפת  "   תפו"א  , טעים מאוד ,

אפשרות נוספת שאני מכינה , מלית סמיכה של צ'ילי קון ..... צמחוני שמכיל גם שעועית אפויה . מעולה !

וכל אלה בגלל הצמחונית שלי . וכולם אוהבים .

שבת שלום ,
שרית-ב



º
איזה כיף...הכל..בול לטעמי...מליון תודות.דורית
28/12/08 17:48
10צפיות
Flix
יבוא 4 U

חברת יבוא 4 U

רהיטים ביבוא אישי מסין לפרטים נוספים>>

FOODPAGE

כל המתכונים במקום אחד

המסעדות מגיעות אליכם הבייתה. כל אחד יכול! לפרטים>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
לעמוד הפורום