לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!

זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.
אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.
יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.

הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:
נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.
יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.

הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.

עוגיות מושלגות של קרין גורן

מאת: revi1985
04/05/08 20:03
עוגיות מושלגות של קרין גורן
עוגיות פצצה פשוט אי אפשר להפסיק לפתוח את הקופסא ו"לטעום"

מתכון: קרין גורן
צילום: revi 1985
----------------------
החומרים הדרושים
350 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה
3 ביצים
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
3 כפות ליקר או חלב
3/4 כוס גדושה (120 גרם) קמח
1 כפית אבקת אפייה
1 כוס (100 גרם) שקדים טחונים
סוכר, לציפוי
אבקת סוכר, לציפוי

ההכנה
ממיסים יחד שוקולד וחמאה. במיקסר מקציפים ביצים וסוכר 5 דקות במהירות גבוהה. מקפלים את קצף הביצים לתערובת השוקולד המומס. מקפלים פנימה גם ליקר. מנפים מעל קמח ואבקת אפייה ומקפלים. מערבבים פנימה שקדים טחונים. מתקבלת בלילה נוזלי. וזה בסדר. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות או עד שהתערובת מתקשה. מגלגלים את התערובת לעיגולים בקוטר כ-4 ס"מ. מכינים כלי אחד עם סוכר וכלי שני עם אבקת סוכר. מגלגלים כל כדור בצק בסוכר, ואחר כך באבקת סוכר. מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
לציפוי מסיבי יותר ומראה דרמטי של העוגיות, מגלגלים פעמיים באבקת סוכר, בהפרש של כמה דקות, כי חלק מהאבקת נוטה להיספג.
אופים בחום של 190 מעלות למשך 7-8 דקות בלבד. העוגיות ישתטחו וייסדקו מאוד, אבל יהיו עדיין מאוד רכות למגע. זה בסדר – במהלך הצינון הן מתקשות. אפיית יתר מייבשת את העוגיות (הן אמורות להישאר עסיסיות במרקם המזכיר בראוניז בפנים).
מצננים לחלוטין ושומרים בכלי אטום בשכבה אחת, בטמפ' החדר.

גיוונים:
לטעם תפוז: מוסיפים קליפה מגוררת מתפוז אחד, ומשתמשים בליקר תפוזים.
לטעם אגוזי לוז: משתמשים בליקר אגוזים (למשל פרנג'ליקו), ומחליפים את השקדים באגוזי לוז קלויים וטחונים.
לטעם קפה: מחליפים את הליקר בליקר קפה , או באספרסו חזק מוכן וקר.
 
תגיות:
עוגיות מושלגות של קרין גורן
<< ההודעה הנוכחית
04/05/08 20:03
6238צפיות
עוגיות מושלגות של קרין גורן
עוגיות פצצה פשוט אי אפשר להפסיק לפתוח את הקופסא ו"לטעום"

מתכון: קרין גורן
צילום: revi 1985
----------------------
החומרים הדרושים
350 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה
3 ביצים
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
3 כפות ליקר או חלב
3/4 כוס גדושה (120 גרם) קמח
1 כפית אבקת אפייה
1 כוס (100 גרם) שקדים טחונים
סוכר, לציפוי
אבקת סוכר, לציפוי

ההכנה
ממיסים יחד שוקולד וחמאה. במיקסר מקציפים ביצים וסוכר 5 דקות במהירות גבוהה. מקפלים את קצף הביצים לתערובת השוקולד המומס. מקפלים פנימה גם ליקר. מנפים מעל קמח ואבקת אפייה ומקפלים. מערבבים פנימה שקדים טחונים. מתקבלת בלילה נוזלי. וזה בסדר. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות או עד שהתערובת מתקשה. מגלגלים את התערובת לעיגולים בקוטר כ-4 ס"מ. מכינים כלי אחד עם סוכר וכלי שני עם אבקת סוכר. מגלגלים כל כדור בצק בסוכר, ואחר כך באבקת סוכר. מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
לציפוי מסיבי יותר ומראה דרמטי של העוגיות, מגלגלים פעמיים באבקת סוכר, בהפרש של כמה דקות, כי חלק מהאבקת נוטה להיספג.
אופים בחום של 190 מעלות למשך 7-8 דקות בלבד. העוגיות ישתטחו וייסדקו מאוד, אבל יהיו עדיין מאוד רכות למגע. זה בסדר – במהלך הצינון הן מתקשות. אפיית יתר מייבשת את העוגיות (הן אמורות להישאר עסיסיות במרקם המזכיר בראוניז בפנים).
מצננים לחלוטין ושומרים בכלי אטום בשכבה אחת, בטמפ' החדר.

גיוונים:
לטעם תפוז: מוסיפים קליפה מגוררת מתפוז אחד, ומשתמשים בליקר תפוזים.
לטעם אגוזי לוז: משתמשים בליקר אגוזים (למשל פרנג'ליקו), ומחליפים את השקדים באגוזי לוז קלויים וטחונים.
לטעם קפה: מחליפים את הליקר בליקר קפה , או באספרסו חזק מוכן וקר.
º
מסודרות יפה על המגש לפני האפיה
04/05/08 20:05
74צפיות
מסודרות יפה על המגש לפני האפיה
ולאחר האפיה
04/05/08 20:07
67צפיות
ולאחר האפיה
תראו איזה יפה הם מתפרסות ונסדקות
ומקרוב
04/05/08 20:09
51צפיות
ומקרוב
תראו איזה עסיסיות

בתיאבון לכולם
º
revi מדהים ממש מעולה אהבתי
04/05/08 20:34
21צפיות
º
ענתי תודה רבה
04/05/08 20:59
10צפיות
איזה יפות - נשארה אחת בשביל הקפה שלי?
04/05/08 22:17
17צפיות
תודה על המתכון והתמונות.
העוגיות שלי לא יכולות להתחרות בעוגות שלך
04/05/08 23:00
23צפיות
שתמיד את מעלה צילומים עם הקפה המעולה
תודה רויטל - אל תפחיתי מערך עצמך העוגיות
05/05/08 10:49
11צפיות
באמת יפהפיות.
º
הר געש של שוקולד
05/05/08 12:27
30צפיות
º
אפשר ביססס
05/05/08 19:10
8צפיות
וואלה... 10! - עשית לי חשק להכין גם
05/05/08 22:23
20צפיות
וואלה... 10! - עשית לי חשק להכין גם
עדיין לא הכנתי אותן מעולם...
º
revi1985 העוגיות נראות דוגמניות אחת אחת
04/05/08 20:50
7צפיות
º
יהודית תודה רבה
04/05/08 22:52
3צפיות
זה ממש לא הוגן
04/05/08 22:15
25צפיות
איזה תמונות ואין אף ביס..
נראות כל כך טעימות..
שיחקת אותה כרגיל..יותר יפות מהמקור

יערה אני מסמיקה לי פה מול המחשב
04/05/08 22:55
3צפיות
ותאמיני לי שאם היית שכנה שלי נראה לי שאני הייתי טועמת יותר אצלך
º
נראה מעולה מה עם טעימות??
04/05/08 22:26
5צפיות
העוגיות נחטפו במהרה
04/05/08 22:57
9צפיות
ופינוקית נכנסתי לאלבום שלך ופשוט אני עדיין בהתאוששות
מה זה הדברים המהממים האלה??
למדת מיקצועי? את עוסקת בזה ביום יום
º
וואו,איזה עוגיות יאמי-תודה על השיתוף
05/05/08 06:33
5צפיות
º
אכניס אותם יותר מאוחר למאמרים
05/05/08 07:53
3צפיות
העוגיות הוכנסו למאמרים בקטגוריה
05/05/08 10:44
8צפיות
עוגיות- "קמח לבן".....
º
נראות מעולה
05/05/08 12:44
2צפיות
רויטל איזה מושלגות נהדרות לעוגיות האלו
05/05/08 12:52
13צפיות
כמדומני קוראים גם
עוגיות כספת - כי באם הן לא נמצאות תחת
סוגר ובריח/כספת הן באמת נחטפות בשניה .
תודה על המתכון המשובח
והתמונות היפות
º
נראות מעולה.
05/05/08 15:35
3צפיות
º
YYY העוגיות נראות טעימות ביותר
05/05/08 20:23
7צפיות
º
משגע |פצצה אהבתי בגדול תהנו מתוקה.
05/05/08 20:48
8צפיות
revi העוגיות פיצוץ יצאו לך יפות מאוד ומגרות
05/05/08 21:52
9צפיות
יאמיי אהבתי
Flix

עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
לעמוד הפורום